Jump to content

Moto Zajednica

Servis amortizera: Tesic Miodrag, Gornji Milanovac

Recommended Posts

• Ne silazi, 6310 postova
6 minutes ago, Alekre said:

Ja sam čačkao prednju viljušku. Količina ulja, gustinan itd. Kod mene je klasičan sistem sa prigušnim šipkama. Manje mi ponire prednji deo ali činjenica da je opruga mekana za mojih 110kg i da ulje ne može dovoljno brzo da prođe kroz otvor ne može nikako da se napravi da to pod mojom težinom radi dobro. Mislim, da zamenim opruge, razbušim malo otvor nešto bi dobio ali to je sve dalekoooo od onoga šta bi se dobilo ugradnjom ketridža na primer. Što se mene tiče, ko može sebi da priušti tako nešto, samo napred. Vredi svaki cent.

Zamenis oprugu i cao. Gledaj ukoliko nisi bas toliko odusevljen motorom koji imas 2000 eur koje ces dodati za ogibljenje dodaj na cifru koju ces dobiti za motor i jos neki mali kredit i kupis nov motor gde je sve novo i ispravno. Vozis 4 godine opet dodas 2-3000 i opet vozis novo i ispravno. Na kraju kad prodas isto para si potrosio ali je razlika sto si 8 godina vozio novo i ispravno a ne 30 godina staro i prepravljao

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6949 postova
  • Motocikl: đački pešački
pre 17 minuta, dvlns je napisao:

Ja sam skinuo nov fabricki sa 47 km i stavio nov TTX GP. Ako si citao napisao sam da bi mi i fabricki radio posao ali sam hteo i mogao.

Sve vreme tvrdim da je fabricko ogibljenje dovoljno dobro za normalnu voznju ukoliko je ispravno i sve vreme se pise da Tesa cini cuda sa fabrickim

Čitati tvijih pisanje je velika danguba, izvini. Ja nisam rekao da ne postoji bolji amortizer od fabričkog, već da kad se radi o poređenju novog aftermarketa i izdahnulog fabričkog, uvek će nov biti bolji. Isto tako sam rekao da kad se poredi izdahnuli i reparirani, on je naravno uvek neuporedivo bolji i to se može tumačiti kao čudo, a ja nigde nisam napisao da Teša, ili bilo ko, čini ta čuda, komentare o njegovom radu su izneli drugi, nemam razloga da ne verujem bilo čijim iskustvima, predrasude ne vrednujem.

• Ne silazi, 2226 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Šta god sam na motoru ili kolima servisirao, a nije bilo fabrički ostavljeno mesta za takav zahvat, svuda je ili bilo teško ili neuspesno..

Zapravo, jedina stvar koju sam se "izvukao" da ne platim daleko skuplje za drugi deo je korpa kvačila na Traceru, Vuk mi je menjao dampere i stavljao šrafove umesto nitni, ili šta već.. Sve ostalo, namotaji, amortizeri... Ma sve je bilo cirkus.

• Ne silazi, 6310 postova
2 minutes ago, đunta said:

Čitati tvijih pisanje je velika danguba, izvini. Ja nisam rekao da ne postoji bolji amortizer od fabričkog, već da kad se radi o poređenju novog aftermarketa i izdahnulog fabričkog, uvek će nov biti bolji. Isto tako sam rekao da kad se poredi izdahnuli i reparirani, on je naravno uvek neuporedivo bolji i to se može tumačiti kao čudo, a ja nigde nisam napisao da Teša, ili bilo ko, čini ta čuda, komentare o njegovom radu su izneli drugi, nemam razloga da ne verujem bilo čijim iskustvima, predrasude ne vrednujem.

Bezobrazan si i autistican. Nije diskusija krenula od tebe. Pisalo se da se prepravkom fabrickog kod Tese dobija mnogo upravljiviji motor i ja sam na to reagovao. Onda dolazis ti da lupetas ko uvek i odvuces sve u neku tvoju stranu. Mene zaobidji dok ne naucis da budes kulturan sto se nece nikada desiti

pre 2 minuta, ProMaster je napisao:

Šta god sam na motoru ili kolima servisirao, a nije bilo fabrički ostavljeno mesta za takav zahvat, svuda je ili bilo teško ili neuspesno..

Potpuno razumem i slažem se, nije jednostavno prevazići fabriku a majstora sve manje, da ne kažem da ih baš nema, ali tu je. Nemaš više običnog strugara da obrusi šraf a kamoli nešto više.

pre 1 minut, dvlns je napisao:

Bezobrazan si i autistican. Nije diskusija krenula od tebe. Pisalo se da se prepravkom fabrickog kod Tese dobija mnogo upravljiviji motor i ja sam na to reagovao. Onda dolazis ti da lupetas ko uvek i odvuces sve u neku tvoju stranu. Mene zaobidji dok ne naucis da budes kulturan sto se nece nikada desiti

Istina boli, ne poznaješ problematiku i tačka.

Sumnjam da iko daje nov amorzizer na prepravku i poboljšanje ne kod Teše, nego kod bilo koga. A kad se radi o starom, oslabelom i izdahnulom, svaki iole reparirani je bolji i ne treba se čuditi zašto se doživljava kao "mnogo upravljiviji motor". Na kraju, to i jeste poenta, voziti motor koji ko da nema amortizer i boriti se sa njim, ili osposobiti da bude bezbedniji nego što je bio. Tvoj stav je da to ne treba činiti, šta to znači, da se motor parkira i skupi tih 900e ili više, što teško da će ko učiniti, već će voziti potpuno nebezbedan motor po sistemu onom našem, "ma valjda neće" i sa velikom verovatnoćom rizikovati pad. Svaki remont je bolji nego nemati amortizer. Razmisli malo o svom stavu i gde pokušavaš da guraš ljude, a sve ne znajući dovoljno o mehanici amortizera i ignorišući masu tuđih pozitivnih iskustava, stavljajući svoje neiskustvo iznad njihovih.

Pre sat vremena, dvlns je napisao:

Alo bre covece prosli put smo imali diskusiju jer si tvrdio da Andrej ne radi nista vec samo salje Duletu u Sloveniju.

Screenshot_20260718_113455_Viber.thumb.jpg.5854b3c60604156fb9db4877bb7e2fff.jpg

Jel ti ovo jasno napisano, viber prepisaka Duleta i mene, ne sećam se da sam je onda objavio, kao osnov mog saznanja.

• Ne silazi, 1365 postova
  • Motocikl: Hornet 600
Pre 13 sati, đunta je napisao:

znači, hidraulika vraća točak na podlogu i tako ga praktično lepi

Opruga neprekidno gura točak na podlogu. Da, hidraulika kontroliše da se sistem kreće bez poskakivanja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja