Jump to content

Moto Zajednica

saxomofon

Članovi
  • Broj tema i poruka

    195
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka

Poslednji posetioci profila

1182 profile views

saxomofon's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

393

Reputacija u zajednici

  1. da se nadovezem https://www.youtube.com/watch?v=pQwKYwRwL84
  2. ja bih rekao da je, zapravo, na Kawi ovo brzinometar. Kazaljke su tu samo zbog tehnickog pregleda
  3. @Darko Mihajlovic posedovao sam na 7 dana CX5 2021. godiste, 2.0 benzin, presao nekih 1500-2000km i mogu reci da je relativno trom auto. Na autobanu, uz neku blazu uzbrdicu, bez saltanja u 4. brzinu nije hteo ni da odrzi brzinu. Ovim ne kudim pomenuti automobil, daleko od toga, samo ne znam kakva iskustva imate sa njim. Cisto delim informacije i licna zapazanja. Sve ostalo je sasvim pristojno. Mozda je gepek malo stisnutiji i deluje spolja vece nego sto je iznutra (jer zadnji tockovi, ili bar oplata, oduzima unutrasnji prostor), ali generalno - fin auto za porodicu.
  4. TüV je uradjen u januaru tako da nema nikakvih tehnickih smetnji.
  5. @zemunac72 sve je jasno, delim Vase misljenje i hvala na sugestijama! Kao sto sam dvojici kolega u PP vec napisao - prioritetni plan mi je da ovde uradim zamenu uz doplatu za Volvoa, okvirni dogovor sa distributerom vec postoji, ukoliko se ne proda XC60 do sledece subote. I naravno da vidim koliku cenu ce oni da ponude za Opela u zameni. A foruma sam se setio tek onako, cisto da pitam ima li interesenata, jer kao sto sam naglasio - malo je "avantura" jer bi morao potencijalni kupac da se bavi uvozom, bar bi za mene bila, da sam na strani kupca. Tockovi su 17, oba seta, original Opel. Celicana, nisu alu, ali su sa ratkapnama koje podsecaju na alu felge. Letnje gume Miselin, zimske Semperit. Zimski set tockova kupljen nov, tako da ima cca. 15k km, prakticno neogrebani. Auto je nepusacki, nemamo ljubimce, vec samo dete od 1,5god, tako da je pun raznih mrvica imam samo 3 fotke u mobu od pre 2 god, i to kada sam menjao tockove, pa slao ortacima uz interne fore, tako da nisu nista spec Jedina mana je estetska, moze da se vidi na drugoj slici - ima ulubljenje sa donje strane desnog praga koju je prethodni vlasnik napravio, a ja nisam imao vremena u prethodne 2 godine da to ispravim, sto zbog posla, sto zbog porodice - novopeceni roditelji, a sami u inostranstvu. Uzgred, cekamo sada i drugo dete, tako da sam na gomilu strana. Nije do novca, iako sam se dogovarao sa jednim lokalnim Svabom da to ispravi. Auto je za porodicu, duga putovanja i za one koji su fanovi karavana. Iskreno, mislim da je za Bg malo nepraktican.
  6. Kao sto i u naslovu pise - potencijalno bih prodao automobil. Pre nego sto krene sega i sala na moj racun (sa cim sam ok skroz), dozvolite da objasnim zasto ovo "potencijalno". Automobil se ne nalazi u Srbiji i kupac bi morao da se bavi uvozom i papirologijom, jer ja skorije necu kuci, a i mrzi me da se bavim time, iskreno. Zato ovo "potencijalno", jer ne znam koliko je takva "avantura" interesantna kolegama. Automobil nije oglasen ni na PA, ni na poznatom nemackom sajtu (da ga ne reklamiram), jer nisam imao vremena da se bavim oglasavanjem, a i trentuno me mrzi da se ubedjujem sa turskim preprodavcima...mada, mozda uskoro i uradim tako nesto, cisto da zacinim dane sebi. Radi se o Opel Insignia Sports Tourer 1.6 dizel,136ks, 135.000km, 2018.godiste. Ja sam drugi vlasnik u Nemackoj i kao sto moze da se zakljuci - auto je vozen po autobanu i dalje se vozi 95% vremena upravo tu. Prethodno je bio u vlasnistvu firme i vracen je sa lizinga. Prodali bismo ga jer bismo presli na Volvo, a ni supruga ni ja nismo nesto fanovi karavana. Sto se tice auta - nemam nekih zamerki. Imam sve racune svih redovnih i vanrednih servisa, koje sam ja odradio. Poseduje 2 seta tockova. Trenutno nemam fotki. Cak cenim da bi i cena bila (ukljucujuci troskove poreza prilikom uvoza) bila niza od slicnih vozila koja se nude kod nas, a kilometraza je vise nego sigurna, kao i stanje vozila koje je adekvatno uslovima u kojima se vozi. O svim detaljima mozemo naknadno, prvo i osnovno je da li uopste ima interesenata za ovako nesto.
  7. saxomofon

    Luis

    @MF kao sto rekose - obavezno uzmite, jer Louis sigurno ima taxfree obrazac - isprobano i radi
  8. saxomofon

    Luis

    @MF morate da imate napravljen profil na sajtu, gde cete ukucati Vase podatke - ime, prezime, adresa, telefon i slicno. Zatim, dok je Vas profil ulogovan, odaberete artikal, stavite ga u korpu (warenkorb) onda Weiter Zur Kasse skrolujete stranicu do dna i na dnu odaberete opciju pa klikom na Weiter pa opet Weiter, itd... Ovo sigurno radi kada je kreiran profil sa nemackom (verujem i austrijskom) adresom i brojem telefona. Nisam probao opciju sa srpskom adresom. Evo prilike da isprobamo
  9. Cenim da je @lencuga prvi u redu za kupovinu
  10. @drmilan_ sta, kada i kako? Jedino ne znam kada cu kuci, tako da nisam siguran kako bi dostavili to nesto sto Vam treba u Srbiju.
  11. @vidakn @francuz69 @Darko Mihajlovic austrijska vinjeta moze i online da se kupi, samo postaje validna minimum 18 dana nakon kupovine, tj. Vi odabirate datum kada ona postaje aktivna, ali ne pre 18. dana od datuma kupovine. Sto se tice nalepnica, ne morate da brinete, jer je dozvoljeno da se udje u Austriju i u prvih 50-60ak km, koliko se secam, mozda i manje, bez vinjete. Time Vam je ostavljena mogucnost da bez stresa i bojazni svratite na prvu pumpu i regularno kupite nalepnicu. Za ostale kolege - Madjarska, Bugarska, koliko se secam i Ceska takodje nude online vinjete i aktivne su, ukoliko zelite, odmah. Imajte na umu da je Madjarska podigla cene vinjeta skoro 100%, u odnosu na cene iz 2022.
  12. @steefanv sad bacih pogled na njihov sajt i Vojislav se vise ne spominje u kontakt sekciji. Pozovite Nebojsu Tomasevica, cenim da ce Vam pomoci. Pozdrav
  13. saxomofon

    Louis pomoc

    @Zeka75 verujem da je logika ista kao i kod FC Moto...naime, da biste narucili nesto da Vas saceka u filijali, u Vasem profilu treba da je registrovana adresa iz zemlje u kojoj se ta filijala nalazi - u ovom slucaju iz Austrije. Recimo, sada sam probao, testiranja radi, jer nisam dugo narucivao nista i zaboravio sam kako ide - meni ne nudi austrijske filijale, jer, verovatno, prema IP adresi, vidi Nemacku, tako da su mi ponudjene samo te filijale. Cak i kao ''Guest'', ne koristeci moj licni profil. Nadam se da ste me razumeli.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja