Jump to content

Moto Zajednica

Probna dozvola za A kategoriju

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT
On 28.10.2022. at 16:06, opsidiannight je napisao:

LJudi, prolazi vreme, tako ce i te dve godine. Najbitnije je da poloozite i vozite. Ja za zutom nisam isao preko al mi je pucao prsluk koliko je sati.

Na kraju krajeva tako je kolega :takoje:. Mislim ja sam sad imao ovu zezalicu sa A probnom ali realno sam zadnje 3 godine vozio motore A kategorije sa A2 dozvolom i to išao i preko grane, vozio "po ograničenjima:lol2: bitno je da se vozi, što više je moguće!

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 38 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650 S Bandit
Na kraju krajeva tako je kolega :takoje:. Mislim ja sam sad imao ovu zezalicu sa A probnom ali realno sam zadnje 3 godine vozio motore A kategorije sa A2 dozvolom i to išao i preko grane, vozio "po ograničenjima2: bitno je da se vozi, što više je moguće!
A koja je kazna uopšte za to? Je li isto kao kad neko ima vozačku ali nema nijednu A kategoriju? Ili je kazna manja pošto si ipak imao A2?

Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E
Pre 1 sat, NenadPT je napisao:

A koja je kazna uopšte za to? Je li isto kao kad neko ima vozačku ali nema nijednu A kategoriju? Ili je kazna manja pošto si ipak imao A2? emoji16.png

Poslato sa MAR-LX1B pomoću Tapatoka

Zakon svi tumače drugačije, realna situacija je da ćeš dobiti 20 hiljada da platiš u slučaju neodgovarajuće kategorije, ali može da se desi da dođe sudija koji će ti pisati 120 soma

• Tužan 1

• Zainteresovan, 495 postova

Ne postoji kazna za nemanje odgovarajuce kategorije koliko ja znam, tretira se kao nemanje dozvole i iznosi 100-120.000din. Ali u izuzetnim slucajevima sudija moze da odredi i manje od minimalne, sto se retko praktikuje. Uglavnom pisu minimalnu od 100.000din.

Pre 1 sat, MarkoMoto je napisao:

Ne postoji kazna za nemanje odgovarajuce kategorije koliko ja znam, tretira se kao nemanje dozvole i iznosi 100-120.000din. Ali u izuzetnim slucajevima sudija moze da odredi i manje od minimalne, sto se retko praktikuje. Uglavnom pisu minimalnu od 100.000din.

U pravu si ali to bi značilo da primera radi, imaš motor od 36kW a imaš A2 kategoriju, mislim da bi retko koji sudija pisao kaznu od 1000e

• Zainteresovan, 338 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 500

Zakon o probnim vozackim dozvolama je u najmanju ruku sulud.Pre 15 dana sam isao na seminar (obavezni) da bih mogao da prodizim CPC karticu,a jedna od tema je bila i probna vozacka,ni predavac nije znao da mi kaze

1.Ako napravim kaznene poene sa B,C ili E kat da li mi se to racuna i za probnu A i obrnuto

2.Ako napravim 9 poena da li mi oduzimaju i jednu i drugu dozvolu

Po tome ispada da zakon moze da tumaci kako ko hoce.I jos nesto kazna po zakonu za voznju od 21.00 do 6.00 20 do 40k i 6 kaznenih bodova

Hmm neko te je slagao, od 11 do 6 ne sme, kazna je od 10 do 20 i 6 kaznenih.

Još jedna suluda situacija, ja imam probnu, juče me autom zaustavi policija dok sam bio sa rođakom, auto 84kW, pisali mi kaznu, ali ja ako odem na sud i dokažem da mi je to rođak, onda ništa od kazne, i eto sad moramo da vadimo umrlice do 4tog kolena..

Pre 18 sati, MatorKonj je napisao:

Zakon o probnim vozackim dozvolama je u najmanju ruku sulud.Pre 15 dana sam isao na seminar (obavezni) da bih mogao da prodizim CPC karticu,a jedna od tema je bila i probna vozacka,ni predavac nije znao da mi kaze

1.Ako napravim kaznene poene sa B,C ili E kat da li mi se to racuna i za probnu A i obrnuto

Po tome ispada da zakon moze da tumaci kako ko hoce.I jos nesto kazna po zakonu za voznju od 21.00 do 6.00 20 do 40k i 6 kaznenih bodova

• Zainteresovan, 495 postova

Ne razumem, kakve veze ima dal ti je rodjak? Svasta... koliko znam bitno je da samo bude s tobom prisutan neko sa minimalno 5god vozackog iskustva. Sta je bitno dal je ujak ili komsija bio pored?

On 4.11.2022. at 13:28, MatorKonj je napisao:

Vidi ja samo prenosim sto je licencurana predavacica u AMSS rekla stvarno ne znam kako je u praksi,inace mene zanima samo probna A posto ove ostale imam poodavno

Probna A kategorija

Ograničenja:

1. Bez vožnje od 11 do 6

2. 10% manja brzina od ograničene

3. Autoput 110kmh umesto 130kmh

I mislim da bi to trebalo da bude to

Ali to nema smisla

Primera radi

Ti možeš da voziš motor od 35kW noću, ako imaš A2 pravu a A probnu, a ne možeš 36kW

Nema veze da l je taj od 35kW neki sportak uvezen iz Švajcarske koji realno ima 75kW, a da je taj od 36kW neki čoper ograničen na 140 kmh...

Jeste tako je

S tim da uglavnom daju najmanju kaznu

Bar je tako u mom slučaju

Ovako

Ponude ti ako si vozio noću

10 hiljada i 2 meseca zabrane

Ili 

15 hiljada i mesec dana zabrane

Svaka neplaćena hiljada je dan zatvora

• BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750

Ponude ti to na sporazumu, na sudu verujem da je kazna grđa.

Koleginica ima probnu B, zaustavili su je u 23:15 maltene ispred kuće, otišla je na sporazum i dobila 6 bodova, kaznu 15.000 i zabranu mesec dana. Šta li bi tek dobila da nije otišla na sporazum…

Pre sat vremena, Alexa90 je napisao:

Ponude ti to na sporazumu, na sudu verujem da je kazna grđa.

Koleginica ima probnu B, zaustavili su je u 23:15 maltene ispred kuće, otišla je na sporazum i dobila 6 bodova, kaznu 15.000 i zabranu mesec dana. Šta li bi tek dobila da nije otišla na sporazum…

Vlast definitivno radi protiv svojih sugrađana, znači u minut do 11 tvoja koleginica zna da vozi, a posle 11 magično izgubi moći..

• BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV 750

Iskreno meni je to za vožnju posle 23h nebuloza, aj možda i nije za klince koji su neiživljeni. Al za matorije (30+), po meni je nebuloza.

Evo i ja konjina sa skoro 33g, u februaru punim 33, u martu mi ističe probna, posao vezan za auto. Od juna 2021. do sad sam službenim prešao oko 20.000km, i privatnim nešto preko 30.000km..ali i dalje ne smem da vozim posle 23h. 
Čist idiotizam.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 25 postova
Ja sa tom "davnom" B upravo privodim kraju polaganje za A, 20 časova po 1.700rsd + lekarski + polaganje (testovi i vožnja) = cca 45-46.000rsd.
Jesi li dobio probnu ili trajnu dozvolu? Interesuje me jer imam "B" kategoriju 23 godine i sad polazem za "A" zna li neko da li cu dobiti probnu ili trajnu dozvolu?

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom DL650
pre 11 minuta, vegas982 je napisao:

Jesi li dobio probnu ili trajnu dozvolu? Interesuje me jer imam "B" kategoriju 23 godine i sad polazem za "A" zna li neko da li cu dobiti probnu ili trajnu dozvolu?

ako nikada nisi imao probnu dozvolu za bilo koju kategoriju, onda ces dobiti probnu

• Sviđa mi se 1

pre 16 minuta, Efendija Skalin je napisao:

ako nikada nisi imao probnu dozvolu za bilo koju kategoriju, onda ces dobiti probnu

E to

Nema veze da l imaš 50 godina i zadnjih 30 godina si vozio kao profesionalni vozač kamiona primera radi

Ti si početnik ha ha :Joska:

• U prolazu, 25 postova

Budalastina, klinac koji je polozio pre 2 meseca za a, a pre 3 godine za b, dobio je trajnu, a ja cu sa 30 godina vozackog staza dobiti probnu..... zemljo srbijo....... pa ovo samo kod nas ima

• Haha 3

• Zainteresovan, 330 postova
  • Motocikl: Downtown 300i

@jasminko VIR Postovanje, nacuo sam da je doslo do nekih promena oko polaganja za 2 kategorije. Pa ako mozete da nam kazete iz prve ruke da li je tacno.

Konkretno, da osoba koja ima probnu B dozvolu po novom moze da polaze za neku A kategoriju pri cemu ce joj se racunati i B. Recimo imam probnu B, a za A2 slusam samo 7 casova teorije i 30 casova voznje. I platim je manje od pune cene za samo jednu kategoriju. Proslo leto kad se drugar raspitivao, receno mu je da to ne moze tako i da bi morao da slusa 40 casova teorije i plati punu cenu za A2.

• I N S T R U K T O R, 1208 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Tačno tako.

To su omogućili pre nekoliko meseci. Sada ne mora da sluša celu teorijsku obuku od 40 časova nego samo tih dodatnih 7 časova.

• Hvala 2

On 22.11.2022. at 9:54, Tošbo je napisao:

E to

Nema veze da l imaš 50 godina i zadnjih 30 godina si vozio kao profesionalni vozač kamiona primera radi

Ti si početnik ha ha :Joska:

Upravo tako ja sam ti cist primer 50 god,zadnjih 20 god vozim kamion i probna A,neki put mi se place a neki put mi se smeje

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja