JankelA 812 Napisano Octobar 8, 2016 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Cekamo sneg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Octobar 8, 2016 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Daj malo detalja, kako si pravio gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Octobar 9, 2016 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam klip na Sam Svoj Majstor, evo link i ovde U opisu ima link da se naruce siljci, preko aliexpressa sam ih uzeo, 100 komada 3,5$, dobijaju se i srafovi ali je kratak navoj pa ne moze da probije gumu, pa sam uzeo u gvozdzari duze, navoj M3 duzina 10mm, zadnja je cela uradjena sa 10mm, a na prednjoj sam koristio njih za sredinu, a za spoljnje krampone sam hteo 15mm, ali nije bilo pa sam uzeo 18mm i morao sam da stavljam podloske posto su bili duzi, sve u svemu nije mnogo tesko, najvise stradaju prsti kad se ubacuju srafovi, bar meni posto sam gurao prstima srafove da prodju kroz gumu. A rezultate rada cemo da vidimo kad padne sneg, ako ne prodam motor umedjuvermenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 9, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ovo će ti više pomoći na ledu nego na snegu, mada možda sam u krivu Jeste šteta bušiti nove gume ali kapiram da bi mnogo bolja priča bila da su spajkovi ušrafljeni na dobre kros gume Mislim da bi ta varijanta bila mnogo bolja i za sneg i za led. Samo da spajkovi izdrže maltretiranje pošto vidim da su za kožu, sumnjam da su nekog kvaliteta. Čekamo snimke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 9, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Danas je cucnuo i acerbis od 20L 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Octobar 9, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Evo i od mene nešto sveže od danas @Alexa - bravo za tank. Gde si kupio - pošto si platio? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 10, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Evo i od mene nešto sveže od danas @Alexa - bravo za tank. Gde si kupio - pošto si platio? Hvala, 40e sam platio, dobr ti fotka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dany 1 Napisano Octobar 14, 2016 U prolazu, 9 postova Lokacija: Teslić Motocikl: // Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu bzvz.pitacu ovde.Moze mi neko reci po cemu se razlikuju modeli 2KF,43F,3TB?Po tezini,godini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 14, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu bzvz.pitacu ovde.Moze mi neko reci po cemu se razlikuju modeli 2KF,43F,3TB?Po tezini,godini? Da po tezini i godini i jos svasta po nesto, najvise se razlikuje 3tb od ova dva navedena zbog kurble..sta te tacno zanima?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stalker81 17 Napisano Octobar 15, 2016 U prolazu, 77 postova Lokacija: Stara Moravica Motocikl: Yamaha XT 600K, Honda XR650R, Honda CB900F Hornet. Prijavi odgovor kao problematičan I 3TB ima kurblu jer ima XT600K i XT600E. K sa kurblom, a E ima elektronsko paljenje. A oba dva su 3TB. A razlika jes pored godiste i tezine je i velicine rezervoara, i plastike su razlicite, i zadnje kocnise. Na novijim tipovima je disk a stare imaju dobos nazad. I nemaju svi modeli obrtomer. Ni ram nije bas ista i blok se razlikuje u sitnim stvarima. Zaci slicne su ali ipak nisu iste. A ja mislim de biraj bilo joji tip dobro ces birati. Ovi motori su neunistivi. Ima ii zna li neko plastiku koji ide na rezorvoara kod 3TB? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 15, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Udobnost na nivou... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fritz 59 Napisano Octobar 15, 2016 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Raška Motocikl: yamaha xt600 Prijavi odgovor kao problematičan I 3TB ima kurblu jer ima XT600K i XT600E. K sa kurblom, a E ima elektronsko paljenje. A oba dva su 3TB. A razlika jes pored godiste i tezine je i velicine rezervoara, i plastike su razlicite, i zadnje kocnise. Na novijim tipovima je disk a stare imaju dobos nazad. I nemaju svi modeli obrtomer. Ni ram nije bas ista i blok se razlikuje u sitnim stvarima. Zaci slicne su ali ipak nisu iste. A ja mislim de biraj bilo joji tip dobro ces birati. Ovi motori su neunistivi. Ima ii zna li neko plastiku koji ide na rezorvoara kod 3TB? http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-XT-600-37578028-oglas.htm?filter_id=87663470 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stalker81 17 Napisano Octobar 16, 2016 U prolazu, 77 postova Lokacija: Stara Moravica Motocikl: Yamaha XT 600K, Honda XR650R, Honda CB900F Hornet. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti. Video sam ove. Ali ove ne odgovaraju za 3TB. Ovaj ide na noviji model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Octobar 16, 2016 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje... Da li kros guma 110/100-17 moze da se stavi na zadnji tocak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 16, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu bzvz.pitacu ovde.Moze mi neko reci po cemu se razlikuju modeli 2KF,43F,3TB?Po tezini,godini? 43F - kurbla, doboš pozadi, 18-21" felne. Čini mi se da se pravio do 1987. 2KF - modernizovani, po mom mišljenju mnogo lepši XT sa lepšim plastikama i diskom pozadi. Pravio se do 1990. 3TB - najveća razlika između dve generacije. Izgleda prilično modernije u odnosu na prethodnika. Pozadi umesto 18", dobija 17" felnu, ulje u ramu (43F i 2KF imaju rezervoar za ulje ispod sedišta), anlaser, dvoklipna klešta na prednjoj kočnici i nekih 10kg više u odnosu na prethodnika, po mom mišljenju, lošije točkove i ogibljenje. Nekako je "mekši", nežniji u odnosu na 2KF. 3TB generacija ostaje uskraćena za obrtomer (43F i 2KF su ga imali), 'mesto koga dobija lampicu koja se pali kad je motor u "crvenom polju". Ram je izmenjen u odnosu na prethodnika, izduvni lonac je sastavni deo rama tako da je bitno napraviti kosku ukoliko se ugrađuje aftermarket top. Postoji i verzija XT600K sa kurblom kao što neko reče gore ali jako su retki. 4PT, poslednji XT600. Vraća se obrtomer, plastike su modernizovane i to je to, koliko sam upućen. ___________________________________________________________________________________________________ Kad sam jurio da kupim prvog XT-a 2012. godine, želeo sam 3TB ali bio je dosta skuplji od 2KF. Na svu sreću, uzeo sam najbolji mogući motor. Četiri godine kasnije ponovo kupujem 2KF-a jer mi se čini kao najbolja, najsirovija varijanta. U suštini 43F je isto to, s tim što mi je 2KF ozbiljno lepši 3TB je suviše "fin" za mene 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Octobar 16, 2016 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan @Andreja - pa matori, lepo si ti ovo opisao - svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 17, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan http://www.rallye-tenere.net/Stamb_xt_600-Index.htm Ovo je link sa njemackog sajta, tenere.net, ima i xt 600 sve i svasta o njemu i svim modelima pa ako neko hoce neka ostavi malo vremena ipak je to zasluzila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JankelA 812 Napisano Octobar 18, 2016 Drug član, 1198 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350 Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dany 1 Napisano Octobar 19, 2016 U prolazu, 9 postova Lokacija: Teslić Motocikl: // Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu bzvz.pitacu ovde.Moze mi neko reci po cemu se razlikuju modeli 2KF,43F,3TB?Po tezini,godini? 43F - kurbla, doboš pozadi, 18-21" felne. Čini mi se da se pravio do 1987. 2KF - modernizovani, po mom mišljenju mnogo lepši XT sa lepšim plastikama i diskom pozadi. Pravio se do 1990. 3TB - najveća razlika između dve generacije. Izgleda prilično modernije u odnosu na prethodnika. Pozadi umesto 18", dobija 17" felnu, ulje u ramu (43F i 2KF imaju rezervoar za ulje ispod sedišta), anlaser, dvoklipna klešta na prednjoj kočnici i nekih 10kg više u odnosu na prethodnika, po mom mišljenju, lošije točkove i ogibljenje. Nekako je "mekši", nežniji u odnosu na 2KF. 3TB generacija ostaje uskraćena za obrtomer (43F i 2KF su ga imali), 'mesto koga dobija lampicu koja se pali kad je motor u "crvenom polju". Ram je izmenjen u odnosu na prethodnika, izduvni lonac je sastavni deo rama tako da je bitno napraviti kosku ukoliko se ugrađuje aftermarket top. Postoji i verzija XT600K sa kurblom kao što neko reče gore ali jako su retki. 4PT, poslednji XT600. Vraća se obrtomer, plastike su modernizovane i to je to, koliko sam upućen. ___________________________________________________________________________________________________ Kad sam jurio da kupim prvog XT-a 2012. godine, želeo sam 3TB ali bio je dosta skuplji od 2KF. Na svu sreću, uzeo sam najbolji mogući motor. Četiri godine kasnije ponovo kupujem 2KF-a jer mi se čini kao najbolja, najsirovija varijanta. U suštini 43F je isto to, s tim što mi je 2KF ozbiljno lepši 3TB je suviše "fin" za mene E druze svaka ti cast za ovo hvala puno ,a i ostalima.Planiram ga uzimati cim budem imao novac jer mi je motor bas zapao za oko,i ne prodje ni dan da ne pomislim na njega.Samo kada bi uzimao ne znam koji bi,ali opet zavisi i od situacije koji i kakav bude dostupan . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 20, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan Stigla i klipnjaca japan braleee 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stalker81 17 Napisano Octobar 30, 2016 U prolazu, 77 postova Lokacija: Stara Moravica Motocikl: Yamaha XT 600K, Honda XR650R, Honda CB900F Hornet. Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu bzvz.pitacu ovde.Moze mi neko reci po cemu se razlikuju modeli 2KF,43F,3TB?Po tezini,godini? 43F - kurbla, doboš pozadi, 18-21" felne. Čini mi se da se pravio do 1987. 2KF - modernizovani, po mom mišljenju mnogo lepši XT sa lepšim plastikama i diskom pozadi. Pravio se do 1990. 3TB - najveća razlika između dve generacije. Izgleda prilično modernije u odnosu na prethodnika. Pozadi umesto 18", dobija 17" felnu, ulje u ramu (43F i 2KF imaju rezervoar za ulje ispod sedišta), anlaser, dvoklipna klešta na prednjoj kočnici i nekih 10kg više u odnosu na prethodnika, po mom mišljenju, lošije točkove i ogibljenje. Nekako je "mekši", nežniji u odnosu na 2KF. 3TB generacija ostaje uskraćena za obrtomer (43F i 2KF su ga imali), 'mesto koga dobija lampicu koja se pali kad je motor u "crvenom polju". Ram je izmenjen u odnosu na prethodnika, izduvni lonac je sastavni deo rama tako da je bitno napraviti kosku ukoliko se ugrađuje aftermarket top. Postoji i verzija XT600K sa kurblom kao što neko reče gore ali jako su retki. 4PT, poslednji XT600. Vraća se obrtomer, plastike su modernizovane i to je to, koliko sam upućen. ___________________________________________________________________________________________________ Kad sam jurio da kupim prvog XT-a 2012. godine, želeo sam 3TB ali bio je dosta skuplji od 2KF. Na svu sreću, uzeo sam najbolji mogući motor. Četiri godine kasnije ponovo kupujem 2KF-a jer mi se čini kao najbolja, najsirovija varijanta. U suštini 43F je isto to, s tim što mi je 2KF ozbiljno lepši 3TB je suviše "fin" za mene E druze svaka ti cast za ovo hvala puno ,a i ostalima.Planiram ga uzimati cim budem imao novac jer mi je motor bas zapao za oko,i ne prodje ni dan da ne pomislim na njega.Samo kada bi uzimao ne znam koji bi,ali opet zavisi i od situacije koji i kakav bude dostupan . Ja bi pogledao ove. http://www.polovniautomobili.com/motori/9052174/yamaha-xt-600 http://www.polovniautomobili.com/motori/9054019/yamaha-xt-600-2kf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 31, 2016 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ova iz Obrenovca je baš povoljna, ako nema neki veći problem, super je varijanta.2KF iz Kraljeva znam, proputovala boga oca, vozila je dva moja drugara al ne znam u kakvom je tačno stanju motor. ______________________________2KF ekipa, da li je neko radio na poboljšanju podmazivanja menjača? Znamo da peta brzina ima jako slabo podmazivanje kada se vozi u nižim obrtajima iz razloga što se menjač podmazuje uljanom "maglom", tj. zupčanici se ne kupaju u ulju zbog suvog kartera. Dešava se da se zupčanici potroše, sito za ulje ne uspe da zadrži sve opiljke, oni naprave haos u mašini, pumpa za ulje izgubi pritisak zbog riseva i podmazivanje se znatno pogorša... Čitao sam da neki dodaju još jedan vod za ulje ali ne znam da li bih se upuštao za to... Drugi pak, stavljaju magnete ispod kartera i na rezervoaru za ulje, čep za ispuštanje sa magnetićem se podrazumeva...Budući XT vlasnici, ne plašite se, ne dešava se uvek ali ima slučajeva. Bolje sprečiti nego lečiti, svakako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlexaEnduro 64 Napisano Octobar 31, 2016 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Yamaha XT 600R Honda CT110 (trail) Prijavi odgovor kao problematičan To me i najvise brine, ali mislim da se moze lako rijesiti, nesto sam citao sa H.U. ali oni su se ganjali sa zupcanicima, ma da je po meni lakse sprovesti cijev od filtera ulja do mjesta gdje se nalazi 5 brzina i naravno magnete postaviti na svoja mjesta, cak sto vise promjeniti i prenos.. Ja imam 2 mjenjaca od xt i jedan od tt pa moram pogledati i neku kombinaciju odraditi. nisu dzabe napravili to i na dakar verziji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 31, 2016 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Na Teneri 3AJ je to ovako odrađeno kao na ovoj slici što je AlexaEnduro postavio, samo što je izvod na kućištu a ne na poklopcu filtera ulja... Nije teško ubaciti tu cevčicu na modele XT-a koji je nemaju. Ne mora ni biti cevčica, može i crevo (ono za gorivo), ja stavljao wurt-ovo crevo goriva (dok sam vozio Teneru) i radi posao i dan-danas... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Octobar 31, 2016 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @stalker81 Ovu iz Kraljeva vozi moj drugar Ilija, a pre njega je vozio takodje moj drugar (Ugac ovde na forumu, mada u zadnje vreme retko svraca). Vozio sam se sa Ilijom vise puta i motor je odlican, a ima i gomilu opreme. Ako trazis takav motor ovo je dobra prilika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...