Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Drug član, 1210 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Izvinjavam se na daljem offovanju, još ovaj put i neću više:

@Jupiter Šta ga znam, možda si u pravu, ja sam se nagledao i jednih i drugih, ali većinom su gazde firmi koje radnike prijavljuju na minimalac samo jako široke guzice, znači nikad dosta. Tako i preduzimač, zanatlija, mogući paušalac, lako okrene 1000-1500e u Beogradu za mesec dana, da se radi normalno radne vreme i slobodan vikend. Tu mislim pre svega na molere, zidare, električare i njima slične, dan posla mora da se naplati 50-100 evra pa da su najfiniji. Tako ja to vidim iz svog iskustva. Znači nema prijavljenu preduzetničku radnju zato što je zinulo dupe, ne zato što ne može da priušti.

@Sharky - Alex Ja mislim na ove zanatlije što od alata imaju četku ili šrafciger, ti misliš na ove kojima treba 5-10.000 evra da počnu, mehaničare. Moj mehaničar radi posle svog redovnog posla, u svojoj garaži koju kad je ozidao napravio sebi lepo kanal da može da radi, nema fensi dizalicu itd, alata ima dosta ali je kupovan vremenom i polako. A da, ima prijavljenu radnju, uredno. Iako je isto tako uredno prijavljen u firmi u kojoj radi 9-17. Verujem da je počeo i on neprijavljeno da radi ali kad je posao krenuo prijavio je radnju, to mi dođe "normalno" valjda, iako je rad na crno.

@Ivanrsvb Izvini još jednom. A da zadovoljim naslov teme, država može da smanji akcize, ko što ih je sad smanjila za neki procenat. Isto tako ih je "skoro" digla za mnoooogo veći procenat. I opet će tako, kupuju socijalni mir, ali pare u budžet moraju da se slivaju, gde god one posle toga završile, o tome ne bih, nisam kompetentan. Znam kakvi su nam putevi. I bolnice. I zdravstvo generalno. I društvo generalno. Mislim da opasno idemo nizbrdo, nije to samo do ove vlasti, od kad sam rođen ne sećam se da smo išli uzbrdo, koliko smo klizili postrance nošeni strelom vremena. Opet ja off. Aj ćao, javim se s pumpe samo ubuduće.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Od sutra nema obicnog goriva na pumpama(95 i dizel). :moto2:
Zbog čega ne bi bilo?

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Podržavam 2

• Drug član, 1057 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Danas ga nije bilo u KV na Lukoilu...

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE
3 hours ago, Gordak985 said:

Nisam baš siguran da je sistem problem, hoćeš da budeš zanatlija i da radiš legalno? Otvori preduzetničku radnju, plaćaj poreze i doprinose, država mirna, ti siguran, nema levo desno. To košta? Ako ne možeš kao zanatlija da zaradiš da platiš državi i da tebi ostane lepo, ne treba da radiš kao zanatlija nego da se zaposliš kod nekog drugog.

Otvorio sam pre 20 godina i do sada radim i opstajem i ne iznosim mišljenje kao posmatrač sa strane već iz neposrednog iskustva. To što ti pričaš je rad na crno a "siva zona" je nešto drugo i veruj mi sistem je odgovoran za to. Ne pričam za one koji rade na crno,oni su ionako izvan sistema.

Dalje ne nastavljam da ne odlazimo još više u off.

• Drug član, 773 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.
pre 9 minuta, Gordak985 je napisao:

Zbog čega ne bi bilo?

Da ne psujem sad ovde vlast, zabranjeno je...

• Drug član, 773 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.
pre 12 minuta, Bokes je napisao:

Danas ga nije bilo u KV na Lukoilu...

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Na mol pumpi juzni bulevar bice do sutra ujutru do 10...Bgd Brace jerkovic vec od danas popodne nema.

• Integrisan, 9286 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Apel!!!

Povedite računa oko goriva jer se nesto desava, mulja se sa benzinom.

Pre neki dan uradim čoveku Liberty, dodje, ode od mene da bi me sutradan podne nazvao i rekao kako mu se motorce ugasilo, nema sanse da upali.

Spakujem se i odem da vidim sta sam zajebao. 

Liberty ne daje nikakve znake života pri verglanju , zaštopala vakum pumpa goriva.

Sutradan izbacim svo gorivo, izgled i boja Ok. Zamenim pumpu, upalim, radi normalno.

Kako je napolju otišla temp u minus, isturirao motor nekih 3-5min i cim sam pustio da radi na leru opali su obrtaji drastično.

Skinem šiber i imam šta da vidim.... led se dobrano nahvatao.

Očistim, vratim šiber, upalim, radi kao sat. Krenem da ga turiram da bi posle par minuta opet počeo da menja rad.... skinem šiber i et ga ponovo led.

Setih se, kad je otišao od mene da je bio pri kraju sa uljem i gorivom, sipao je samo gorivo sutradan na pumpi i eto ubrzo belaja.

Cudno je sto nisam primetio ništa neobicno kad sam izvukao sav benzin pre zam. pumpe, kad ima vode ona se odma odvoji od benzina, padne na dno.

Veceras mi bi skolski iz osnovne, radi kod Koleta elektriku. Kaze mi vidi ovo.... slika Citroena i izvucenog goriva iz rezervoara kog je vlasnik napunio pre neki sat do cepa.

Boja i izgled nalik limunadi, voda se ne izdvaja, vozilo ne da pali........

Nesto se desava, nesto mi smducka, prducka <_<

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2

Vraćam se sa posla i ima sta da se vidi.
IMG_20220311_234537.thumb.jpg.8b1c47a9ef8e40e97bb529408f036a64.jpg
Zbog ovoga ne očekujem da neće biti sutra, dogovorili su se o ceni u odnosu na veleprodajnu cenu, znači neće više biti u minusu (LOL), ja sam danas benzin sipao regularno, običnog dizela nije bilo

• 4_tocka_i_karoserija, 1872 postova
  • Motocikl: -

Išao sam danas u BiH.

Pri polasku, morao sam da sipam nešto malo goriva (dizela) za do tamo.

Na prve 2 pumpe nema "narodnog", samo ovaj od 200kinti.

Rekoh sebi "nećeš vala" - vozim auto 2004. god, nije postojao fensi dizel kad je napravljen, verovatno nikad nije ni sipan.

Na četvrtoj pumpi, djavo odneo šalu - "sipaj taj po 200"...majke vam ga (ovo je državi, ne pumpadžiji - s njim se zajedno kiselo smejem).

Bez ikakvog zezanja - auto jedva ide. Ok, preterujem, nije baš jedva, ali osetno manje snage na malim obrtajima (koji će mi dizel ako moram da ga vrtim???). Psujem do granice.

Predjem granicu, par km posle natočim do čepa narodnog dizela po 2.70 KM (162din, mada, ako plaćate dinarima, računaju 1KM=61.50din, pa izadje malo više). Auto odlepio od sreće, ne smem da stisnem gas.

BTW, usput, na još par pumpi videh bele kese/papire na pištoljima za narodni dizel.

P.S. prilikom ulaska u Srpsku, pandur na njihovoj strani granice mi "skrenu pažnju" da mi je vozačka istekla 6. marta!!!! Kaže 200KM kazne, i moram da nadjem ko će da dodje da vozi. 

Malo se ispričasmo, i pusti me 'nako. Hvala mu. Ujutro moram u muriju da tražim novu 

• Zainteresovan, 553 postova

:zdravo: 

Inace:

-vesti iz 2022, benzin je oko 200 din: ,,...Istakao je da je cena nafte u danu kada je Vlada donela uredbu o zamrzavanju bila 91 dolar po barelu, a sledećeg dana je iznosila 93 dolara." 

-vesti iz 2008, benzin je oko 100 din: ,,..Cena nafte je juče postavila nov rekord od blizu 102 dolara za barel, a ukoliko se nastavi takav trend, vozači bi već u martu mogli da plaćaju više od 100 dinara za litar benzina..."

Ja evo ne znam...

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Pozdrav, kolege motoristi . Kako gledate na ove cene benzina u Evropi koje su dosle do 3 e za litar .
Zavidim im realno...
Imaju kintu da se voze!

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2921 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

100l=300€, 300€= bicikla
Zapratite me za jos finansijskih savjeta

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 4
  • Haha 12
  • Podržavam 1

Pre 2 sati, Hacky je napisao:
:zdravo: 
Inace:
-vesti iz 2022, benzin je oko 200 din: ,,...Istakao je da je cena nafte u danu kada je Vlada donela uredbu o zamrzavanju bila 91 dolar po barelu, a sledećeg dana je iznosila 93 dolara." 
-vesti iz 2008, benzin je oko 100 din: ,,..Cena nafte je juče postavila nov rekord od blizu 102 dolara za barel, a ukoliko se nastavi takav trend, vozači bi već u martu mogli da plaćaju više od 100 dinara za litar benzina..."

Ja evo ne znam...

Što neko reče inflacija, da, ali 100%? Pa bre SAD bi propao od takve inflacije a šta bi mi ostali... Mada zar nije cena barela sad oko 140, 150? Ne znam više i mrzi me da guglam , ne jer sam lenj nego jer me plaši šta ću naći, kad jednom krenem ne znam da stanem.

Promenio član Gordak985

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja