Nesasavage 53 Napisano Jul 3, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje ljudi, Interesuje me vase misljenje u vezi ova dva trotockasa, iskustva, za i protiv jednog ili drugog... Sve i bilo sta, sto bi pomoglo u odabiru jednog od njih. Ali bukvalno bilo sta, udobnost, voznja na duze staze, ciklistika, odrzavanje.... nemam ni najmanju predstavu o njima, jedino mogu da se odlucim samo na osnovu spoljasnjeg izgleda. Unapred zahvalan svima na pomoci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Jul 3, 2021 Integrisan, 9273 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo zdravo Pisano je ranije nekoliko puta o triciklima i zakljucak se svodi da oni nisu pogodni za nase drumove koji su puni rupa, ulegnuca, zakrpa. Kad naidjes na rupu tesko ces je zaobici, neki tocak gotovo da uvek zvekne. Ulegnuce ili ispupcenje ne primetis na drumu i to dovodi do nelagodnosti u voznji jer se malo malo desava cimanje na upravljacu. Zbog vece tezine u odnosu na 2 tocka brze trosi koc. plocice + kad dodje vreme za zamenu guma mora se 1 vise uzeti. Ovo su sitni "problemi", krupni dolaze ako pu pu pu daleko bilo strada (udes ili pad) prednji mehanizam/hidraulika oslanjanja....em ga nema, em je skup kao otrov. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 3, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala gosp. Satelis, Priznajem da nisam uradio domaci i trazio po forumu o trotockasima, ali evo pokazalo se jos jednom da ima dobrih ljudi poput tebe pa pomazu i losim djacima u svakakvim problemima. Mala sala, ali veliko hvala. Jos samo da neko kaze generalno da li Yamaha ili Piaggio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 3, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ni jedan ni drugi. Ja sam presao 5000 km sa piaggiom, nestabilan je na otvorenom putu i ljulja se iza kamiona i autobusa. Drugar je kupio prosle godine novog zato sto nema A, skoro mi je pricao da zamalo nije ispravio krivinu. Kada se koci prednjom blokira korman i moze se okrenuti za 10-15 stepeni. Kada kocis prednjom ides pravolinijski, ne vozi se kao obican motor. Kao prevozno sredstvo u velikim gradovima da, na otvorenom putu izuzetno rizican i tesko upravljiv, iako na prvi pogled ne deluje tako nego suprotno. Yamaha je pionir u tome, piaggio ima velike skutere od 500 kubika na 3 tocka 10 godina, trebalo bi da su bolji od yamahe sudeci po tome. Promenio Jul 3, 2021 član Milllan 83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Milllane, ovaj podatak nisam znao za nestabilnost, mada imam motor za putovanja, ali sam mislio da iskoristim i trotockasa za neku turu.... sad sam vec u razmisljanju, ozbiljnom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pinokio 85 Napisano Jul 4, 2021 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TMAX insta - yamax_t Prijavi odgovor kao problematičan pogedaj na youtube. yamaha je izgleda dramaticno bolja od italijana, kao mehanicki uredjaj. da li su u ostalim segmentima bolji, cena, servis, dostupnost delova, kako je to lepo podsetio satelis, to nigde nisam uspeo da cujem. skuter, kao i svaki drugi komplikovani mehanicki sklop, ima mnogo toga da se stavi na tas. nisam vozio yamahu, ali pratim pazljivo to trziste jos od pojave gillere sa tri tocka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Nesasavage je napisao: Hvala Milllane, ovaj podatak nisam znao za nestabilnost, mada imam motor za putovanja, ali sam mislio da iskoristim i trotockasa za neku turu.... sad sam vec u razmisljanju, ozbiljnom Ako imas motor onda imas i polozenu A kategoriju i nisu mi jasni tvoji razlozi kupovine tricikla. Prednost je sto se vozi sa B kategorijom. Mane? U startu skuplji od klasicnog skutera, skuplji potencijalni kvarovi (elektronika viljuski, trap osetljiviji nego kod klasicnog motora), znatno tezi od klasicnog skutera. Piaggio mp3 lt 500 koji sam vozio je tezak 280 kg, forza koju trenutno vozim ima 180 kg, osetna je razlika u voznji po gradu i na manjim brzinama. Tricikle kupuju ljudi koji nemaju A kategoriju ili ih mrzi da polazu za A. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Pinokio, upoznat sam sa Yamahinim agregatima, posedujem Xmax 125 pa odlicno znam sta sve moze i koliko vredi. Mada se verovatno ljubitelji Piaggio agregata ne bi slozili sa tobom Gledao sam i na YouTube, ali mislim da su sve to samo reklame i pokusaji za vecu prodaju. U svakom slucaju, hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Milllan 83 said: Ako imas motor onda imas i polozenu A kategoriju i nisu mi jasni tvoji razlozi kupovine tricikla. Prednost je sto se vozi sa B kategorijom. Mane? U startu skuplji od klasicnog skutera, skuplji potencijalni kvarovi (elektronika viljuski, trap osetljiviji nego kod klasicnog motora), znatno tezi od klasicnog skutera. Piaggio mp3 lt 500 koji sam vozio je tezak 280 kg, forza koju trenutno vozim ima 180 kg, osetna je razlika u voznji po gradu i na manjim brzinama. Tricikle kupuju ljudi koji nemaju A kategoriju ili ih mrzi da polazu za A. Naravno da imam kategoriju i imam poprilicno hiljada kilometara iza sebe na motorima, jer imam i dovoljno godina, ali volim i da eksperimentisem i da probam sve sto mogu, od planinarenja, preko splavarenja, padobrana i ronjenja.... Pa sto ne bih onda probao i trotockasa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 4, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Jedina stvar koja je prakticna kod tricikala je lako baratanje sa njima po parkingu ili garazi kada se zakljuca prednja viljuska. Stabilan je i okrece se lako, nece da padne u stranu. Ovo sto sam izneo je krajnje subjektivan stav, prevezao sam oko 5500 km na piaggio-u mp3 i oko 6000 km na klasicnom motoru. Svima bih preporucio klasican motor, zato sam i ja na njemu ostao, nisam se vratio na tricikl. O ukusima je suvisno diskutovati, ovde samo razmenjujemo iskustva. Probaj pa ces da vidis da li ti se svidja ili ne. Promenio Jul 4, 2021 član Milllan 83 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, razumemo se, ali zahvaljujuci vama i vasim odgovorima, shvatam razloge za mali broj trotockasa koji se voze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Jul 4, 2021 Integrisan, 9273 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ako je za ćef (što skroz podržavam) od tricikla najlepse mi izgleda Metropolis 400. Dizajn moderan, dosta opreme ima na sebi, zabavan za voznju jer 400ccm sasvim lepo nosi težinu. Prednje oslanjanje nema veze sa oslanjanjem kao što ima MP3 recimo, drugačije je uradjeno, jednostavnije i td.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1773 Napisano Jul 4, 2021 Drug član, 1352 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar vozi Qooder sa tri točka i nema nikakvih problema sa upravljanjem, čak šta više to je izuzetno stabilno vozilo za peglanje po krivinama, teško ga je pratiti kada ga nagazi i krene da krivinari.Pored toga ima motor i manji skuter, ali kaže da se na ovome oseća najsigurnije Quadro Vehicles QV 3 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Quadro Vehicles QV 3, 2021. godište, Scooter, Beograd. Cena 7.690 € - Motori - Polovni Automobili Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milllan 83 344 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 414 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Druga je firma, mozda su drugacije uradili vesanje nego piaggio... treba provozati pa dati utisak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1674 Napisano Jul 4, 2021 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Prabaj ga negde,najbolje ako ima neki rent a moto,ispeglaš ga dan-dva i znaš na čemu si.Probao sam ga na par sati,i razočarao se iz razloga što nema tu slobodu i laku manipulaciju kao dvotočkaš. Oseća se na volanu i pod dupetom... kompletan osećaj je nekako bliži kvadu. Vozio sam 4ooccm model.... trom je on za 4oo kubika.Zaključak s moje strane je,da je lakše voziti hajabusu nego mp3. Baš u gradu. Jedini plus,nema potrebe da spuštaš noge na zemlju.... ako je to uopšte plus. Predugačaki i nedovoljno uzak. Ali ako si rešio...uvek možeš da ga prodaš. Lože se ljudi na njega, okreću se,gledaju ga, redak je a valja se izdvojiti iz bezlične mase. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala gospodo svima na pomoci, niste ni svesni koliko ste mi pomogli. Uzecu u razmatranje i Peugeot, nasao sam neki i da probam, pa cemo videti. Hvala svima jos jednom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Jul 4, 2021 Integrisan, 9273 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Prvi primerak koji je stigao u Srbiju 12.03.2014. pred Sajam negde oko 2.500-3.000km vozali se licno u ovoj varijanti mi je najlespi novi model na steroidima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 4, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da, ovaj RS ima najjaci paket opreme i mnoogooo mi se "djasvi" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
root012 191 Napisano Jul 4, 2021 Lucic, 226 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Honda SW-T 400, Aprilia Leonardo 150 Prijavi odgovor kao problematičan Чији агрегат носи овај пежо? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 878 Napisano Jul 5, 2021 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 2065 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan @Nesasavage a овако нешто http://yamaha-srbija.rs/niken-gt/ Promenio Jul 5, 2021 član bracabgd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Jul 5, 2021 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda super, ali je ova kubikaza i konjaza malo previse za ono sto meni treba 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15611 Napisano Jul 5, 2021 Integrisan, 9273 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, root012 je napisao: Чији агрегат носи овај пежо? La france nosi, bolje da su Mastera uzeli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6108 Napisano Jul 30, 2021 Drug član, 1756 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Do skoro sam imao nedoumicu kao ti. Samo sto ja nisam imao nikakvo iskustvo sa motorima, niti imam A kategoriju. U pricu su ulazili: -mp3 -tricity 300 -metropolis -quder (ili kako se vec pise) Zbog odrzavanja i delova sam zadnjeg odmah izbacio, metropolis iz slicnih razloga, uz to meni se naprotiv bas nije svideo fizicki. Ostali u igri mp3 i tricity. 2-3 meseca sam citao i gledao po netu sve sto sam mogao da nadjem, poredjenje, opise i slicno. Malo je poredjenja na engleskom. zakljucio sam da su jako slicni, kazu da je tricity stabilniji u nekim situacijama, i mozda za nijansu manje trosi. Na kraju je presudio izgled i to sto je tricity malo veci (kao i ja sa svojih 192 cm) Vozim ga zadnjih 3-4 meseca i sto se mene tice odisevljen sam, voleo bih da provozam bilo sta sa dva tocka pa da mogu da uporedim. zakljucavanje prednje osovine i parking kocnice je odlicna stvar prilikom kratkih zadrzavanja, parkiranja, premestanja… ali ume da bude zeznuto ukoliko je teren neravan a osovina zakljucana, moze lako da se prevrne ako jedan od prednjih tockova upadne u rupu ili se popne na uzvisenje prilikom guranja, Ako si iz Beograda ili svracas mozes da probas moj tricity ipak ces tako najbolje proceniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miketa 323 Napisano Avgust 3, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 440 postova Lokacija: beograd Motocikl: afrika Prijavi odgovor kao problematičan Ja uzeh prosle nedelje tricity cisto iz zajebancije Posle horneta , ktm-a i afrike rekoh ajd da probam i ovo cudo Svideo mi se na prvi pogled i to je bilo to Plasio sam se sto se tice provlacenja po gradu ali nikakav problem Potrosnja smesna, udobnost dobra Jedino smara sto nema izbegavaja rupa , za duza putovanja podnosljiv tj. presao sam u cugu 200km i mogao sam jos toliko opusteno bez stajanja, fina zastita od vetra Sa punim rezervoarom sam presao 330km do zadnje crtice mesovite voznje Prostor ispod sedista ogroman , jos sam u fazi razrade pa ga ne gazim prvih 1000km ali u krivinama se ok ponasa Eto brzinski sam nabacao sta sam mogao da kazem o njemu Tilt i ne koristim i nisam ljubitelj keyless sistema al ajd Promenio Avgust 3, 2021 član miketa 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ficoman 344 Napisano Avgust 3, 2021 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco VisaR 110 Prijavi odgovor kao problematičan Lep skuter, licno sam se uverio u kvalitet istog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...