Jump to content

Moto Zajednica

Honda Forza 750

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: Yamaha R1, Honda Forza 750

Volim ja R1 i dalje, ali je uzasno nepraktican za bilo sta osim za voznju bez saobracaja :)

Trazio sam motor koji moze da mi omoguci da se krecem po gradu lako a da mogu i da se brzo i udobno odvezem do 100-150km u jednom pravcu. Fokus je bio na "udobno" i sa sto manje vetra. Maltene sam bio zavrsio dogovor za kupovinu polovnog T-Maxa koji je ispunjavao sve uslove dok slucajno nisam naisao na Forzu koja je nova bila u rangu cene polovnog T-Maxa. O prednostima u odnosu na T-Max da ne govorim preterano, maltene sve je prednost.

Za sada sam uspeo da instaliram Honda aplikaciju za kontrolu muzike, poziva preko komandi na motoru, sto radi odlicno, medjutim, navigaciju nisam uspeo da nateram da radi. Da li je neko imao nekog iskustva sa tim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: F900 GSA

Pretpostavljam da je Roadasync u pitanju. Ja imam Anroid i funkcioniše kako treba. Kažu da je sa Ios-em problem.

Elem, moraš promeniti region u podešavanjima. Google mapa, i prebaci sve na motor. Naravno, ne sliku mape nego poruke na dnu ekrana i pravci sa razdaljinom skretanja (zelena strelica).

20240722_183330.thumb.jpg.e3e17f1e4518d0e05e52221a5c7c61fb.jpg

• U prolazu, 18 postova
On 9/15/2024 at 9:28 AM, Vandrokaš said:

Pretpostavljam da je Roadasync u pitanju. Ja imam Anroid i funkcioniše kako treba. Kažu da je sa Ios-em problem.

Elem, moraš promeniti region u podešavanjima. Google mapa, i prebaci sve na motor. Naravno, ne sliku mape nego poruke na dnu ekrana i pravci sa razdaljinom skretanja (zelena strelica).

20240722_183330.thumb.jpg.e3e17f1e4518d0e05e52221a5c7c61fb.jpg

Takodje Android, javljam kada probam, nadam se da ce se od sutra prolepsati vreme za koji krug po gradu a taman i prilike da probam i javljam. 

P.S. Svaka cast za potrosnju ispod 4l :)

• U prolazu, 18 postova

Da, radi. Juce sam testirao i dosao do zakljucka da prestane da radi, tj zamrzne se kada se telefon zakljuca. To je inicijalno i bio problem. Sa muzikom recimo nema problem kada je zakljucan telefon. 

• BJB Maxi Scooter Club, 6013 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ako je ova objava verodostojna, Honda je krenula u obračun "jedan na jedan" sa T-Max-om... Sad isuviše liče...

Forza 2025.jpg

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Juče dobi info (ne znam da li je dečko na forumu) da se raznitovao i spao lanac pri brzini od 160kmh na autobanu.

Sreća, bez posledica fizički po vozača, materijalno repne plastike su stradale.

• Tužan 2

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

@Satelis Da li je lanac bio fabrički ili aftermarket ugradnja ? Kad se ovako piše uvek se setim kolege kod Tomaševca kome je pukao lanac,  a zatim je stradao ppšto je bio katapultiran u vazduh..kod prenosa koji ne najbezbedniji ?

Priča ide ovako.....

Dečko se spremao na put Hilandara, pozvao me je u 5 do 12 da mu zamenim (oem) lanac što zbog obaveza nisam mogao.

Vrteo se po Bg na nekoliko lokacija da bi na kraju dobio preporuku da ode u PA što je i uradio.

Lanac je pukao negde na jugu, bajk je odslepan drugom majstoru u Niš il Leskovac nisam siguran. Čovek je nastavio drugim prevozom ka cilju.

U tom servisu gde je ostavljen uradjena je popravka, sad pali EFI lampu i čuje se neko lupkanje kod prednjeg lancanika.

To je sve što znam.

• Drug član, 3703 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
SCOOTERNET.GR

Νέα, πιο σπορ εμφάνιση και πλουσιότερος εξοπλισμός Το είχαμε αναφέρει, σχεδόν το είχαμε ζητήσει εδώ στο Scooternet από τη Honda να δώσει μια νέα πιο δυναμική εμφάνιση στο...

Ova rečenica je interesantna:

"I ovaj model Honda koristi bio-based Durabio plastiku i reciklirane materijale, baš kao u novom X-ADV 750." 😳

DakleM, samo još jedna potvrda da se nova vozila (više) ne prave da traju, nego da se teraju neku godinicu, pa bace u đubre.

Tako je i kod velikih i kod malih. I treba biti toga svestan.

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White

Prosle godine umalo pazarih Forzu umesto X-ADV zbog dostupnosti i cene (ozbiljan popust dobijao), ali me odbio najvise dizajn prednjeg dela tj. svetlosna grupa.

Ovaj novi model je bas lepo pogodjen, licno mi je i lepsi od novog X-ADV sada, ali videcemo uzivo i vremenom.. Najvise me brine ta reciklirana plastika i kod jednog i kod drugog, bem ih ja..

E, malo sam izguglao. Taj Durabio je Mitsubishi izmišljotina, tj. plastika koja se dobija organski od biljaka valjda :)

A reciklirane materijale mislim da koristi većina proizvođača već nekoliko godina.

WWW.MCGC.COM

DURABIO, the World’s First Bio-based Engineering Plastic, Adopted by Honda for its Motorcycle Windshields<br />

Samo pazite gde parkirate, da gi svinje ne izedu ko Trabanta u onoj pesmi ;)

Promenio član boza_kg
  • Haha 3

Meni lično su smetali žmigavci napred koji su bili stalno upaljeni. Nekako mi se ne sviđa ta narandžasta boja od napred.

Pokušao i softwerski i fizički da ih isključim (a da rade kao žmigavci kad treba) i nije moglo.

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Zelena agenda i karbonski otisak, svako novo vozilo je plastikaner, a što 2/3 sveta i dalje vozi na naftu i dvotaktol to nema veze. Meni je lično ova generacija super što se izgleda tiče, da mogu da predjem više od 300 km godišnje na motoru sigurno bih je kupio. 

P.s a cene rezervnih plastika su isto reciklirane 😄

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Ne razumijem sta vam smeta sto su plastike reciklirane. Znaci li to da su losije od "ne-recikliranih", i ako da, u kojim aspektima su losije?
Mislim da tu nema neke razlike. Jednostavno je to marketinski trik da se privuku kupci koji su ekoloski nastrojeni. Plastika ko plastika. Nije da mi nesto znaci u voznji.
Meni se svidja  nova Forza i ozbiljno razmisljam da mijenjam Integru.

• Podržavam 2

Uuu koliko samo vidiš sliku u krivu jer je plastika (pored svega ostalog) jako bitan deo tj njen kvalitet i način uklapanja.

Mali ADV kog sam rasklapao napred je urađen.....ne dao Bog da se padne, ne znam ko će skrpiti da liči na nešto.

Pisaću o tome kad uhvatim vremena, sav je na plastične žabice.

Stara Integra ili stari SW imaju ako ne i najbolju plastiku. To se toliko uguba da maltene mozes saviti i spojiti dva kraja crne plastike a da ne pukne.

Ove nove makine samo kad kucnes prstima zvone i ....ma idi neću da trošim tastaturu....

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Da, ti to gledas sa strane nekoga tko te skutere/motore rastavlja i servisira. Za nekoga tko to samo vozi i planira voziti par godina pa kupiti drugi, to ne znaci nista.

• Drug član, 916 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Mnogo mi se dopada ovaj motor, više nego moj XADV koji obožavam. Da ne volim da skrenem i van puta sigurno bih Forzu vozio...

Kakva je sa klirensom u odnosu na X? Imamo po gradu dosta visoke ivičnjake gde sa ADV350 nisam mogao ni gore ni dole...

Forza je dosta niža. 

Kad se natovarim za put (stvari + 2 putnika), preko ležećeg policajca (svaki koji nije ona pristojna guma) prelazim kao po jajima. Skoro potpuno stanem pa sa 5 km/h prelazim. Neretko kačim ...

Sa druge strane, to znači niže težište motora, pa ko voli ...

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja