drazenye 201 Napisano Septembar 30 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam u toku dogadjaja, da napisem nesto. Prvo hvala Vuku i cika Rajku, ozbiljno su vrijeme potrosili oko motora, cak su organizovali i drugi motor kao donora i probali svasta nesto. Na zalost bez uspjeha. Ako neko ima preporuku za majstora koji je voljan da pokusa istjerati gremline neka javi. Meni je na pamet pao @Satelis, znam da je u guzvi, al da probam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1268 Napisano Septembar 30 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni rekoše da ima neki Žile na Mirijevu, navodno vrh električar 063371456. I reče mi da ima u Debeljači, majstor je valjda Atila, ili tako nešto... Nisam koristio usluge, nego smo juče nešto komentarisali. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15828 Napisano Septembar 30 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, drazenye je napisao: Posto sam u toku dogadjaja, da napisem nesto. Prvo hvala Vuku i cika Rajku, ozbiljno su vrijeme potrosili oko motora, cak su organizovali i drugi motor kao donora i probali svasta nesto. Na zalost bez uspjeha. Ako neko ima preporuku za majstora koji je voljan da pokusa istjerati gremline neka javi. Meni je na pamet pao @Satelis, znam da je u guzvi, al da probam. Šta, na čemu tj o čemu se radi drug? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 201 Napisano Septembar 30 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Tenere 1200, nenormalno se grije regler, i vrlo brzo ga "sprzi". Ako imas koji minut sutra bi te pozvao pa da malo popricamo? Ili jos bolje da se cujes sa cika Rajkom on moze detaljnije da te uputi u problematiku. Hvala u svakom slucaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15828 Napisano Septembar 30 Integrisan, 9289 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Znam delimično priču pošto sam se video sa Vukom, ispričao mi je sta je on probao i sta je Rajko il sa Rajkom probali zajedno. Tu je još jedan majstor bio u priči ako se ne varam? Nije valjda da i dalje imaš pregrevanje reglera? Voljan sam da pomognem i ako ne radim tu vrstu dvotockasa čim završim sa finalnim radovima unutar kuće, jos malo se selim tako da mi je mozak sprzeniji od reglera 100%. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikeli.pg 711 Napisano Octobar 1 Zainteresovan, 841 postova Lokacija: Montenegro - PG Motocikl: Honda Varadero xl 1000 v Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Satelis said: Znam delimično priču pošto sam se video sa Vukom, ispričao mi je sta je on probao i sta je Rajko il sa Rajkom probali zajedno. Tu je još jedan majstor bio u priči ako se ne varam? Nije valjda da i dalje imaš pregrevanje reglera? Voljan sam da pomognem i ako ne radim tu vrstu dvotockasa čim završim sa finalnim radovima unutar kuće, jos malo se selim tako da mi je mozak sprzeniji od reglera 100%. Hvala ti na ovako ljubaznom odgovoru. Zaista cijenim. Dražen će biti u komunikaciji sa tobom kako bi se motor transportovao od Arakisa do tebe kada budeš u prilici. Srećno udeljenje, znamo kakva je frka u glavi sa radovima u i oko kuće Lijep pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3861 Napisano Octobar 1 Ne silazi, 5004 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Težak fantomski kvar. Ako ništa ne uradite vidi https://www.youtube.com/@RicksElectrics za pomoć. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Octobar 1 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Изгледа се сви вртимо у неком зачараном кругу али питање је тренутка када Тенера мора да попусти. Проблем код мене је што сам сџебао три пршљена пре неки дан тако да сам тотално ван строја неко време.. А мотор стоји... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5400 Napisano Octobar 1 (promenjeno) Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, imam pitanje oko radne temperature agregata. Kako da znam koja je optimalna za određeni agregat, u ovom slučaju cfmoto 450mt ? A ovo pitam zato što nemam naviku da gledam temperaturu jer je na prethodnom motoru nisam ni imao, ali sam tek skoro primetio da recimo ujutru, pri spoljnoj temperaturi od 15 - 20 stepeni - nema šanse da dobaci ni do 70 stepeni. Vrti se između 64 - 70, što mi deluje baš malo (vožnja magistralom od sat vremena). I nisam jedini, vidim da i na grupama ljudi prijavljuju slično. Doduše bilo je nekih priča da je termometar postavljen tako da očitava nižu temperaturu, ali nije potvrđeno. Inače na istoj ovoj vožnji T7 je držao temp na 82, a kaže mi drug da mu se ventilator pali tek na 106 a spušta do 99, ako je dobro video. Kod mene, kad su bile vrućine, i po gradu, temp dođe max do 95, ventilator se pali na 91, i obara je do oko 80. Da li to znači da je idealna oko 80 stepeni ? #450mt# Promenio Octobar 1 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Octobar 1 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Bas sam i ja o tome razmisljao, kod mene na 800MT je raspon od 79 do 99 stepeni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5400 Napisano Octobar 1 Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, to mi deluje ok ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4774 Napisano Octobar 1 Drug član, 3649 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A ne upadajte u taj loš trip. Dobro je to fabrika namestila. Ako i nije, imate garanciju. Kad ubacite crvica u glavu, sve izgleda smuljivo. Ko nekad žene iz računovodstva, što su proveravale Excel po 100 puta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5400 Napisano Octobar 1 (promenjeno) Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu nikakvog tripa, pitam da bih bolje razumeo. Naći će se već neko da odgovori Promenio Octobar 1 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6207 Napisano Octobar 1 Drug član, 1782 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam procitao da taj termostat sto nam pokazuje temperaturu na ekranu radi nezavisno i sluzi samo za to, nije uvek najprecizniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21730 Napisano Octobar 1 Integrisan, 9461 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Neki "podrazumevani" opseg za tecnoscu hladjen agregat je 75-105C. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2585 Napisano Octobar 1 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Sharky - Alex je napisao: Negde sam procitao da taj termostat sto nam pokazuje temperaturu na ekranu radi nezavisno i sluzi samo za to, nije uvek najprecizniji Tako je. Na automobilima uvek stoji "na pola" ili na oznakama 90° i ako nema uvek 90° Radna temperatura je izmedju 92° i 105°C (zato se i sipa antifriz a ne voda). Ventilatori na autima imaju dve brzina a druga se pali tek na 105 i onda se glasno cuje. Kao kad radi regeneraciju. Sve to, da ljudima nebi unosili zabunu, pa i paniku. Verujem da i na motociklima treba biti slicna temperatura i da Zivke sa pravom pita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4774 Napisano Octobar 1 Drug član, 3649 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da izvine @živke nisam mu solio pamet, više to sam sebi kažem Moje sokoćalo ima prilično bučan ventilator, a pali se u zavisnosti od raznoraznih uslova, koliko primećujem. Prvo je ambijentalna temperatura vazduha, ali i podloge po kojoj vozim, da li je usijan asvalt i sl. Po suncu više nego po hladu naravno. Pa onda zavisi od strujanja vazduha i brzine kojom idem. Ako idem po gradu iza nekog kombija, koji mi blokira vetar, ranije i češće pali nego po otvorenom, i sve tako. Ako stanem, usporim nakon duže i brze deonice, gde se žešče zagrejao, evo ga vrti ko blesav. E sad, koje su to temperature tečnosti u pitanju, da li senzor prikazuje ovo ili ono, bemliga sad. Mogu da se nadam da je sve to tako treba, ja mu tu ne mogu mnogo pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2585 Napisano Octobar 1 Drug član, 1511 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 33 minuta, MaxiS je napisao: Radna temperatura je izmedju 92° i 105°C Da ispravim sam sebe, izmedju 86° i 105°C u zavisnosti od automobila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 837 Napisano Octobar 13 Zainteresovan, 221 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, jedno pitanje, jel neko vozio, zna nekoga da je vozio, Triumph speed triple 955i? Kakve su to mašine, pouzdane ili ne, vredi li kupiti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Никола Пантовић 11 Napisano Octobar 14 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, imam problem sa strujom na Tomosu U pitanju je BT50 sa elektronskim paljenjem 12V90W i problem je taj što nemam iskru na svećici ali vidim i čujem odličnu iskru sa kabla pre lulice da ide na cilindar kad probam tako da ustvari ima struje ali ne dolazi do svećice Probao sam više svećica misleći da je do svećice, čak sam i kupio novi i opet ništa U samoj lulici ima neki osigurač koji drži svećicu u mestu i to sam proverio ali ništa... Da li ima neko neki predlog? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1268 Napisano Octobar 15 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Kako si napisao deluje da je problem u luli. Uzmi jednostavno kablić poveži na vrh svećice i vidi jel baca varnicu tada. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1834 Napisano Octobar 22 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Jedna interesantna stvar: Moj motor i drugarov QJ pokazuju različitu pređenu kilometražu, i to ne malo - 13 km na 500 pređenih. Kad na mom motoru stoji 500 km, na njegovom je 487. Oba prednja točka su 17' . Do čega može biti tolika razlika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5400 Napisano Octobar 22 (promenjeno) Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa greška u merenju. Proverite brzinu sa GPS na oba motora i samo će vam se kasti. Skoro sam na nekom klipu sa Afrikom video ovo, prenerazio sam se Moj emtejac na 150 po satu pokazuje 148 kmh po GPS, doduše sa većom gumom i prednjim lančanikom. Promenio Octobar 23 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1834 Napisano Octobar 23 Zainteresovan, 373 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Da ne offujem Versys temu, pitaću ovde. I nemojte da me zajebavate, ne znam jbg. Napravio si šablon za nosač navigacije tako što si oblik koji ti odgovara isekao od papira i sada ćeš dati nekome da ti to laserski iseče. Da li sam dobro razumeo? Znači da je to dovoljno, i da nije potrebno raditi profesionalni vektorski crtež u Corel Draw i ostale trte mrte o kojima znam koliko o letenju u svemir? Izvin'te ako je pitanje glupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2751 Napisano Octobar 23 Drug član, 1644 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ironhorse je napisao: @N.F.S. Da ne offujem Versys temu, pitaću ovde. I nemojte da me zajebavate, ne znam jbg. Napravio si šablon za nosač navigacije tako što si oblik koji ti odgovara isekao od papira i sada ćeš dati nekome da ti to laserski iseče. Da li sam dobro razumeo? Znači da je to dovoljno, i da nije potrebno raditi profesionalni vektorski crtež u Corel Draw i ostale trte mrte o kojima znam koliko o letenju u svemir? Izvin'te ako je pitanje glupo. Nije mi dovoljo al to je Nesa pa sve moze 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...