stivog 75 Napisano Februar 9, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: jug Motocikl: TA 94 Prijavi odgovor kao problematičan Đunta brate, verujem da si u pravu. Pokušao sam skoro sve što sam pročitao i ništa ne vredi. Verovatno im pomoći nema. Da ih skidam, ne pada mi na pamet. Na kraju, bitno je da su one cele i da služe svrsi, pa neka su i crne. Aj u zdravlje i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Transalp ekipo, Izvinite sto vam ovako upadam u komunikaciju, ali imam jedno pitanjce za vas. Trazim prvi motor, a obzirom da trazim putni enduro, nekako mi je prirodno Transalp zapao za oko. Ovo su moje potrebe: Ne treba mi motor za offroad, vec za asfalt. Enduro mi odgovara zato što sam visok 190cm,pa na motoricima izgledam smesno i nije mi udobno. Iz BG-a sam, i hocu nesto da idem na posao (radim u centru i poludeh od trazenja mesta za parkiranje auta, a motor mogu ispred kancelarije). Takodje, hocu vikendima da se vozikam po Srbiji (od malih rastojanja tipa Avala, Kosmaj i sl, do malo daljih relacija tipa Zlatibor, Tara ...). Ako mi se svide duge ture - mozda i do mora (sto da ne). Gledam i Freewind, ali on mi je mozda mali, a i znam da je Transalp skuplji sa razlogom. Uglavnom, da se vratim na moje pitanjce: po vasem misljenju da li mogu da kupim pristojnog transalpa za dve i kusur hiljade godiste oko 99 . Ne bih ludovao sa cenom, obzirom da mi je prvi motor, ali takodje ne bih kupovao neki krs samo zato sto je jeftiniji. Ukoliko imate neki savet ili predlog bio bi vam zahvalan (zaista trazim prvi motor i nemam pojma ). Takodje ako znate neki dobar na prodaju pa preporucujete da kontaktiram prodavca i sl. Hvala unapred ja prodajem moj,1400 dok ga ne registrujem,posle se penje na 1500. Imas u oglasima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 10, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Đunta brate, verujem da si u pravu. Pokušao sam skoro sve što sam pročitao i ništa ne vredi. Verovatno im pomoći nema. Da ih skidam, ne pada mi na pamet. Na kraju, bitno je da su one cele i da služe svrsi, pa neka su i crne. Aj u zdravlje i Da skidaš nisam ni ja za to. Pući će neminovno nekoliko žica, zameniće se al se ne pare baš dobro stare i nove više od par komada. Uzmeš sprej sa aktivnim vezivom, odrljaš žbice srednje grubom šmirglom ovlaš da spadne praškasti cink, zaštitiš obruče, glavčine i diskove trakom i izsprejišeš, biće vrlo, vrlo dobro i predpostavljam ostaće tako duži period. Gde ne možeš da zaprskaš a da ne umažeš, naprskaš u čantricu malo spreja i četkicom, sunđerčetom. To ti je pola dana zezanja a verujem biće ti srce na mestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Đunta brate, verujem da si u pravu. Pokušao sam skoro sve što sam pročitao i ništa ne vredi. Verovatno im pomoći nema. Da ih skidam, ne pada mi na pamet. Na kraju, bitno je da su one cele i da služe svrsi, pa neka su i crne. Aj u zdravlje i Da skidaš nisam ni ja za to. Pući će neminovno nekoliko žica, zameniće se al se ne pare baš dobro stare i nove više od par komada. Uzmeš sprej sa aktivnim vezivom, odrljaš žbice srednje grubom šmirglom ovlaš da spadne praškasti cink, zaštitiš obruče, glavčine i diskove trakom i izsprejišeš, biće vrlo, vrlo dobro i predpostavljam ostaće tako duži period. Gde ne možeš da zaprskaš a da ne umažeš, naprskaš u čantricu malo spreja i četkicom, sunđerčetom. To ti je pola dana zezanja a verujem biće ti srce na mestu. Ja sam se odro zuljajuci,mnogo je bolje al je prosto nemoguce idealno ocistiti,ima li neko informaciju posto su nove zbice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 10, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj tačno P.Pana, koliko se sećam pedesetak €, domaća radinost, plus ruke. A i dalje ostaju stari niplovi koji su u istom ili gorem stanju od žbica, pogotovu unutar gume, zatim nove žbice moraju nakon montaže da se ulegnu-istegnu malo u vožnji pa tek onda da se konačno nategnu i izcentrira točak, znači duple ruke za žbicanje. Zaludan posao, sprej je rešenje pa kolko traje da traje, jes da je TA al sve ima svoj kraj. ( Kad sam tražio sebi TA, akcenat je bio na stanju žbica i obruča ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Februar 10, 2012 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Transalp ekipo, Ukoliko imate neki savet ili predlog bio bi vam zahvalan (zaista trazim prvi motor i nemam pojma ). Takodje ako znate neki dobar na prodaju pa preporucujete da kontaktiram prodavca i sl. Hvala unapred ima jedan pravi za tebe kod jagera u dvoristu,prava kilometraza,nas dvojica isli po njega u svwis! pa ti vidi! dva relija otukao bez problema(ovaj drugi natovaren kao magare). mogu laboranti da posvedoce mojim izjavama! nedavno ulje i filteri zamenjeni! krauserovi bocni koferi sa original nosacima! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/70573-ta-ta-ta-ta/page__p__1139361#entry1139361 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5849 Napisano Februar 10, 2012 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bogami je istina kako Svetac kaze, njegov TA je dobar, samo sedi i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 10, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam ceprkao po louisu, i naleteo sam na ovo... nije mnogo skupo, a bas zgodna stvar http://www.louis.de/...700&typ_id=PD06 Oil temperature gauge. The engine should not be operated at full power until the oil temperature has reached about 80°C - only then does the oil reach its full lubrication performance. However, very few bikes have an oil gauge as original equipment. So our new moto-detail oil temperature gauge is a welcome upgrade. Simply install the gauge in place of your oil filler plug. The gauge is not filled anymore with oil for optimum damping. Now it is supported by Teflon. Available for various models Measuring range: 20°C - 140°C Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5849 Napisano Februar 10, 2012 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dobra stvar, ima je Busman na Africi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj tačno P.Pana, koliko se sećam pedesetak €, domaća radinost, plus ruke. A i dalje ostaju stari niplovi koji su u istom ili gorem stanju od žbica, pogotovu unutar gume, zatim nove žbice moraju nakon montaže da se ulegnu-istegnu malo u vožnji pa tek onda da se konačno nategnu i izcentrira točak, znači duple ruke za žbicanje. Zaludan posao, sprej je rešenje pa kolko traje da traje, jes da je TA al sve ima svoj kraj. ( Kad sam tražio sebi TA, akcenat je bio na stanju žbica i obruča ). OK,treba i to znati,jednog dana ce zatrebati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 10, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj tačno P.Pana, koliko se sećam pedesetak €, domaća radinost, plus ruke. A i dalje ostaju stari niplovi koji su u istom ili gorem stanju od žbica, pogotovu unutar gume, zatim nove žbice moraju nakon montaže da se ulegnu-istegnu malo u vožnji pa tek onda da se konačno nategnu i izcentrira točak, znači duple ruke za žbicanje. Zaludan posao, sprej je rešenje pa kolko traje da traje, jes da je TA al sve ima svoj kraj. ( Kad sam tražio sebi TA, akcenat je bio na stanju žbica i obruča ). OK,treba i to znati,jednog dana ce zatrebati Bolje da ti ne zatreba. Danas čujem, pojavila se plastifikacija, izgleda bukvalno ko hromirano. To je možda rešenje za ceo točak, al moraju lageri da se izbiju iz glavčine i prehodno da se išpicuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj tačno P.Pana, koliko se sećam pedesetak €, domaća radinost, plus ruke. A i dalje ostaju stari niplovi koji su u istom ili gorem stanju od žbica, pogotovu unutar gume, zatim nove žbice moraju nakon montaže da se ulegnu-istegnu malo u vožnji pa tek onda da se konačno nategnu i izcentrira točak, znači duple ruke za žbicanje. Zaludan posao, sprej je rešenje pa kolko traje da traje, jes da je TA al sve ima svoj kraj. ( Kad sam tražio sebi TA, akcenat je bio na stanju žbica i obruča ). OK,treba i to znati,jednog dana ce zatrebati Bolje da ti ne zatreba. Danas čujem, pojavila se plastifikacija, izgleda bukvalno ko hromirano. To je možda rešenje za ceo točak, al moraju lageri da se izbiju iz glavčine i prehodno da se išpicuje. Nisam razumeo i predhodno mora da se ??/??? (ispicuje) sta je to. Druze tebi medalju treba dati,gde sve to iskopas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 10, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj tačno P.Pana, koliko se sećam pedesetak €, domaća radinost, plus ruke. A i dalje ostaju stari niplovi koji su u istom ili gorem stanju od žbica, pogotovu unutar gume, zatim nove žbice moraju nakon montaže da se ulegnu-istegnu malo u vožnji pa tek onda da se konačno nategnu i izcentrira točak, znači duple ruke za žbicanje. Zaludan posao, sprej je rešenje pa kolko traje da traje, jes da je TA al sve ima svoj kraj. ( Kad sam tražio sebi TA, akcenat je bio na stanju žbica i obruča ). OK,treba i to znati,jednog dana ce zatrebati Bolje da ti ne zatreba. Danas čujem, pojavila se plastifikacija, izgleda bukvalno ko hromirano. To je možda rešenje za ceo točak, al moraju lageri da se izbiju iz glavčine i prehodno da se išpicuje. Nisam razumeo i predhodno mora da se ??/??? (ispicuje) sta je to. Druze tebi medalju treba dati,gde sve to iskopas Namerno sam hteo da se malko našalim,"špica,špicanje", koristi se i taj naziv, žica-žbica i žbicanje-špicanje. Ne znam odakle potiče al sam nedavno čuo da taj naziv koristi nekadašnji moto šampion Jugoslavije, Rade, i učesnik trke oko Kalimegdana, nisam ni znao da je ikad vožena moto trka u Beogradu. Ozna sve dozna.Kad se sretnem sa nekom enigmom pokušavam da sagledam sve aspekte i kopam dok ne nađem, dosta svog iskustva, puno poznanstava, interesovanja, klempave uši...Đuntolog, šta ću. Dosta sam se posvetio žičanom točku, imam sad i ja lični problem sa tim pa otud i svo "znanje". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rodic 132 Napisano Februar 10, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Titel Motocikl: Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pohvalim DJUNTU da je i dalje jedan od najaktivnijih clanova u ovoj temi o Transalpu, ipak prva ljubav zaborava nema :nanana: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 10, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pohvalim DJUNTU da je i dalje jedan od najaktivnijih clanova u ovoj temi o Transalpu, ipak prva ljubav zaborava nema :nanana: Nešto ne vidim da rezultujem od pohvala. Forum služi ili bi bar trebao, da podelimo dobro. Prva ljubav, hm, da se setim. Bio sam klinac kad se pojavio prvi moped, Solex, nit sam njega ikad vozao iako maštao a nisam ni sanjao da ću u životu sesti na motorcikl. TA je odličan motorcikl al "Panta Rei". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Februar 11, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha, imao sam Solexa u fabrickom stanju,isao na posao snjm.Zao mi je dao sam ga bud zasto.A imam u kolekciji i vespu NSU 5 sa noznim menjacem i alnaserskim paljenjem. Nego Djunta,znaci ako sam dobro shvatio,tocak treba razbucati,skinuti zbice ili........to onda znaci da se glavcine nose posebno s izbijenim lezajevima ili kako.Moram utvrditi tacan redosled Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 11, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Sejn-Ja nisam nešto ljubitelj plastifikacije jer svaku ogrebotinu je posle teško popraviti. Hrom izgled koji sam naveo nisam video nit znao da to postoji al po navodima drugara izgleda kao klasično hromirane, belo, sjajno... Za plastifiaciju se moraju izbiti ležajevi i semerinzi jer se u postupku dostiže temperatura od nekih 180 ° C, ne znam jel ima sad nešto hladniji proces, da ne bi iscurela mast i iskrivili se zaptivači. Predhodno točak mora da se skroz obezmasti. Nije nužno da se raspletu špice već valja da se točak samo dotera, ispravi obruč, nacentriraju ose i zategnu žice čak nešto jače od fabričke mere tako da ostane duži period stabilan. Plastifikacija pravi jedan krut sloj pa naknadno žbicanje, okretanje niplova će izazvati pucanje nanosa oko žbica i uz obruča. Ovo je vrlo jednostavno, jeftino i efektno rešenje. Ako bi radio školski, rasplete se sve, obruči na skidanje eloksaže i ponovno andiziranje, a žice i niplovi se daju na cinkovanje ili još bolje, hromiranje, gde se predhodno izvrši bakarizacija koja izvrši galvansko razdvajanje netrpeljivih metala, gvožđa i aluminijuma tako da duži niz godina će to biti dobro. Za ovaj postupak nije potrbno odmašćivanje jer se predhodno sve hemijski očisti, ukloni rđa i preostale naslage cinka. Ali postoji rizik pucanja žica i sveg ostalog što to povlači za sobom. U oba postupka plastifiacije i galvanizacije izgled zavisi od mehaničke pripreme, tj. valja uglačati oštećenja, s tim da plastifiacijom se dosta toga prepokrije i ne vidi. Ali plastifikacija uglavnom ima malo pomarndžast izgled. Ako su obruči dobri, ja bi žice prešprico sprejom kraj. A Solex, rasto sam pored čuveno kafane Šumatovac, tu se skupljala mladež, beše ere Hipi pokreta, a mopedići parkirani jedan do drugoga a ja na polovnom Favoritu. Uh kako beše maštovito i bezbrižno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Februar 11, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan ... Ako su obruči dobri, ja bi žice prešprico sprejom kraj. ... A, kojim sprejom, jel obicnim auto lakom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 11, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sprej je redak al ima u jednoj farbari u V.Stepe u Beogradu, cca 10€. Znači sprej za obojene metale ali sa podlogom-vezivom-voš prajmerom u sebi. Ima neke 3 boje, mislim siva, braon e dal beše zlatnjikava, ne znam. Ako rešiš, naći ću ti broj telefona. ( Trgovci hoće da uvale sprej za alu felne ali koji samo po završnom izgledu izgleda tako al mora preko podloge ala voš prajmer, znači običana boja je u pitanju i to se ljuspa vremenom). ... Ako su obruči dobri, ja bi žice prešprico sprejom kraj. ... A, kojim sprejom, jel obicnim auto lakom? Ne nikako, preskočio si red letenja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 11, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan check this out Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Februar 11, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta je to JBT. te patak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 11, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih da znam imate tamo na youtube njihov internet sajt, skupite lovu pa narucite i probate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 11, 2012 (promenjeno) Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Polako, točak od TA je aluminijumski i ne ide u ovu kiselinu. Odlična ova hemija, na žalost nema više jednog anti rosta koji je radio beogradski Galax. Načelno, rđu jede sona kiselina i fosforna koja je neutralnija za obojene metale. Postoji i takozvano turko ulje koji upravo karburatore čini ko novim, al opet nema u prodaji. Voleo bi da imam kanister sa klipa. I gde je bilo rđe, pojaviće se ponovo ako se ne zaštiti. Promenio Februar 11, 2012 član đunta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Februar 11, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Polako, točak od TA je aluminijumski i ne ide u ovu kiselinu. Odlična ova hemija, na žalost nema više jednog anti rosta koji je radio beogradski Galax. Načelno, rđu jede sona kiselina i fosforna koja je neutralnija za obojene metale. Postoji i takozvano turko ulje koji upravo karburatore čini ko novim, al opet nema u prodaji. Voleo bi da imam kanister sa klipa. I gde je bilo rđe, pojaviće se ponovo ako se ne zaštiti. Nisi dobro analizirao materijal koji sam postavio, nije u pitanju nikakva kiselina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 11, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ma žargonski kiselina, kao pojam aktivnog desjstva. I čuje se od spikerice da nije acid, time se i hvali, ima i čim, odlično sredstvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...