Jump to content

Moto Zajednica

CF MOTO 800 MT

Recommended Posts

• Drug član, 1896 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Jel planirate neka duža putovanja ? Neki live kanal, temu, ili ćete samo na kraju da prikažete rezultate ? Svakako super priča.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 4801 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 1 sat, admiki je napisao:

Jel uzimate nov ili koristite demo primjerak?

Potpuno nov, od nultog kilometra.

Promenio član Jovan Ristic
  • Sviđa mi se 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 1 sat, živke je napisao:

Jel planirate neka duža putovanja ? Neki live kanal, temu, ili ćete samo na kraju da prikažete rezultate ? Svakako super priča.

Da, u planu su i duža putovanja. Pokreće se svakako uskoro BJBikers YT kanal, ono što trenutno pišemo u istom maniru prenosimo i na video, da zaokružimo priču.

U planu je da se redovno pišu izveštaji, tipa posle 1.000 km, pa posle nakon npr. 5.000 pređenih km ili ukoliko u međuvremenu bude nešto što treba dodati. 

Idemo na to da sve bude objektivno i transparentno. Znači ako menjamo na primer gume na 5.000 km, navešćemo da ih menjamo jer prelazimo da probamo druge gume, a kao dokaz da guma nije defektna ili slično iće dokumentovano sve. Isto će važiti za svaki servis ili bilo šta drugo. Dakle, cilj ej da bude transparentan test. Na kraju ćemo navesti sve do detalja, pa i to koliko smo goriva potrošili tokom testa.

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 3

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Honda CB500X - CFMOTO 800MT - ET4 125
pre 35 minuta, Jovan Ristic je napisao:

Potpuno nov, od nultog kilometra.

Treba li ste uzeti onaj Vojin što je išao u Tursku sa njim... Malo je 25000km, moj je za godinu prešao 20000km... Lanac pukao na 14000km, zadnji kočioni cilindar zarđao (tečnost kočionu u životu nisam takvu vidio), čekam senzor ambijentalne temperature (4 mjeseca, čekam da im stigne da ga zamijene u garantnom roku) ... U 80 odsto slučajeva kada se šalta iz prve u drugu ide u neutral... Ostalo top

Promenio član VOKS081
  • Tužan 1

• Drug član, 1771 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Bravo za Jovana a bravo i za CF koji je pristao na ovakav test.

Malo koji brend bi pristao na ovo, svasta moze da iskrsne i da se pogresno protumaci.

Kinezi su trenutno “pod lupom” i samo se ceka neki defekt da se napljuju, bilo koji problem da se preuvelica, hrabro od CF-a u svakom slucaju.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

Pre 4 sati, VOKS081 je napisao:

Treba li ste uzeti onaj Vojin što je išao u Tursku sa njim... Malo je 25000km, moj je za godinu prešao 20000km... Lanac pukao na 14000km, zadnji kočioni cilindar zarđao (tečnost kočionu u životu nisam takvu vidio), čekam senzor ambijentalne temperature (4 mjeseca, čekam da im stigne da ga zamijene u garantnom roku) ... U 80 odsto slučajeva kada se šalta iz prve u drugu ide u neutral... Ostalo top

Nije mi dolazilo u obzir da uzmem motocikl koji je vozilo njih XY i pitanje je kako su ih vozili. Znam za slučaj nekih motocikala (ne bih da imenujem uvoznike) koji su bili demo vozili i neki bolidi su ih vozili i držali u crveno dok su još bili u razradi.

Pre 2 sati, Sharky - Alex je napisao:

Bravo za Jovana a bravo i za CF koji je pristao na ovakav test.

Malo koji brend bi pristao na ovo, svasta moze da iskrsne i da se pogresno protumaci.

Kinezi su trenutno “pod lupom” i samo se ceka neki defekt da se napljuju, bilo koji problem da se preuvelica, hrabro od CF-a u svakom slucaju.

Kole iz Guevare želi da odradimo ovo i da test bude minimum 25.000 km, što ne znači da neće biti više. Baš zato što su pod lupom, Kole veruje u svoj proizvod i što se njega tiče test može da traje koliko god, samo bi da se završi u toku naredne godine, da se što pre dobiju rezultati, što opet ne znači da nećemo produžiti test.

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 4129 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Jedini način za utvrditi o kakvoj kvaliteti se radi jest test na što više km sa rastavljanje na proste faktore i uz prisustvo ljudi iz CF Moto izvršiti mjerenja svih komponenti.

Ono ka što njemci rade u Motorrad-u.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 571 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, Jovan Ristic je napisao:

Nije mi dolazilo u obzir da uzmem motocikl koji je vozilo njih XY i pitanje je kako su ih vozili. Znam za slučaj nekih motocikala (ne bih da imenujem uvoznike) koji su bili demo vozili i neki bolidi su ih vozili i držali u crveno dok su još bili u razradi.

Iskreno, ja bih volio da vidim i taj test. Jeste da nije baš mjerodavno, ali može dobro da posluži za kupovinu polovnjaka.

I kad kupuješ privatno vozilo, otkud znaš kako je razrađivan/održavan?

Pre 11 sati, el classico je napisao:

Jedini način za utvrditi o kakvoj kvaliteti se radi jest test na što više km sa rastavljanje na proste faktore i uz prisustvo ljudi iz CF Moto izvršiti mjerenja svih komponenti.

Nemamo prostora za to. Razmatrali smo da tako uradimo, ali nemamo ko da odradi profesionalno sve to. Ovaj prvi longterm test ide ovako, skupljamo i mi iskustvo pa ćemo videti kako i šta za naredne testove, ako ih bude

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 2298 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 11 sati, el classico je napisao:

Jako bih voleo da vidim te testove na novom GS1300 :lol3: pogotovo testove koji se tiču elektronike i zadnjeg točka!

• Haha 3

pre 1 minut, admiki je napisao:

Nizak udarac, jako nizak 😂

Šta nizak...moooreeee!!! 😂

Uzimaš nešto što više realno ne pije vodu obzirom na način izrade i kvalitet. Zamisli Motorrad sam radi testiranja svojih proizvoda i onda na konto toga radi marketing...a kamo nezavisni delovi tržišta? Kamo korisnici sa informacijama o manjkavostima? Net je pun video dokumentacije sa odbijenim servisima od tog istog BMW sistema gde se jasno vidi fabrička greška ili mehanizam lošeg kvaliteta. I sad kao radi test kao najveća fabrika na svetu...u Srbiji...na kineskom motociklu...aha :lol3:

• Podržavam 1

• Drug član, 571 postova
  • Motocikl: -

Samo se ti zajebavaj. Sad kad na semaforu GS-ovci, a onda i ostali BMW-ovci, počnu mrko da te gledaju, šta ćeš onda?

• Sviđa mi se 1

pre 8 minuta, admiki je napisao:

Samo se ti zajebavaj. Sad kad na semaforu GS-ovci, a onda i ostali BMW-ovci, počnu mrko da te gledaju, šta ćeš onda?

Ej pa ja svakodnevno sa tim sektašima delim najbolje trenutke u vožnjama!!! :D zato i mogu da blebećem kad moram :) znam ih u dušu!!! 

A za semafor ne brini...vlasnici BMW fele na semaforu nema šanse da pogledaju levo-desno...kao što ti se ni na putu neće većina javiti :lol3: tako da nema brige, taj deo su već odradili :D 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Motorad časopis je po pitanju testova baš smešan!!!

Test guma - najbolja nemačka guma :oda2:

Test kaciga - najbolja nemačka kaciga :oda2:

Test motora...

Test opreme - obrazac je isti ! 👎

Promenio član srbac

• Drug član, 1133 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Pa uglavnom su i u pravu :)

• Sviđa mi se 1

• Malinar u pokusaju, 1696 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Englezi i Nemci imaju tu naviku da ekstremno veličaju svoje.

Ko je pratio Top Gear zna koliko su veličali Aston Martin u odnosu na druge, a realno, totalno nezasluženo, aston je uglavnom bio zasnovan na starijoj tehnologiji od konkurencije, uvek najteži, najsporiji, doduše lep, a i cena mu nije bila mala.

MCN i ostali Britanci su vazda veličali triumph u svim uporednim testovima. Uvek najzabavniji za vožnju i omiljena floskula Britanaca, aston i triumph imaju x faktor, da kada ih neko pita šta je to, ne znaju da objasne, ali eto po x faktoru su naj (hehe, iako vozim triumph, trudio sam se da budem objektivan😀).

ADAC, motorrad samo nemačko. Najbezbedniji, najbolji u svemu, samo nemačko. BMW, audi, mercedes, vw sve nemačko je najnaj na testovima. 

I ne, nije providno uopšte...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• 8-bit, 1878 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650
8 minutes ago, milomir22 said:

Ko je pratio Top Gear zna koliko su veličali Aston Martin u odnosu na druge, a realno, totalno nezasluženo, aston je uglavnom bio zasnovan na starijoj tehnologiji od konkurencije, uvek najteži, najsporiji, doduše lep, a i cena mu nije bila mala.

No comment :)

undefined

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja