Jump to content

Moto Zajednica

Elektricni grejaci u rucicama

Recommended Posts

• Drug član, 2877 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Upravo sada, živke je napisao:

Hvala svima na odgovorima ! 
@mick nije problem na off u, manje su brzine i mnogo se više radi, tamo je problem znojenje, koliko god da je hladno :) 

Nego sam pitao zbog toga što vidim da mnogi ljudi izbegavaju grejače ako voze off, zbog oštećenja. 

p.s: Koliko vidim ove fabričke imaju samo on / off .

https://unclewang.net/products/450mt-heated-handles?_pos=2&_sid=8197408a9&_ss=r

Onda slobodno uzmi Koso i završićeš priču...baš su se dobro pokazale, imaš 5 nivoa jačine zagrevanja. Da sam ostao na SVT-u definitivno bih menjao fabričke za Koso. Što se tiče oštećenja...realno nema šta da oštetiš jer nije baš da voziš hard enduro bez zaštite volana, samo lepo zaštiti instalaciju koja ide od ručica prema ramu i to je to.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2877 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 24 minuta, doktor je napisao:

Koristim Oxford na Teneri, ima 5 stepeni jačine, nikada nisam uključio preko 3, bukvalno greje ubija.

Inače, koristim ih vrlo često i u sred leta...volim da vozim u letnjim rukavicama, pa kada se ode visoko u planinu, posebno uveče, baš prija toplota na dlanovima...kao da odatle prožima čitavo telo.

Ne da prija neeegoooo spasava :D još u kombinaciji sa grejanjem sedišta....ohohooo :lol3:

• Drug član, 1273 postova

Ja sam imao na BMW-u fabričke i meni to nije imalo smisla nikakvog. Ne znam u kombinaciji sa štitnicima ručki kako je jer ih nisam imao. Bez njih, što se mene tiče, nema smisla stavljati grejače ručki.

Ovi mufovi. Naravno da sam imao i njih 🙄 To je super rešenje što se tiče zaštite ali..... Problem je fiksacija istih. Stalno se nešto pomeraju, ne vidiš tastere ispod njih, pritiskaju polugu kočnice (pa svitkaš)....itd. Prosto su me nervirali. Možda kada bi na guvernalu bili oni uski štitnici ručki pa da se preko njih montiraju mufovi. Ili da se kupe oni mufovi koji mogu da se fiksiraju na ručke šrafom kod tegića kormana.

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Beverly 300 ie, Forza 750

Pre nekih 10ak dana ugradjene Koso, kupljene u Louis. Imaju 5 nivoa grejanja. Vec na drugom stepenu jako lepo greju dlanove, i utisak mi je da brzo pocinju da greju. Koristicu ih u kombinaciji sa Acerbis zimskim rukavicama. Sada kada su ove temperature oko 10 stepeni, koristim samo rukavice i sve je ok, mada treba uzeti u obzir da su to gradske voznje koje ne traju vise od 20ak minuta.

Promenio član Milomir83

• Drug član, 1589 postova
  • Motocikl: SMC 300

Problem grejaca rucki, sto ne greju vrhove odn prste na polugama kvacila i kocnice. Postoji opcija da se i to greje, al se s tim niko ne zeza. U svakom slucaju grejaci bilo rucica ili sedista pomazu dosta. Stitnici rucki takodje sprecavaju gubljenje toplote sa ndlanica i prstiju...

Najcesci prekidi u radu grejaca rucica su na samom ulazu zica u rucicu. Tu ako se pocupa... Druga ostecenja moraju biti teza da bi pokidali same grejne zone zalivene u gumu. 

Grejace bez podesavanja temperature bih izbegavao. Ili su prejaki ili preslabi.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Advanced Member, 2255 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Grejane rukavice treba svaki put povezivati na instalaciju. Meni to deluje kao mnogo cimanja, mada sigurno bude lep osećaj :)

• Integrisan, 9647 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Dosta godina vozio sam od snega do snega. 

Prvo sam kupio dobre rukavice ali opet prsti su ti koji se uvek smrznu.

Resih da dodam ručice sa grejačima. Super pije vodu 15-20min, posle toga opet pocinje da bude ladno.

Spas pronadjoh kad sam muf dodao.

Muf (Held) u kombinaciji sa grejanim ručicama je vrh jer tad ne trebaju debele moto rukavice. Vozio sam u najobicnijim zimskim onim tankim civilnim.

Ma idi....nikakva zimoca, ne smeta za prekidače jer je ugodjaj fin jer su tanke.

Moja preporuka je za tu kombinu, muf + grejane ručke i nema zime.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 2

• Nemanja Stojanović, 1782 postova
  • Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500

Imao Koso i na NC750 i na 450MT, odlična stvar, ali mora da se ima i štitnik zbog vetra.

Mufove sam imao Givi, nisu mi se svideli jer su blokirali dugmiće na MT.

Ali kombinacija dobre rukavice + grejači + štitnici su sasvim dovoljni i na 3-4 stepena za duže vožnje.

Ispod te temperature ti i ruke više nisu glavni problem svakako.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja