Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: V-Strom 650 XT

Hey brothers, I live in Beograd since March 2023 and finally got a Vstrom 650 XT (2020) just a week ago. 

This is actually my 3rd Vstrom, I rode them in Russia since 2012 - first DL650 K9 and then DL650 L2.

Can you advice where to get crash bars and maybe a reliable service in Novi Beograd for maintenance?

Motoland said to call them on Friday for information about Givi bars, but maybe I could get it earlier in other shops.

Or maybe there is a topic in this forum with list of mechanics/services?

Hvala :)

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 871 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83
pre 14 minuta, macle0d je napisao:

Hey brothers, I live in Beograd since March 2023 and finally got a Vstrom 650 XT (2020) just a week ago. 

This is actually my 3rd Vstrom, I rode them in Russia since 2012 - first DL650 K9 and then DL650 L2.

Can you advice where to get crash bars and maybe a reliable service in Novi Beograd for maintenance?

Motoland said to call them on Friday for information about Givi bars, but maybe I could get it earlier in other shops.

Hvala :)

This is the man you are looking for.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1711 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8
Hvala
My advice is to avoid Seba, his crash bars sometimes made problems, they are unreliable and untrustworthy. Givi is the best solution, I rode K9 and enjoy, if Moto Land doesnt have from Italy you can order another one from Greece, Turkey or Poland.
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 529 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

For GIVI, much faster than MotoLand call 0621790781.

Šta to ne valja kod Sebe?
Kvalitet, performanse, materijal, probijanje rokova, zidanje cena u nebesa...
  • Podržavam 1

• Drug član, 1944 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Nevezano samo za Sebu, moje je mišljenje da su pravljeni kres barovi previše jaki tj pravljeni od predebelih cevi. Od blagih udaraca štite podjednako. Za jače udarce su brendirani bolji zato sto apsorbuju udarac zato sto se iskrive.

Negde na forumu sam video cene pravljenih i mogu da potvrdim da su GIVI jeftiniji. 

Promenio član bopk
  • Sviđa mi se 3

• Andragog, 4993 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
Pre 9 sati, bopk je napisao:

Nevezano samo za Sebu, moje je mišljenje da su pravljeni kres barovi previše jaki tj pravljeni od predebelih cevi. Od blagih udaraca štite podjednako. Za jače udarce su brendirani bolji zato sto apsorbuju udarac zato sto se iskrive.

Negde na forumu sam video cene pravljenih i mogu da potvrdim da su GIVI jeftiniji. 

Moj prijatelj vozi F650GS 800ccm. Ima Sebine crash baove, te debele. Vozili smo TET rutu Mladenovac-Kosjerić tri puta zajedno. Padao je preko 15 puta, kamenjar, motor neogreban, creshovi samo izgrebana farba. Da je imao Givi, pokrivio bi ih sigurno i polomio motor. :takoje:

• Andragog, 4993 postova
On 22.4.2024. at 20:32, srbac je napisao:

Da li neko zna prečnik donjeg cilindra kvačila? DL 1000 K3

Gde nabaviti set za reparaciju? Hvala !!!

Rešeno

DL1000 K3 Pečnik klipa donjeg cilindra kvačila 36mm debljina gumice 5mm unutrašnji prečnik gumice 27,5mm

Sigurno-st Zrenjanin, set gumica 360din

Pozdav stromerima !

Moj prijatelj vozi F650GS 800ccm. Ima Sebine crash baove, te debele. Vozili smo TET rutu Mladenovac-Kosjerić tri puta zajedno. Padao je preko 15 puta, kamenjar, motor neogreban, creshovi samo izgrebana farba. Da je imao Givi, pokrivio bi ih sigurno i polomio motor. :takoje:
Ja znam brdo ljudi koji su zbog loše geometrije štitnika napravili sebi štetu u vožnji po gradu, bez udesa i padova, kao i za ove koji su u saobraćajkama urnisali motore zbog jačine, jer štitnik treba da bude projektovan da primi udarac i smanje posledice udarca na motor, što kod udesa nije bio slučaj sa Sebinim.

• Drug član, 864 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@saxiOvo je tacno. Crash bar je taj koji treba da primi silu udarca i da se pokrivi, a ne da prenese istu tu silu na ram. Jos ako je agregat "stress member" pa se crash barovi srafe na nosace motora, to je tek rizicno, pri padu je moguce da puknu nosaci motora a sa njime i ram sto je daleko gore od nekoliko oziljaka na plastikama... 

Doduse ovo govorim nevezano sa Sebu. Ne poznajem coveka i nemam iskustva sa njegovim radovima... 

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4993 postova

To sto vi pricate je neka teoija. Drugar je pao mnogo puta u terenu sa manjom brzinom, uglavnom na mestu ili pilikom 10kmh. Sve stoji kako teba plastike nove....

Imam Gsa 1200 i bolje je da razbijem deklu ventila 80e, nego crash bar 200e  :lol:

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL

Nemam te aftermatket ni givi barove ali meni je pao motor sa moto prikolice, raskacili spanere a niko niko nije drzao motor. Visak pive a manjak pameti, kres barovi su tvornicki. Uglavnom steta na motoru, polomljena zastita rucaka tkz. zastita od vjetra. Izgreban retrovizor, bocni kofer izgreban, bocna plastika gdje pise V Stom manje ogrebotine, zmigavac pukla plastika. Kras bar se kompletan iskrivio, doduse malo u suprotnu stranu od udarca nekih 1.50 cm. Ovdje treba uzeti u obzir da nije bilo klizanja i da je motor pao sa odredjene visine nekih 60-70 cm iznad mjesta udara svim svojim tretom i rezervoar je bio pun. Po meni na malim brzinama i prilikom bocnog klizanja ili pada napravice neki posao, sve ostalo je precijenjeno. Doduse kod mene je bio slaucaj da motor "kao da je ispao iz aviona" pa puuuf od asfalt ali kres bar je spasio bar osnovu. Imao sam nazalost i drugacije iskustvo

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650

Prije par sedmica sam pao s motora pri niskoj brzini od 20km/h, DL1000 u pitanju sa Givi crash barovima. I barovi su upili sve od udarca i klizanja. Poslije s Rankom samo malo ispravio. Stradao jedan zmigavac i fuzaster

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 83 postova

Takva iskustva ovdje trebaju, pao sam bukvalno nista nije bilo, kres bar odradio,  doduse mala brzina. A motor mi pao sa prikolice 300e stete. Ja i trazim sta je najbolje od zastite, da mogu voziti BMW najnovije generacije bolio bi me k... znao bi kako ga zastiti....realno prica se svodi na to. Neka admin sankcionise ako lazem

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 7383 postova
  • Motocikl: TDM 900

Može da zaštiti od preturanja, pri padu, teško. Tu je osnovno da se ne polome dekle pa da mora na šlep.

• Drug član, 1944 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Danas sam odvezao 450km. Moje iznenađenje je fabrički vizir koji sam stavio u onaj najviši položaj i sasvim lepo radi posao. Iskreno mislio sam da je must have promena vizira za neki aftermarket ali ostavicu ovaj.

• U prolazu, 4 postova
23 hours ago, bopk said:

Moje iznenađenje je fabrički vizir koji sam stavio u onaj najviši položaj i sasvim lepo radi posao

Koliko ste visoki?

• U prolazu, 83 postova
Pre 3 sati, macle0d je napisao:

Koliko ste visoki?

Ja gotovo 190cm MRA vizir podignut do kraja kaciga Nolan ubija u vrh kacige, sagnem se par cm podpuno druga prica. Javlja se neka luda buka, narocito ako su mi gornje ventilacije na kacigi otvorene.  Moracu onaj nastavak na vizir kupiti

• U prolazu, 4 postova

I'm 187 and I feel that the original windshield is not enough for high speeds. The wind and noise is too much (tested it on autoput to Novi Sad today).

So I suppose I need either Givi Airflow or some other touring windshield, or maybe just some extension/deflector.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja