Thorgig 2 Napisano Septembar 12, 2022 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pre mesec dana sam polozio za A kategoriju. Razmisljam sta da uzmem na zimu. Vozio sam/polagao na Honda NC 750. I motor je ekstremno udoban i "lak" za voznju. Probao sam i MT07 ali nije to to. Sad, moje pitanje je jel sam lud jer odma zelim da uzmem toliko jak motor. S obzirom da nisam nikada pre ovoga "vozio" motor. Sem par puta sa drugom. Takodje enduro Vstorm. Da li bi trebao da uzmem nesto drugo slabije i lakse od Honde. "Zaljubio" u Hondu cim sam izasao na ulicu sa njom. Uzmimo u obzir da bih NC uzeo iz salona nov. I da mi je glavji cilj voznje motora putovanje i voznja po srbiji sa devojkom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 315 Napisano Septembar 12, 2022 Zainteresovan, 383 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nema greške sa tom Hondicom. Ima da se nauživaš ako je uzmeš. Za prvi motor "šut u guz'" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1300 Napisano Septembar 12, 2022 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni, jedina alternativa za NC750 koji je prava bombona, je eventualno CB500X koji mi se takođe izuzetno dopada. Kad me zabole leđa od podizanja na centralni štender mrcine koju vozim, ovo mi je najuži izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4247 Napisano Septembar 12, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Kao vlasnik NCa mislim da je to pun pogodak. Samo obrati pažnju da je nov NC malo niži od tog na kom si polagao pa ako si visok, sa novim možeš imati malko "problema".Što se snage tiče, nje nikada dovoljno (a NC je jedan od slabijih) ako zatreba ali ako u glavi nema ničega, onda je i skuter od 125cm³ opasan.Kupi ono u čemu ćeš užvati i što će ti nabaciti osmeh na lice Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vmutic 48 Napisano Septembar 12, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tenere 700 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, ja bih krenuo sa polovnim motorom (u mom slučaju Versys 650, slična konstrukcija kao NC). Polaganje je jedno.. Provozaj malo motor, isteraj ga i van asfalta (malo). Posle nekih 5 do 10k imaćeš bolji osećaj da li je taj tip motora zaista "to". Onda kupi novo. Ako odmah uzmeš nov motor, a onda skontaš da želiš nešto drugo (naravno, u međuvremenu ćeš kupiti i nešto od opreme), izgubićeš dosta para. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Septembar 12, 2022 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Thorgig said: moje pitanje je jel sam lud Dokle god se pitas... ne brini . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4730 Napisano Septembar 12, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 6005 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, vmutic je napisao: Ako odmah uzmeš nov motor, a onda skontaš da želiš nešto drugo (naravno, u međuvremenu ćeš kupiti i nešto od opreme), izgubićeš dosta para. To je nekad bilo - sad je bolje kupiti nov motor i ako dodje do prodaje, zaradice na njemu 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Septembar 12, 2022 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Da sad počinjem da vozim i da imam novca za NC, ne bih razmišljao ni sekund. Pogotovo za dct opciju (automatik). Čak i sad merkam dct za sledeci motor, ili africa ili crosstourer.. To kažem kao neko ko je vozio i skuter i nakeda i enduro i R.. i sad sam na turingu koji mi iskreno najviše i odgovara.. S druge strane treba probati, možda se oduševiš endurom kad probaš, više sedenje, mogućnost makadama i offa itd.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4247 Napisano Septembar 12, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam/polagao na Honda NC 750. I motor je ekstremno udoban Ovde se samo ne bih složio sa tobom, motor/sedište je neudobno. Nije neka panika ali ne mogu da kažem da je udobno. Zna guzica da utrne samo tako ali nije nesto sto se ne može srediti, a i ne mora...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4550 Napisano Septembar 12, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan NC je odličan (ne samo) početnički motor. I ja sam ga vozao u školi kad sam polagao (700) i čim sam seo na njega mi se dopao. Nije on prejak za početnika - gledaj snagu, a ne zapreminu. Ako se ne varam, on ima manje od 60 konja, a to je minimum minimuma ako mene pitaš za bilo kakvo ozbiljnije vozanje na dva točka. Da li nov ili ne? Pa, imaj u vidu da ti je prvi - može da se desi da ga ispustiš. Da li si spreman da se ne nerviraš oko toga? I takođe, može i da ti se cela priča ne svidi (ili sam motor ti dosadi posle godinu dana) i da rešiš da ga prodaš - u ovom slučaju ako kupuješ nov, dosta gubiš u uloženom novcu. S druge strane, kad uzmeš nov, nemaš briga, samo menjanje ulja i filtera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 315 Napisano Septembar 12, 2022 Zainteresovan, 383 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan "Sve je lako kad si mlad" , ima ona jedna dobra pesma. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drinkero 726 Napisano Septembar 12, 2022 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Downtown LA Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s Prijavi odgovor kao problematičan Za svoj novac uzimas ono sto ti se svidja i sto ti odgovara, bilo novo ili polovno. Ako ga i ispustis, svjedno ces se nerviras, ali na kraju krajeva novo je novo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Septembar 12, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi u obzir da nov motor iz salona dolazi sa tačno 0 opreme, a jedno po jedno kako dodaješ i sabiraš... ume dosta da košta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasacg 237 Napisano Septembar 12, 2022 Svrati ponekad, 136 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzmi u obzir jos jednu opciju - Moto Morini X Cape. Ja sam njega uzeo kao svoj prvi motor i za sada sam prilicno zadovoljan. U toj klasi us pomeniti NC, Verys 650, Strom 650, Tracer 7...Nista nije prejako, kako su kolege rekle, sve je do vozaca Sent from my SM-S908B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 644 Napisano Septembar 12, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kolega @Yanco ima bas ono sto ti treba. Odmah mozes na put i ne razmisljas o opremi i motoru Promenio Septembar 13, 2022 član DarkoB 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 283 Napisano Septembar 19, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan NC 750 sa 6250 obrtaja na 1/min i CB 650F sa 11000 obrtaja na 1/min su skoro isti: 16,67 tj. 16,87 m/s. A niko za CB 650F ne kaže da nema snage ili da nije brz. Natjeravaju NC na raznim YouTube kipovima skoro do 200. Ko je god od mojih kolega sjeo na NC prvo je rekao: ovo je baš lagan motor. A nije. NC je suh nešto preko 200kg pa plus tekućine itd... nabere se težine. Ova Honda ima veoma nisko težište ustvari. Često se zaboravlja najvažnija činjenica da NC znači Novi Koncept što uključuje novi koncept mashine i ergonomije motocikla (na prvom mjestu) a potom (nešto manje) i ostalih parametara. Uz sve njegove mane (a ima ih) složen je da bude pristupačan širokom društvu motorista od onih koji počinju preko onih koji se vraćaju pa sve do vozača koji znaju šta traže. A to je veoma ozbiljno i moćno za samo jedan motor. Imam kolege koji posjeduju torung motore (gs1200 multistrade...) i onda josh i skuter da imaju po gradu. Sa ovom Hondom to je nepotrebno - u smislu eksploatacije ona može zadovoljiti sve zahtjeve. Kad sve uzmem u obzir Honda NC750X nikako nije početnički motor ali jeste sposoban biti nekome prvi motor u zivotu! 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...