godovic 1001 Napisano Avgust 16 Zainteresovan, 427 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Po kojoj ceni može da se nabavi Silkolene 10w40 pro xp? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8441 Napisano Avgust 16 Drug član, 3435 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 36 minutes ago, godovic said: Po kojoj ceni može da se nabavi Silkolene 10w40 pro xp? ...mogu u ponedeljak da ti kažem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7342 Napisano Avgust 16 Drug član, 1576 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, godovic said: Po kojoj ceni može da se nabavi Silkolene 10w40 pro xp? Neki dan u Delmaxu 1250 ili 1350din/1l 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4454 Napisano Avgust 16 (promenjeno) Ne silazi, 6730 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 4. 2025. at 19:33, đunta je napisao: Prodvnica AutoMika je prešla u vlasništvo CIAKa, sad je Top Start i samim tim su se stekli uslovi za moguće poboljšanje poslovanja i to u korist kupaca. Naime, svi oni koji se pozovu na Đuntu i forum, mogu da dobiju poslovnu karticu sa kojom se stiče popust. Kartica je besplatna, trajna, nije ničim uslovljena i bez ikakve obaveze je u pogledu prometa, bilo vremenski, bilo novčano. Popust važi uz karticune ne samo za Fuchs Silkolene ulja, već na celokupni asortiman koji ova prodaja nudi, sva ostala ulja i maziva, rezervni delovi za sve marke vozila, dodatna galanterija i kozmetika, praktično sve što je u okviru auto grane. Većina artikala je direktan uvoz, ili čvrstog porekla u pogledu originalnosti i roka važenja. Lična kupovina u Beogradu, Zemun, Prvomajska 2. Vrše isporuku svim kurirskim dostavama, imaju i opciju "sad za odmah". Osoba za komunikaciju je mendžer maloprodaje: Bojan, telefon 063 11 82 439 bojan.zizovic@automika.co.rs ( Lično plasiram porudžbinu na Viber i dobijem potvrdu da je sve spremno, malo je slaba mreža kod njih, a i stalno je gužva pa ne može uvek da se prihvati poziv ili uzvrati brzo, pa malo strpljenja. ) Postoji i sajt, ali su preko njega cene višlje za 5% nego direktno preko kartice: https://ulja.rs/kontakt/ U odnosu na običnu kupovinu "sa ulice", cene su za Silkolen 20% niže putem poslovne kartice, a zve ostale artikle popusat varira i može ići sigurno i preko 30%, za neke proizvode manje. U ponudi je puna paleta Fuchs Silkolen ulja, imaju i za automobile, uglavnom sve ima na stanju, osim kad se desi da se proda cela zaliha koja je tu. Comp 4 10-40 - 1.200 -1.250 konkurencija Comp 4 15-50 - 1.192 Comp 4 20-50 - 1.248 Pro 4 5 -40 - 1.192- 1.400 konkurencija Pro 4 10-40 - 1.232 Pro 4 10-50 - 1.408 Pro 4 15-50 - 1.224 -1.303 konkurencija V-Twin 20-50 - 912 mineralno Podmazivač lanca Titaniom D - 1.211,80 Kočiona tečnost DOT 4 0,5l - 888 Ulje za vešanje RSF 2.5 - 1.432 odgovara umesto običnog SAE 7.5-10 RSF 5 - 1.290 RSAF 10 -1.400 Na filtere 28% popusta, neki primeri: ulja BMW HF 163 - 892 HF 164 - 900 HF 160RC - 1.130 vazduha BMW HFA - 1.087 HFA - 1.202 HFA - 1.108 Ovde su sve cene kod dva dobavljača. Promenio Avgust 16 član đunta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 353 Napisano Avgust 17 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga placao u Nisu 1450 dinara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 9939 Napisano Avgust 17 Drug član, 983 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Sipao u svoju vazdušaru. Danas pala prva duža vožnja. Ne mogu da se oduprem mišljenju da motor drugačije zvuči - finije. Čak sam i zaboravio na pauzi i kad sam krenuo u vožnju opet lampica u glavi da je nešto drugačije... Mislim da proizvodjača ulja više ne menjam. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2345 Napisano Avgust 18 Drug član, 865 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, the_doctor je napisao: Sipao u svoju vazdušaru. Danas pala prva duža vožnja. Ne mogu da se oduprem mišljenju da motor drugačije zvuči - finije. Čak sam i zaboravio na pauzi i kad sam krenuo u vožnju opet lampica u glavi da je nešto drugačije... Mislim da proizvodjača ulja više ne menjam. Доцо, шта си користио пре Фукс-а? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 9939 Napisano Avgust 18 Drug član, 983 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Немања Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2345 Napisano Avgust 18 Drug član, 865 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 14 minuta, the_doctor je napisao: @Немања Доцо, ја то користим већ две године, баш тај који си сликао и немам неке замерке…а заменио сам уље пре 1000км, тако да ћу са овом да изгурам сезону па баш ћу да пробам фуксово. Само ме бацаш на трошак 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 9939 Napisano Avgust 18 Drug član, 983 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Немања Sam si tražio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4454 Napisano Avgust 18 Ne silazi, 6730 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Tema je otvorila već 17 strana, mislim da je većina iskustvenih komentara, ako ne i svi, pozitivna, tj. da je uočen bolji, ili lepši rad agregata sa Silkolenom u odnosu na ma koje ulje bilo predhodno u motoru, a takva su i bila pre desetak kad sam radio distribuciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15132 Napisano Avgust 18 Integrisan, 8021 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 Đunta, kakvih deset Ja sam prve litre kupio od tebe i onda sam nastavio da ga koristim koliko i vozim motore. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2345 Napisano Avgust 18 Drug član, 865 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ништа Доцо, ти частиш кафу а ја ћу да свратим до Ауто Мике, оставићу бубрег… ето мени разлога да се провозам до Белграда… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3183 Napisano Avgust 18 Ne silazi, 5253 postova Prijavi odgovor kao problematičan Silkolene VS EneosSta mislite?Sent from my 2201117PG using TapatalkЕнеос је добар али не толико.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 256 Napisano Avgust 19 (promenjeno) Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo uzeh u TopStartu Silkolene Pro 4 XP 15w50 po ceni od 1500 i nesto. Primetih da nema nalepnice sa uvoznom deklaracijom na pakovanju. Jel to normalno? Edit: Mislim da sam od silnih prica o fejk uljima postao malo paranoican Ako je fejk neko se bas potrudio oko nalepnica jer deluju legitimno. Promenio Avgust 19 član DeusExMachina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4454 Napisano Avgust 20 Ne silazi, 6730 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, DeusExMachina je napisao: Pro 4 XP 15w50 po ceni od 1500 i nesto. Da si pročitao par postova ranije, cena je 1.223 na karticu. Može za svako ulje da se pomisli da je falš, al za Silkolene nikako. Oni imaju ISO 9002, mislim, to svojevremeno ni Shell nije imao, to nije moguće falsifikovati, radi se o kodu proverljivisti, diskretno, jedva vidiljivo, se utiskuje na svakoj kartuši. Maloporodaja treba da mete sama deklaracionu nalepenicu, štampaju je sami i lepe, tako da ona sama po sebi ništa ne garantuje i ne znači suštinski, čista proforma. TopStart su mali objekat i nemaju neki lager, a imaju neverovatan promet i prkatično mnoge stvari prodaju kao u tranzitu, tako da kažem, ne stižu da metu u raf recimo, brza pošta im donese recimo kutiju ulja, to se proda očas posla. Bez brige, Fuch nije brendirana firma kao Castrol, koji je verovatno naj falsivikovanijano ulje na svetu. Drugo, kod Ciaka je sve vrlo visokog kriterijuma po ovom pitanju. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madjija 124 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Za vikend zamenio ulje, po preporukama vidjenim ovde za moj motor (v strom 650) uzeh Comp 4 15w-50. Prva voznja 250km, nemam reci da vam opisem razliku u menjacu. Koristio sam motul 5100 10w-50, nestvarna razlika. Menjac salta sa takvom mekocom da sam ja odusevljen. Da li se rad motora promenio, to ne mogu da kazem iskreno. Sto se mene tice, sve preporuke za ulje i od sad nemam dilemu sta sipati a ne pogresiti 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15132 Napisano Avgust 26 Integrisan, 8021 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne zezaj? Čak si i jeftinije platio nego Motul? 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madjija 124 Napisano Avgust 26 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Alekre je napisao: Ne zezaj? Čak si i jeftinije platio nego Motul? Iskreno, razlika u parama je vrlo mala. (10w50 je jeftiniji od 10w40) Motul sam koristio jer sam uslovljen bio zbog garancije. Ok i Motul ucini da menjac bude prvih 1000km mekan ali ni blizu ovome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4454 Napisano Avgust 26 (promenjeno) Ne silazi, 6730 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Motul 5100 je niži razred, odgovara jednom Silkolenu Super 4, koga nema kod nas, jedno kratko vreme ga je držao Euroauto. Comp 4 ima estar i jako veliki udeo sintetike, ravna se i nadilazi mnoga ne polusintetska ulja, već i puna sintetska. Primerenije je da se komparira sa Motulom 7100 recimo. Promenio Avgust 27 član đunta 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 353 Napisano Avgust 27 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan Posle isteka garancije sam poceo da sipam silkolene ulje I menjac je mnogo meksi,nisam primetio neku razliku u samom radu agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel68 141 Napisano Avgust 27 U prolazu, 28 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan On 6.4.2025. at 19:33, đunta je napisao: Naime, svi oni koji se pozovu na Đuntu i forum, mogu da dobiju poslovnu karticu sa kojom se stiče popust. Kartica je besplatna, trajna, Danas mi je stigla porudzbina iz topstarta, ulje, filteri, kocione plocice, kartica za popust. Ovom prilikom bi se hteo zahvaliti kolegi Djunti i Bojanu na zalaganju oko ove moje porudzbine jer imao sam i par stavki koje nisam znao tacne brojeve za moj tip motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4454 Napisano Avgust 28 Ne silazi, 6730 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Daniel68 je napisao: Danas mi je stigla porudzbina iz topstarta, ulje, filteri, kocione plocice, kartica za popust. Ovom prilikom bi se hteo zahvaliti kolegi Djunti i Bojanu na zalaganju oko ove moje porudzbine jer imao sam i par stavki koje nisam znao tacne brojeve za moj tip motora. Nema na čemu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeusExMachina 256 Napisano Avgust 28 (promenjeno) Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger 800 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenih Castrol Power1 Racing 10w40 i sipah Fuchs Silkolene Pro 4 XP 15w50. Da budem poptpuno iskren ne vidim skoro nikakvu razliku. Agregat je mozda za nijansu tisi ali verujem da je to vise do novog ulja nego do samog proizvodjaca. Svakako razlika je minimalna. Menjac mi deluje cak i grublje i teze pronalazim neutral sto je u suprotnosti sa svim iskustvima kolega ali predjoh tek nekih 200km i mozda je rano za zakljucke. A mozda sam samo imao prevelika ocekivanja da ce od babe napraviti devojku pa sam pomalo razocaran Promenio Avgust 28 član DeusExMachina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15132 Napisano Avgust 28 Integrisan, 8021 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa što si sipao gušće ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...