Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 19 minuta, Forsberg je napisao:

Ma da, bolje lepo odmah da ga pokopaš i posle nemaš problem sa zakonom :D

Ma gde da kopaš kad svuda asfalt i beton?

Bolje rešenje je da ga posipaš gorivom i da ga spališ. 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18

Smatram da uvek treba reagovati kad god te neko ugrozi direktno ili indirektno (tipa nije upalio dnevna svetla...) Ta reakcija je nekada pokazivanje rukom, sirenom, svetlima a nekad i verbalna . Fizičke nisam imao jer se uvek svodilo da vozači automobila budu svesni greške i izvine se (kao i ja kada vozim auto). A istina je da u ovo ludi vreme svi imamo prenaglašene relacije. Ipak ako te neko ugrozi životno i nakon toga se ponaša bahato i bezobrazno, tu nema zen budizma....Zato mi vrlo često smeta ovde na forumu preterano pokazivanje razumevanja za vozače automobila koji su uključeni u incidente i često bez bilo kakvih dokaza optuživanje motociklista za prebrzu vožnju (uz sva subjektivna veštačenja), itd....Ko hoće da poštuje sve propise i ograničenja po meni ne treba da vozi motor (naravno ne mislim bukvalno ali ih ne razumem) ali takođe ovi drugi moraju da snose sve posledice svojih odluka....e sad pucajte:)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Svi mi pravimo greske,slucajne ili iz neznanja ili nesvesno ili bilokako.Bezanje posle "udesa",svakako zasluzuje batine ili polupan auto.Gledao sam.kad je auto malo cuknuo i oborio dve curixe sa skutera i pobegao.Uplasene,uplakane,istraumirane.Samo zamislite da je imesto njih ili @satelisa,bilo vase dete.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

Htedoh da napisem nesto sto mi se desilo pre nekih 8 godina, ali dugacko je. Poenta bi mi bila, mozemo mi da budemo mirni i stalozeni i pribrani. Meni licno moze neko da skace po zivcima dugo, ali kad ubode pogresan... Mozemo da pametujemo ovde kako ne treba da reagujemo. I? Neko udari @Satelis-a i krene da bezi. Neko udari devojcicu, ubije je i pobegne. Nosi nanogicu godina dana. Jer tako je u mogucnosti. Tako je u mogucnosti jer svi kazu nemoj, smiri se, pusti budalu, policija ce to da sredi.

Ne kazem da treba reagovati, prvi sam koji iskulira milion gluposti i u saobracaju i u zivotu, ali nekad, hteo ne hteo, moras da odreagujes.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

Pre 2 sati, Woz38 je napisao:

I uplašimo se. Jer nismo vaspitani da budemo odgovorni, ili zreli da se ponašamo odgovorno. Ne pravdam ga, ali odgovornost ako ne postoji mi kao zajednica ne postojimo.

Ah taj bahati...

Svi se mi u nekim situacijama uplašimo, ali je jedna stvar kada se uplašimo zbog nečeg što nam se događa (ili što nam se dogodilo), a druga je stvar kada se "uplašimo" posledica nakon što smo svojim činjenjem nekog unesrećili. 

U ovom drugom slučaju nije u pitanju strah nego samoživlje i pokušaj da izbegnemo odgovornost. 

Neko "ima muda" i ne bude ga strah da kolima kroz grad juri sa 150+, a onda ga obuzme strah kada pri takvoj vožnji nekog ubije, pa onda lepo zbriše sa lica mesta i krije se. 

Nema to nikakve veze sa strahom. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

pre 21 minuta, zika56 je napisao:

Svi se mi u nekim situacijama uplašimo, ali je jedna stvar kada se uplašimo zbog nečeg što nam se događa (ili što nam se dogodilo), a druga je stvar kada se "uplašimo" posledica nakon što smo svojim činjenjem nekog unesrećili. 

U ovom drugom slučaju nije u pitanju strah nego samoživlje i pokušaj da izbegnemo odgovornost. 

Neko "ima muda" i ne bude ga strah da kolima kroz grad juri sa 150+, a onda ga obuzme strah kada pri takvoj vožnji nekog ubije, pa onda lepo zbriše sa lica mesta i krije se. 

Nema to nikakve veze sa strahom. 

Upravo tako. Strah je jedno, normalna pojava, a ovo je karakterna osobina govneta, izvin'te na recniku.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1297 postova
  • Motocikl: Uly
On 4.11.2020. at 0:04, Satelis je napisao:

Da lajkovao sam i podrzavam Stefa.

...

Ne znam da li si doziveo da te neko sjebe i pobegne?

...

Jesam, pise i to u mom postu. Vise puta sitno i jednom bas debelo. Krivicno gonjen i osudjen za napad na OSL. Dozivotno uprljan dosije. Zbog vrlo slicnih razloga. Na kraju sam govnetu od 'policajca' koji je sve izazvao ali i znao da se postavi i izvuce svoje dupe, morao jos da platim odstetu za 'povrede'.

Ozbiljna skola.

Ali isto tako sam par puta u svojoj karijeri ucesnika u saobracaju uspeo da se iskontrolisem. I prosao mnooogo bolje po sebe. To je poenta. Next level (kad uspes da se iskontrolises) u odnosu na kolegu Stefa sto i njemu, i tebi, i svim ostalim prijateljima forumasima savetujem. Iskreno. Nikako zlonamerno. 

btw, lajkovao sam i njegov i tvoj post zato sto mi je apsolutno jasno sta si zeleo da kazes i kako razmisljas. Mislim da se razumemo.

• Sviđa mi se 3

Treba se kontrolisati. Treba biti mudar i smiren, zarad svog dobra.

Uglavnom mi koji to nismo, najvise o tome pisemo na forumu. 

Valjda zato sto bi to voleli da budemo...

pre 50 minuta, Pingvin37 je napisao:

Treba se kontrolisati. Treba biti mudar i smiren, zarad svog dobra.

Uglavnom mi koji to nismo, najvise o tome pisemo na forumu. 

Valjda zato sto bi to voleli da budemo...

Što bi se reklo: "Imam svoje mišljenje, ali se sa njim ne slažem i ne postupam po njemu". 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

Bas tako bata Ziko. Na forumu sam "strog, detaljan i zahtevan" po nekim pravilima a u realnom zivotu nisam bas takav. Isto je sto se tice nasilja protiv koga sam uvek na forumu. 

E sad, ne mogu reci da sam dvolican al opet ovo je javna rec. Bar toliko malo zrelosti imam da ne zastupam voznju od 240km/h, divljanje, ludovanje zastupanje nasilja javno itd. 

Jer ovaj forum citaju novi clanovi a mnogi od njih jedva da imaju 20 i kusur godina, i sa takvim kurcevitim stavovima samo bi dali mladim usijanim glavama los primer. 

Zato ovaj forum treba da sluzi kao pozitivno dobronamerno orudje, a ne kao "nacin zivota fazon po svaku cenu". 

Vidim klinci se tu tetoviraju glume mangupe, bahati su najjaci su, to je tako bilo oduvek. Ne zameram im to, al postoji neka granica kad covek mora da presece i kaze - e sad imam dovoljno godina iako sam mlad da javno ne zastupam i ne pricam budalastine, jer ovo cita i neko mladji. 

Iako je i to nekad tesko. Pogotovo nama mladima naspram vas starijih (pricam za sve za foruma). 

• Ne silazi, 3664 postova
  • Motocikl: Džies

S obzirom da u ovoj državi stvari funkcionišu onako kako funkcionišu,keš završava posao gde god teško je iskontrolisati afekat, taj nakupljeni bes i frustaciju... Očekujem još gore stanje...

Treba reagovati ali kako...taj ako se izvuče sad biće gori drugi put... znači to činite za njegovo dobro:)

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1251 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

Da li ste primetili da po magluštini inače (jučerašnja vožnja me podsetila na tu pojavu), gomila vozača vozi sa maglenkama (što je ok) i dugim svetlima (što je debilizam).
Em on ne vidi ništa bolje, a mene zaslepi jedno 15 puta više nego kad su oborena svetla jer svetli kao svemirski brod... 

:maloljut:

• Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1020 postova
  • Motocikl: Honda NT700 Deauville
Ja ne kontam... Evo je#eš mi sve, al' ne razumem. Ovo si naveo kao primer kako treba postupiti? I još 10ak kolega 'lajkovalo'? U ovoj temi koja se zove "bahati mamlazi"?
Po meni je ovo bahatost bez premca... Njegov auto ti ništa nije skrivio, i šteta koju si ti njemu naneo tebi ništa ne znači (osim tog istresanja nervoze). Ostavljam prostora da grešim pošto nisam bio tamo i nemoj se ljutiti ali: 

Mnogo bolje bi ti prošao i pametniji bi bio da si mu naplatio svu svoju štetu i to po cenama iz Yamahe. Mogao si lepo da utegneš plastike o njegovom trošku da si samo bio malo smireniji. Očigledno je da se ozbiljno uplašio pa si to trebao da 'iskoristiš' i da uradiš sve po PS-u. Kad ljudi nisu uplašeni ili su kurčeviti pa neće da priznaju krivicu, onda je frka da postigneš sve kako tebi odgovara. Popuniš evropski izveštaj (ako nećeš da čekaš policiju i da prijavljuješ svoje povrede) da je bilo blagog kontakta dovoljnog da te sruši, on potpiše i prizna krivicu i doviđenja prijatno... Malo se iscimaš sa osiguranjem ali dobiješ na račun materijalnu nadoknadu koja ti sleduje, ili popraviš motor u Yamahi. 

Opet kažem, nemojte drvlje i kamenje na mene, i sam sam grešio ali sam i postupao ispravno pa iz ličnog iskustva doneo zaključak šta mi je bolje. Ne daj Bože da se desi, ali kad se desi - vodu na svoju vodenicu. Pogotovo ako je s' punim pravom. 
Kako brale da mu nalpatim svu štetu kada do kontakta nije došlo, niti je ko od ostalih učesnika stalo da bar pogleda šta se desilo ? Bar da tu imadoh podršku "da video sam tako je bilo" pa da zovem policiju... ovako, samo bes... samo žalim što njega ne dohvatih....

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

• BJB Maxi Scooter Club, 1020 postova
  • Motocikl: Honda NT700 Deauville
Slažem se sa kolegom, ne treba nasilno, šta god da se desi, samo sebi možeš da praviš problem, on je mogao policiju da zove jer si mu uništio auto, a ti nemaš dokaz da si zbog njega pao, on kaže da se lepo prestrojio i nije te sekao, ti si proklizao na šljunak...

Lično sam imao autom saobraćajku gde sam izbegavao mamlaza koji mi seče traku i udarim u drugo vozilo, policija se nije ni najmanje cimala da nađe tog lika, za njih ja sam udario u kombi, nije bilo kontakta što je policiji jedino relevantno (bar iz mog iskustva).
Ja ne znam šta sam loše napisao.... da je čovek, ostao bi tu, a ne kao pi**a da beži i još dobacuje, sve bi bilo ok.... ovako dri...pa neka traži vrata i retrovizor za svoje vozilo...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 1251 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

U nekom od postova sam rekao da razumem reakciju, ali da je moglo da se okrene na drugu stranu, da zbog tog polomljenog retrovizora, vrata on tebe prijavi policiji. Sečenje i pad su jedan slučaj, lom auta drugi, svako snosi svoju krivicu, pa bi to izlivanje nervoze platio i prekršajnom prijavom i mogućom tužbom.
To da je on govno od čoveka, jeste, i više bi mu "napakostio" kad je već ostavio tu auto da si zvao policiju na uviđaj, par svedoka koji bi potvrdili da te je isekao..
Za 200 eura će da ispegla vrata i nov retrovizor, a ovako bi dobio malus na osiguranje, krivičnu prijavu jer si se povredio (što je bar 30-40k oportunitet u dobrotvorne svrhe) i cimanje do policije, tužilaštva, ti bi neki dinar dobio za uganuće, sredio bi motor preko zime da se cakli...
Ali kažu da duševna hrana nema cenu, valjda je vredelo :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke 2022

Danas oko 13:30 polazim sa posla, malena ulica u Zemunu Nemanjina, sa jedne strane škola i svuda razbacani automobili kao lego kockice jerbo roditelji moraju svoje andjelčiće da bukvalno uvedu u školu, podju sa njima i uvere se da su u učionici (bem ti debilizam, mene moji u prvom osnovne odveli rekli tu ti je škola i aj zdravo, kakvo dovoženje i odvoženje) al to nije tema posta, pod broj jedan su bahati debilni roditelji koji prvo staju nepropisno, zaguše celu ulicu, zatim kreću bez najave. Medjutim šta mi je tužno bilo je to da je ulica kaldrmisana, uzana i veoma klizava za motocikl, da sam se ja lagano uključivala u ulicu kojom idu autobusi a u moju je skroz propisno i u svoju traku skretao jedan AKS kombi, dok se  je jedan naš kolega na crvenom fazeru umalo nije našao na mojoj haubi... da nisam stala (što većina gore pomenutih roditelja ne bi uradila jer su svi polu ludi) verovatno bi tu završio, kolega je rešio da jednostavno paralelno sa Aksom skrene u moju ulicu zauzimajući i traku iz suprotnog tj mog smera. Pa majku mu božiju!!! Gde se toliko žuri, hladno, hladne gume, hladan asfalt...jebena kaldrma...još me gleda i sleže ramenima...pa šta da nisam išla dva na sat, šta sa sam gledala ima li pešaka da predju ulicu gde ja trebam skrenuti...šta da...zašto tako bahato...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Integrisan, 9742 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Slicnu sudbinu delimo, ovako izgleda moja ulica svako jutro.

da je fer, nije nikako jer dosta roditelja svoju decu vode pesaka

viber-slika-2020-10-13-08-35-41.jpg

viber-slika-2020-10-13-08-35-36.jpg

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD

“Tko nije vodio djecu na Zagrebački velesajam, taj ne zna što je patnja.“ - Tko je pokušao da se predveče prošeta naseljem Sava Kovačević u Zemunu, taj odlično zna šta je patnja. Kola parkirana na samom ulazu u zgradu, po zelenim površinama, košarkaškim i terenima za decu. Ulice neočišćene od lišća, nema trotoara. Sa zgrada lete kese smeća i rezanci pa dekorišu okolno drveće.... A do ne tako davno beše simpa kraj... dok ne postasmo napredni.

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 8 sati, Kadezi je napisao:

“Tko nije vodio djecu na Zagrebački velesajam, taj ne zna što je patnja.“ - Tko je pokušao da se predveče prošeta naseljem Sava Kovačević u Zemunu, taj odlično zna šta je patnja. Kola parkirana na samom ulazu u zgradu, po zelenim površinama, košarkaškim i terenima za decu. Ulice neočišćene od lišća, nema trotoara. Sa zgrada lete kese smeća i rezanci pa dekorišu okolno drveće.... A do ne tako davno beše simpa kraj... dok ne postasmo napredni.

na tri dana po jednoo gaženje pešaka u beogradu a cena kvadrata :stake:, a pazi ovo u indiji

ESgk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1b
WWW.BLIC.RS

Jedan indijski policajac slučajno je otvarajući vrata automobila u kojem se nalazio oborio motociklistu na ulici.

• Drug član, 1538 postova

Ovako nešto tamo nije uopšte čudno. Svi policajci nose štapove, ne pendreke. Kada organizuju kontrolu nošenja kaciga ili uopšte stanja dvotočkaša, naprave pravu barikadu, da bi usporili saobraćaj. Onda zaustavljaju jednog po jednog. Onaj koji se odvaži da projuri pored, dobija štapom gde ga dohvate. Pucaju rebra, kosti ruke a kada takvi padnu sa skutera/motora, onda ih još par puta udare, da im ne padne na pamet da uopšte i ustaju. I naravno, Policiju niko ne voli. Svi su podmićeni ali onako, do koske. Nema "daj za piće, suvo mi grlo" ili "prljava ti tablica", jok, nego lepo pare ma sunce, tu, pred svima. Pa ko ima, ima i prođe lepo, ko nema, jbg, oseti tvrdoću štapa.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja