Jump to content

Moto Zajednica

Beogradska 04.8.'22.

Recommended Posts

• Drug član, 1395 postova
  • Motocikl: SMC 300

Mislim da mladi, koji su napaljeni i koji misle da imaju ugled u svom okruzenju i treba da ga zadrze, furaju jake masine. Naravno luda glava, koja razmislja vise onim dole nikada ne prati crne hronike , ne gleda i cita vesti.

Ako kojim slucajem i primeti takva ili bilo koja druga upozorenja, menja kanal, i zaboravlja za pola sata.

Uostalom ima klinaca koji posprdno komentarisu tudje nesrece i preminule tako da od toga mala vajda.

Samo ce smoriti nas normalne i decu koja to vide, uglavnom zensku populaciju.

Mora se to na drugi nacin.

Mogu da dodam da je sreca da pri toj brzini motor nije otklizao medju pesake. Da nemamo nevine zrtve.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 170 postova
Ovo je jako dobar video koji treba prikazati svim gradskim "papucarima" koji voze skoro goli:
WWW.YOUTUBE-NOCOOKIE.COM

Опрема служи када је сценарио са клипа. Када је сценарио као што имамо у теми, не помажу ни гвоздене гаће - како би рекли старији.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
Pre 15 sati, P.S. Dzon je napisao:

ali samo cu vam reci da kada sam ja prisustvovao tome bilo nas je 5 ili 6, a sve je bilo besplatno!

džabe sve, u pogledu targetiranja mladih. Evo skoro je bio kurs u NS, dva dana, prijavljeno dosta ljudi.
Većina nas je bila matoraca. retko ko da je bio u 20im (sem tri cure koje su očevi doveli i male su razvalile trening!). Nemaju klinci svest o tome da im je to potrebno, a ovi stariji "joj, što nisam došao pre 20 godina na ovo". Dobar je Nešin predlog, tribine, ići na mesta gde se klinci okupljaju sa motorima, flajeri, pozivi na radionice, šta god, da se dopre do njih.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e
pre 16 minuta, nafetS je napisao:

džabe sve, u pogledu targetiranja mladih. Evo skoro je bio kurs u NS, dva dana, prijavljeno dosta ljudi.
Većina nas je bila matoraca. retko ko da je bio u 20im (sem tri cure koje su očevi doveli i male su razvalile trening!). Nemaju klinci svest o tome da im je to potrebno, a ovi stariji "joj, što nisam došao pre 20 godina na ovo". Dobar je Nešin predlog, tribine, ići na mesta gde se klinci okupljaju sa motorima, flajeri, pozivi na radionice, šta god, da se dopre do njih.

Budimo realni vecina tih likova posebno na R motorima je u fazonu da su Rossi minimum i "ko njima da prica sta i kako da voze". Tako da takvim lobanjama je tesko usaditi takve stvari u glavu.

Treninzi su super, ja sam ucestvovao u tome i svaka preporuka.

Ali bi kao prevenciju trebalo u auto skolama uvesti daleko ozbiljniju obuku po tom pitanju ili organizovatiobavezne treninge za polaznike koji su jos u auto skolama.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

• Integrisan, 8369 postova

Mnogo toga ne valja u našem društvu i neće se to srediti počevši od auto škola. Uostalom, imamo kolega koji imaju auto škole i rade u auto školama, pa neka vam kažu koliko bi im trajao posao da počnu da "pametuju". A od toga se jede.

Tu smo gde smo, i bez obzira što klišeizirano i makro zvuči, promena jedino može da počne od nas samih. Kada sebe promenimo, biće nam i društvo drugačije. Otišli smo mnogo u rupu i sad kako nazad, kako ovi mlađi da dobiju prave poruke, više i ne znam...

Meni je ovog dečka jako žao, kao i baš svakog stradalog na motoru, bez obzira na okolnosti. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 10

• Drug član, 1012 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
pre 23 minuta, severian je napisao:

Mnogo toga ne valja u našem društvu i neće se to srediti počevši od auto škola. Uostalom, imamo kolega koji imaju auto škole i rade u auto školama, pa neka vam kažu koliko bi im trajao posao da počnu da "pametuju". A od toga se jede.

Tu smo gde smo, i bez obzira što klišeizirano i makro zvuči, promena jedino može da počne od nas samih. Kada sebe promenimo, biće nam i društvo drugačije. Otišli smo mnogo u rupu i sad kako nazad, kako ovi mlađi da dobiju prave poruke, više i ne znam...

Meni je ovog dečka jako žao, kao i baš svakog stradalog na motoru, bez obzira na okolnosti. 

Upravu si, ali dok se krucijalne stvari ne promene neće se ni društvo kao društvo promenuti. Pre svega mislim na vlast (bilo koja da je), shvatanje politike i želje za koristoljubljem iz te politike. Tada ne bi bilo da se ne poštuju zakoni, korupcije i svega ostalog što smo svedoci u današnjem vremenu.  A onda kada je to sve prisutno u jednom društvu koje ne zna za bolje sutra već trideset godina, to je već ozbiljna dubioza hteli mi to da prihvatimo ili ne. Uvek će biti onih koji divljaju ulicama i prosto to je prirodno, samo je pitanje sankcionisanja istih i način na koji ti takvi završe. Na žalost dečko je poginuo, uzrok ko zna... može da se samo nagađa i ne bi valjalo mu pripisivati nešto što ni mi sami ne znamo.

• Drug član, 1213 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Vest o ovome mi poslala drugarica nakon što sam od nje krenuo kući motorom, prva reakcija mi je bila vezana za odnos godina i motor koj je u pitanju!? Nema tu šta da se priča. O Beogradskoj ulici... Ja je i kolima izbegavam, hoće da skliznu sa šina i očas posla si u problemu, a ulica je kriminalno preuska za nekakave 4 trake koje saobraćajno ima. Osvrnuo bih se na kolege koje sam juče sretao po gradu, prvo kolega na nekom S Banditu kod sajma, po meni konstanto vozi prebrzo. Ne rizično, i vidi se po vožnji da je iskusan i zna šta radi, ali svaki start sa semafora mu završava sa preko 100km/h. Čemu? Pitam se ja. Ne treba mi odgovor, znam da smo svi svoji ljudi, ja prvi sa semafora krećem oštro, da ostavim kolonu iza sebe, ali 60-80 km/h najviše po gradu, zavisi od ulice naravno. Par kolega sa mušičavim provlačenjem između kolona na semaforu, tako da ostanu poprečeni pod uglom od 45% u odnosu na pravac kretanja, i generalno, realno, prebrzo i bahato moram reći. Pričam o provlačenju. I za kraj koleginica na Zrenjanincu u Krnjači, uske farmerke, kaciga, i majcija na bratele, sa lepim dekolteom moram priznati, na starijoj sportskoj Kawi, očepila lepo po gasu sa semafora. Ovo pišem zbog majice na bratele, ne zbog gasa. Gde je ljudi oprema? Znam da je vruće, ali bez jakne ne sedam na motor. Meš jakna, još ti bude i prijatnije nego polugo, izložen suncu. Sve više viđam ljude na magistrali kako voze u šorcu i majici. Samo japanke čekam da vidim. Lažem, bio jedan na BMW 650GS na Vidikovcu pre mesec dana, možda su bile obične papuče doduše. Zašto sve ovo pričam? Ne znam, razočaran valjda koliko ljudi misle da su nedodirljivi, neće se meni desiti i slično. Da policija nije rigorozna po tom pitanju, verujem da mnogi ni kacigu ne bi nosili. Evo ne znam. 

Laka mu crna zemlja!

Pogodilo me šta je @N.F.S.napisao o svom pokojnom drugu, jer sam se konačno skućio. Ćerkicu dobio. Motor kupio. I zovem se Goran.

Promenio član Gordak985
  • Sviđa mi se 3
  • Tužan 1
  • Podržavam 7

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Uskoro stize
Mislim da mladi, koji su napaljeni i koji misle da imaju ugled u svom okruzenju i treba da ga zadrze, furaju jake masine. Naravno luda glava, koja razmislja vise onim dole nikada ne prati crne hronike , ne gleda i cita vesti.
Ako kojim slucajem i primeti takva ili bilo koja druga upozorenja, menja kanal, i zaboravlja za pola sata.
Uostalom ima klinaca koji posprdno komentarisu tudje nesrece i preminule tako da od toga mala vajda.
Samo ce smoriti nas normalne i decu koja to vide, uglavnom zensku populaciju.
Mora se to na drugi nacin.
Mogu da dodam da je sreca da pri toj brzini motor nije otklizao medju pesake. Da nemamo nevine zrtve.

Po meni bas zato treba mladji da gledaju (ne mislim krvave scene ali mislim da je ova Irska reklama u granicama prihvatanja za 14+), koji tek grade i stvaraju svest o saobracaju. Sto stariji, to tvrdoglaviji i teze se uci (cast izuzetcima)

• Integrisan, 8369 postova
Pre 2 sati, Zarkela je napisao:

Pre svega mislim na vlast (bilo koja da je), shvatanje politike i želje za koristoljubljem iz te politike.

Iluzije i izgovori, da se ne menjamo mi sami. Doduše, ova je najpopularnija. 

Nije mesto, u svakom mogućem smislu, pa neću dalje... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 5

• Sindikat Samostalni Jahač, 366 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36

@Gordak985   Tu nazovi koleginicu koju si sreo na Zrenjaninskom putu igrom slučaja poznajem,jer stanuje u mom komšiluku,vozi crnu Ninju starijeg godišta.. Par vožnji je vozila sa mojim društvom i sa mnom.. To je jedna usijana glava od 24-26 godina kojoj definitivno treba uzeti i motor i kola,dok nije sebi a i drugima nanela neko zlo svojom vožnjom.Razgovarali smo,pokušavali da je urazumimo ali ne vredi,na žalost.. 

• Sviđa mi se 3

• Integrisan, 9606 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Odraslom i stasalom vozacu (a pocetniku na dva tocka) je tesko objasniti da to sto poseduju B C D kategorije nije garancija uspesnog upravljanja motociklom.

Kupi drugar svoj prvi motor u 40-tim godinama, otvorio firmu ("Kramil"), oformio 3 samostalna tima, neke je i skucio... Covek cija je dusa kao nebo, siroka i velika, pomagao i kada je trebalo i kada ne.

Ali kada je rec o motorima laik! Vidimo ga supruga i ja kako vozi, rekoh joj, ne svidja mi se ovo.

Zvao sam ga da razgovaramo,  i ako sam mladji imao sam mu sta reci. Otpor na koji sam naisao je bio ogroman, u stilu/

"Ja sam presao milion km", " vozio sam kamion..."

Odmah me je prekinuo, nije zeleo da prica o svojoj voznji, mislio je da moze vladati snagom koja ocarava i hipnotise, i meni nekada treba vise snage da gas popustim!

Razumeo sam ga, on mene ne...

Nastradao je u Gruzi, hondom cbr1000f udario u parkirani automobil, neosvetljen, kraj puta.

Dusan Nikolic, ostavio dvoje male dece, da ga se ne secaju covece.

Treba ponavljati onima koji tek traze sebe na motociklu, neka ima i snage samo da auspuh ne bude glasan, napaljivacki, podizac adrenalina i pritiska.

Govoriti da se treba voziti dugo, ne brzo...

• Sviđa mi se 6
  • Tužan 2
  • Podržavam 8

• -, 1755 postova
  • Motocikl: /
pre 5 minuta, N.F.S. je napisao:

Odraslom i stasalom vozacu (a pocetniku na dva tocka) je tesko objasniti da to sto poseduju B C D kategorije nije garancija uspesnog upravljanja motociklom.

E to upravo. Zato ja tvrdim da je dobro sto se dobija probna za A i da nema veze to sto neko ima pedeset kategorija 20god, a vidim da se mnogi bune zbog toga u temi o A.

Jednostavno, svaki deo tela ima razlicitu funkciju na motoru, gde u nekom trenutku radis 5 razlicitih stvari odjednom i to lepo, sinhronizovano kad steknes dovoljno iskustva, a ne ko auto, zavalis se u sediste i gas, kocnica i motas volan levo desno.

A nazalost tako vecina pristupa i motorima, al neki stanu, u jebote, pa zajebano, ja ne znam ovo... A neki nastave sa onim prvim, kao ovaj mucenik...

• Integrisan, 5139 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 minute ago, ser said:

E to upravo. Zato ja tvrdim da je dobro sto se dobija probna za A i da nema veze to sto neko ima pedeset kategorija 20god, a vidim da se mnogi bune zbog toga u temi o A.

Jednostavno, svaki deo tela ima razlicitu funkciju na motoru, gde u nekom trenutku radis 5 razlicitih stvari odjednom i to lepo, sinhronizovano kad steknes dovoljno iskustva, a ne ko auto, zavalis se u sediste i gas, kocnica i motas volan levo desno.

A nazalost tako vecina pristupa i motorima, al neki stanu, u jebote, pa zajebano, ja ne znam ovo... A neki nastave sa onim prvim, kao ovaj mucenik...

Narocito kada su krivine u pitanju, a tu mesta gresci bas i nema puno... U automobilu zabodi kocnicu u po krivine nema veze... probaj to na motoru... Ili kad te neko isece mozes i bankinu uhvatiti, aj probaj motorom itd... Onda kocenje bez abs-a, klizava podloga...

• Malinar u pokusaju, 1714 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Tuga, ne znam samo kome je palo na pamet da detetu od 20-ak godina kupe motor od 200 konja. Verovatno roditeljima iz neznanja.

Pre par godina (već ima 7 godina) se sprijateljim sa momkom iz mog sela. Popravlja motore, malo smo nešto zajedno radili na mom motoru (redovno održavanje) i krenemo zajedno da vozimo. On vozio tada kawu z750, onu noviju sa usd vilama, skratio joj prenos, stavio neki aftermarket auspuh, kawa puška jednom rečju. Neće preko 200 km/h, ali dotle leti bukvalno. 

Ima ženu i dete kod kuće, ja mislio vozi normalno, i prodade meni on priču da on ne rizikuje, da ja ako vozim brzo idem ispred i sl. 

Krenuli mi do Kraljeva na neke trke, ja ne mogu da ga gledam šta radi ispred mene, popustio sam gas da ne gledam u kakve rizike ulazi. Čeka on mene na nekoj stanici, zapalio pljugu i podhebava onako kao gde sam, nema me nešto i sl. Vidim hoće da ga ispratim. Ja mu ozbiljno kažem da iskreno ne mogu da gledam šta radi ispred mene, a ne mogu ni da ga ispratim. Lagano vozim, on slobodno neka cepa, znam ja gde je Beranovac. Vratili smo se svako za sebe i nikada više nismo vozili zajedno. Ne želim da ga gledam ispred sebe, a ne da ga pratim. Na sreću, prodao je kawu i sada vozi isključivo full cross, na asfalt ne izlazi. Poslednji put kad smo se videli, ruke su mu bile do laktova u zavojima. Po meni, izvukao se u poslednjem momentu. Posle sam čuo da su dva momka koja su ga pratila popadala za njim u neke 2 odvojene situacije. 

Brat i najbolji drug su pre par godina na moj nagovor ušli u moto svet. Brzo su zavoleli i nikada nisam pomislio da ih dovedem u neki rizik, a kamoli da ih nagovaram da me prate u ludovanju. Kada idu sa mnom, uglavnom idu ispred mene, a kada mi dodje da ludujem (npr praznom Ibarskom), zaista ne volim ni da pomislim da me prate, izvozam malo svoje i opet u grupu.

Momak iz Gruže je pre par godina poginuo jer je nasedao na provokacije, ostavio ženu i malo dete iza sebe i roditelje zavio u crno.

Budimo pametniji od tih provokacija, ko je brži, široko mu polje (u ovom slučaju putevi), a ja da imam sina od 20 godina, najjače što bi vozio bi bio er-5 ili gs 500, a i to bi verovatno sanjao.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

• Drug član, 756 postova
On 4.8.2022. at 16:40, Zarkela je napisao:

Zaista nema potrebe kaciti slike nekog ko je preminuo. Treba to skinuti iz postovanja prema poginulom a i nisu svi imuni na ovakve fotografije. Neka pociva u miru. 

...ukinuti ovu temu.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 130 postova

Bio je dobro dete, od dobrih i poštenih roditelja, koji nisu odobravali motor i koji su se brinuli se za njega, pričali mu i upozoravali ga na opasnosti , kao što je svako od nas bar jednom dobio slično"upozorenje" propraćeno primerima.  I isto tako ne znam da je neko odustao zbog tih upozorenja.

NIje bio indijanac, narkoman, radio je pošteno, sam je sebi kupio motor, jer ga je voleo.  Verovatno ga je "poneo" adrenalin, zvuk,a onda  mladog i nezrelog i kao vozača i ličnosti, ga je povela neoprezna vožnja, ne razmišljanje o sebi i o drugima i desilo se. Laka mu zemlja.

Promenio član Nebojša S
  • Sviđa mi se 4

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Samo mogu reći...

Dobro je da nije nikoga sa sobom poveo...

Iskreno, za mene budala...

Znam da ovo nije popularno, ali ja sam rekao svoje mišljenje, i iza njega stojim.

Na ovakav način voziti?

Kažem opet, sreća da nikoga nije usput poveo na onaj svet.
Ne osećam nikakvu niti tugu niti išta...
Štaviše, osećam bes, rezigniranost...
Oćeš da se ubiješ?
Skoči sa mosta...
Ne igraj ruski rulet, jašući metak, kroz grad.

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 7

• Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 388 postova
  • Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N...
Pre 20 sati, Dule Sebeški je napisao:

@Gordak985   Tu nazovi koleginicu koju si sreo na Zrenjaninskom putu igrom slučaja poznajem,jer stanuje u mom komšiluku,vozi crnu Ninju starijeg godišta.. Par vožnji je vozila sa mojim društvom i sa mnom.. To je jedna usijana glava od 24-26 godina kojoj definitivno treba uzeti i motor i kola,dok nije sebi a i drugima nanela neko zlo svojom vožnjom.Razgovarali smo,pokušavali da je urazumimo ali ne vredi,na žalost.. 

Neće se ona nikad promeniti ;) 

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Yamaha R1
Ovo je jako dobar video koji treba prikazati svim gradskim "papucarima" koji voze skoro goli:
WWW.YOUTUBE-NOCOOKIE.COM

Треба пуштати што више оваквих ствари али на националним телевизијама али не можемо због фарми и задруга. Немамо ништа едукативно.

Sent from my NTN-LX1 using Tapatalk

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 1866 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Secam se ovog videa i svaki put se najezim kad ga vidim.

Sto se koleginice tice, mislim da sam je i ja video, nosila je belu haljinu sa bretelama i skroz golim ledjima do dupeta, zamalo ja da nastradam zbog nje

• Sviđa mi se 2
  • Haha 7

• Vazlan(Zlatko), 374 postova
  • Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L

Ne volim i retko komentarišem u ovakvim temama.Ovakve teme su tužne i trebale bi biti, recimo, edukativne. E sada, na koliki deo bajkerke populacije utiču ovakve teme i komentari bilo bi interesantno prostirati. Nisam iz Beograda ali imam prilike često da dolazim. Kako autom tako I motorom. Vožnja motorom kroz Beograd za mene je horor film. Ne znam zašto motociklisti kroz grad ne mogu da voze, barem, kao recimo automobili. Ne kažem da su vozači automobila primer poštovanja propisa ali motociklisti... Čuo sam da je u poslednje vreme bilo dosta provera u Beogradu od strane policije i da su se mnogi bunili zbog tih akcija.Na kraju, pitanje. Da li takvih akcija treba više, ovakvih tema više, jezivih spotova više, bilborda sa slikama unakaženim telima ili neka se vozi pa ko živ a ko mrtav. 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Sindikat Samostalni Jahač, 366 postova
  • Motocikl: XTZ750+Tomos Automatic A3+VFR750 RC36
Pre 2 sati, GR 46 je napisao:

Neće se ona nikad promeniti ;) 

Znam da je poznaješ.. utiči na nju,razgovaraj.. pokušaj da je dozoveš pameti,bar si ti primeren vozač.Zbog njenog ponašanja generalno i ponašanja na motoru smo je i udaljili iz društva.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja