Slavo 59 Napisano Mart 21, 2022 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam googlao ali nisam nasao informaciju , pa rekoh da postavim ovdje mozda neko od kolega ima provjerenu info. Planirao sam da kupim Ctek punjac , konkretno mxs 5.0 model kako bih mogao zimi odrzavati akumulator na motoru a opet da posluzi i za auto ako zatreba . E sad sto mene buni , gledam oglase na KP i bukvalno nalazim punjac za 60-80-100-120e nov . Nisu mi jasne ove varijacije u cijeni . Jel se radi o tome da ima dobrih kopija na trzistu ili stvarno ovi od 60e mogu biti original . Kako prije svega provjeriti da li je origi? A onda bih volio i da cujem iz iskustva kako ste zadovoljni sa istim punjacem i dal preporucujete nesti drugo mozda ? Ja sam pravio punjac od UPS-a za odrzavanje baterije ali to su sve budzevine pa bih se kutarisao toga i uzeo normalno resenje . Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Mart 21, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ctek su odlični punjači. Mislim da pune skoro sve vrste baterija koje koristimo na motorima. Šta je original, a šta kopija, ne bih znao da kažem... Mislim da je prošle godine jedan kolega prodavao baš dugo na bjb oglasima, bilo mislim 35 do 40 evra. Prodao ga na kraju. Da nemam Cars pro, sigurno bih ga uzeo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7599 Napisano Mart 22, 2022 Solo Rider, 3069 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Toplo bih ti preporučio BC punjače iz Motomanije. Iskustva su odlična.Opslužuje 3 automobila i dva motora besprekorno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1550 Napisano Mart 22, 2022 Drug član, 984 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Meni dobro radi i punjac iz Lidla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
penumbra 134 Napisano Mart 22, 2022 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: Goettingen-Beograd-Krusevac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pred NG kupio ctek mxs 5.0 i nakacio akumulator za motor pre nego sto sam otisao u inostranstvo na 2 meseca. Kada sam se vratio, dopunio i akumulator za punta. Nije se pregrevao, nije se gasio (koliko su proveravali) i kada sam se vratio, motor upalio na prvu. Ja sam poprilicno zadovoljan. U setu sam dobio dva seta nastavaka za montiranje i punjac. Platio sam oko 9500 na KP, delovalo mi je sve legitimno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15412 Napisano Mart 23, 2022 Drug član, 1769 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 21.3.2022. at 21:45, Slavo je napisao: Malo sam googlao ali nisam nasao informaciju , pa rekoh da postavim ovdje mozda neko od kolega ima provjerenu info. Planirao sam da kupim Ctek punjac , konkretno mxs 5.0 model kako bih mogao zimi odrzavati akumulator na motoru a opet da posluzi i za auto ako zatreba . E sad sto mene buni , gledam oglase na KP i bukvalno nalazim punjac za 60-80-100-120e nov . Nisu mi jasne ove varijacije u cijeni . Jel se radi o tome da ima dobrih kopija na trzistu ili stvarno ovi od 60e mogu biti original . Kako prije svega provjeriti da li je origi? A onda bih volio i da cujem iz iskustva kako ste zadovoljni sa istim punjacem i dal preporucujete nesti drugo mozda ? Ja sam pravio punjac od UPS-a za odrzavanje baterije ali to su sve budzevine pa bih se kutarisao toga i uzeo normalno resenje . Sent from my iPhone using Tapatalk Po mnogima CTEK je u samom svetskom vrhu kada su digitalni (pametni) punjači u pitanju. Neću detaljisati sa karakteristikama jer je sve moguće naći na internetu. Samo ću se osvrnuti na tvoju opasku vezanu za cene. Lično, zaista nisam čuo da postoje kopije. Što se samog MXS 5.0 tiče... Na tržištu postoje: MXS 5.0 (sa crnim dugmetom) MXS 5.0 (sa crvenim dugmetom) MXS 5.0 Test&Charge (sa plavim dugmetom) Model sa crnim dugmetom iako je stariji, još uvek se može naći na tržištu. Njegova unapređena i poboljšana verzija ima crveno dugme. Glavna razlika je ta da model sa crvenim dugmetom punjenje automatski prilagođava i spoljnoj temperaturi, tako da je idealan za upotrebu i na hladnim mestima, ili na mestima gde temperatura relativno često oscilira. Model sa plavim dugmetom je najskuplji MXS 5.0 jer pored svega ima mogućnost testiranja alternatora, voltaže i startne snage. Sa ovim modelom nemam nikakva iskustva, ali po rečima mojih prijatelja nepotrebno je plaćati veću cenu za funkcije koje ti verovatno nikada neće biti potrebne. Ukoliko želiš da precizno izmeriš pomenuto, bolje kupi odgovarajući uređaj za to (savet upućenijih u materiju). Moj savet bi bio da (ukoliko rešiš) kupiš MXS 5.0 model sa crvenim dugmetom. Ja imam ukupno tri MXS 5.0 punjača, dva sa crvenim i jedan sa crnim dugmetom. Koristim ih baš dugo i nikada nikakvih problema nisam imao, kako sa akumulatorima, tako i sa samim punjačima. Zbog mog nekadašnjeg rada u inostranstvu, najduži period da su mi vozila (dva auta i motor) neprekidno bila prikačena na punjače je bio 6 meseci, a znam i za znatno duže vremenske intervale. Osim što imaju sjajne karakteristike, CTEK od konkurencije izdvaja raznolikost i raspoloživost dodatne opreme. Ukoliko se odlučiš za CTEK, moj prijateljski savet bi bio da nabaviš i dodatni kabl koji se jednim krajem kači direktno na kleme akumulatora a sa druge strane ima utičnicu za punjač. Dakle, umesto štipaljki (klješta) kojim bi morao nekako da pristupiš klemama svaki put kada bi poželeo punjenje (održavanje), sada bi imao džek (utičnicu) koju možeš vezicom da pričvrstiš za bilo koje pristupačno mesto na motociklu. To bi značilo da bi ti se vreme potrebno za konektovanje punjača sa motociklom (akumulatorom) merilo u sekundama. Ovo su samo neki detalji vezani za ovaj punjač i nadam se da sam bar malo pomogao, izbor je naravno na tebi. 6 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6306 Napisano Mart 23, 2022 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, yogibear je napisao: Ukoliko se odlučiš za CTEK, moj prijateljski savet bi bio da nabaviš i dodatni kabl koji se jednim krajem kači direktno na kleme akumulatora a sa druge strane ima utičnicu za punjač. Uz MXS 5.0 sa crvenim dugmetom koji ja imam je taj kabal dosao uz punjač u kompletu. Kupio sam ga na KP i mislim da je bio negde oko 80-90 e 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slavo 59 Napisano Mart 24, 2022 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na iscrpnom odgovoru @yogibear . Iskren da budem nisam primjecivao razlike u modelima , mislio sam da je samo jedan model MXS 5.0 . Sad su stvati dosta jasnije i mislim da mi je dovoljan ovaj sa crvenim dugmetom. Mada kasno sam se sjetio za isti , jer ostavih akumulator zimus dva puta da se isprazni i crce . Sad sam kupio novi accu i bih odmah uzeo i punjac da s vremena na vrijeme pripunim a kad dodje zima da ga zakacim na odrzavanje Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3352 Napisano Mart 24, 2022 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Imam dva MXS 5.0, jedan ima 10+ godina, drugi 6-7. Koriste se svakodnevno za motore, automobile, traktore i gde god zatreba. Malo je reći da sam prezadovoljan. Kupio sam ih preko drugara koji mi je doneo iz Austrije, jednom sa Amazona a jednom valjda iz Louisa, cena su bile rekao bih 70e, dok su kod nas tad bili oko 100e. Za kopije nisam čuo, ali čim uzmeš pakovanje i kreneš da otvaraš lako ćeš biti siguran da je original, čak je i to na visokom nivou. Ja sam uz oba dobio ove kabliće za kačenje direktno na kleme, odlična stvar. Sproveo sam utičnicu u gepek u repu motora, samo podignem poklopac i uštekam džek kad punim. Za ovaj noviji sam kupio i zaštitni gumeni bumber koji ga odlično čuva od grebanja i eventualnih udaraca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Mart 24, 2022 Svakom po zasluzi, 12396 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan On 22.3.2022. at 12:02, Zarkela je napisao: Meni dobro radi i punjac iz Lidla. Ja kupio dva, od kojih jedan не работает... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Mart 24, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, Arakis je napisao: Ja kupio dva, od kojih jedan не работает... Možda ima na forumu neki električar, da ga pogleda ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Mart 24, 2022 Svakom po zasluzi, 12396 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Eh, teško ga je naFatati... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15412 Napisano Mart 24, 2022 Drug član, 1769 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, aca-pn je napisao: Uz MXS 5.0 sa crvenim dugmetom koji ja imam je taj kabal dosao uz punjač u kompletu. Kupio sam ga na KP i mislim da je bio negde oko 80-90 e Potpuno si u pravu, moj previd. Kupio sam ih odavno pa sam potpuno prevideo da pomenuti kabl dolazi u kutiji uz onaj na kome su štipaljke. Osim toga, dodatno sam kupio takav kabl ali sa LED indikatorima koji pokazuju napunjenost akumulatora, zato mi je nabavka kabla ostala u glavi. Uzeh takođe i adapter sa automobilskom utičnicom za struju u koju se mogu udžekovati razni punjači za mobilni, kompresori za vazduh, moto odela sa grejačima... Odlična stvar za motocikle koji fabriki ne poseduju utičnicu za struju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Mart 24, 2022 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Da li MXS 5.0 moze da radi na bmw-u? Zbog Can-Bus sistema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slavo 59 Napisano Mart 24, 2022 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Nedje sam ovo procitao a ima mi logije skroz , jer akumulator kao akumulator puni se pa puni “ako puniš direktno na klemama akumulatora, nema problema.....ako puniš preko 12V fabricke utičnice, tu nastaje problem ako nije punjač prilagođen CANBUS instalaciji.Naime kompjuter motora "iskljuci" tu utičnicu posle nekog vremena.... “Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Mart 24, 2022 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, steefanv je napisao: Da li MXS 5.0 moze da radi na bmw-u? Zbog Can-Bus sistema Ako zakacis dodatak direktno na akumulator, Can-Bus nema nista sa tim. Problem je samo ako ides preko euro uticnice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Mart 24, 2022 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, lalajko je napisao: Ako zakacis dodatak direktno na akumulator, Can-Bus nema nista sa tim. Problem je samo ako ides preko euro uticnice. Pre 4 sati, Slavo je napisao: Nedje sam ovo procitao a ima mi logije skroz , jer akumulator kao akumulator puni se pa puni “ ako puniš direktno na klemama akumulatora, nema problema.....ako puniš preko 12V fabricke utičnice, tu nastaje problem ako nije punjač prilagođen CANBUS instalaciji.Naime kompjuter motora "iskljuci" tu utičnicu posle nekog vremena.... “ Sent from my iPhone using Tapatalk Hvala na informaciji, nisam znao za ovo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DusanR 128 Napisano Mart 30, 2022 Svrati ponekad, 85 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ducati Hypermotard 1100 EVO Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam onaj osnovni ctek 0.8. Samo akumulator od motora punim sa njim. Dolazi u kompletu sa dzekom koji ide na kleme i klasičnim štipaljkama. Prikačiš i zaboraviš. Odličan. Platio sam ga oko 6000din na KP.Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15412 Napisano Mart 30, 2022 Drug član, 1769 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 24.3.2022. at 13:39, steefanv je napisao: Da li MXS 5.0 moze da radi na bmw-u? Zbog Can-Bus sistema CAN bus (Controller Area Network bus) je sistem koji omogućava da raznorazni senzori i mikrokontrolori konstantno komuniciraju sa ECU ali i međusobno. Da bi punio akumulator na BMW motociklu preko fabričke utičnice za struju, potrbno je da imaš punjač koji može da pobudi CAM bus sistem kada u utičnici nema struje, zapravo ima je još tridesetak sekundi nakon gašenja motocikla (kontakta). Znam ljude koji koriste CTEK punjač tako što ga udžekuju u fabričku utičnicu, daju kontakt, sačekaju 10-15 sekundi da se punjač "skapira" sa sistemom, a zatim ugase kontakt nakon čega će se punjenje (održavanje) nastaviti. Mana je ta da ukoliko dođe do nestanka a zatim i povratka struje u mreži, punjač neće biti u mogućnosti da nastavi održavanje. Ovo nikada nisam probao i sa ovom metodom nemam iskustva jer nemam džek koji pasuje u malu originalnu BMW utičnicu. Taj adapter se kupuje posebno. Druga priča koja je vezana za takav način punjenja je neka vrsta "urbane legende". Ne poznajem nikoga da je tako nešto doživeo, niti nekoga od poverenja ko opet pa zna nekoga ko je zaista imao takav problem. Pošto priča kruži internetom, hajde da je prenesem. Ukoliko na BMW motociklu sa CAM bus sistemom imaš baš staru i praznu bateriju (akumulator), a puniš je preko originalne utičnice, CTEK "pametni" punjači će to prepoznati i posebnom "pulsnom strujom" će započeti proces desulfatizacije (čišćenje) ćelija. NAVODNO, tokom tog procesa moguće je da dođe do oštećenja ECU na motociklu. Ono što je kolega već napomenuo, CTEK punjač prikačiš direktno na akumulator i ne misliš ni o čemu. Na slici je moj BMW koji je evo već šestu godinu tokom bilo kakvog iole dužeg stajanja u garaži uvek na MXS 5.0 punjaču. Naravno, nikad nikakav problem, ni sa fabričkim akumulatorom, ni sa punjačem. A za one koji vole sve u "originalu", BMW ima i za to rešenja. Stvarno ne znam ko pravi punjače za njih? 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 725 Napisano Septembar 8, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Valja li ovaj necemu KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Septembar 8, 2022 Drug član, 1438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan @yogibear U uputstvu za BMW auto serije 5 stoji ovaj punjač sa slike za AGM tj kao što znamo CTEK je unutra CTEK je zaista dobar, pouzdan, hladan punjač 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 299 Napisano Septembar 8, 2022 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, gixxer750/94 je napisao: Valja li ovaj necemu KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Ja ga 3 godine koristim, punim akumulatore i na kolima i motorima, pozajmljivao sam drugarima, i dalje radi. Ako ti nije hitno sacekaj da u Lindi bude u ponudi, mislim da je oko 2000 din. Da ne dajes pare preprodavcima... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 725 Napisano Septembar 8, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam lindu kod mene u gradu, jos uvek je grade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16888 Napisano Septembar 8, 2022 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, gixxer750/94 je napisao: Valja li ovaj necemu KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp! Nije loš. Imam dva komada (jedan mi crkao nakon godinu dana). Uglavnom završava posao za koji je namenjen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 725 Napisano Septembar 23, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 8.9.2022. at 15:38, zika56 je napisao: Nije loš. Imam dva komada (jedan mi crkao nakon godinu dana). Uglavnom završava posao za koji je namenjen. Узех га данас, смем ли да оставим акумулатор преко зиме на њему или да повремено допуњавам? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...