marksmann 15 Napisano Utorak u 22:13 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R1, Honda Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, boza_kg said: Kako se isplati, za 2.500km? Jeftinije ti je da ideš taksijem. Ma preuzeo Forzu u septembru 2024., presao sa njom 2500km, toliko sam stigao da izvozam dok vise nije moglo i sada cekam novu. Ta "stara" je na prodaju, a ovu koju ocekujem se nadam da necu otudjiti bar nekoliko godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 74 Napisano Sreda u 00:58 U prolazu, 14 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li pokusao probati opciju staro za novo? Jesi li isao vec na duza putovanja da bi znao da ti je tempomat itekako potreban ? Ja licno ga ne koristim ni u automobilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4138 Napisano Sreda u 08:19 (promenjeno) Drug član, 932 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih samo dodao, tj. da se nadovežem na @Džim Džarmušjer smo prešli sa sličnog skutera na X-a, ja sa ADV 350 on sa C400 - meni je ovaj transfer doneo baš veliki napredak, nije da "tek ponekad" osetim tu razliku u vešanju, snazi, kočnicama... Ispunjava bukvalno sve moje zahteve, čak ni na putu me nije razočarao, niti mi je išta zafalilo. Da stižem više van grada da se zaputim bio bi tu drugi motor sigurno, tj. i ovako me stalno vuče da pređem na Afriku, ali onda skroz gubim praktičnost skutera i to je jedino što me vrati na zemlju... Forza je isti motor kao X tako da i za nju važi sve navedeno, što se mene tiče. Samo ne znam zašto je tolika razlika u ceni ova dva, kada je sve isto na njima... Promenio Sreda u 08:24 član QmBGD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 08:49 (promenjeno) Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Razlika je naravno , ne u svemu. Kočnice na c 400gt su dupli disk napred za razliku od adv 350 a i bolje ili jednako mi je kočio od x 750(jer je lakši). Kočenje brutalno bez zagrevanja na konstantnim nizbrdicama leti. Svetlo je bolje noću na BMW od svih. Zaštita od vetra i udobnost bolja od svih navedenih,najviše zbog fenomenalnog sedišta i položaja nogu za dugajlije .Ovo se ne odnosi po rupama i preko ivičnjaka, normalan put znači. Tečnije ubrzanje po gradu,zasluga cvt , koji takođe počne da proklizava ako se svako malo ne održava. Ostalo je na strani Xadv 750. Promenio Sreda u 08:54 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5179 Napisano Sreda u 09:08 Drug član, 3830 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bolji je skuter BMW od Honde ADV350. Jači, udobniji, praktičniji, univerzalniji... Taman toliko da se razlika u odnosu na neku Forzu ili XADV manje i primeti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1104 Napisano Sreda u 09:25 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Svetla na BMW su mama nad mamama! Tu niko ne može da parira :-)))) Jedna stvar ... ja poredim Forzu 750 i BMW C400 GT. Ne Forzu 350. O njoj ne znam ništa. Razlika između X ADV i Forze nije velika. U tehnološkom smislu naravno ... Što je tolika razlika u ceni? Pa naravno, samo zato što se X ADV više traži. I još nešto, tolika razlika je samo kod nas. I verujte mi ... ponašanje na putu sa saputnikom i bagažom. BMW i Forza stvarno nisu za poređenje, u korist Honde naravno. Ponavljam, Forza je skoro duplo jači motor u svemu. Vožnja u gradu, relacije 100 - 200 km ... tu možemo da se navlačimo ovamo ili onamo. 130 - 140 km/h (na auto putu) ... Forza bez problema nosi ceo dan. BMW baš i ne ... Vibracije koje imaju motori na toj brzini su ono što čini veliku razliku. BMW tu ima još manje od 10% rezerve a Honda 30-40% 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3288 Napisano Sreda u 09:27 Drug član, 1897 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Vidim ja da ce on da kupi motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marksmann 15 Napisano Sreda u 09:28 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R1, Honda Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Bencivenga said: Jesi li pokusao probati opciju staro za novo? Jesi li isao vec na duza putovanja da bi znao da ti je tempomat itekako potreban ? Ja licno ga ne koristim ni u automobilu. Pitao njih, moze, ali i sami kazu da mi se ne isplati, bolje je da ga prodam ovako. Isao, u danu provozao 300km na autoputu. Nisam silazio osim za sipanje goriva jer mi nista sto se tice udobnosti nije smetalo, osim ruke koju sam morao da drzim na gasu, samim tim mi je brzina bila izmedju 110 i 170kmh, a da sam imao tempomat, verovatno da bih i zaboravio da sam uopste bio na nekoj voznji. Plus naravno, lepsa mi je Forza u mat crnoj boji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 10:06 (promenjeno) Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @VandrokašTako je, za dvoje , otvoreni put kao što sam i rekao sve je na strani motora od 750 cc . Čak i taj 750 motor ima malo kw za dvoje i prtljag... Ali više od c400gt svakako. Ali recimo x ADV na auto putu pod udarima vetra u odnosu na c400gt .. čini ti se da imaš brodsko jedro na hondi, sličan osećaj sam imao i na beverliju 300 hpe na auto putu. pri bočnom vetru. Ja često vozim Miloš Veliki , mogu da vam kažem da mi je sa bmw bila udobnija i prijatnija vožnja nego sa X,pogotovo kad je vetar(x je nekako visok).Verujem da na forzi ne bih imao taj osećaj od šamaranja vetra. Promenio Sreda u 10:09 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 65 Napisano Sreda u 10:37 (promenjeno) U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Ovi upisi su blago, tesko da se moze dobiti slicno u nekim motorecenzijama. @RankoBg87 bice Forza, eto samo da nije mala za moje gabarite, moracu jos da proverim, ljudi me nisu zbunili, naprotiv:) Promenio Sreda u 10:47 član Milomir83 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1104 Napisano Sreda u 10:44 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Forzu stavio podizače vetrobrana. Podigao sam ga svega nekoliko cm. Zaštita je bila odlična. Vetrobran na Forzi i X ADV nije isti. A i na Forzi se sedi niže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16266 Napisano Sreda u 16:32 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Vandrokaš je napisao: ...... Jedna stvar ... ja poredim Forzu 750 i BMW C400 GT...... Malo nisu realna poredjenja međ njima. Realnije je porediti BMW C400 vs ADV350 ili BMW 650GT vs Forza 750. Ma da meni je Forza nova u stvari naslednik Integre samo malo namunjena Za sada BMW 650GT zaista nudi mnogo. Ima dati veći komfor gabaritnijim ljudima od Force 750. Mesta na pretek, lagano spakuje u sebe 2-metrasa al bas lagano koliki god u struku bili...kod Force to ide teže. Forza750 izgledom i gabaritima tek je tu negde, mozda za malo veća od T-Max. Čak i izgledom rekao bi da su na Yamahu pucali kao konkurencija. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5179 Napisano Sreda u 16:49 Drug član, 3830 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću da ponovim, veliki ljudi kojima se sviđaju ti sport\touring skuteri, a nije im žao ~12-13K € , nek pogledaju i Kymco AK550 Premium. Mene ne zanima ta klasa, a ni cena, ali sedeo sam na njemu u salonu, čisto za probu. Mesta ima, i za vozača i za suvozačicu i više nego komotno. A moćna je to makina, kažu. U novoj verziji su svašta i ispeglali, i dodali još razne gadžete. Možda nekom bude pun pogodak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 17:35 Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Jes moćna ali mala ispod coveka 190 + cm od 100kg, isto kao i t max. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 17:39 (promenjeno) Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Legendarni video za visoke ljude koji pazare skuter. https://youtu.be/lGtGRn_53ow?si=vlIfCYzqu0aUVwUe Ko je dokon nek pogleda ceo.AK 550 je pred kraj. Promenio Sreda u 17:40 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marksmann 15 Napisano Sreda u 17:50 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R1, Honda Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, Džim Džarmuš said: Legendarni video za visoke ljude koji pazare skuter. https://youtu.be/lGtGRn_53ow?si=vlIfCYzqu0aUVwUe Ko je dokon nek pogleda ceo.AK 550 je pred kraj. Da dodam i ja. Sve to su po meni skuteri. Forzu i ne mogu bas da svrstam u kategoriju skutera, bar ne ono sto je ispod maske. Za grad Forza mozda i nije bolja od svih koje ste naveli, ali itekako zavrsava posao, ali sto se putovanja tice, smatram da je Forza iznad svih njih po voznji i performansama. Volim lanac i brzine i nekako tom sklopu verujem. Sto se gabarita tice, skroz neka druga prica, ja sam 180, Forza je taman. Negde mi dodje i zao visokih bajkera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 17:59 (promenjeno) Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Top je forza nema šta,lep i dobar agregat. Ima to i prednosti kad si krupan,visok, kad voziš visoke i teške motore (npr GS ,tenere..).Imam kolege koji i ako se popnu na moj motor jedva siđu. Ali da..kod skutera smo dosta ograničeni sa izborom..ma da, ima ljudi koje boli uvo kako izgledaju drugima na motoru... Promenio Sreda u 19:42 član Džim Džarmuš 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 1104 Napisano Sreda u 18:34 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 186 cm i imam 98 kg. Ni jednog momenta nisam imao osećaj da mi je Forza mala. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milomir83 65 Napisano Sreda u 19:43 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Grk sa videa koji je postavio Dzim je lud:), ima on jos snimaka gde se seta po sajmu i sedi na raznim mopedima u maji na kojoj pise I am 190cm:). Mrzi me sada da trazim te klipove. Meni je na prvom mestu da mogu da se komforno vozim, da mogu da se spakujem na moped. Verovatno na poslednjem mestu je kako izgledam na mopedu. Ove fotke @Vandrokaš i opisano me ohrabruje. Definitvno moram da uzmem sve u obzir, i razmislim i o nekim alternativima(X ako je ista veci, illi motor cemu se @RankoBg87 raduje:)). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 19:51 Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Vandrokaš je napisao: Ja sam 186 cm i imam 98 kg. Ni jednog momenta nisam imao osećaj da mi je Forza mala. Pa nije kad imaš više bagaža od motora 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13419 Napisano Sreda u 19:57 Ne silazi, 7539 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jel nisam lepo čitao ili niko ne spomenu Burgmana 650? Ja sam video čoveka da je na njemu vozio pečeno prase. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2946 Napisano Sreda u 20:00 (promenjeno) Drug član, 1244 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan A jeste ok je burger cak i 400 ..ali tesko naci dobar a jako skup prenos ima za odrzavanje.. A malo je i prevaziđen dizajnom. Promenio Sreda u 20:04 član Džim Džarmuš 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5179 Napisano Sreda u 20:38 Drug član, 3830 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, Alekre je napisao: niko ne spomenu Burgmana Meni se to sviđa. Ranijih godina, svaka dilema na forumu je počinjala sa Burgmanom, a završavala sa Silverom. A i dosta je bilo vala 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16266 Napisano Sreda u 22:09 Integrisan, 9373 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, marksmann je napisao: Za grad Forza mozda i nije bolja od svih koje ste naveli, ali itekako zavrsava posao, ali sto se putovanja tice, smatram da je Forza iznad svih njih po voznji i performansama Bogome ne bi se smeo kladiti na boldovano. Mozda Forza bolje pegla krivine i ako je kod oba modela nisko postavljen agregat tj sva težina je niska. Oba modela imaju usd amorte koji odlično odradjuju posao, milina kako upijaju tj peglaju put. Performansa se kod BMW lagano promeni na bolje (pisao sam u adekvatnoj temi) što se baš odrazi kad se zavrne ručica.....kod Forze ne smeš se igrati sa odnosom lančanika/lanca jer ce se odma EFI javiti. Oba modela su jako dobre sprave, malu prednost dao bi BMW-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 74 Napisano Sreda u 23:52 U prolazu, 14 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Prije nekoliko dana drugar je prodao svog bmw gt 650 drugom drugu, a za sebe uzeo XAdv750. Lično, ne svidjaju mi se ni jedan ni drugi skuter, odnosno x adv je zapravo motor, ali moram reci da bmw 11-12 godina star još uvijek prede bas lijepo, i osim tog pozamasnog prostora ima i snagu da lako ostavi xadv, a naravno i mene za petama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...