Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Drug član, 1298 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Sto dolazimo do toga da je uloga notara samo posrednik za uzimanje para. 

• Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1295 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Imao sam tu situaciju sa jednim autom,preveo sam ga i platio i porez. Za blokadu od strane izvršitelja sam saznao u policiji kad sam probao da odjavim vozilo. Na sreću izvršitelj bila normalna žena i kad sam je uspeo naći i objasnio da sam već preveo auto i platio porez pristala da skine blokadu. To sam rešio za tri dana ali je policiji trebalo mesec i po dana da to unesu u sistem i to uz urgiranje od strane prošlog vlasnika.

• Podržavam 1

• Drug član, 476 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Pa majku mu milosnu, ako je na nešto stavljena "blokada", kako to nešto može da se proda, prevede na drugo lice i završi cela kupoprodajna priča?? Valjda je vlasnik vozila taj koji se za nešto tereti i kome se stavlja blokada, nije vozilo kao vozilo predmet spora. Znači osoba koja je u nekom prekršaju i koja ima "blokade" na svoju imovinu, može da je bez problema proda normalnom čoveku i uzme kintu, a njemu da utrapi jebavanje sa notarima i trulim sistemom?? Močam se na notarska go*na i na ovu cipiripi državu

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ja sam prilikom kupovine svih vozila proveravao sve registre, nije ni to 100% sigurno, ali to je ono što možete da uradite. Ne može ''da se stavi šapa'' tek tako, mora se valjda negde uisati i sl. Evo dole link za sudske zabrane. Takođe ako je vrednija oprema (ne motor i neki krš od auta) vredi pogledati da nije založen za neki kredit, isto APR (kamiom, traktor, oprema...)

Takođe, treba proveriti i vlasnika da nema nekih neplaćenih kazni jer koliko sa upoznat i to može postati problem prilikom registracije.

Šta reći, nakaradan sistem, ali ostaje da se prilagodimo dok ne promenimo

Promenio član lemy

• Malinar u pokusaju, 1807 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050

Do pre godinu i po dana sam radio kod notara i ljudi u Srbiji nemaju blage veze o tome šta su njihove nadležnosti.

Prvo, ugovor o kupoprodaji vozila sa overom potpisa obe strane je od 2014. (Od uvođenja javnih beležnika) do 2024. koštao 720 dinara. Za tu crkavicu teško da su lopovi, derikože, govna i sl.

Drugo, beležnici nemaju uvid u to šta je izvršitelj popisao, ta overa potpisa na ugovoru je samo potvrda identiteta obe strane i dokaz o potpisivanju istih 

Treće, notari su tekovina mnogo uspešnijih nacija i zemalja od nas, što je kod nas sve nakaradno, nisu notari krivi, već država i lopovi. U tim istim zemljama, notari su na puno načina olakšali život građanima.

Četvrto, zabole me uvo da ih branim, ne radim više tamo, ali mi je smešno kakve im ljudi nadležnosti pridaju, pa nisu notari Bogovi da u sistemu imaju sve informacije.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja