Jump to content

Moto Zajednica

Probna dozvola za A kategoriju

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: BMW 1250 RT
On 7.2.2022. at 15:54, Alexandra995 je napisao:

Ja sam posle 23h krila onu P oznaku, pošto nije bila zalepljena, i to je bilo pre 6 godina... Sad kad se setim ne bi smela to da radim, nisu nešto velike kazne, al opet... Više sam vozila noću nego danju.:lol2: Mladost ludost. :Joska:

Koliko te cesto zaustavlja policija dok vozis bajk? Godisnje npr. I u kom gradu se najvise kreces?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1183 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07
Upravo sada, SriverFX je napisao:

Koliko te cesto zaustavlja policija dok vozis bajk? Godisnje npr. I u kom gradu se najvise kreces?

Pa prešla sam od oktobra do sad skoro 700-800km, dva puta su me zaustavili, mislim da je više radoznalost nego kontrola, vide žensko, pa kako vozis takav motor, znaš li ti koliko je to jako i puste me. :lol3:

Ne provociram ih, vide nosim kacigu, vozim polako, koliko puta i prođem pored samo se odgledamo. :)

Dok sam vozila skuter me nisu dirali, nisu me ni 5 puta zaustavili za 7 godina, samo sam upadala u one levke kad kontrolišu alkohol, al' opet nisu imali za šta da me kazne. :jee:

U Leskovcu sam ti ja, vozim tu najviše grad i okolina do 20-30km, ne udaljavam se od grada dok ne upoznam malo motor, nemam još poverenja u njega da odem malo dalje. 

Ovo što si citirao se odnosilo na auto, ja sam oktobra 2021. uzela punu A bez probne pošto sam "odslužila" probnu za B, nigde veze, al' nam takav zakon.

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

Mene su za poslednje 3 godine zaustavili 0 puta motorom. Vozio sam svuda, prolazio pored njih, uredno se javim i to je to.

Kad si u opremi i voziš normalno, miran si...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 35 postova
Evo mog iskustva na brzinu, posto vozim sa probnom vec godinu i po dana.

"P" drzim ispod sedista

Zaustavljan sam 0 puta do sada, a nailazio sam po Beogradu na kontrole skoro svaki dan kada vozim po gradu.

Uvek uredno mahnem, klimnem glavom..

Jednom prilikom sam malo jace isao uz Trgovacku, a tu ima punkt gde znaju da stoje sa desne strane i hvataju. Da su me izmerili svakako bih bio u prekrsaju.
Devojka policajka mase da se iskljucim, ja usporavam i malo sam se napravio blesav okrecem glavu levo desno nije mi jasno kome mase, na kraju pokazujem prstom na sebe "-Ja?", samo mi je odmahnula sargarepom i nastavila da mase automobilu koji je bio 50ak metara iza mene.

Samo kulturno i nema problema (za sada)

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

pre 1 minut, Predator016 je napisao:

Mene su za poslednje 3 godine zaustavili 0 puta motorom. Vozio sam svuda, prolazio pored njih, uredno se javim i to je to.

Prvi januar ove godine izađem ja da se vozim, stao radar u Podrum naselje na autobusko stajalište preko puta Zlatnog Traga, ja ih vidim i namerno se vučem 35 (bio prazan grad), mislim se, da su mogli zapalili bi me - bili su to strašni pogledi meni upućeni. :lol3: A u povratku sam im prošla sa 40... :jee:

Ali kad god su me zaustavili bili su maksimalno fini, dok moji poznanici imaju skroz drugačije iskustvo, šta da im radim kad divljaju i namerno ih izazivaju da im skidaju tablicu i pišu kazne. :rolleyes:

Što se tiče perioda dok sam imala probnu za B, krila sam P čim prođe 23h, snimam kao orao put ispred, ako vidim policiju samo skrenem u ulicu ispred i to je to. Ne znam ni kako sam smela, al' valjda prevelika želja za vožnjom pa i nisam imala mesta za brige.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S
pre 31 minuta, Predator016 je napisao:

u 15 do 11 uveče, idem kući, Krećem polako sa semafora, skrećem u ulicu, ja jedini na 4 trake, policija me zaustavlja, ja ko robokap obučen komplet oprema.
Alko test 0, registrovan motor, sve po PS, 15 minuta imam još, taman da oteram u garažu....

"A gde ti je P, nemaš zalepljeno, moram da ti pišem". I pisao mi je, a nije hteo da odgovori gde da ga zalepim na mom motoru da bih bio ispravan.. Pisao je nervozno, ponavljao dvadeset puta "nisi propisno obeležen", jer je očekivao neku vajdicu (pretpostavljam).

• U prolazu, 35 postova
u 15 do 11 uveče, idem kući, Krećem polako sa semafora, skrećem u ulicu, ja jedini na 4 trake, policija me zaustavlja, ja ko robokap obučen komplet oprema.
Alko test 0, registrovan motor, sve po PS, 15 minuta imam još, taman da oteram u garažu....

"A gde ti je P, nemaš zalepljeno, moram da ti pišem". I pisao mi je, a nije hteo da odgovori gde da ga zalepim na mom motoru da bih bio ispravan.. Pisao je nervozno, ponavljao dvadeset puta "nisi propisno obeležen", jer je očekivao neku vajdicu (pretpostavljam).

Neka pise, nema vajde!

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

• Andragog, 5008 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
Pre 2 sati, Alexandra995 je napisao:

Uslov je posedovanje A2 kategorije 2 godine. Tako da, ko na vreme položi, sa 22 može da poseduje punu A.

Ne mora redom da se polaže, ja sam imala prvo PSP, položila sam sa 14 godina (2009.), posle sam 2016. prevela u AM, F i M kad sam upisivala B, sad sam sa 26 polagala za A i dobila sam A1 i A2 pored A.

Mislio sam da neko ko sada ima 16 god mora da polaze sve tri kategorije po redu i da placa tri puta sve....

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL650

Jbg, ima izuzetaka, ti si imao tu nesreću da si naleteo na budalu.... Osim samo nekoliko neprijatnih situacija sa organima reda, nisam imao nekih ozbiljnijih problema s njima, ni kolima ni motoro, a imam popriličan broj km, gradova i država  iza sebe za ovih 20 godina vozačkog staža..

samo bio osvrt na to "miran si". Svugde ima budala, pa i u uniformi se nađe neki, meni takav bio loto taj dan :) Al generalno pozitivna iskustva

pre 42 minuta, srbac je napisao:

Mislio sam da neko ko sada ima 16 god mora da polaze sve tri kategorije po redu i da placa tri puta sve....

Pa može jedino ako krene u tim godinama da vozi pa kako mu trebaju tako da polaže. Ja sam htela sa 18 da polažem za A2 ali nisam imala para za motor. Tako da sam čekala neka bolja vremena.

• Zainteresovan, 711 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Dok sam polagao i planirao da kupim motor mnogo sam se nervirao zbog probne.

Kako sam je dobio i seo na svoj motor tako sam lepo zaboravio na to.

Za sada jbg zima je pa ne mogu uvece da se vozim zbog mraza, na leto cemo videti da li me zaista ogranicava probna ili ce me boleti bas. Nemam P, ne razmisljam o tome i teram.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1837 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Nikada u zivotu nisam video motor koji je imao P

Na mom triciklu sam presao 4000 za godinu dana i jos nisam imao bliski susret sa policijom, zivo me zanima kako ce izgledati obijasnjavanje da se vozi sa B kategorijom.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

I ja sam sa 36 god polagao (18 god sam imao "B" i "AM", i imao probnu 2 god, prvo mi bilo glupo sto moram da je imam i sto imam ogranicenja. Niti sam vozio posle 23h, niti sam imao "P", niti sam osetio neko "ogranicenje" povodom probne dozvole. 2 godine proslo, nisam ni osetio...

Jednom je samo "probao" policajac da me zaustavi, isli ja i drug motorima jedan iza drugog  ja imao xenon, on obican far, vrv mislio da je auto sa razlicitim farovima. Kad je skapirao da smo 2 motora, samo je mahnuo da nastavimo. Samo je fama oko toga.

Realno, ne treba nam probna posle 20 god ucestvoanja u saobracaju, ali je realno da i nigde necu van zemlje ili da pravim x kilomtara poe 23h

• U prolazu, 41 postova
pre 4 minuta, MaxiS je napisao:

I ja sam sa 36 god polagao (18 god sam imao "B" i "AM", i imao probnu 2 god, prvo mi bilo glupo sto moram da je imam i sto imam ogranicenja. Niti sam vozio posle 23h, niti sam imao "P", niti sam osetio neko "ogranicenje" povodom probne dozvole. 2 godine proslo, nisam ni osetio...

Jednom je samo "probao" policajac da me zaustavi, isli ja i drug motorima jedan iza drugog  ja imao xenon, on obican far, vrv mislio da je auto sa razlicitim farovima. Kad je skapirao da smo 2 motora, samo je mahnuo da nastavimo. Samo je fama oko toga.

Realno, ne treba nam probna posle 20 god ucestvoanja u saobracaju, ali je realno da i nigde necu van zemlje ili da pravim x kilomtara poe 23h

Zvuci ohrabrujuce to sve, ali ipak taj propust u zakonu bi morao da se ispravi. Previse to traje a potpuno je bespotrebno i ogranicava neke ljude. I ova ludnica oko registracije i tehnickog, skidaj bisage, vetrobrane, kofere, branike onda vracaj sve to nazad, stvarno su poludeli :D 

Slazem se. Ali sve dodje i prodje...

Seti se samo pre par god, kad je uveden ovaj strgi zakon. Jedan bacio kineski skuter preko mosta u reku, drugi zapalio krajsler neon. I jedan i drugi popiše kaznu za uznemiravanje javnog reda i mira. I kome naudili? Sebi. 

Vozilo nije socijalna kategorija. I ne mozes voziti kantu i da ubijes nekog na ulici. Mora biti tehnicki ispravno, ali pa i oni mnogo oreteruju... Slazem se sve...

Prvo da se ovo sredi, ostalo sve u državi ko Švica.. Mnoge bitnije stvari ne funkcionišu i nemamo i teško tu idu promene, probna stvarno treba da nam bude poslednja rupa na svirali, u ovakvom obliku gde su ograničenja "neprimenljiva" na motocikle. Jedino što mogu tu da promene je da uvedu da moraš redom da polažeš kategorije, kako i jeste zamišljeno, a ne odmah hop na A... Al da ne dajemo ideje. Jedino realno ograničenje je putovanje van granice. Vozaj samo, ako ti je do inostranstva, malo Bosna..

Aj strpimo se još mesec, dva, pa kreće lepo vreme, kad krenemo da teramo makine, da li će iko ovde da piše na temi..

"Riba smrdi od glave, al' se cisti od repa"

Dok dodje do glavnih promena... eeeee. Msm ako dodje do krucijalnih promena. Zato mi "gologuzani" prvi najebemo...

• U prolazu, 41 postova

Ja se molim bogu da pred ove izbore sto sad idu nesto promene ko po starom dobrom obicaju, al mrka kapa izgleda nista ne obecavaju, il ja slabo pratim medije :D

Ništa, izbori, pa da sredimo zemlju kako mislimo da treba, a za 10 godina da se nađemo ovde i prodiskutujemo rešenje probnih dozvola sa nekim novim klincima tada.
Don Quixote :vitez:

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Još se trebi politika oko probnih?
Lele...
Ja uzeo veći, jer mi je mali...
Vetrobran bre!d1fe1bfbf440c99ab3b729db8d2fcfbf.jpg6a4d9ad15e1eb7ccd3d2e6a1da9beeff.jpg

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Umesto 4.5 neka bije 5 i neka me zaštiti da mi ne tuče u čelenku i super ...

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja