Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...
Upravo sada, shlem je napisao:

Bio prošle godine da gledam takođe Versysa, kilometraža vraćena, a stanje prilično "onako". Ovaj izgleda dobro ali od opreme skoro ništa.

Iskočio u Novom Sadu jedan, ful napucan jedino nema centralni štender. Cena malo jača ali ako se da malo korigovati, vredi sigurno. Pod uslovom da je kao na slikama i kao što kaže prodavac.

Видех тај у НС. Баш лепо изгледа.
Ал' мало је претерао са цифром.
Дода се још мало и узме се онај новији 6 пута лепши.
Седам дана пре него што сам продао мој мотор, код Браца у Бгу је био један 2014. максимално накрцан опремом у врхунском стању за 6.000е.
Стајао два сата на огласу.
Јбг, мора одмах да се реагује кад тако нешто излети.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Što je dobro brzo se i proda. Po meni je nolje otici u Technodrom u Beogradu, drugar je tamo uzeo motor. Pozitivno iskustvu ima sa njima. Kakva su vaša iskustva?

• Andragog, 4958 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Tehnodrom ima dobre motore ali maksimum skida 100e od cene, eventualno 150 ako je baš motor peko 5000e+

Kod pomenutog čoveka u Šajkašu, moj drugar je uzeo Tiger 900 i Varadero 125, prezadovoljen je. Da ne ispadne da kudim čoveka, rekao sam kako jeste. 

Ja sam pre 20 dana uzeo motor u Petrovcu. Čovek kaže, nemam pojma ništa o motoru, gledaj, probaj, kači dijagnostiku... to je to.

Na njemu još blato iz Ch, nije ga ni oprao. :oda2:

Mnogi se bave prodajom....

Promenio član srbac

• Drug član, 2774 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Imam par musterija koji su uzeli motore kod njih, svi su imali samo reci hvale.

Bitnije od toga je da su motori zaista bili u skroz korektnom, da ne kazem odlicnom stanju, bar iz moje perspektive servisera. Po prirodi sam objektivan totales, tako da pisem ono sto sam zapazio, kako sam zapazio.

Sa njim(a) licno iskustvo nemam, ovo sto se tice saradnje je preneseno, ali se price poklopise kod 5-6 ljudi .

Kada bih kupovao bez znanja i poznavanja, najpre kod @Zeljkamp, ako bih imao sredstava za nesto sto on donosi. Druga vrata bi bila gorepomenuti.

Najbolje, naravno, po preporuci, gde se zna istorija vozila i prodavac. 

• Hvala 1

Три мотора су код њих узели другари из клуба, плус пар људи што знам да су узимали. Сви су задовољни. 

Проблем је што је тренутна њихова понуда лоша, у смислу нема ништа што ја видим као следећи мотор.

Осим црвеног фазера, али мислим да је 5.450е много за мотор 2007. годиште без опреме.

Кад га "оспособим" за вожњу (регистрација, кофер, сервис, гуме...) тај мотор оде преко 6.000е.

Превише за скоро пунолетан мотор.

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Bmw R1150RT

Danas probao rukavice, na popustu ispod 3000 din. Nije bilo mog broja uzeo bi sigurno.

Ako ima negdje broj 10 i neko od kolega je raspolozen da mi kupi, placam rukavice i pice. 

Hvala

• Zainteresovan, 389 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

Vidim iz poslednjih postova da su u Tehnodromu ok motori. Mozda bih uzimao nesto malo ozbiljnije (od skutera :)) ove godine pa malo gledam oglase.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda CBF 500 N CH, 2005. godište, Naked, vozilo prešlo 37000 km, Subotica. Cena 2.890 € - Motori - Polovni Automobili

Jel zna neko nesto o ovom placu? Imaju i nekog Horneta ovde koji isto stoji par meseci, ali vrv zbog cene. A imaju i neke Hornete u Tehnodromu za nekih ~2500e.

Ali zainteresovao me je ovaj plac trenutno? Cesto sam vidjao motore kod njih i ovako sa slika deluju ok

• Drug član, 2490 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
1 hour ago, Miroslav91 said:

Vidim iz poslednjih postova da su u Tehnodromu ok motori. Mozda bih uzimao nesto malo ozbiljnije (od skutera :)) ove godine pa malo gledam oglase.

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Honda CBF 500 N CH, 2005. godište, Naked, vozilo prešlo 37000 km, Subotica. Cena 2.890 € - Motori - Polovni Automobili

Jel zna neko nesto o ovom placu? Imaju i nekog Horneta ovde koji isto stoji par meseci, ali vrv zbog cene. A imaju i neke Hornete u Tehnodromu za nekih ~2500e.

Ali zainteresovao me je ovaj plac trenutno? Cesto sam vidjao motore kod njih i ovako sa slika deluju ok

Deki pazi na svoje motore. Svi su u garazi i svaki ima svoj zasebni punjac za aku. Ima rodjakinju u svici, ona mu ispazari motore koje on odabere preko neta. Sedne u kola, ode u svicu i donese ih sve, malo ulicka, sredi ako sta treba i na oglas. 

• Sviđa mi se 2

• Hronični Motociklopata, 7313 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder

Lepi su mu motori, ali čovek baš preteruje sa cenama, bio sam kod njega zimus da vidim Fazer 600, motor ko čaša, perfekcija, ali nismo se uspeli dogovoriti za cenu.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1007 postova

I ja sam svojevremeno kupio motor u Tehnodromu, ispravan i dobar. Ne lickaju motore, kao većina drugih trgovaca, i odatle razlika u ceni (krpica + parfem = 1.000 eura). Motori su im mehanički dobri, ne kupuju krševe. Ja ih iz svog iskustva preporučujem.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1501 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
On 21. 4. 2023. at 16:18, srbac je napisao:

Ja sam pre 20 dana uzeo motor u Petrovcu. Čovek kaže, nemam pojma ništa o motoru, gledaj, probaj, kači dijagnostiku... to je to

To je samo fora. Yebo se taj u boolju.

Pa posle kaze: "jel sam ti reko da se ne razumem i da gledas?"

On 21. 4. 2023. at 13:27, Marko05 je napisao:

Видех тај у НС. Баш лепо изгледа.
Ал' мало је претерао са цифром.
Дода се још мало и узме се онај новији 6 пута лепши.
Седам дана пре него што сам продао мој мотор, код Браца у Бгу је био један 2014. максимално накрцан опремом у врхунском стању за 6.000е.
Стајао два сата на огласу.
Јбг, мора одмах да се реагује кад тако нешто излети.

Jeste da je hiljadarka skuplja, moj drug uz'o manji versys, 2018, pun opreme, za 6.000. Prvi vlasnik ga je kupio novog ovde i sa foruma je...

Znaci, moze da se naleti na povoljno...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 986 postova

Ovaj iz Subotice plac prodaje Fazer 600, crni vec tri godine. Cena mu 2300 evra i niko ga jos nije kupio. Interesuje me da li je neko isao da ga pogleda i sta mu fali kad ga niko nije kupio? 

• Sviđa mi se 2

• Andragog, 4958 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Čovek u Petrovcu ima 20tak motora na oglasima a ima bar još 30tak koja nisu oglašena. On i brat ih kupuju po CH i dovoze. Svaki dan prodaje bar jedan. Taj dan kad sam ja bio, prodao je meni, i još dva kom su bila na tehničkom. Uglavnom svima uradi tehnički. Ko će pamtiti bilo šta o nekom motoru, kad ih ima toliko. Zato treba povesti nekog ko se dobro razume u motore prilikom kupovine. :takoje:

• Hronični Motociklopata, 7313 postova
  • Motocikl: Freza 600 Blue Thunder
Pre 2 sati, Zarkela je napisao:

Ovaj iz Subotice plac prodaje Fazer 600, crni vec tri godine. Cena mu 2300 evra i niko ga jos nije kupio. Interesuje me da li je neko isao da ga pogleda i sta mu fali kad ga niko nije kupio? 

Ne fali mu ništa, kao i onom plavom restajling Fazeru 600 koji je 2990eur, tog sam ja bio da vidim zimus, perfektan je, nudio sam mu 2500, nije hteo da se cenka ispod 2900, otišao sam na drugo mesto, dodao 200eur i za 3100eur kupio noviji model sa ubrizgavanjem FZ6 sa original Givi nosačem kofera i dva auspuha, fabrički i protočni vrištavac :)

Nisam alergičan na karburatore, baš sam hteo tog plavca, al brate ne dam 2900eura za 20godina mator Fazer 600, pa da je od zlata...

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 691 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Zbog kupovine motora intenzivno sam pratio oglase baš dugo. Ekipa iz Šajkaša je imala 3 motora koja su me interesovala i nisam ni razmišljao da ih pogledam zbog jake cene (čitaj najskuplji u oglasima za to godište). Ovaj iz Subotice isto malo jači sa cenama, njega nisam ni razmatrao, dodatno i zbog lošeg iskustva koje mi je preneto. 

Opet većina preprodavaca mulja sa nečim. Da li je vraćena kilometraža, da li je bio teže ili lakše havarisan, da li je rađeno nešto komplikovanije oko mehanike, ali većina mora da ima nešto, govorim za motore stare 15+ godina.  Više volim da kupim od vlasnika, ali na kraju se ispostavi da je 95% motora uveženo pre godinu, dve, tri i onda dođemo na isto. 

Ali kada se kupuje noviji i skuplji motor i daje ozbiljna cifra, tu mora da se naoštre sva čula i proveri kompletna servisna istorija, ako je ima. Ako je nema, onda nema ni trgovine, barem po meni, bez obzira na potencijalno nižu cenu.

• Podržavam 1

Тренутне цене преко су сличне ценама овде.
Међутим кад се на то дода превоз, царина и сви остали трошкови цена иде на +1.000 и кусур евра.
Тамо су једино јефтинији мотори са јаком километражом.
Њих и већина трговаца узима, јер се на њима једино може зарадити.
Е сад, наше проклетство је што нам је бројка од 80, 90, 100к на сату незамислива и што живимо у заблуди да возимо нове  пунолетне моторе са 15к на сату.
Цене ће тек скакати, судећи по цифрама преко.
Луксуз јбг...  

• Podržavam 2

• Drug član, 986 postova

Nije problem sto uvezu motor sa 100k. Nego sto ga operu, ulickaju i za to malo sto se tamo proba ne dobije se prava slika stanja motora. A posle se svi ogradjuju i prave sasavi. Dobra vecina nije rada da pokaze slike od uvoza i da kaze pravo stanje motora, jer onda gube na zaradi. Realno drzava bi mogla da stane na put ovim prevarama. I jesu ozbiljne prevare, posle kazu sto nisi gledao, a gde je tu zastita potrosaca. Ovako ispadne da se stite prevaranti i nakupci koji lako zaradjuju lovu. Stoji to kad se kupuje polovno da uvek postoji verovatnoca da ce se nesto pokvariti. Ali je velika razlika kada je motor presao 200k i vise i 50k pa bio i 20 god star

• Podržavam 2

pre 10 minuta, Zarkela je napisao:

Nije problem sto uvezu motor sa 100k. Nego sto ga operu, ulickaju i za to malo sto se tamo proba ne dobije se prava slika stanja motora. A posle se svi ogradjuju i prave sasavi. Dobra vecina nije rada da pokaze slike od uvoza i da kaze pravo stanje motora, jer onda gube na zaradi. Realno drzava bi mogla da stane na put ovim prevarama. I jesu ozbiljne prevare, posle kazu sto nisi gledao, a gde je tu zastita potrosaca. Ovako ispadne da se stite prevaranti i nakupci koji lako zaradjuju lovu. Stoji to kad se kupuje polovno da uvek postoji verovatnoca da ce se nesto pokvariti. Ali je velika razlika kada je motor presao 200k i vise i 50k pa bio i 20 god star

Све је то тачно и реално стање ствари.
Али гледајући са друге стране, ми би сви да возимо што бољи мотор, са мало километара, естетски налицкам за мало лове.
Мислим да су они робу прилагодили тржишту.
Овде једноставно не можеш да продаш мотор преко 100к или ауто преко 250-300к.
Ја генерално више не гледам километражу кад купујем.
Све што је дошло од преко гледам у ком су стању потрошни делови.
Ентеријер/пластике (да ли су избледели, фарбани, похабани, мењани...)
Неки потрошни делови колико год били полирани, освежавани, фарбани... не могу да сакрију трагове коришћења и километре.
Ауто са 150-200к и мотор са 50-60к мора да буде нов као да је тек изашао из фабрике и то је једноставно тако.
Наравно све зависи од услова у којим су чувани (поготово мотори).

Promenio član Marko05
  • Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja