Jump to content

Moto Zajednica

misa-pei

Članovi
  • Broj tema i poruka

    2846
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu misa-pei

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd, Tresnja
  • Motocikl
    CBR 1000F - Bedevija

Poslednji posetioci profila

5958 profile views

misa-pei's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

4,5k

Reputacija u zajednici

  1. Bela crkva je čudesna. Imaju i divan festival cveća i uopšte dosta polažu na uređenje bašta. Moto klub(ovi) su sjajni domaćini, članovi su izuzetni ljudi. Svaka preporuka za boravak od nekoliko dana, bilo u privatnom smeštaju, bilo u kampu (kao što smo mi radili). Voda je u Vračevgajskom jezeru bila čista kao pijaća, potvrđivala je svake godine nadležna inspekcija. Sad ne znam kako je. A malih, čistih i bistrih jezera ima mnogo. Za svaku preporuku.
  2. Znači, treba da plaćam mobilni internet i za motor? Ili se javlja samo kad ukači neki free wi-fi? I može svako ko je nameran i u mogućnosti da te prati. Sjajno!
  3. Za 1. maj sam se samo jednom vraćao kući iz BG. Kolima. Dobro smo ostali živi. Oko Avale je skoro nepokretna kolona bila od skretanja za Bubanj potok do skretanja za Zuce, pa još malo. Ali, problem su mamlazi koji u krivinama oko Avale pretiču istu tu kolonu. Sačuvaj bože. Od onda, za 1. maj sedim kod kuće i glumim gljivu. A i onako najčešće baš tada pada kiša. Kod nas, a u Moskvi je uvek sunčano za pradu baš slučajno.
  4. Ala ti je zabagovao komp Devet komada... Rekord. Nego, koliko je debeo taj marker? Tj. koliko debelo piše?
  5. Posle svega pročitanog, tačno se vide razlike među generacijama i pristupu motorima. Motocikl je prevozno sredstvo koje obeležava i utiče na način života vlasnika. Niko normalan ne bi prihvatio da kisne, mrzne se, rizikuje glavu x puta više nego da je u kolima, da ga od asfalta deli tanka jakna a od lima i kamena baš ništa. To prihvata samo onaj ko u srcu nosi ljubav prema motorima, nekakvoj slobodi, odudaranju od okoline (svesno ili podsvesno). Pomirenost sa smrću, kao cenom, takođe je jako važna. Kontrola situacije - ja vozim motor, moje znanje i umeće me dele od smrti/povrede i uživanja. Nepredviđene okolnosti se moraju uračunati u predviđenje što ide sa znanjem i umećem. Elektronika na motoru je dobra za mašinu (ubrizgavanje goriva), dodatna sigurnost u najčešćoj grešci koja svakome može da se desi (ABS) mada bih i tu imao malo zadrške, a sve ostalo... razmaženost i komplikacija. Nešto što je bilo jednostavno, vidljivo svakome (mehanika), svelo se na neke kutije sa puno žica koje ulaze i izlaze iz njih. Lepo i nepotrebno. Bolje? Uslovno. Preteran broj podataka samo odvlači pažnju od čiste vožnje. Umesto da se gleda ispred sebe, oko sebe, da se prati situacija i previđa potez vozila ispred, iza, pored, čita se pritisak i temperatura u gumama, a motor ide perfektno. Modovi? Brate, nauči da voziš svoj motor. Ako je prejak za tebe, koji će ti? Pada kiša, vozi brzinu više. Ne zaleći se k'o mazga, da moraš da kočiš na milimetar. Kada bi postojao motor koji od elektronike ima samo EFI, regler i el. paljenje, a da je sve ostalo nezavisno od toga, da ne utiče jedno na drugo, to bi bio pogodak. Izgubilo se shvatanje osnovnog čara vožnje. Motori su previše dostupni svakome. I ko zaista to voli i onima što posle prvog preloma odustaju i tek tada shvataju da to nije za njih. A upravo takvi glavnu reč vode. Moram da prekidam, žena je već ljuta što isam seo da ručamo...
  6. Inače, juče čuh za nekoliko kazni za vožnju žutom trakom. U Beogradu. Najbolje je da guramo motore, lepo ne prekoračimo brzinu, ne provlačimo se, ne vozimo žutom trakom... Samo ostaje još parkiranje, osim ako ga odguramo jedno četrnaest ulica dalje gde je parking za bicikle i motocikle. Puna oprema i žuti prsluk se podrazumevaju.
  7. misa-pei

    Lidl kaciga

    Jet kaciga ima i u Zucu. Tj. Avapark.
  8. Najveći špric u apoteci i crevo koje na njega pasuje. Uglavnom može da se dođe do ulja kroz čep za nalivanje. Možda malo da se manevriše, ali uglavnom može.
  9. Hajde malo detalja... Pošto je pekara istorija, lokal je sad potpuno ispražnjen, očišćen i čeka novog zakupca. Lokal se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra 63, kod pravnog fakulteta, na obodu Tašmajdanskog parka. Ima 41 kvm, suštinski je jedna prostorija+WC (zidano) koja je pregrađena tankim zidom (rigips) koji može da se ukloni ili pomeri još metar unazad ili unapred koliko je potrebno. U prvoj trećini lokala na zidovima je takođe rigips- lako za promenu boje. U drugoj trećini su na zidovima pločice do plafona. Nisu neke, ali... sve su na broju. Na patosu su svuda pločice. Vodovod (osim ulaza vode i kanalizacije koji su u zadnjem delu lokala) izveden je odatle po zidovima, tako da se lako premešta, izbacuje. Struja je jaka jer je pekara sve peći imala na struju. Lokal ima dva ulaza - jedan je frontalno, sa izlogom prema Bulevaru kralja Aleksandra, drugi je iz hodnika zgrade u zadnji deo lokala. Zgodan je za bilo koju namenu. Zakupac ima potpunu slobodu da ga prilagodi svojim potrebama. Zakup je 1400 e mesečno+računi i depozit u iznosu od tri kirije. Za sve detalje 064/1675-894, Miša.
  10. Pustiš ga da pliva i lagano koriguješ. Rvanje sa volanom obično dovodi do pada. Kao kod magarca, pustiš ga da sam traži put i ti ga samo usmeravaš i gledaš da ne (s)padneš.
  11. Izbacuju u letu, k'o B-17. Ne pitaj kako znam...
  12. To je detalj koji mnogi zaborave, pa kad se menja ulje, moraju i grane dole. Previše komplikacija koje su lako mogle da se izbegnu.
  13. Prvo proverite sve žice u vezi sa anlaserom. Redom: plus na ACC, na releju dolaznu i odlaznu, vezu na alternatoru. Zatim, minus! Da li je dobro vezan za šasiju ili već odakle dolazi minus na anlaser. Veoma često je problem baš u minusu. Ako problem i dalje postoji, rasturiti anlaser, dobro ga očistiti, proveriti biksne i četkice. Proveriti da li su zaletovani delovi i dalje u čvrstom spoju (desilo mi se da je pukao flahčić koji je prenosio plus). Da li su šrafovi na anlaseru gde se kači plus i dalje čvrsto vezani sa ostatkom. Tek posle svega toga (što ništa ne košta), i pod uslovom da ne mogu da se nađu biksne, četkice, menjati anlaser. On ili radi ili ne radi. Ako gubi spoj, to se rešava. Po ovome, anlaser povlači više struje (ugase se ostale lampice), što navodi na to da je u pitanju ili loš kontakt, ili se zakrivi u biksni koja se zagreje i raširi preko tolerancije (manje verovatno).
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja