Disko Nindža 10442 Napisano Januar 8 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Već vidim Paljevinu za jedno 10 godina na full električnom motoru marke Motorola, kako se raspravlja s zagovornicima mašine s unutrašnjim sagorevanjem sa EFI 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1303 Napisano Januar 8 Drug član, 1128 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je varadero karburator i nista ne radi niti ide losije od ovih sto imam sa ubrizgavanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4238 Napisano Januar 8 (promenjeno) motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Rodjen devedesetih kao 1100,nasledio ga 1200. Karburatori... PS. Ovo mi promaklo - ZRX 1200 je 2008. ažuriran sa ubrizgavanjem goriva. Na žalost, dostupan je bio samo u Japanu. Promenio Januar 9 član stari roker 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 8 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Paljevina je napisao: Videćete me na ovome: https://www.cycleworld.com/motorcycle-news/kawasaki-supercharged-hydrogen-fueled-h2/ S ovim možeš daleko dogurati, sve do orbite ako ne podesiš smešu kako treba Promenio Januar 8 član Disko Nindža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7947 Napisano Januar 8 Drug član, 2104 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je @Disko Nindža za štelovanje ovoga ne pomažu OBD-ei,EBD-ei i ostali ,,ei" to mora na uvo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16480 Napisano Januar 8 (promenjeno) Integrisan, 4933 postova Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Januar 8 član Motorcyclist 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Januar 8 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Karburator Servis - Vlada Stojiljkovic | Belgrade WWW.FACEBOOK.COM Karburator Servis - Vlada Stojiljkovic, Belgrad... Ima jedan čika koji valjano (rekao bi) sredjuje karbove. Dal radi amburatore od motocikla ne znam, ni majstora ne poznajem ali to što vidim izgleda baš kvalitetno odradjeno. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 839 Napisano Januar 8 Drug član, 872 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, bajker71 je napisao: Mk 1 kraj 90-tih Prva godina proizvodnje, 1995. Suzuki Bandit GSF600N (N77) Dekara još malo napada tridesetu... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7640 Napisano Januar 8 Drug član, 2918 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Use i u svoje kljuse, ja sam na svom konju bar 100 puta skinu karburatore dok nisam apsolutno sve shvatio i ustelovao i sada posle sve muke mi je nerealno ocekivati da neko skine karbove i posalje u Planu, a ovaj mu sredi.Karburatori moraju po meni biti na motoru da bi se sve ustelovalo kako valja.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16480 Napisano Januar 8 Integrisan, 4933 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma moze i jedno i drugo samo ko boga ih molim dajte neki normalan dizajn dosta insekticiodnih farova, kljunova i skracenih repova... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 8 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan CBX 750F motor iz '80-ih sa komponentama motora iz '90-ih 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Januar 8 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, overtone je napisao: Pitanje za mestre: Kad pumpa goriva crkne, daje li pumpa prije smrtnog momenta ikakve naznake da ce vrisnit ili se to moze dogoditi bilo kad bilo gdje? može mehanička da oslabe membrane a kod elekltonske hoče da kad počne da se zaprlja da počne da menja zvuk.Takođe kod elektonske kad se potroše četkice zeza na paljenju da se nečuje ništa jer su četkice kratke.Onda lupiš rezervoar rukom one malo odskoče i onda pali. pošto električna ima namotaje može to da vrisne iznenada.Ako je starija pa je više puta skidana mogu da se zalome one male papučice što prave kontkt. Uglavnom za menjaje je najbolje cela i to sa alija Promenio Januar 8 član sasa ns 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 9 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, bajker71 je napisao: Mk 1 kraj 90-tih Imao sam takav od 600 kubika. Ima li razlike izmedju 600 i 1200 sto se tice dimenzija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 836 Napisano Januar 9 Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Ако добијем на лото-у знам где би део пара отишао (поред к5 1000). Мотор је дизајниран 90их година, мислим да је СП1 изашао крајем 99 и имао је 132кс, док је СП2 имао мотор са 135кс. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9477 Napisano Januar 9 Drug član, 1458 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Nemanja Petrovic je napisao: Imao sam takav od 600 kubika. Ima li razlike izmedju 600 i 1200 sto se tice dimenzija? Istih su dimenzija. Razlike su relativno male, prečnik štapova prednjih vila 43 umesto 41, zadnja viljuška alu, prečnik diskova napred, veće šape, širi zadnji točak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 10 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Tri Italijanske ikone iz 90ih F4, RSV, 996 13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 511 Napisano Januar 10 Zainteresovan, 468 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Ovu sliku je pravio Tom Cruise na Kawasakiju garant. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Januar 10 (promenjeno) Drug član, 949 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je MV Agusta sto se tice estetike/dizajna bila ispred svih... Ducati odmah za njom, ali Agusta Promenio Januar 10 član Abi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Januar 10 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, Abi je napisao: Koliko je MV Agusta sto se tice estetike/dizajna bila ispred svih... Ducati odmah za njom, ali Agusta Ja nisam znao koje je godiste F4. Mislio sam da je tu negde 2006-2007. Iskreno sad sam se zacudio kad sam saznao da je 99 to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15435 Napisano Januar 10 Drug član, 1774 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Devedesete... toliko toga ima zbog čega ću ih pamtiti. Sve je bilo drugačije i teže dostupno nego danas. Nema interneta, moto prodavnica... sve novosti vezane za novitete iz sveta motociklizma saznaješ uglavnom iz uvoznih (stranih) časopisa. Tako je bilo i kada je u pitanju model na čiji pomen mi svaki put srce zaigra i dan danas - Suzuki TL 1000S. Te 1997. je kao bomba odjeknula vest da Suzuki izbacuje potpuno novu hiljadarku, veliki V Twin koji bi trebalo da parira Dukatijevom 916 (V2), kao i četvorocilindričnim superbajk zverima od 750 cc. Tada, kao vlasniku starog dobrog Suzukija GSX-R 750 prve generacije (1987. godište) sa 98.000 km na satu, već počinje da radi crv kako će taj novi motocikl izgledati, kako će se voziti i kako će ići? A onda dolazim u posed jednog od mojih omiljenih moto časopisa tog vremena, britanski "SuperBike". Ni dan danas ne mogu da objasnim, ali bura koja je u meni pokrenuta čitanjem testa novog TL-a nije prestajala sve do sledeće godine (1998.), kada sam ga prvi put i video uživo na Sajmu automobila u Beogradu. Na štandu Suzukija premijerno su stajala dva komada, crni i crveni. Crni je koliko se sećam otišao za Zagreb, dok sam crveni kupio ja! Teškom mukom sam pristao da motocikl koji je moj prvi novi kupljeni motocikl u životu treba da ostane izložen do kraja sajma, ostavljen na milost i nemilost radoznalim posetiocima. Srećom napravismo dogovor da motocikl ograde stubićima i kanapima, i da uvek neko od prodavaca drži oko na njemu. Došao je i toliko očekivani dan preuzimanja novog motocikla. Prvo paljenje, prvo sedanje na upaljeni TL, miris farbe agregata i auspuha koji usled zagrevanja "obgorevaju"... pamtiću ceo život. A onda naterah sebe da se spustim sa oblaka, stanem na zemlju i vidim šta sam kupio. Prva novina sa kojom se srećem je svakako brundanje V2 agregata propraćeno nekim zvukom vazdušnog pirkanja. "Šta kupih ovo sunce mu poljubim?!" - pomislih. Pri laganom i odsečnom dodavanju gasa u leru nema više onog "lajanja" specifičnog za R četvorocilindraše sa sportskim 4 u 1 izduvima. V2, dva izduva... kao da mi nešto fali... Da ne fali ništa shvatio sam pri prvom ozbiljnijem dodavanju gasa... kako je to čudo kidalo, i to odozdo, bez potrebe za visokim obrtajima. Čini mi se da taj osmeh na licu imam i sada, dok pišem ove redove. Iako sam te 1998. imao 24 godine, iako je ubrzo nakon početka prodaje TL 1000S globalno dobio status veoma opasnog motocikla na kome su mnogi nastradali - "Widowmaker", ja sam se sa njim toliko slatko navozao i proputovao, da bih danas rado nabavio jedan perfektan primerak da mi stoji u garaži za posebne prilike. Sa svojim V2 agregatom, specifičnim zvukom, smelim dizajnom... TL je u to vreme jednostavno odskakao od konkurencije, pogotovo na našem tržištu. Bio je nešto zaista novo. E sad ide deo koji celoj priči daje neku setnu notu. Moj TL je nažalost završio neslavno. Samo par dana nakon prodaje, iako dobronamerno upozoren da TL 1000S nije igračka, novi vlasnik je ispravio krivinu i udario u betonski stub. Ostao je živ ali se prilično izlomio... kasnije se i oporavio. Nekoliko godina kasnije motocikl sam sasvim slučajno video i prepoznao na jednom moto skupu, bio je popravljen i u voznom stanju... Čovek koji maltretira TL-a na naslovnoj strani časopisa "SuperBike" (fotografija iznad), zvao se Džon Kentli (John Cantlie) i obožavao sam njegove testove. Osim što je bio pasionirani motociklista bio je veliki avanturista i foto-reporter. Životni put ga je kao i mene odveo na Bliski istok, u Irak i Siriju gde je bio ratni foto-reporter. Za njegovu otmicu 2012. sam prvi put čuo upravo dok sam bio u Iraku. Dok je bio u zarobljeništvu Islamska država ga je koristila za snimanje propagandnih spotova. Zadnji put je viđen živ 2016. godine, dok je porodica i zvanično prihvatila da je mrtav 2022. Bilo kako bilo... neke lepe trenutke tokom mog druženja sa TL-om sam zabeležio na fotografijama. Lokalna džumarica koja leži na dnu fotografije se zvala Buvica. Buvica je bila omiljena u kraju, a od mene se nije odvajala. Nije postojala varijanta da krenem u vožnju ili da se iz nje vratim a da se ona od nekuda ne stvori. Nakon što je ostala u drugom stanju, žena i ja smo obostrano jedno drugom uveli sankcije. Njoj je bio zabranjeno da više seda na motor, dok je meni bilo konfiskovano suvozačevo sedište! I moja sestra je bila oduševljena TL-om... Između FZR-a i TL-a je takođe moj GSX-R 750 koga sam spominjao... Moji motori, ja i naravno... Buvica. TL i ja smo imali i zapaženu ulogu u domaćoj (i malo manje puta repriziranoj) seriji "Porodično blago". Desno pored Kave stoji i majstor Joca... 45 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3528 Napisano Januar 10 Malinar u pokusaju, 1692 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Vrh, legendarni motori!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-ks 836 Napisano Januar 10 Zainteresovan, 295 postova Lokacija: krusevac Motocikl: gsx-r 750 к1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, yogibear je napisao: Devedesete... toliko toga ima zbog čega ću ih pamtiti. Sve je bilo drugačije i teže dostupno nego danas. Nema interneta, moto prodavnica... sve novosti vezane za novitete iz sveta motociklizma saznaješ uglavnom iz uvoznih (stranih) časopisa. Tako je bilo i kada je u pitanju model na čiji pomen mi svaki put srce zaigra i dan danas - Suzuki TL 1000S. Te 1997. je kao bomba odjeknula vest da Suzuki izbacuje potpuno novu hiljadarku, veliki V Twin koji bi trebalo da parira Dukatijvom 916 (V2), kao i četvorocilindričnim superbajk zverima od 750 cc. Tada, kao vlasniku starog dobrog Suzukija GSX-R 750 prve generacije (1987. godište) sa 98.000 km na satu, već počinje da radi crv kako će taj novi motocikl izgledati, kako će se voziti i kako će ići? A onda dolazim u posed jednog od mojih omiljenih moto časopisa tog vremena, britanski "SuperBike". Ni dan danas ne mogu da objasnim, ali bura koja je u meni pokrenuta čitanjem testa novog TL-a nije prestajala sve do sledeće godine (1998.), kada sam ga prvi put i video uživo na Sajmu automobila u Beogradu. Na štandu Suzukija premijerno su stajala dva komada, crni i crveni. Crni je koliko se sećam otišao za Zagreb, dok sam crveni kupio ja! Teškom mukom sam pristao da motocikl koji je moj prvi novi kupljeni motocikl u životu treba da ostane izložen do kraja sajma, ostavljen na milost i nemilost radoznalim posetiocima. Srećom napravismo dogovor da motocikl ograde stubićima i kanapima, i da uvek neko od prodavaca drži oko na njemu. Došao je i toliko očekivani dan preuzimanja novog motocikla. Prvo paljenje, prvo sedanje na upaljeni TL, miris farbe agregata i auspuha koji usled zagrevanja "obgorevaju"... pamtiću ceo život. A onda naterah sebe da se spustim sa oblaka, stanem na zemlju i vidim šta sam kupio. Prva novina sa kojom se srećem je svakako brundanje V2 agregata propraćen nekim zvukom vazdušnog pirkanja. "Šta kupih ovo sunce mu poljubim?!" - pomislih. Pri laganom i odsečnom dodavanju gasa u leru nema više onog "lajanja" specifičnog za R četvorocilindraše sa sportskim 4 u 1 izduvima. V2, dva izduva... kao da mi nešto fali... Da ne fali ništa shvatio sam pri prvom ozbiljnijem dodavanju gasa... kako je to čudo kidalo, i to odozdo, bez potrebe za visokim obrtajima. Čini mi se da taj osmeh na licu imam i sada, dok pišem ove redove. Iako sam te 1998. imao 24 godine, iako je ubrzo nakon početka prodaje TL 1000S globalno dobio status veoma opasnog motocikla sa kojeg su mnogi nastradali - "Widow maker", ja sam se sa njim toliko slatko navozao i proputovao, da bih danas rado nabavio jedan perfektan da mi stoji u garaži za posebne prilike. Sa svojim V2 agregatom, specifičnim zvukom, smelim dizajnom... TL je u to vreme jednostavno odskakao od konkurencije, pogotovo na našem tržištu. Bio je nešto zaista novo. E sad ide deo koji celoj priči daje neku setnu notu. Moj TL je nažalost završio neslavno. Samo par dana nakon prodaje, iako upozoren da TL 1000S nije igračka, novi vlasnik je ispravio krivinu i zakucao se u banderu. Ostao je živ ali se prilično izlomio... kasnije se i oporavio. Nekoliko godina kasnije motocikl sam sasvim slučajno video i prepoznao na jednom moto skupu, bio je popravljen i u voznom stanju... Čovek koji maltretira TL-a na naslovnoj strani časopisa "SuperBike" (fotografija iznad), zvao se Džon Kentli (John Cantlie) i obožavao sam njegove testove. Osim što je bio pasionirani motociklista bio je veliki avanturista i foto-reporter. Životni put ga je kao i mene odveo na Bliski istok, u Irak i Siriju gde je bio ratni foto-reporter. Za njegovu otmicu 2012. sam prvi put čuo upravo dok sam bio u Iraku. Dok je bio u zarobljeništvu Islamska država ga je koristila za snimanje propagandnih spotova. Zadnji put je viđen živ 2016. godine, dok je porodica i zvanično prihvatila da je mrtav 2022. Bilo kako bilo... neke lepe trenutke tokom mog druženja sa TL-om sam zabeležio na fotografijama. Lokalna džumarica koja leži na dnu fotografije se zvala Buvica. Buvica je bila omiljena u kraju, a od mene se nije odvajala. Nije postojala varijanta da krenem u vožnju ili da se iz nje vratim a da se ona od nekuda ne stvori. Nakon što je ostala u drugom stanju, žena i ja smo obostrano jedno drugom uveli sankcije. Njoj je bio zabranjeno da više seda na motor, dok je meni bilo zabranjeno korišćenje suvozačevog sedišta! I moja sestra je bia oduševljena TL-om... Između FZR-a i TL-a je takođe moj GSX-R 750 koga sam spominjao... Moji motori, ja i naravno... Buvica. TL i ja smo imali i zapaženu ulogu u domaćoj (i malo manje puta repriziranoj) seriji "Porodično blago". Desno pored Kave stoji i majstor Joca... Супер прича, сем удеса наравно. Да ли се сећаш колико си га платио тада? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1501 Napisano Januar 11 Drug član, 949 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Nemanja Petrovic said: Ja nisam znao koje je godiste F4. Mislio sam da je tu negde 2006-2007. Iskreno sad sam se zacudio kad sam saznao da je 99 to. Da. Tacnije, prvi put su je predstavili '97, a dizajn mislim da je bio odradjen jos pocetkom '90-tih, ubedljivo ispred svih. Dan danas prelep i moderan motor, 30 godina kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16241 Napisano Januar 11 Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za pricu (i za Milicu Milsu) sve te razumem, posedovao sam TLR, jos brutalniju spravu... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10442 Napisano Januar 11 Hronični Motociklopata, 7309 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto mi je ta Milša uvek bila nekako odbojna, imali smo boljih riba 90-ih, npr Bojana Maljević, Anica Dobra... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...