Jump to content

Moto Zajednica

Opet od babe devojku

Recommended Posts

• Drug član, 3039 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Na Jaretu nije nikada. Ni na Falkoncu. Ljilju je kurbla na Falkoncu smestila u urgentni. Samo na MZ sam imao "povraćaj".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Na XT-u dekompresor umanji tu mogućnost povraćaja kurble... a i čini mi se, mehanizam je takav da ne može da napravi povratni udar.

Ja dve, Popsy jednu :D:D:D Na kraju sam našao nevarenu i ona je dugo radila i tako je prodat.

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Ovo ako vrati kurblu ima me lansira preko kuce:)Jos u patikama oder noga.

Ja mislim da ako postujes proceduru paljenja ne bi trebalo to da se desi...

Usled cega dolazi do udarca???

Paljenje jednocilindraša na kurblu je posebna umetnost. Nije samo da se nagazi. Kod XT postoji automatski dekompresor koji praktično onemogućava povrat kurble. Ako je dobro uštelovana, može lako da se pali i rukom. 

Ovako je moja palila :) :):) Možda sam dosadan što opet postavljam ovaj snimak, ali mislim da uvek ima nekog ko to nije video :D:D :D 

• Haha 2

1. If the engine is stone-cold it may help to turn up the idle screw slightly to aid in warm-up and give the engine a little extra fuel.
2. Turn the choke to full on.
3. Pull in the compression release lever, if so equipped, and push the kick-starter through 3 or 4 times.  This will prime the engine with fuel.
4. Without the compression release lever pulled in, slowly push the kick-starter around to get the piston to top dead center.  You'll know this when the kick-starter becomes hard to push down (indicating compression stroke).
5. Allow the kick-starter to return to the top.
6. Pull the compression release lever in and push the kick-starter down just a little (around an inch and a half or two).  This gets the piston just past top dead center.
7. Let the compression release lever back out and bring the kick-starter back up to the top.
8.

Now push the kick-starter down with as much force as you can and it should fire up.  If it doesn't, wait a few seconds and try the procedure again.roce

Ovo je procedura kojom pali svaki jednoscilindraš. Kod automatskog dekompresora (XT), samo se ne pritiska ručica dekompresora, jer je nema :) . Lepo se oseti GMT i malo se pređe, a onda se zakurbla. Kod vrućeg motora se ne povlači sauh. Što se tiče sauha, to zavisi od mašine do mašine. Znam neke koji skoro nikad ne vuku sauh, neke koje traže sauh čim se malo ohlade. Opet, to zavisi od štelovanja, stanja karburatora... Naučićeš to lako.

Montirana grana i auspuh... Naravno, ne može da prođe bez problema :lol:. Nova grana ima proširenje na delu gde dođe top, a na staroj grani tog proširenja nema. Tako da se top nije mogao nataknuti na novu granu... Rešenje - iseći proširenje i navariti deo cevi koji ima dobar promer da može top da se natakne.

r6UT6DM.jpg

fykyoSa.jpg

QGFDgvM.jpg

Sređeno i crevo kočnice da stoji kako treba...

A7Ix1xp.jpg

• Sviđa mi se 8

Hahhahaha naravno.

Šta drugo očekivati. 

Kad ga budeš palio skloni sitan živalj i ženu iz dvorišta za svaki slučaj. 

Sebi nabavi neko odelo. 

Pripremi pp aparat, zapali tamjan u garaži. 

Vidi samo dal sad radi prednja, ja je fiksirao jednom i nije radila, možda sam stego jače ne znam. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Drug član, 1538 postova

Možda ne moraš da sečeš širu cev. Samo brusilicom na tri ili četiri mesta napraviš uzdužne šliceve i stegneš je ponovo da smanji poprečni presek. Nadam se da si me razumeo.

pre 6 minuta, lomitelj je napisao:

Možda ne moraš da sečeš širu cev. Samo brusilicom na tri ili četiri mesta napraviš uzdužne šliceve i stegneš je ponovo da smanji poprečni presek. Nadam se da si me razumeo.

Znam na šta misliš, ali nije mogli to da se uradi iz razloga što je to proširenje ustvari deblja cev, pa ne bi bilo dobro kad bi se ona skupila usled šlicovanja... Ovo je bilo najkultirnije rešenje. Od stare grane sam odsekao parče cevi i navario na ovu novu cev. Obrusio i zafarbao var i super je ispalo. Top je lepo legao na taj dodati deo i šelna ga lepo steže. Biće to ok... ;) 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 4158 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01
Znam na šta misliš, ali nije mogli to da se uradi iz razloga što je to proširenje ustvari deblja cev, pa ne bi bilo dobro kad bi se ona skupila usled šlicovanja... Ovo je bilo najkultirnije rešenje. Od stare grane sam odsekao parče cevi i navario na ovu novu cev. Obrusio i zafarbao var i super je ispalo. Top je lepo legao na taj dodati deo i šelna ga lepo steže. Biće to ok...  

Ruketisepozlatile!!!!

Vozim motor, nisam bajker.
  • Podržavam 1

Majstor mi je legenda, treba to sve išmirglati i uraditi usto bez motivacije u materijalnom.Trči za delove, pričaj,telefoniraj, radi, ima tu zajebancije velike. Znam da nije lako, ja na prvi zapekli šraf para iz ušiju samo što ne izbija.

Treba živaca za stare motore.Gde ništa ne ide kako treba. 

Šta da kažem što već nisam, svaka ti dala Boćo i sretna ti kupovina motora:)

Ima tu jedna caka... Kod tako starijih motora ja ni ne očekujem da išta ide lagano i iskustvo me je naučilo da će tu najpre da zapne već na samom početku i da neće biti lako sve do samog kraja. Ali zato tu ima i jedna dodatna čar, a to je osećaj sreće i zadovoljstva kad posle svih radova, patnji, mučenja i sređivanja, čuješ kako ta mašina opet zabrunda... Neponovljiv osećaj... :aha:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

@misa-peiznam kako se kurbla, imao sam 2t pre ovoga.Cela procedura i sve, nije ništa to.Nego @štampar me plaši:)

Gde ovo divlji motor, pitom je baš, pa kad sam ja odma seo i provozao bez incidenata,snagu dobija lepo i ravnomerno bez nekih iznenadjenja i ludovanja.

Možda zato što nije bio baš ispravan:lol3:Videćemo ima li promena, ja u životu nisam vozio ispravan motor. 

• Haha 2

Ja sad zamišljam Banju Koviljaču sa okolinom kao neki rasadnik XT-ova. 

Stotine njih:)pod plastenicima. 

Hiljade, jer nije svaki završio u bolnici. 

Što tamo ne kupih ver je jeftino i ima subvencije države:) 

• Haha 1

@Bojan82 evo da vidiš kako se XT (Tenera) penje na brdašce:

A to je bilo dok sam učio da vozim off... Vidiš kako sramežljivo dodajem gas pre izletanja... :lol:

Paziću se. Šta da kažem. Motor kao vozilo je samo po sebi rizično. 

Ne morate mi pominjati ortopediju već. Ko one slike na cigarama. Jbg. 

Meni je delovao pitomo, za tih par stotina km. Možda jer sam ja lak na gasu i ne jurim. 

Hvala na upozorenju. Moraću da smanjim onda zadnji lančanik, mnogo je 47. 

• Tutti Frutti, 668 postova
  • Motocikl: Pojela Maca

Ko je palio iž planetu 5 350ccm jedan klip, sa neispravnim dekompresorom, njemu ni pakao teško nebi pao. 

Da se ispravim ko nije posedovao i vozio i gurao iž planetu 5,nezna sta su slatke muke:jee:

Ovo japansko sve dodje ko neki fenseraj, banja:na_glavi:

• Haha 3

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Izvinjavam se...

Ova deca izgleda slušala@ThePainkiller dok je sastavljao i rastavljao...

Pa sve čula...

Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk

e266a3b7ca82e3ee1adc156ae70ebda8.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Haha 6

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW
@Bojan82 evo da vidiš kako se XT (Tenera) penje na brdašce:

A to je bilo dok sam učio da vozim off... Vidiš kako sramežljivo dodajem gas pre izletanja... 
Ja Temerin samo po sladoledu pamtim...
I Temerinskoj... I Matraj...

Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk

• Drug član, 4503 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 955i SE

U banji Koviljači inače mozes najjeftinije da kupis xt. Svi hoće tamo fa ga se rese pre nego dodju kući.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Šta je sve moglo da se čuje dok sam "popravljao MBX". 

Ja sam doživljavao nervne napade uz tu kršinu.Kakve reči izlaze iz mene ono je strašno. To svaki put kad dodjem s vožnje nešto je otpalo ili crklo, pa makar sijalica ili neka sajla,al konstantno da nemaš mira. 

Vojvodjani manje psuju:)

Imam utisak da Boris ni ne zna da psuje:)

Achtung: Dichtung stiže sutra. 

Fale nam nosači za agregat da se sve sklopi. I točak prednji za finale.Ostalo u prvoj radionici:jee5:.Trenutno je zbog toga sve stopirano. Verujemo u ribe, horoskop i predsednika opštine, a verujemo i da će se to sve ubrzo rešiti!

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja