3EKA 8 Napisano Novembar 2, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan On 28.10.2022. at 16:06, opsidiannight je napisao: LJudi, prolazi vreme, tako ce i te dve godine. Najbitnije je da poloozite i vozite. Ja za zutom nisam isao preko al mi je pucao prsluk koliko je sati. Na kraju krajeva tako je kolega . Mislim ja sam sad imao ovu zezalicu sa A probnom ali realno sam zadnje 3 godine vozio motore A kategorije sa A2 dozvolom i to išao i preko grane, vozio "po ograničenjima" bitno je da se vozi, što više je moguće! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadPT 41 Napisano Novembar 2, 2022 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju krajeva tako je kolega . Mislim ja sam sad imao ovu zezalicu sa A probnom ali realno sam zadnje 3 godine vozio motore A kategorije sa A2 dozvolom i to išao i preko grane, vozio "po ograničenjima" 2: bitno je da se vozi, što više je moguće!A koja je kazna uopšte za to? Je li isto kao kad neko ima vozačku ali nema nijednu A kategoriju? Ili je kazna manja pošto si ipak imao A2? Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, NenadPT je napisao: A koja je kazna uopšte za to? Je li isto kao kad neko ima vozačku ali nema nijednu A kategoriju? Ili je kazna manja pošto si ipak imao A2? Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka Zakon svi tumače drugačije, realna situacija je da ćeš dobiti 20 hiljada da platiš u slučaju neodgovarajuće kategorije, ali može da se desi da dođe sudija koji će ti pisati 120 soma 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Novembar 2, 2022 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji kazna za nemanje odgovarajuce kategorije koliko ja znam, tretira se kao nemanje dozvole i iznosi 100-120.000din. Ali u izuzetnim slucajevima sudija moze da odredi i manje od minimalne, sto se retko praktikuje. Uglavnom pisu minimalnu od 100.000din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 2, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, MarkoMoto je napisao: Ne postoji kazna za nemanje odgovarajuce kategorije koliko ja znam, tretira se kao nemanje dozvole i iznosi 100-120.000din. Ali u izuzetnim slucajevima sudija moze da odredi i manje od minimalne, sto se retko praktikuje. Uglavnom pisu minimalnu od 100.000din. U pravu si ali to bi značilo da primera radi, imaš motor od 36kW a imaš A2 kategoriju, mislim da bi retko koji sudija pisao kaznu od 1000e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1518 Napisano Novembar 4, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Zakon o probnim vozackim dozvolama je u najmanju ruku sulud.Pre 15 dana sam isao na seminar (obavezni) da bih mogao da prodizim CPC karticu,a jedna od tema je bila i probna vozacka,ni predavac nije znao da mi kaze 1.Ako napravim kaznene poene sa B,C ili E kat da li mi se to racuna i za probnu A i obrnuto 2.Ako napravim 9 poena da li mi oduzimaju i jednu i drugu dozvolu Po tome ispada da zakon moze da tumaci kako ko hoce.I jos nesto kazna po zakonu za voznju od 21.00 do 6.00 20 do 40k i 6 kaznenih bodova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 5, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Hmm neko te je slagao, od 11 do 6 ne sme, kazna je od 10 do 20 i 6 kaznenih. Još jedna suluda situacija, ja imam probnu, juče me autom zaustavi policija dok sam bio sa rođakom, auto 84kW, pisali mi kaznu, ali ja ako odem na sud i dokažem da mi je to rođak, onda ništa od kazne, i eto sad moramo da vadimo umrlice do 4tog kolena.. Pre 18 sati, MatorKonj je napisao: Zakon o probnim vozackim dozvolama je u najmanju ruku sulud.Pre 15 dana sam isao na seminar (obavezni) da bih mogao da prodizim CPC karticu,a jedna od tema je bila i probna vozacka,ni predavac nije znao da mi kaze 1.Ako napravim kaznene poene sa B,C ili E kat da li mi se to racuna i za probnu A i obrnuto 2.Ako napravim 9 poena da li mi oduzimaju i jednu i drugu dozvolu Po tome ispada da zakon moze da tumaci kako ko hoce.I jos nesto kazna po zakonu za voznju od 21.00 do 6.00 20 do 40k i 6 kaznenih bodova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Novembar 5, 2022 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem, kakve veze ima dal ti je rodjak? Svasta... koliko znam bitno je da samo bude s tobom prisutan neko sa minimalno 5god vozackog iskustva. Sta je bitno dal je ujak ili komsija bio pored? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 5, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Piše u zakonu član porodice sa dozvolom dužom od 5 godina, jezivo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1518 Napisano Novembar 5, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 4.11.2022. at 13:28, MatorKonj je napisao: Zakon o probnim vozackim dozvolama je u najmanju ruku sulud.Pre 15 dana sam isao na seminar (obavezni) da bih mogao da prodizim CPC karticu,a jedna od tema je bila i probna vozacka,ni predavac nije znao da mi kaze 1.Ako napravim kaznene poene sa B,C ili E kat da li mi se to racuna i za probnu A i obrnuto 2.Ako napravim 9 poena da li mi oduzimaju i jednu i drugu dozvolu Po tome ispada da zakon moze da tumaci kako ko hoce.I jos nesto kazna po zakonu za voznju od 21.00 do 6.00 20 do 40k i 6 kaznenih bodova Vidi ja samo prenosim sto je licencurana predavacica u AMSS rekla stvarno ne znam kako je u praksi,inace mene zanima samo probna A posto ove ostale imam poodavno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 5, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Probna A kategorija Ograničenja: 1. Bez vožnje od 11 do 6 2. 10% manja brzina od ograničene 3. Autoput 110kmh umesto 130kmh I mislim da bi to trebalo da bude to Ali to nema smisla Primera radi Ti možeš da voziš motor od 35kW noću, ako imaš A2 pravu a A probnu, a ne možeš 36kW Nema veze da l je taj od 35kW neki sportak uvezen iz Švajcarske koji realno ima 75kW, a da je taj od 36kW neki čoper ograničen na 140 kmh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Novembar 5, 2022 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Tošbo je napisao: Piše u zakonu član porodice sa dozvolom dužom od 5 godina, jezivo.... Stvarno zemlja cuda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano Novembar 5, 2022 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan PolovniAutomobili.com WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM U ovom tekstu (Probna vozačka – sve na jednom mestu u vezi ograničenja, zabrana, uslova, obaveza...) pojasnili smo koja su sve ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom... Ovde pak kazu 10-20 nocna voznja a 20-40 veca snaga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 5, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Jeste tako je S tim da uglavnom daju najmanju kaznu Bar je tako u mom slučaju Ovako Ponude ti ako si vozio noću 10 hiljada i 2 meseca zabrane Ili 15 hiljada i mesec dana zabrane Svaka neplaćena hiljada je dan zatvora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11558 Napisano Novembar 14, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ponude ti to na sporazumu, na sudu verujem da je kazna grđa. Koleginica ima probnu B, zaustavili su je u 23:15 maltene ispred kuće, otišla je na sporazum i dobila 6 bodova, kaznu 15.000 i zabranu mesec dana. Šta li bi tek dobila da nije otišla na sporazum… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 14, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alexa90 je napisao: Ponude ti to na sporazumu, na sudu verujem da je kazna grđa. Koleginica ima probnu B, zaustavili su je u 23:15 maltene ispred kuće, otišla je na sporazum i dobila 6 bodova, kaznu 15.000 i zabranu mesec dana. Šta li bi tek dobila da nije otišla na sporazum… Vlast definitivno radi protiv svojih sugrađana, znači u minut do 11 tvoja koleginica zna da vozi, a posle 11 magično izgubi moći.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11558 Napisano Novembar 14, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno meni je to za vožnju posle 23h nebuloza, aj možda i nije za klince koji su neiživljeni. Al za matorije (30+), po meni je nebuloza. Evo i ja konjina sa skoro 33g, u februaru punim 33, u martu mi ističe probna, posao vezan za auto. Od juna 2021. do sad sam službenim prešao oko 20.000km, i privatnim nešto preko 30.000km..ali i dalje ne smem da vozim posle 23h. Čist idiotizam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 183 Napisano Novembar 15, 2022 Svrati ponekad, 172 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Gledajte na to sa vedrija strane, bar imamo jos jedan razlog da opletemo po prepametnim zakonima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vegas982 20 Napisano Novembar 22, 2022 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa tom "davnom" B upravo privodim kraju polaganje za A, 20 časova po 1.700rsd + lekarski + polaganje (testovi i vožnja) = cca 45-46.000rsd.Jesi li dobio probnu ili trajnu dozvolu? Interesuje me jer imam "B" kategoriju 23 godine i sad polazem za "A" zna li neko da li cu dobiti probnu ili trajnu dozvolu?Sent from my SM-A505FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 471 Napisano Novembar 22, 2022 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, vegas982 je napisao: Jesi li dobio probnu ili trajnu dozvolu? Interesuje me jer imam "B" kategoriju 23 godine i sad polazem za "A" zna li neko da li cu dobiti probnu ili trajnu dozvolu? Sent from my SM-A505FN using Tapatalk ako nikada nisi imao probnu dozvolu za bilo koju kategoriju, onda ces dobiti probnu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Novembar 22, 2022 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, Efendija Skalin je napisao: ako nikada nisi imao probnu dozvolu za bilo koju kategoriju, onda ces dobiti probnu E to Nema veze da l imaš 50 godina i zadnjih 30 godina si vozio kao profesionalni vozač kamiona primera radi Ti si početnik ha ha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vegas982 20 Napisano Novembar 22, 2022 U prolazu, 25 postova Prijavi odgovor kao problematičan Budalastina, klinac koji je polozio pre 2 meseca za a, a pre 3 godine za b, dobio je trajnu, a ja cu sa 30 godina vozackog staza dobiti probnu..... zemljo srbijo....... pa ovo samo kod nas imaSent from my SM-A505FN using Tapatalk 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Novembar 22, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan @jasminko VIR Postovanje, nacuo sam da je doslo do nekih promena oko polaganja za 2 kategorije. Pa ako mozete da nam kazete iz prve ruke da li je tacno. Konkretno, da osoba koja ima probnu B dozvolu po novom moze da polaze za neku A kategoriju pri cemu ce joj se racunati i B. Recimo imam probnu B, a za A2 slusam samo 7 casova teorije i 30 casova voznje. I platim je manje od pune cene za samo jednu kategoriju. Proslo leto kad se drugar raspitivao, receno mu je da to ne moze tako i da bi morao da slusa 40 casova teorije i plati punu cenu za A2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1454 Napisano Novembar 22, 2022 I N S T R U K T O R, 1208 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Tačno tako. To su omogućili pre nekoliko meseci. Sada ne mora da sluša celu teorijsku obuku od 40 časova nego samo tih dodatnih 7 časova. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MatorKonj 1518 Napisano Novembar 29, 2022 Zainteresovan, 338 postova Lokacija: Mali Pozarevac,Sopot Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan On 22.11.2022. at 9:54, Tošbo je napisao: E to Nema veze da l imaš 50 godina i zadnjih 30 godina si vozio kao profesionalni vozač kamiona primera radi Ti si početnik ha ha Upravo tako ja sam ti cist primer 50 god,zadnjih 20 god vozim kamion i probna A,neki put mi se place a neki put mi se smeje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...