Jump to content

Moto Zajednica

misa-pei

Članovi
 • Broj tema i poruka

  2478
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1829 Excelent

O članu misa-pei

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan 15.01.1965.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd, Tresnja
 • Motocikl
  CBR 1000F - Bedevija

Poslednji posetioci profila

4526 profile views
 1. Možda lupam, ali zar nije preciznije iseći na water-jet mašini kad postoji potreba da se izvuku uglovi?
 2. misa-pei

  Kurbla 2t

  To se uredno dešavalo na Jawi kad se razšteluje paljenje. Počne da vrti radilicu u kontra stranu. Tako sam razbio štopaljku na kontejner. Pun gas... unazad
 3. Ne radi ništa dok ga ne upališ! Samo nove svećice, merenje kompresije i utvrđivanje šta mu se desilo. Ako je sve u redu, lepo radi, ima dobru kompresiju, onda dalje sređivanje.
 4. "Gde jedem 'leba, ne jedem govna". Narodna mudrost.
 5. Svaka ti čast! Dobro došao! PS: pre oko 20 godina je iz Beograda u Dominikansku republiku otišao moj (tadašnji) drugar Beduin. Da li ti taj nadimak nešto možda znači? Ime mu, naravno ne znam, samo nadimak iz vremena druženja na Ušću. Ovde, a posle u DR je radio za UNHCR ili nešto slično.
 6. misa-pei

  CBR1000F

  Svaka preporuka za brzo, udobno i bezbedno putovanje. Što duže, to je motoru (i nama) lepše. Ja sam mu našao dve mane. Prva je da baš dosta greje međunožje. Druga mana je lično za mene. Ne mogu da je vozim sa heblovima. Kad sam uzeo ploču i normalan volan, preporodio sam se. To je do vozača, ali nikako nije mana da se odustane od ovog motora. Želim ti srećnu prodaju!
 7. Malo uputstvo za vlasnike 2KF. Ne zapinjite k'o sivonje! Kurble na njima su stare, verovatno su već pucale pa su varene. To ne valja! Ako ikako možete, nađite kurblu koja nije varena. Onu zavarenu, ostavite za ne daj bože. Prvo i osnovno, kurbla mora da bude dobro nameštena na osovinu. Nutovi da leže kako treba i da bude stegnuta propisno. Proveravajte to, ako treba, na šraf stavite malo Locktite. Ne sme da ima lufta! Jedan od razloga za pucanje, u sadejstvu sa drugim razlogom-svi uglavnom teraju kurblu do graničnika u koji udare kao u zid. Uopšte ne mora tako. Dok sam naučio... Ne morate i vi da pucate pare i nervirate se kao što sam ja.
 8. Moje Jare. Nekad bilo Ja dve, Popsy jednu Najskuplji deo na 2KF. Kad sam išao po planinama, nosio sam rezervnu kurblu u alatu. Bez sve šale.
 9. Dobro uštelovan motor, ispravan karburator (da ne preliva kao meni na Yamahi kad se prevrnem ), ispravan sistem paljenja (lepa, zdrava varnica, ko ima platine, podešeno paljenje, predpaljenje...) i motor pali na prvu kurblu, eventualno na drugu. Falkonca sam vozio 11 godina, tri komada promenio za to vreme. I sa i bez dekompresora je uvek palio kako rekoh. Pre toga Jawa, MZ (kod njega mi se dešavalo, ne znam zašto, da pali na treću, četvrtu. Mada mi je njegova kurbla najmanje nekako ležala). A XT može i rukom. Automatski dekompresor je čudo Samo se namesti klip gde treba i...
 10. Idi bre, mali, ovo je čista pornografija. Ne znam gde pre da gledam.
 11. Meni ne ide u glavu i to sam povezao nekako sa dopingom, nekom vrstom dopinga. Kad se polome, vozači se vraćaju na stazu pre nego što nekom "običnom" polomljenom i pomisle da skinu gips. Kako to njima kosti i tetive brže zarastaju, skoro kao Vulverinu? Bez lekova, hemije teške, to ne može. Sad, da li se to i u kojoj meri računa kao doping, ne znam, ali sigurno da i tu tim medikamentima postoje i zabranjene supstance.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja