Paksi 13 Napisano Jul 7, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli BN125 Prijavi odgovor kao problematičan Idem na redovan servis za par dana pa cemo videti..Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1537 Napisano Jul 7, 2022 Drug član, 981 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, Paksi je napisao: Cisto da se nadovezem, ide mi motor u desno kad pustim volan u garanciji je od prvog dana se ponasa tako, kuliraju me samo tako govore da je to uredu i da tako treba... Sakupi sve prepiske, nadam se da si slao preko mejla ili sms, kako bi imao trag da si ih kontaktirao. Fotokopirsj racun i garanciju i uz propratno pismo posačji trzisnoj inspekciji i zastiti potrosaca. Nije brz proces ali samo tako ces izgurati to sto te kuliraju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paksi 13 Napisano Jul 7, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli BN125 Prijavi odgovor kao problematičan Sakupi sve prepiske, nadam se da si slao preko mejla ili sms, kako bi imao trag da si ih kontaktirao. Fotokopirsj racun i garanciju i uz propratno pismo posačji trzisnoj inspekciji i zastiti potrosaca. Nije brz proces ali samo tako ces izgurati to sto te kuliraju. Ja sam se direktno u servisu, da kazem uzivo, njima pozalio na svoj problemSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1537 Napisano Jul 7, 2022 Drug član, 981 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Posalji onda zalbu na servis i opis sta je dovelo do toga. Pisanim putem ovlascenom zastupniku kod koga vazi garancija. To ce ti biti polazna tacka za dalje resavanje. Mozes da zatrazis da komisija izadje u utvrdi problem na motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paksi 13 Napisano Jul 7, 2022 U prolazu, 6 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli BN125 Prijavi odgovor kao problematičan Posalji onda zalbu na servis i opis sta je dovelo do toga. Pisanim putem ovlascenom zastupniku kod koga vazi garancija. To ce ti biti polazna tacka za dalje resavanje. Mozes da zatrazis da komisija izadje u utvrdi problem na motoru. To nisam znao, hvalaSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Novembar 19, 2022 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan @Paksi Da se nadovezem na @Zarkela post, kada posaljes mail duzni su zakonski da ti u roku od 7 dana odgovore na mail, ako ne odgovore u tom roku mozes ih teretis i za to posle Nadam se da to tih stvari nece doci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano April 15, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Niko ti nigde, realno, ne bi uvažio garanciju ako motor (ili bilo šta drugo) nisi održavao u ovlašćenom servisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 3952 Napisano April 16, 2023 Nemanja Stojanović, 1363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan On 7/7/2022 at 11:05 PM, Paksi said: Ja sam se direktno u servisu, da kazem uzivo, njima pozalio na svoj problem Sent from my iPhone using Tapatalk Ako je Burnout u pitanju, traži Trovača da ti radi na motoru. Nikola (sa kratkim šiškama) ti je tamo isto ok od ovih što kucaju po kompu. Meni su uvažili reklamaciju za TRK502 koju realno nisu morali. Pukao je šraf na centralnom, motor pao na stranu i zamenili su mi prvo šraf pa posle i fuzaster, rol bar, auspuh i nosač, štitnik kormana i još nešto sitno. A mogli su da se naprave ludi bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano April 16, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, BSG je napisao: Nemam nameru da im dajem novac za posao koji sam sposoban sam da uradim To je skroz ok, ali ne možeš očekivati da ti bilo ko uvaži garanciju u tom slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano April 16, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, BSG je napisao: Poznat mi je pristup koji imaju i nacin ophodjenja prema poslu i klijentima.Dok ne izbrojis novac sve je bajkovito kad im novac das prica se kompletno menja i to ne samo kod njega nego kod svih bez izuzetka. I meni je, i to iz ličnog iskustva, i jasno mi je da je to način za distributere da nakon prodaje kroz servisne kanale ostvare dodatni profit, ali takva su pravila nažalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12375 Napisano April 16, 2023 Ne silazi, 7262 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Auto/moto industrija se okrenula ka tome da profit ostvaruju kroz servisne mreže, delove, kvarove, itd. Poslednja prevara je da plaćaš mesečno za aktivaciju grejača sedišta npr. Klošari i prevaranti. Kad pogledaš neke kvarove, ne može čovek da ne pomisli da nije namerno napravljeno da se sjebe, da ne postoji mogućnost reparacije. Verujem da se svako od nas susreo sa sličnim. Isto je prevara i npr. servisni interval CF Moto-a na 15.000km. Sad ti računaš, ej, pa to je duplo veći servisni interval a košta me isto. Zameniti ulje na 15.000 je nenormalno ali koga briga. Kad se razjebe, kažu ti, pa motor star 7 godina, normalno je da ti troši ulje. Šta oćeš više 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano April 16, 2023 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, Alekre je napisao: Isto je prevara i npr. servisni interval CF Moto-a na 15.000km. Sad ti računaš, ej, pa to je duplo veći servisni interval a košta me isto. Zameniti ulje na 15.000 je nenormalno ali koga briga. Kad se razjebe, kažu ti, pa motor star 7 godina, normalno je da ti troši ulje. Šta oćeš više Hoće da crkne što pre pa da ti opet uvale nov motor, a onaj 7 godina "mator" motor da ga se otarasiš, prodaš ga, ili pod presu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano April 16, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alekre je napisao: Auto/moto industrija se okrenula ka tome da profit ostvaruju kroz servisne mreže, delove, kvarove, itd. Poslednja prevara je da plaćaš mesečno za aktivaciju grejača sedišta npr. Klošari i prevaranti. Kad pogledaš neke kvarove, ne može čovek da ne pomisli da nije namerno napravljeno da se sjebe, da ne postoji mogućnost reparacije. Verujem da se svako od nas susreo sa sličnim. Isto je prevara i npr. servisni interval CF Moto-a na 15.000km. Sad ti računaš, ej, pa to je duplo veći servisni interval a košta me isto. Zameniti ulje na 15.000 je nenormalno ali koga briga. Kad se razjebe, kažu ti, pa motor star 7 godina, normalno je da ti troši ulje. Šta oćeš više Ja ne mogu da ti opišem koliko jedva čekam da mi motor izađe iz garancije, prvenstveno da mogu da ga kastomizujem, ali i zato što mislim da su servisni intervali od 6 meseci (jedan regularni i jedan kontrolni servis godišnje) besmisleni, plus što mi za svaki treba slobodan dan praktično... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4739 Napisano April 17, 2023 Drug član, 1858 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cene novih su isto potpuno nenormalne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3749 Napisano April 18, 2023 Drug član, 456 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Trazeci info o mom ljubimcu naleteh na pricu iz USA. Tamo je DOZVOLJENO da se radi na autu/motoru u garanciji, bilo ko i bilo gde. Jedino je obaveza da se upise u knjigu ko je menjao, sta je menjano i racuni od istih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano April 18, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to prvenstveno zavisi od proizvođača i uslova garancije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano April 18, 2023 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 4/16/2023 at 6:58 AM, Skittles said: Ako je Burnout u pitanju, traži Trovača da ti radi na motoru. Nikola (sa kratkim šiškama) ti je tamo isto ok od ovih što kucaju po kompu. Meni su uvažili reklamaciju za TRK502 koju realno nisu morali. Pukao je šraf na centralnom, motor pao na stranu i zamenili su mi prvo šraf pa posle i fuzaster, rol bar, auspuh i nosač, štitnik kormana i još nešto sitno. A mogli su da se naprave ludi bez problema. Zanimljivo... Kako pukne šraf na ćopavoj? Kineski šraf?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano Septembar 20, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Imam sledeću situaciju. Prijavio sam ovlašćenom servisu problem sa vibracijama na kormanu pri brzinama većim od 80km/h, i ustanovili su da prednja guma baca zbog defekta, što je relativno čest slučaj sa CEAT Zoom Cruz gumama sudeći prema iskustvima drugih vlasnika u inostranstvu. Rečeno mi je da se gume tretiraju kao "potrošna roba" i da zbog toga ne podležu garanciji. Ja sam im odgovorio da to nema veze sa garancijom već sa nesaobraznošću, i da su oni kao prodavci u zakonskoj obavezi prema kupcima da nesaobraznost otklone popravkom ili zamenom, na šta su oni rekli da će proveriti i da će mi javiti, ali nisam previše optimističan da ću dobiti odgovor koji očekujem. Prošle nedelje sam zamenio gume na autu, i rečeno mi je da imam pravo da ih reklamiram u slučaju pojave bilo kakvog defekta u roku od dve godine, pa mi je malo zbunjujuće da isto ne važi za gume koje su stigle sa motorom. Motor je u mom vlasništvu jednu godinu i prešao sam svega 2.000km. Da li je neko možda imao iskustva sa reklamacijom guma na autu ili motoru, nebitno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4739 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1858 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Samo neka oni tebi pisanim putem odgovore na reklamaciju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano Septembar 20, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Skyrunner Šta nakon toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4739 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1858 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi šta piše u odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano Septembar 20, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Skyrunner Nemam ugovor. Imam samo fakturu i imam uslove garancije u kojima ne piše da se garancija ne odnosi na gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7001 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 2958 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, Urban Rider said: @Skyrunner Nemam ugovor. Imam samo fakturu i imam uslove garancije u kojima ne piše da se garancija ne odnosi na gume. Tako je. Prošlo je više od godinu dana, a ti to nisi do sad prijavio... S druge strane na gume utiče i pritisak i da li su parkirane duže na istom mestu (blago izduvane), udarac u rupu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1353 Napisano Septembar 20, 2023 Zainteresovan, 669 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper Pa nije baš tako, ne pričaj napamet Prvo nije prošlo više od godinu dana. Drugo, nisam to napisao ali prijavljivao sam problem nekoliko puta do sada, prvi put nakon 3 meseca od dana kupovine, i nakon toga još 2 puta (od toga jednom čak i pisanim putem), i svaki put bi mi pregledali motor i rekli kako je vibracija normalna zbog "tvrde prednje suspenzije" na Interceptoru. Ali i da nisam prijavio ništa ranije, nesaobraznost na gume može da se reklamira u roku od dve godine. Od udarca u rupu koji bi mogao da izazove oštećenje na gumi bi se pre svega iskrivile felne, a moje su idealno prave. Pritisak na gumama sam redovno kontrolisao a uz to mi je motor parkiran na centralnom štenderu stalno. U toku perioda nevoženja uvek rotiram prednju gumu na nedelju dana upravo da ne bi došlo do deformacije, ali i da sve ovo ne radim, prešao sam samo 2.000km na tim gumama pa ti vidi koliko je realno da se za to vreme pojavi defekt da je guma ok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Septembar 20, 2023 Drug član, 1288 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, Urban Rider said: @Skyrunner Nemam ugovor. Ne ugovor, već odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...