abarth_maniac 5954 Napisano Octobar 24, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh preko drugara iz Louisa. Radio sam sa njima i bio sam zadovoljan. Zamolio ga, on covek utrcao jutros u radnju i pazario. Samo jos da nadjem nacin da ih dopremim u SRB, ali smislicu nesto. https://photos.app.goo.gl/e4q3hLBWtCWMum4i7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9535 Napisano Octobar 25, 2020 Drug član, 4388 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan @đunta толико си се сам исцитирао, а ништа ново ниси рекао 3 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Octobar 25, 2020 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Мали Ћаћа je napisao: @đunta толико си се сам исцитирао, а ништа ново ниси рекао Sabrana dela. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Octobar 25, 2020 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, boki.64 je napisao: Pre 3 sati, Мали Ћаћа je napisao: @đunta толико си се сам исцитирао, а ништа ново ниси рекао Sabrana dela. Pa ko bi se setio svih fora i fazona u datom momentu, lakše je sabrati već izloženo, a i mehanika je uvek ista, samo su novi ljudi i naslovi. Potencirao sam motorički stav, naravno da nije moguć idealan u velikom nizu slučajeva, ali se može nastojati da bude makar kvazi. Pri zavijanju se retko prebiju prsti, nasuprot odvijanju gde se to dešava i sa malecnim ključevima 8 recimo. Pošto je pomenut točak, ljudi se unagrde pri odvijanju, ja ga uvek odvijam odozdo na gore, navlačim ključ ka sebi praktično iako je lakše i moguća veća sila da guram od sebe i na dole, al ako iskoči ključ ili naglo otpusti šraf, pravo na njonju. Pri stezanju niza šrafova u više koraka i sa pauzama, pre povećanja sile i stezanja, valja da se ponovi prvi korak jer zbog anomalije delova koji se sklapaju, može da se javi labavost nekog od šrafova pa se time privedu u isto stanje, postavi se ista sila i uoči se da se šraf malo okrenuo pre nego ključ otkuca, dok kod nekih šarafa odma bude klik. Ključ na oprugu, klik, ne valja da se usporeno steže njime jer ume da poveća silu, a to početnici rade čisto zbog pažljivosti, ovaj moment ključ traži odesečno rukovanje. Problem je što manje više svaki zbog svoje fizičke dužine pruža lakši osećaj nego što jeste, a i sam zaokret izgleda duži pa se ljudi boje da rade brzim pokretima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5954 Napisano Octobar 25, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, đunta je napisao: mehanika je uvek ista, samo su novi ljudi i naslovi. Sa ovim se bas ne slazem... Mehanika je iz dana u dan drugacija. Zakoni fizike (osnovni) se ne menjaju ali mehanika se itekako menja. Pre 10 sati, đunta je napisao: ovaj moment ključ traži odesečno rukovanje. Problem je što manje više svaki zbog svoje fizičke dužine pruža lakši osećaj nego što jeste, a i sam zaokret izgleda duži pa se ljudi boje da rade brzim pokretima. Ovo je potpuno tacno. Zato je i potrebno da covek ima bar malo iskustva, jer bez iskustva sam moment kljuc ne mora nuzno da bude resenje za tacno pritezanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Octobar 25, 2020 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan A šta se tu promenilo kad je u pitanju recimo moment ključ, praktično osnovni alat i radnja, stezanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9535 Napisano Octobar 25, 2020 Drug član, 4388 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, đunta je napisao: A šta se tu promenilo kad je u pitanju recimo moment ključ, praktično osnovni alat i radnja, stezanje? Ништа се није променило... и даље многи не користе или тврде да је то трошење пара јер у пределу од шаке до лакта имају урођени кило кључ... и крсте се кад нешто поломе или псују оне коју су стегнули са полугом од 3м. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1847 Napisano Octobar 25, 2020 Drug član, 2856 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Promenila se tehnplogija materijala i izrade samim tim preciznost i potreba za baždarenjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5836 Napisano Octobar 27, 2020 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bazdario sam ovaj veci kljuc prema uputstvima iz postavljenog video klipa. Bio je skroz razdesen. Manji moment kljuc je noviji. Njega sam proverio i ispalo je da je tacan. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dranik 134 Napisano Octobar 28, 2020 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Veternik Motocikl: BMW F800 GS. Prijavi odgovor kao problematičan On 20.10.2020. at 6:27, ThePainkiller je napisao: Drugar mi je vulkanizer. Jednom prilikom ga pitam da li zna da bi šrafove na točkovima trebalo moment ključem zategnuti, na šta on meni kaže - ˝druže, da li ti znaš koliko bi mi onda malo posla završili da svaki točak , koji mi dođe da radim, zatežem moment ključem? Još se do sad nijedan nije žalio da mu je točak otpao, jel vidiš da je dobro i ovako ..?˝ Već tu mi je bilo sve jasno... Svi oni jure da što više mušterija urade i tu se onda gubi na kvalitetu usluge... Ali kada ne možeš odvrnuti šrafove jer su pretegnuti, to ne spominje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 28, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, dranik je napisao: Ali kada ne možeš odvrnuti šrafove jer su pretegnuti, to ne spominje Polomih već jedan fix-terač odvrćući točkove koje je on stegao. Kad sam mu to spomenuo, on mi je rekao da mi je alat nekvalitetan... Džabe prepirka, naučeno to sivonjski da steže, pa ili će da pokida šraf ili će sledeći put nekom ključ da pukne. Naučih da u autu, uz redovne ključeve, držim i jednu štanglu od metar, da mogu da koristim kao polugu, ako mi se probuši guma negde, da mogu da odvrnem šarafe da zamenim točak... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6017 Napisano Octobar 28, 2020 Ne silazi, 1799 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, ThePainkiller je napisao: alat nekvalitetan Nekvalitetno je on podesio pistolj i pritisak vazduha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Octobar 28, 2020 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Mene učili na praksi da moram da skačem na ključ da bih stegao točak. I ako to sam znao da je pogrešno ali jbg, nisam hteo da se raspravljam sa majstorom. E sad zamislite mene tada sa 120kg kako stezem točkove. Žalim te mušterije koji su ga skidali posle toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5836 Napisano Octobar 29, 2020 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to nista strasno, taman. Kljuc duzine 25cm, ti tezak 120kg. Otprilike islo na 30kg/m. Malko vise si ga zategao, od viska glava ne boli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9535 Napisano Novembar 4, 2020 Drug član, 4388 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan 800Нм са 3/4 четвртком. Ја сам180 цм висок 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 639 Napisano Novembar 5, 2020 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan @Мали Ћаћа Ovaj kljuc je za neki Kymco agility 50, pretpostavljam? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9535 Napisano Novembar 5, 2020 Drug član, 4388 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan @saxomofon ако се не варам, користи се на АПН3 за стезање главе 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Novembar 8, 2020 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ključ koji stane u šaku, dobra strana je što se koristi uobičajena poluga iz "gedora" tako da se stiče neka predstava o samom stezanju praktično, pun opseg, pre neki dan sam stezao na tih 200Nm, što je retko na motoru svakodnevno, al eto, ima: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 9, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Kako funkcioniše taj digitalni? Jel isto ima klik ili moraš da očitavas na ekranu dokle si stigao ili možda ima beep?Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5954 Napisano Novembar 9, 2020 Drug član, 2774 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Taj bi trebao da pravi najavu da si blizu zadatog momenta pa onda da javi kad ga pogodis. Zvucnim signalom. Ako se ne varam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Novembar 9, 2020 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan On 24.10.2020. at 20:48, đunta je napisao: ... ključ na klik radi preko opruge, čuje sa kad otkuca i to dozvoljava lagodan i brz rad, ovo drugo je možda i bitnije jer je nekad potrebno brzo ujednačavanje spojne sile. Takozvani skalaš radi preko torzije, jeste tačniji i sigurniji jer ne može da zaglavi ali iziskuje koncentraciju jer mora da se prati otklon igle. Treći je elektronski, on je praktično zbir dva predhodna, nema klik preskoka ali zato bipuje nešto pre zadate vrednosti i svira neposredno pred dostizanje, ima memoriju pri zavijanju, odvijanju i uglu, što je vrlo korisno, nisu više toliko skupi. Ja veoma dobro znam da danas svi imamo sve manju spremnost i vreme za koncentraciju, ali ne može sve da stane u oko jedanu minutu, kolko se preporučuje dužina trajanja video klipova na YT, Instagramu i Fejsu, jednako ko što ne može da se sažme u svega par rečenica, da ne kažem reči. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Novembar 9, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Odlično, dosta jasno objasnjenje. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9535 Napisano Novembar 12, 2020 Drug član, 4388 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan ...мој вибрира кад га добро затегнеш, а има и зуте, па зелене, па црвене лампице мења боје као семафор Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1133 Napisano Decembar 22, 2020 Zainteresovan, 536 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar 'majstor' kaze da ima ugradjen kilo kljuc u lakat,tacno zna otprilike kolikom silom treba da zategne..Doso lik da mu zameni ulje,sjebao mu sraf za ispustanje ulja,precvikao ga,zatego ko sivonja,napravio problem coveku.Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10460 Napisano Decembar 22, 2020 Hronični Motociklopata, 7312 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan On 28.10.2020. at 12:03, ThePainkiller je napisao: Polomih već jedan fix-terač odvrćući točkove koje je on stegao. Kad sam mu to spomenuo, on mi je rekao da mi je alat nekvalitetan... Džabe prepirka, naučeno to sivonjski da steže, pa ili će da pokida šraf ili će sledeći put nekom ključ da pukne. Naučih da u autu, uz redovne ključeve, držim i jednu štanglu od metar, da mogu da koristim kao polugu, ako mi se probuši guma negde, da mogu da odvrnem šarafe da zamenim točak... Ja sam imao sličnu muku kad sam kupio VFR rc36, i došlo vreme za zamenu zadnje gume i ja sav zadovoljan reko sad ću laganica da skinem zadnji točak kao na autu bez drkanja s lancem i ostalim sranjima, i krenem ja sa velikim krstastim ključem za točkove, velik ključ dobra poluga i... ...i usrah se, ni jedan šaraf neće ni makac, popizdeh, posle sam zvao komšiju, jak čovek ko bik bilduje i on je jedva popustio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...