misa-pei

Članovi
 • Broj tema i poruka

  2323
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

 • Days Won

  3

misa-pei last won the day on April 16 2013

misa-pei had the most liked content!

Reputacija u zajednici

1345 Excelent

O članu misa-pei

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan 15.01.1965.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd, Tresnja
 • Motocikl
  CBR 1000F - Bedevija

Poslednji posetioci profila

3733 profile views
 1. Nutika će imati vernu publiku. A rekao bih, ne baš malu.
 2. Fantastično. Hvala.
 3. Brka bi to napravio, samo je pitanje da li ima kalup. Ako nema, trebao bi mu originalan deo da sa njega uzme kalup.
 4. Suzana, bol srca mog I, dakle, je li Suzana na prodaju?
 5. Onaj tamo Suzuki s četvrtastim farom... Koji je? 750 ili 1100?
 6. Prvo treba proveriti kakav je davač za ulje. Neke Yamahe imaju plovak i pokazuju NIVO ulja, a ne pritisak. Pogledaj u manuelu. Ako nije plovak, onda treba krenuti dalje kako kolege kažu.
 7. Joj... dumrem...
 8. Dobro reče
 9. Na moju 1000f je stavljen kompletan dodatni gornji trougao sa nosačima kormana. Samo se odvije centralni šraf i svlači se. Ja sam prezadovoljan. Ako je potrebno, mogu da skinem moj i da premerim, pošaljem ti, nešto da se dogovorimo da kopiraš ploču.
 10. MAp 8 može da znači svašta, ali -1 na tabli znači vrlo jasno da propusti onog iza.
 11. Da ne ulazim u to da li je Lorencov postupak bio sportski, ispravan ili ne, pod uslovom da nije bilo timskog naređenja, zanima me kako to da vozač koji je deo tima, šofer (vrhunski) koji radi za platu, sme da ignoriše ono što mu savetuje/naređuje šef tima koji je odgovoran za taktiku, strategiju, uspeh tima? Nije na vozaču da odlučuje o taktici tima. I nema ničeg tu nesportskog ako postupa tako da njegovi lični interesi i uspesi budu na drugom mestu u odnosu na tim. Jer, tim je taj koji je bitan. Pakosno je da zarad svog ličnog (sitnog) ćara ugrožava uspeh svog timskog kolege. Onog momenta kad vozač kupi motor, oformi tim i vodi ga, onda i samo onda može da odlučuje koga će da pusti i šta će da radi na stazi. A poznato je da su najveće poštovanje imali oni vozači koji su pružali pomoć (u delovima, radu) svojim direktnim protivnicima da bi se što ravnopravnije borili na stazi. To je druga priča, ali koliko je daleka i ljudskija od pariranja svom timskom kolegi.
 12. Brzina pri padu nije uvek u skladu s povredama. '86 sam imao gadan sudar, stojimo na semaforu naspramno Lada i ja, pali se zeleno, krećem pravo, polako (tek sam naštelovao paljenje na Jawi, sledeće jutro izlazi oglas da je prodajem), Lada kreće polako s upaljenim levim žmigavcem, usporava, mislim da me propusti, ja šaltam iz prve u drugu, ni ne stižem da otpustim kvačilo, Lada dodaje gas i udara me. Brzina, ispod 20 km/h. Povrede: naprsla dva vratna pršljena, potres mozga, razbijena glava na dva mesta, zgnječen palac leve noge jer je u trenutku uzletanja bio ispod polugice menjača. Nedeljama me je bolela svaka koska, svaki mišić. Posledica: veliki bolovi u leđima, ne mogu dugo da stojim, kad mi se pomeri noću jastuk mora žena da me podigne iz kreveta, malo ružniji palac na levoj nozi i blago zujanje u ušima. Od opreme sam imao farmerke, teksas jaknu i naočare za sunce u džepu (bilo je oko 10 uveče). Od onda me je strah da sednem na motor bez kacige. I to integralke. Sudarimo se Zeks i ja (potkačimo više) pri 30, 40. Padnemo, ja na rame, on na sve strane. Povrede: meni isčašeno i polomljeno rame, njemu rebra stradala. Posledice: lomljeno rame me manje boli i pokretljivije je od zdravog Pri padovima sa 60, 80, 150 sam imao samo oderotine i ugruvotine. Više se plašim gradske vožnje pri bilo kojoj brzini nego da vozim auto putem 200. Inače, što se tiče flip up i jet kaciga, ma koliko da su praktične, ko pogleda raspored povreda pri padu više o njima neće ni da razmišlja. Prvo stradaju nos, usta, obrazi, zubi (najveći procenat). Onda sve ostalo. Dobro rešenje je kross kaciga+brile. Odlična zaštita, puno vazduha.
 13. Sjajan motor. Ja ne mogu da se nakajem što sam ga prodao, a ostala mi ova bedevija. Ako je u stanju kao što je bio moj (ili Rajin), onaj ko ga ga kupi će se slatko voziti. Može da prati bilo koji noviji motor po krivinama, na pravcima se oseti da je samo 86ks, ali se vozi kao bicikl. Agreegat je izuzetno zahvalan (kao što je Raja objasnio), jedino što je teže naći su gume. Ima ih, malo su skuplje, ali je sve ostalo od potrošnog materijala u rangu cena "običnih" motora. Ako je povoljna cena, kupuj, imaćeš izuzetan motor. I šta god da se u njega uloži, ispalti se. Ne za prodaju, pošto su motori iz tog vremena kod nas strašno podcenjeni, već zbog čistog uživanja u vožnji. Ja sam se slatko vozio, išao na more, na skupove, na vožnje... bez ikakvog posebnog održavanja i apsolutno bez ikakve sumnje u njegovu pouzdanost.
 14. Prijatelju treba. Javite se meni. 0+4/1675-894
 15. Stavljen nov akumulator. Kilometraža se polako povećava, sve po 50, 100km...