Jump to content

Moto Zajednica

Probna dozvola za A kategoriju

Recommended Posts

• Zainteresovan, 831 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900

Dok sam polagao i planirao da kupim motor mnogo sam se nervirao zbog probne.

Kako sam je dobio i seo na svoj motor tako sam lepo zaboravio na to.

Za sada jbg zima je pa ne mogu uvece da se vozim zbog mraza, na leto cemo videti da li me zaista ogranicava probna ili ce me boleti bas. Nemam P, ne razmisljam o tome i teram.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2286 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Nikada u zivotu nisam video motor koji je imao P

Na mom triciklu sam presao 4000 za godinu dana i jos nisam imao bliski susret sa policijom, zivo me zanima kako ce izgledati obijasnjavanje da se vozi sa B kategorijom.

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

I ja sam sa 36 god polagao (18 god sam imao "B" i "AM", i imao probnu 2 god, prvo mi bilo glupo sto moram da je imam i sto imam ogranicenja. Niti sam vozio posle 23h, niti sam imao "P", niti sam osetio neko "ogranicenje" povodom probne dozvole. 2 godine proslo, nisam ni osetio...

Jednom je samo "probao" policajac da me zaustavi, isli ja i drug motorima jedan iza drugog  ja imao xenon, on obican far, vrv mislio da je auto sa razlicitim farovima. Kad je skapirao da smo 2 motora, samo je mahnuo da nastavimo. Samo je fama oko toga.

Realno, ne treba nam probna posle 20 god ucestvoanja u saobracaju, ali je realno da i nigde necu van zemlje ili da pravim x kilomtara poe 23h

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: BMW 1250 RT
pre 4 minuta, MaxiS je napisao:

I ja sam sa 36 god polagao (18 god sam imao "B" i "AM", i imao probnu 2 god, prvo mi bilo glupo sto moram da je imam i sto imam ogranicenja. Niti sam vozio posle 23h, niti sam imao "P", niti sam osetio neko "ogranicenje" povodom probne dozvole. 2 godine proslo, nisam ni osetio...

Jednom je samo "probao" policajac da me zaustavi, isli ja i drug motorima jedan iza drugog  ja imao xenon, on obican far, vrv mislio da je auto sa razlicitim farovima. Kad je skapirao da smo 2 motora, samo je mahnuo da nastavimo. Samo je fama oko toga.

Realno, ne treba nam probna posle 20 god ucestvoanja u saobracaju, ali je realno da i nigde necu van zemlje ili da pravim x kilomtara poe 23h

Zvuci ohrabrujuce to sve, ali ipak taj propust u zakonu bi morao da se ispravi. Previse to traje a potpuno je bespotrebno i ogranicava neke ljude. I ova ludnica oko registracije i tehnickog, skidaj bisage, vetrobrane, kofere, branike onda vracaj sve to nazad, stvarno su poludeli :D 

Slazem se. Ali sve dodje i prodje...

Seti se samo pre par god, kad je uveden ovaj strgi zakon. Jedan bacio kineski skuter preko mosta u reku, drugi zapalio krajsler neon. I jedan i drugi popiše kaznu za uznemiravanje javnog reda i mira. I kome naudili? Sebi. 

Vozilo nije socijalna kategorija. I ne mozes voziti kantu i da ubijes nekog na ulici. Mora biti tehnicki ispravno, ali pa i oni mnogo oreteruju... Slazem se sve...

• Drug član, 1251 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Prvo da se ovo sredi, ostalo sve u državi ko Švica.. Mnoge bitnije stvari ne funkcionišu i nemamo i teško tu idu promene, probna stvarno treba da nam bude poslednja rupa na svirali, u ovakvom obliku gde su ograničenja "neprimenljiva" na motocikle. Jedino što mogu tu da promene je da uvedu da moraš redom da polažeš kategorije, kako i jeste zamišljeno, a ne odmah hop na A... Al da ne dajemo ideje. Jedino realno ograničenje je putovanje van granice. Vozaj samo, ako ti je do inostranstva, malo Bosna..

Aj strpimo se još mesec, dva, pa kreće lepo vreme, kad krenemo da teramo makine, da li će iko ovde da piše na temi..

"Riba smrdi od glave, al' se cisti od repa"

Dok dodje do glavnih promena... eeeee. Msm ako dodje do krucijalnih promena. Zato mi "gologuzani" prvi najebemo...

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: BMW 1250 RT

Ja se molim bogu da pred ove izbore sto sad idu nesto promene ko po starom dobrom obicaju, al mrka kapa izgleda nista ne obecavaju, il ja slabo pratim medije :D

Ništa, izbori, pa da sredimo zemlju kako mislimo da treba, a za 10 godina da se nađemo ovde i prodiskutujemo rešenje probnih dozvola sa nekim novim klincima tada.
Don Quixote :vitez:

• Drug član, 1144 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Još se trebi politika oko probnih?
Lele...
Ja uzeo veći, jer mi je mali...
Vetrobran bre!d1fe1bfbf440c99ab3b729db8d2fcfbf.jpg6a4d9ad15e1eb7ccd3d2e6a1da9beeff.jpg

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Umesto 4.5 neka bije 5 i neka me zaštiti da mi ne tuče u čelenku i super ...

Šta?

• Drug član, 2036 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2
On 12.2.2022. at 18:56, TAZZ je napisao:

Ja uzeo veći, jer mi je mali...
Vetrobran bre!

Gde si pazario ako nije tajna, gledam ovih dana baš neke Givijeve jer se nadam mašini :-D

• Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2

Položio juče, jutros predao u Ljermontovljevoj za probnu. Pošto je ova tema podugačka da je isčitam celu, samo me zanima da li se iskristalisalo nešto oko P oznake za motor, u smislu, gde je propisno da stoji. Nemam nikakav problem sa tim, više me smara ograničenje do 23 ali oko toga ću se organizovati nekako.

• Svrati ponekad, 82 postova
  • Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300

ja sam iscitao celu... jedan decko je platio kaznu, ostalima tolerisu. Na nakedima i nemas gde da zakacis to. Ja ne stavljam, niko me nije ni zaustavljao. Sto se tice 23. mislio sam da ce da mi smeta da jurim kuci to tinejdzer... al uvece vise ni kolima ne idem nigde. Svi oko mene su ostali bez dozvola zbog jednog piva...uvece samo peske, trotinet, taxi, hrabri drugari sto jos nisu ostali bez dozvole :) a druga stvar, ako nije osvetljeno, tj uletis u mrak, nije vise zabavno. Ta svetla na motorima nisu kao xenoni na kolima...

Meni je radno vreme do 24h, i ako se nekad i izvučem ranije, ne izvučem se 90 minuta ranije :-D A što se P tiče, rešio sam da je stavim, samo da mi neko kaže gde. A pošto si pomenuo da na naked nema gde, pretpostaviću da treba negde na oklop da se zalepi? A naked planiram kao prvi motor, ako se kockice slože, kandidat je zreo.

Ekipa, ja već planiram gde ću septembar da vozam :)

Ajde bilo ko, ali ako je neko u NS radio još bolje...
Kad mogu da podnesem zahtev za upis nove kategorije u regularnu dozvolu? Po isteku probne, ili mogu ranije, pa mi se pravi dozvola sa tim datumom kad ističe proba?

primer 15.04 ističe probna. Jel mogu da podnesem 1.04. za upis, i da 7.04. uzmem dozvolu na kojoj za A piše da važi od 15.04. Ili 15.04. moram podneti, pa da čekam 10 dana?

• Drug član, 1373 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Mislim da moraš da čekaš da istekne probna, pa tek onda. Svakako dobijaš potvrdu sa kojom možeš da voziš u zemlji do preuzimanja nove dozvole.

pre 7 minuta, vasa.93 je napisao:

voziš u zemlji

čekam redovnu baš da bih mogao napolje :)

pre 2 minuta, suncicaoblacic je napisao:

Ja sam u Novom Sadu.

U oktobru sam radila novu dozvolu. Mora Vam isteći probna da možete predati zahtev i ne možete voziti sa potvrdom. 

Ahaha, pa eto novi biser, ne možeš da voziš jer je probna istekla (moguća kazna zbog vožnje sa isteklom dozvolom), a novu čekaš... Pa bre.

Hvala za info :)

• Drug član, 1426 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
Pre 20 sati, Gordak985 je napisao:

Meni je radno vreme do 24h, i ako se nekad i izvučem ranije, ne izvučem se 90 minuta ranije :-D A što se P tiče, rešio sam da je stavim, samo da mi neko kaže gde. A pošto si pomenuo da na naked nema gde, pretpostaviću da treba negde na oklop da se zalepi? A naked planiram kao prvi motor, ako se kockice slože, kandidat je zreo.

Ja još nisam videla kod nas neko da nosi P oznaku na motoru... :zbunjen: A znam ljude koji voze sa probnom A/A1/A2 i nisu obeleženi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja