feniks 1889 Napisano Februar 10, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravite na upotrebu kvačila, posle ulaska u krivinu. Odvajanjem kvačila prekidate prenos snage motora na točak. Odgovarajući stepen prenosa (sa 3000-3500 o/min.), pravilna putanja i dozirani gas (malo iznad 1/3) vam omogućava da "surfujete" kroz krivine. Bez potrebe za kočenjem. Popuštanje i dodavanje gasa je sasvim dovoljno. Može i dozirana upotreba prednje kočnice i gasa istovremeno (sa dva prsta na polugi prednje kočnice a palac, domali, mali prst i brid dlana doziraju gas). Glavni pritisak na ručice je negde tu i omogućava odmereni "udarac" na polugu kormana kod ,"counterisanja." Na početku teme je, u par navrata, navedeno da neiskusan vozač ima osećaj "prebrzog" ulaska u krivinu. Subjektivni osećaj je u pitanju. Brzina prolaska kroz krivine je posebna kategorija i više je stvar dokazivanja, veštine, uživanja u ekstremizmu... Vrednost brzine, kofiguracije i intenziteta krivine na saobraćajnim znakovima ispred, su parametri uspostavljeni na osnovu više faktora na određenoj deonici. Motocikli su, u odnosu na druga vozila, potpuni vladari krivina. A svi "steering" termini samo objašnjavaju postupke koje izvodi svako dete onog trenutka kada odbaci pomoćne točkiće sa bicikla. Promenio Februar 10, 2022 član feniks 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Februar 10, 2022 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Konacno sam pronasao video koje smatram da je korisno pogledati. Dobar kanal. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Februar 10, 2022 Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Matori motoristi su imali sreću da, još u ranom dobu, savladaju tehniku vožnje, na ovom dvotočkašu. Prvo ispod šipke, ukoso, efekat "viseće kapi." A posle, kad stasaš da uzjašeš... Bogo moj, to je bilo veselje. 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Februar 11, 2022 Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 10.2.2022. at 10:43, Alexandra995 je napisao: Računaj na mene, ja ću da vidim ima li još neko u LE zainteresovan, znam da i @DRCvetko je rekao da hoće da prođe obuku. Meni je Niš 1h vožnje, što je super. Ja sam takodje zainteresovan, obuka preko potrebna. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Februar 11, 2022 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Darkoniii je napisao: Ja sam takodje zainteresovan, obuka preko potrebna. Odakle si? Ja mislim da je Niš najbolja opcija jer je veći grad od Leskovca i verovatno je lakše da se nađe prostor za kurs. Kod nas jedino što mi pada na pamet je SRC Dubočica gde se svake godine organizuje BMW skup. I ne znam da li mi ili škola, ko obezbeđuje prostor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkoniii 68 Napisano Februar 11, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 104 postova Prijavi odgovor kao problematičan Iz VranjE Kako god, ja sam za, i sve prihvatam... Promenio Februar 11, 2022 član Darkoniii 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Februar 11, 2022 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Darkoniii je napisao: Iz VranjE Kako god, ja sam za, i sve prihvatam... U Vranje nema laganje, Čak Noris izeja tepanje... Na vezi smo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11270 Napisano Februar 11, 2022 Drug član, 1280 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, feniks je napisao: Matori motoristi su imali sreću da, još u ranom dobu, savladaju tehniku vožnje, na ovom dvotočkašu. Prvo ispod šipke, ukoso, efekat "viseće kapi." A posle, kad stasaš da uzjašeš... Bogo moj, to je bilo veselje. Sunce ti a ja jos mislim da sam mlad,a visio sa ovoga isto,mislim ne razumem kako mislis da nisam mlad sa 44 godine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Februar 11, 2022 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Matori motoristi su imali sreću da, još u ranom dobu, savladaju tehniku vožnje, na ovom dvotočkašu. Prvo ispod šipke, ukoso, efekat "viseće kapi." A posle, kad stasaš da uzjašeš... Bogo moj, to je bilo veselje. Visio, padao, ustajao i ponovo. I taman sve naučio pa napravih pauzu od nekih 30 godina do vožnje motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Februar 11, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan On 9.2.2022. at 20:28, mickeyZ je napisao: Pocetnicima je danas mnoogo lakse nego nama, koji smo bili pocetnici pre 20tak i kusur godina. Tad nije bilo "tubera" a svi saveti su se svodili na:" Nemoj preko zebre i nemoj da vozis po beloj". Kada sam ja počinjao, nije postojala škola bezbedne vožnje. Pokazna vežba je bio tradicionalni, reli 22. septembra: od Rohalj baze (Fruška gora) - preko Sremske i Bosanske Rače – do Bijeljine (poligonski deo nadmetanja). “Instruktori” bezbedne vožnje su nam bili: Gida Mulaimović (obožavalac Honde), Cane (sa Yamahom XJ turbina), braća Vidići, Pavlovići (poklonici Kawasakija), Bata Robot i Mića iz Balatuna (BMW teškaši), Saša Tekija (MZ master), cenjeni gost Miroslav Škaro iz Osjeka (tada je imao dugačku kosu i dizao kros-a na zadnji, “u sveću”, sa takvom lakoćom, da to već spada u perverziju)… Gomila nas na Tomosakijima, Puhačima…uvažavani, kao podmladak, bez osećanja da smo rođeni u pogrešno vreme. Onaj trenutak, kada dobiješ, svoju, plavu “L” tablicu, kao da u rukama držiš “Holy Grail.” Vežeš je pozadi, na vidno mesto, sedaš na motor i učiš dok voziš. Spremaš se za 125 ccm, da bi ti, kada navršiš 18 godina, upisali punu “A” kategoriju. Kočnice su služile za dve radnje (za kočenje i usporavanje). Kočiš da bi stao, usporavaš da smanjiš brzinu. Čuo sam za pojam "Trail Braking" mnogo puta tokom godina. Čitajući, slušajući, gledajući…nesvesno imaš utisak da je to veoma napredna tehnika, koja se koristi uglavnom u trkama i performansama u vožnji (i u kvalitetnijoj drumskoj vožnji). O tome su napisana doslovno poglavlja. To su studije koje detaljno opisuju kako se pravi sat, nekome ko samo želi da zna koliko je sati. - Primenom ove tehnike, motociklisti ulaze u krivine upotrebom prednje/zadnje kočnice, kako bi smanjili brzinu. - Kako ulaze u skretanje, oni polako popuštaju pritisak na komandu kočnica, postepeno smanjujući silu ili potpuno puštaju iste, kako se nagib motocikla povećava. - A, opet, uključuje i nastavak primene sile kočenja nakon započetog “padanja” u krivinu (umesto završetka cele operacije, dok je motocikl još uvek uspravljen, pre početka skretanja). - Kod kočenja na stazi, vozač nastavlja da koristi kočnice (prednju ili i prednju i zadnju) dok se naginje u zavoj i postepeno smanjuje pritisak kočenja kako se ugao nagiba povećava. - Na kraju, pritisak na kočnice nestaje, idealno, u trenutku kada je vozač skoro postigao maksimalni ugao nagiba i približava se vrhu skretanja. Ovo se radi iz nekoliko razloga... Pa ja se ovako vozim otkad znam za sebe (više od 36 godina). Zato… Ako možete pronaći dovoljno nizbrdica, naučićete osnove "Trail Braking-a" za nekoliko sati. Google Maps WWW.GOOGLE.COM Google Maps WWW.GOOGLE.COM Koristite kočnice da usporite (ne da se zaustavite) i ostanite u krivini. Da “projezdiš”,kroz krivinu, sa 50-60 km/h, kočenje ti neće ni trebati. Vežbajte, vežbajte, vežbajte (i onda vežbajte još malo). Promenio Februar 11, 2022 član feniks 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Februar 12, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Што се тиче едукативних клипова, можда и најбољи канал по мени овог инструктора вожње, и један од најстаријих који је снимао такав тип садржаја још пре десетак година. Има доста клипова где док вози објашњава шта и како ради, у вези позиционирања на путу, ”читања” саобраћаја итд. итд. Што се самог кочења, једно од најбољих објашњења је на почетку овог клипа. И један по мени од најбољих што се тиче тога како приступити кривинама на путу Има и целу плејлисту вожњи по киши, снегу, ноћу по ветру, које директ коментарише док вози шта и како и зашто ради и који могу доста помоћи почетницима (којима не смета енглески акценат) 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Februar 15, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @Alexandra995Slazem se, ja sam za to da organizuje neko obuku u Nisu i da se skupimo.....Stim sto ja imam 16g moram caleta da nagovorim da me pusti na tu obuku, jer kao i svaki roditelj sa juznog dela srbije, ostao je u 20.veku i sta god da bude misli da je prevara .....Pustio bi me on i do Leskovca da dodjem ali samo da ga ubedim da to nije neka prevara ili tako nesto slicno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, DRCvetko je napisao: @Alexandra995Slazem se, ja sam za to da organizuje neko obuku u Nisu i da se skupimo.....Stim sto ja imam 16g moram caleta da nagovorim da me pusti na tu obuku, jer kao i svaki roditelj sa juznog dela srbije, ostao je u 20.veku i sta god da bude misli da je prevara .....Pustio bi me on i do Leskovca da dodjem ali samo da ga ubedim da to nije neka prevara ili tako nesto slicno Ja ću u neko skorije vreme da kontaktiram neku od škola i da vidim za tebe kakva je procedura s' obzirom da si maloletan. Što ne bi pošao i ćale tvoj taman da obnovi gradivo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRCvetko 74 Napisano Februar 15, 2022 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan @Alexandra995Nema , vremena, covek radi 2 posla......Ali dobro, ne moras da se mucis oko mene, ako nista, strpicu se do sledece godine i onda lagano Taman i onda za a2 da polazem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4583 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 1178 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, DRCvetko je napisao: @Alexandra995Nema , vremena, covek radi 2 posla......Ali dobro, ne moras da se mucis oko mene, ako nista, strpicu se do sledece godine i onda lagano Taman i onda za a2 da polazem U bre taman posla, uvek postoji neko rešenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 15, 2022 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan MK Bezbednost: http://motoklub.rs/moto/ ima komentara pri kraju i nekoliko klipova sa obuke. Klub raspolaže sa 2 trenažna motora sa pomoćnim točkovima, koji omugućavaju da se dosegne pun nagib, skinu se krilca i oba motorcikla služe posle za poligonsku obuku za one koji nemaju svoj motor, ili voze skuter pa hoće da probaju. Kombijem dolaze sa pomenutim motorima i sa svim potrebnim priborom, čunjevi mali, veliki, radar sa displejom, video bim i obično jedan glavni instruktor i dva pomoćna. Potreban je neki prostor gde se uveče predhodnog dana, održi teoretski deo interaktivne nastave sa video bimom od nekoliko časova. Za praktičnu nastavu je neophodan neki prazan parking plato, broj učesnika je optimum 10, ali za odlaske van Beograda, primi se i više, a nekad se napravi ustupak i održi za manji broj. Samoukost i video klipovi se nikako ne mogu porediti sa živom obukom, kad se usvoji i savladaju elementi, tad se vežba. Kontaktirajte, uz moj pozdrav, i napravite dogovor, takođe nije problem ni za ljude bez dozvole i maloletnike da pohađaju punu obuku, a naravno i da roditelji i publika mogu da prisustvuju. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5408 Napisano Februar 17, 2022 Drug član, 1936 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 2/12/2022 at 9:34 AM, СајберГастарбајтер said: Што се тиче едукативних клипова, можда и најбољи канал по мени овог инструктора вожње, и један од најстаријих који је снимао такав тип садржаја још пре десетак година. Има доста клипова где док вози објашњава шта и како ради, у вези позиционирања на путу, ”читања” саобраћаја итд. итд. Што се самог кочења, једно од најбољих објашњења је на почетку овог клипа. И један по мени од најбољих што се тиче тога како приступити кривинама на путу Има и целу плејлисту вожњи по киши, снегу, ноћу по ветру, које директ коментарише док вози шта и како и зашто ради и који могу доста помоћи почетницима (којима не смета енглески акценат) Stvarno odličan kanal, odavno gledam njegove klipove. Meni nekako baš odgovaraju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Februar 17, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Да, пре свега је битно што објашњава док вози и показује одмах о чему прича, а не да седи испред камере у својој соби и прича до изнемоглости шта и како треба да радиш. Пракса и тренинг су најбољи, али после тога, ако немаш прилике да похађаш неки курс овакав тип клипова је најбољи. Даје ти кроз перспективу у саобраћају поткрепљено саветом док вози, а не нека апстрактна прича шта и како. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrD 1538 Napisano Avgust 13, 2022 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC Prijavi odgovor kao problematičan Одлична тема. Како спадам у неискусне возаче мотора (а искусне аутомобила), са задовољством сам је прочитао и погледао клипове. Штета је што нисам раније... пошто су ми била потребна 2 пада са мотора (срећом без последица ни по мене, ни по мотор) да бих научио да се не кочи (поготово нагло) док се скреће. Хвала свима! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 268 Napisano Avgust 16, 2022 drumski ratnik, 169 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan On 13.8.2022. at 13:46, MrD je napisao: Одлична тема. Како спадам у неискусне возаче мотора (а искусне аутомобила), са задовољством сам је прочитао и погледао клипове. Штета је што нисам раније... пошто су ми била потребна 2 пада са мотора (срећом без последица ни по мене, ни по мотор) да бих научио да се не кочи (поготово нагло) док се скреће. Хвала свима! Voznja motocikla je isčezavajuća veština (perishable skill), te motociklista mora stalno da vežba i radi na sebi. A tehnika i tehnologija stalno napreduju... ABS and Cornering ABS Explained Motorcycle Traction Control Explained Srećno! Vidimo se na putu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 686 Napisano Avgust 16, 2022 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ljubitelj floskule koja se mozete cesto procitati na ovom forumu: 'pametan uci na tudjim greskama - budala na svojim'. Ili sam ja zaista budala, ili pojam ucenje ne vezujem za to cime je on izazvan... Hocu da kazem, da kad god sam izasao na drum motociklom (cesce na otvorenom, ali i u gradu), sam imao neku situaciju, neku gresku koja mi je skrenula paznju na opasnost, iz koje sam nesto naucio (a nekad i da sebi udarim samar)... Evo primer bas za ovo sa krivinama koji je meni ostala kao posebno bitna: Vozim od Topole ka Mladenovcu, put je dobar moze brze da se vozi. Vozim u 6-toj brzini, prilazim desnoj krivini (jednoj od onih koje krecu blago, pa onda ostrije i duze) i bas ispred krivini spustam u nizu, medjutim desava se nesto cudno, menjac ne prihvata 5-tu, vec ostajem u nekom ler polozaju (na hondi neko jebeno nedefinosano stanje). Nezgodna situacija, nemam vise gas da me drzi u krivini, pokusavam da se iskobeljam, ali osecam nemoc, gazim po razdelnoj liniji, cak je i prelazim po malo. Razmisljam sta bi bilo da je u tom trenutku na tom mestu bio neki cetvorotockas... Naravoucenije: presaltaj u nizu na vreme, oseti gas, pripremi se na vreme za krivinu, ne uzdaj se u mashinu. Mislim da neka normalna voznja ne zahteva upotrebu kvacila i menjanje brzina neposredno/i u krivini... Bitno je da se greske, i ako se naprave, vise ne ponavljaju... Inace, tema je odlicna, treba je odrzati sa slicnim savetima, iskustvima... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Avgust 21, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Da se razumemo, motocikl nije automobil i ne vozi se isto (pravila su drugačija). Od pet najčešćih grešaka, koje obično navode, kada je vožnja motocikla u pitanju, tri su vezane za prolazak kroz krivinu. 1. menjanje brzina u krivini; 2. kočenje u krivini umesto pre iste; 3. nesiguran ulazak i loša procena krivine. 1. Pritiskom na polugu kvačila i puštanjem gasa motor ostaje bez sile potiska koja nas istovremeno gura napred i drži, dok nagnuti na stranu prolazimo kroz istu. Bez te sile padamo, bočno. Posebno pri manjoj brzini kretanja ili šaltanjem u nižu, kod snažnog agregata (kada može doći do "blokiranja" zadnjeg točka). Brzine se mogu šaltati i u krivinama (ako se eliminiše treća greška) - samo ako ste dovoljno iskusni da to uradite brzo bez gubitka, gore navedene, sile i - sa filigranskim osećajem za gas, koji neće dovesti do proklizavanja zadnjeg točka (koji bi nas izrotirao i bacio u suprotnu traku). 2. Panično kočenje je zlo i zlo se završava blokiranjem jednog točka (obično je spojeno sa trećom greškom). I u ovom slučaju moguća je dozirana upotreba prednje kočnice i gasa (nijedan prst na ljudskoj šaci nije isti, ali zajedno čine čuda), gde se uz stalan potisak zadnjeg točka i ciljano "pridavljivanje" prednjeg, motor spušta niže u krivinu. Kontrolisanom upotrebom zadnje kočnice motor se ispravlja i daje vam mogućnost "bežanja" bliže razdelnoj liniji (točak neće blokirati, motor teži pravolinijskoj putanji). Sve ovo podrazumeva da je eliminisana greška broj tri. Da se prednja koristi ciljano, a ne za ispravljanje treće greške. Upitreba zadnje samo u svrhu usporavanja i uspravljanja motora (prednjom kočimo, samo kada se uspravimo i ispravimo). 3. Neiskustvo u kombinaciji sa (najčešće prejakim) motociklom (potraga za adrenalinom i upadanje u ekstremizam). Velika brzina na pravcu i prebrz ulazak u krivinu, neblagovremeno nameštanje tela i položaja...izostanak svega onoga, što se stalno ponavlja u savetima o krivinama. Strah od naginjanja ili nedostatak straha zarad junačkih "ožiljaka" na kolenima (ne valja ni jedno, ali je ovo drugo, u spoju sa neiskustvom, fatalnije). Da na kraju da dodam još: - Stepen obaranja motora zavisi od intenziteta krivine, u svrhu njenog savladavanja i svakako ćemo izgladati atraktivno u očima posmatrača (tim redosledom, ne obrnuto). Scena motocikliste koji sa lakoćom "kroti" krivinu nikoga ne ostavlja ravnodušnim (nikome nije bitan stepen njegovog ugla). - Širina zadnjeg pneumatika, u spoju sa brzinom i obrtnim momentom, nam uslovljava ugao (od naginjanja do zaleganja). Šira guma zahteva (ne daje nam, po difoltu, mogućnost) veće obaranje motora. I enduro sa zadnjom gumom, od 145 mm, može da češe fuzasterima po asfaltu (i da prođe kroz krivinu pod određenim uslovima). Krivina, raskrsnica, kružni tok...slalom kroz saobraćaj. Sve je to isto, samo malo različito. Krivine postoje da u njima uživamo (ne da ih se plašimo). Promenio Avgust 21, 2022 član feniks 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5094 Napisano Avgust 22, 2022 (promenjeno) Drug član, 780 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Sve ovo sto pricate nepotrebno je pri normalnoj voznji. Ako udjete u trkacki mod... e onda brale... https://www.tiktok.com/@thiago7biker/video/7126143484167310597?_r=1&_t=8V1lffN1TEb&is_from_webapp=v1&item_id=7126143484167310597 Promenio Avgust 22, 2022 član Bole37 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5602 Napisano Avgust 22, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1734 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi sta je za koga normalna vožnjaPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pilip88 216 Napisano Avgust 22, 2022 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan https://www.youtube.com/watch?v=J2f4DdSDa7I Fina demonstracija trail braking-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...