misa-pei 6435 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3039 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Na Jaretu nije nikada. Ni na Falkoncu. Ljilju je kurbla na Falkoncu smestila u urgentni. Samo na MZ sam imao "povraćaj". Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Na XT-u dekompresor umanji tu mogućnost povraćaja kurble... a i čini mi se, mehanizam je takav da ne može da napravi povratni udar. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6435 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3039 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ja dve, Popsy jednu Na kraju sam našao nevarenu i ona je dugo radila i tako je prodat. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ako vrati kurblu ima me lansira preko kuce:)Jos u patikama oder noga. Ja mislim da ako postujes proceduru paljenja ne bi trebalo to da se desi... Usled cega dolazi do udarca??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6435 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3039 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Paljenje jednocilindraša na kurblu je posebna umetnost. Nije samo da se nagazi. Kod XT postoji automatski dekompresor koji praktično onemogućava povrat kurble. Ako je dobro uštelovana, može lako da se pali i rukom. Ovako je moja palila Možda sam dosadan što opet postavljam ovaj snimak, ali mislim da uvek ima nekog ko to nije video 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6435 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3039 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 1. If the engine is stone-cold it may help to turn up the idle screw slightly to aid in warm-up and give the engine a little extra fuel. 2. Turn the choke to full on. 3. Pull in the compression release lever, if so equipped, and push the kick-starter through 3 or 4 times. This will prime the engine with fuel. 4. Without the compression release lever pulled in, slowly push the kick-starter around to get the piston to top dead center. You'll know this when the kick-starter becomes hard to push down (indicating compression stroke). 5. Allow the kick-starter to return to the top. 6. Pull the compression release lever in and push the kick-starter down just a little (around an inch and a half or two). This gets the piston just past top dead center. 7. Let the compression release lever back out and bring the kick-starter back up to the top. 8. Now push the kick-starter down with as much force as you can and it should fire up. If it doesn't, wait a few seconds and try the procedure again.roce Ovo je procedura kojom pali svaki jednoscilindraš. Kod automatskog dekompresora (XT), samo se ne pritiska ručica dekompresora, jer je nema . Lepo se oseti GMT i malo se pređe, a onda se zakurbla. Kod vrućeg motora se ne povlači sauh. Što se tiče sauha, to zavisi od mašine do mašine. Znam neke koji skoro nikad ne vuku sauh, neke koje traže sauh čim se malo ohlade. Opet, to zavisi od štelovanja, stanja karburatora... Naučićeš to lako. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Montirana grana i auspuh... Naravno, ne može da prođe bez problema . Nova grana ima proširenje na delu gde dođe top, a na staroj grani tog proširenja nema. Tako da se top nije mogao nataknuti na novu granu... Rešenje - iseći proširenje i navariti deo cevi koji ima dobar promer da može top da se natakne. Sređeno i crevo kočnice da stoji kako treba... 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Hahhahaha naravno. Šta drugo očekivati. Kad ga budeš palio skloni sitan živalj i ženu iz dvorišta za svaki slučaj. Sebi nabavi neko odelo. Pripremi pp aparat, zapali tamjan u garaži. Vidi samo dal sad radi prednja, ja je fiksirao jednom i nije radila, možda sam stego jače ne znam. 1 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Možda ne moraš da sečeš širu cev. Samo brusilicom na tri ili četiri mesta napraviš uzdužne šliceve i stegneš je ponovo da smanji poprečni presek. Nadam se da si me razumeo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, lomitelj je napisao: Možda ne moraš da sečeš širu cev. Samo brusilicom na tri ili četiri mesta napraviš uzdužne šliceve i stegneš je ponovo da smanji poprečni presek. Nadam se da si me razumeo. Znam na šta misliš, ali nije mogli to da se uradi iz razloga što je to proširenje ustvari deblja cev, pa ne bi bilo dobro kad bi se ona skupila usled šlicovanja... Ovo je bilo najkultirnije rešenje. Od stare grane sam odsekao parče cevi i navario na ovu novu cev. Obrusio i zafarbao var i super je ispalo. Top je lepo legao na taj dodati deo i šelna ga lepo steže. Biće to ok... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Onda dobro. Ja i ovako samo gledam sa strane. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Znam na šta misliš, ali nije mogli to da se uradi iz razloga što je to proširenje ustvari deblja cev, pa ne bi bilo dobro kad bi se ona skupila usled šlicovanja... Ovo je bilo najkultirnije rešenje. Od stare grane sam odsekao parče cevi i navario na ovu novu cev. Obrusio i zafarbao var i super je ispalo. Top je lepo legao na taj dodati deo i šelna ga lepo steže. Biće to ok... Ruketisepozlatile!!!!Vozim motor, nisam bajker. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Majstor mi je legenda, treba to sve išmirglati i uraditi usto bez motivacije u materijalnom.Trči za delove, pričaj,telefoniraj, radi, ima tu zajebancije velike. Znam da nije lako, ja na prvi zapekli šraf para iz ušiju samo što ne izbija. Treba živaca za stare motore.Gde ništa ne ide kako treba. Šta da kažem što već nisam, svaka ti dala Boćo i sretna ti kupovina motora Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ima tu jedna caka... Kod tako starijih motora ja ni ne očekujem da išta ide lagano i iskustvo me je naučilo da će tu najpre da zapne već na samom početku i da neće biti lako sve do samog kraja. Ali zato tu ima i jedna dodatna čar, a to je osećaj sreće i zadovoljstva kad posle svih radova, patnji, mučenja i sređivanja, čuješ kako ta mašina opet zabrunda... Neponovljiv osećaj... 2 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Tojeto!!Vozim motor, nisam bajker. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 23, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan @misa-peiznam kako se kurbla, imao sam 2t pre ovoga.Cela procedura i sve, nije ništa to.Nego @štampar me plaši Gde ovo divlji motor, pitom je baš, pa kad sam ja odma seo i provozao bez incidenata,snagu dobija lepo i ravnomerno bez nekih iznenadjenja i ludovanja. Možda zato što nije bio baš ispravanVidećemo ima li promena, ja u životu nisam vozio ispravan motor. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 701 Napisano Jun 24, 2020 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad zamišljam Banju Koviljaču sa okolinom kao neki rasadnik XT-ova. Stotine njihpod plastenicima. Hiljade, jer nije svaki završio u bolnici. Što tamo ne kupih ver je jeftino i ima subvencije države:) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan82 evo da vidiš kako se XT (Tenera) penje na brdašce: A to je bilo dok sam učio da vozim off... Vidiš kako sramežljivo dodajem gas pre izletanja... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Paziću se. Šta da kažem. Motor kao vozilo je samo po sebi rizično. Ne morate mi pominjati ortopediju već. Ko one slike na cigarama. Jbg. Meni je delovao pitomo, za tih par stotina km. Možda jer sam ja lak na gasu i ne jurim. Hvala na upozorenju. Moraću da smanjim onda zadnji lančanik, mnogo je 47. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1068 Napisano Jun 24, 2020 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan Ko je palio iž planetu 5 350ccm jedan klip, sa neispravnim dekompresorom, njemu ni pakao teško nebi pao. Da se ispravim ko nije posedovao i vozio i gurao iž planetu 5,nezna sta su slatke muke Ovo japansko sve dodje ko neki fenseraj, banja 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se... Ova deca izgleda slušala@ThePainkiller dok je sastavljao i rastavljao... Pa sve čula... Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk 2 6 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan82 evo da vidiš kako se XT (Tenera) penje na brdašce: A to je bilo dok sam učio da vozim off... Vidiš kako sramežljivo dodajem gas pre izletanja... Ja Temerin samo po sladoledu pamtim...I Temerinskoj... I Matraj...Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan U banji Koviljači inače mozes najjeftinije da kupis xt. Svi hoće tamo fa ga se rese pre nego dodju kući. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Jun 24, 2020 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Šta je sve moglo da se čuje dok sam "popravljao MBX". Ja sam doživljavao nervne napade uz tu kršinu.Kakve reči izlaze iz mene ono je strašno. To svaki put kad dodjem s vožnje nešto je otpalo ili crklo, pa makar sijalica ili neka sajla,al konstantno da nemaš mira. Vojvodjani manje psuju Imam utisak da Boris ni ne zna da psuje:) Achtung: Dichtung stiže sutra. Fale nam nosači za agregat da se sve sklopi. I točak prednji za finale.Ostalo u prvoj radionici.Trenutno je zbog toga sve stopirano. Verujemo u ribe, horoskop i predsednika opštine, a verujemo i da će se to sve ubrzo rešiti! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...