Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
12 hours ago, ivica744 said:

Pijem 5 kafa (domacih ) dnevno,sa 2,5 kasicice secera. 

Koliko je to kofeina i secera?😜

Grubo 5x50mg kofeina (dnevno ne bi trebalo preko 300-400mg),  i secer 5x12grama, sto je nista. Ukupno 240Kcal, kao jedna mars cokolada.

Promenio član Blackened
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6780 postova
  • Motocikl: konzerviran

Kofein je jedna vrlo štetna supstanca...al' kako ti to da dokažeš ljudima. Uz činjenicu da je psihostimulator, koji u određenoj količini može da poveća budnost...to je i INSEKTICID i najopasnije za čoveka...MUTAGEN (mislim da se tako kaže). Znači nešto što menja genetsku strukturu.

Istina je, da je od početka ove godine skinut sa liste zabranjenih suspstanci u sportu...ali sama činjenica da se tu i  nalazio, ne govori ništa dobro

• Haha 2

• Ne silazi, 2199 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
Pre 16 sati, Bojan82 je napisao:

Joj,kad se setim,naručim ja neki psiho pre-workout na Amazonu,zato što bio neki bolestan popust,inače mi ne treba ni za šta.Stigne to,ja dam kolegi,kad sam pročitao sastav reko nema šanse da pijem ovo,neka hemija spisak beskrajan.

Počnemo da radimo u 6.30 on ne zaklapa do podne,radi i skače ko jarac po fabrici,djuska,usta ne zatvara.

Kaže brate,šta je ovo,ne mogu se smirim,ubrzaj traku,rokaj.

Sutra isto sve,radi i non stop priča nešto,kaže jes da ke... zeleno al ovo je do jaja🤣

Šta kaže za sex ? 😂

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Ne silazi, 6780 postova
  • Motocikl: konzerviran

Da ne idemo u biohemiju i slično...tema su bahati mamlazi. Ja ih lično ozbiljno povezujem sa konzumacijom bilo čega što je psiho stimulans. Naravno da je osnova jedan potpuni nedostatak cele jedne liste vrlina i osobina...i prisustvo jednako dugačkog spiska svega suprotnog. Kada tome dodate bilo kakvu stimulaciju,  koja vrlo često okreće na agresiju...eto ti eksplozivne smeše za čas...i za sitne pare.

• Podržavam 1

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
2 hours ago, pronto said:

Kofein je jedna vrlo štetna supstanca...al' kako ti to da dokažeš ljudima. Uz činjenicu da je psihostimulator, koji u određenoj količini može da poveća budnost...to je i INSEKTICID i najopasnije za čoveka...MUTAGEN (mislim da se tako kaže). Znači nešto što menja genetsku strukturu.

Istina je, da je od početka ove godine skinut sa liste zabranjenih suspstanci u sportu...ali sama činjenica da se tu i  nalazio, ne govori ništa dobro

Gde si ovo naucio, u zoni sumraka :):

Promenio član Blackened

• Zainteresovan, 361 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700
2 minutes ago, Blackened said:

Ovaj komentar  treba obrisati. Gde si ovo naucio, u zoni sumraka :):

To je problem kada neko načuje nešto, pa onda ispiše na fejsbuku sa još manje informacija i onda neki peti malo izmeni i priča nekome. 

Verujem da to sve pođe iz dobre namere, ali zbog nerazumevanja ljudi dalje dele polovične info.

Neke biljke proizvode kofein jer radi kao pesticid, ali je mnogo komplikovanije od toga. 

A što se tiče mutiranja, opet ...
image.png.a3bbeeae376ba4247b2d6e4989c88489.png

Summa summarum, pijte kafu, s vremena na vreme napravite pauzu i nastavite, manje je štetna nego pljeskavica u obližnjem fast foodu u koju ide sve osim mesa. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 570 postova
  • Motocikl: V2- americki

Silom prilika svaki dan dva ili cetiri tocka. Lokal, malo Bg, malo NS .. Ovom saibracajnom kolapsu moze da doaka samo periodicno testiranje SVIH ucesnika u saobracaju. Znaci na 5 godina jedan termin za pokazivanje kognitivnih i fizickuh sposobnosti za volanom, kormanom i sto da ne parom patika.

Bukvalbo je saobracaj od Silvane do Nirvane. Osobe koje je strah da voze, koje ne znaju sta je levo a sta desno, zasto sluze oni"pipci" iza upravljaca...

Na drugom kraju sve moj do mojeg, u stvari sve Max do Maxija. Obilaze sa sviju strana, lepe se uz branike( vracam se u petak iz NS, obilazim na AP dva kamiona, oko 120 km, dolece napalheni debilko iz moje varosi sa cipelom( bmw1) i umal me ne opizdi. Cekam da ga navatam da mi pokaze znanje.

• Drug član, 1629 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Јуче се враћам са посла и у вожњи чујем како ми се мотор приближава.
Погледам леви ретровизор, али га не видим.
Почињем из навике да се склањам ка десној страни траке јер чујем да је све ближи.
После пар секунди лик са КТМ-ом ме обилази са десне стране.
Мало је фалило да инстиктивно цимнем волан на десно и да га оборим.
Невероватно колико је дебила последњих година село на мотор.

• Podržavam 4

• Integrisan, 9744 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Uhh kako mrzim taj osećaj kad ga čujem iza, gledam a ne vidim..... ništa u tom trenutku ne radim, ne mrdam nikud.

• Podržavam 1

• Integrisan, 8362 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pre neki dan zamalo da srokam jednog skuteraša na 50cc i to TDM-om. Oboje se isključujemo sa glavnog puta, prolazimo kroz parking. Posle parkinga stoje betonske kugle tu ima jedna da kažem šira stazica i motori se obično parkiraju odmah tu par metra nakon kugli. Sa strane da nikom ne smetaju.

Ja prolazim po sredini, a skuteraš šikno gas, prolazi izmeđju kugli sa desne strane baš u trenutku kad i ja idem na desno da stanem. Zamalo ga nisam poklopio. To je sve u 4 - 5 metra razdaljine. Koji ga đavo tera da me tu obilazi da stane prvi pojma nemam šta mu je u glavi. 

Kažem mu čoveče šta ti bi da se guraš zamalo da te zaklopim. Bajko kaže ma sve super nisi ti mogao da pređeš preko kugle. On je računao valjda na tih pola metra fore da me šišne. Gledam ga, nosi neku bezveze džet kacigu, vrljav, jedno oko gleda u mene a drugo gleda u krst na crkvi koja je tu blizu :D

Vidim budala, zaneo se nešto i napalio jer me je pratio kroz provlačenja par raskrnica iza. Eto... Pa ti njemu daj 600cc umesto 50cc.

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Kako sam se preselio, dosta prolazim bivšim autoputem kroz BG, kao pravi bahati mamlaz provlačim se između traka - redovno se desi da se neki od kolega uključi na put i direkt nakon uključenja uleće između traka bez da pogleda da li ima još nekog tu već...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 471 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900
28 minutes ago, QmBGD said:

Kako sam se preselio, dosta prolazim bivšim autoputem kroz BG, kao pravi bahati mamlaz provlačim se između traka - redovno se desi da se neki od kolega uključi na put i direkt nakon uključenja uleće između traka bez da pogleda da li ima još nekog tu već...

Podsetio si me na moj lapsus sa 14. godina, uleteo sam između traka bez gledanja. Čovek na motoru me je srećom pre toga video i uspeo je da se zaustavi uz škripu guma.

Ja se u neviđenoj panici izvinio i brže bolje nastavio. Rekoh tad ok, moram o ovome da vodim računa. 

Pazim kad se ubacujem, a pazim i na one koji iskazuju nameru da će da se ubace.

• Svrati ponekad, 165 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

I u kolima i narocito na motoru gledam barem 5 vozila ispred i iza, pratim sta se desava sa strane, da probam da predvidim da li ce neko nesto nepredvidjeno da uradi, upravo jer bez gledanja ulecu, seku, staju itd. Desi se i nenamerna greska, ali je puno više ove epidemije ku.cobolje...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 3073 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Juče na raskrsnici, ne radi semafor. Idem putem sa prvenstvom, pravo, oprezno kao i uvek, noga na kočnici skoro da sam stao. Gledam levo - auto stoji da me propusti; gledam desno - kolega sa motorom staje. Puštam kočnicu i lagano gas - u tom momentu nailazi sa desne strane MAJMUN sa BMW-om, AL table. Obilazi kolegu koji stoji (a nije stao po sredini trake, nego malo više desno) zamalo me obara, i pun gas pravo. Morao sam naglo da kočim da mi ne odvali prednji točak. Kolega gleda i hvata se za glavu.

Strašno, ne znam kako to da nazovem, nije loša procena, nije greška - šta je ? Da ti vidiš da čovek ispred tebe stoji na raskrsnici da propusti vozila sa prvenstvom,  ti nailaziš, i odlučiš da ga obiđeš i uletiš u raskrsnicu  ?!?! Nije da je on stajao iza motora, pa se možda iznervirao ili nešto, ne - kako je naišao tako je dao gas i prošao. Stoka bahata.

Promenio član živke

• Ne silazi, 3221 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Svako jutro, pola 6 do 15 do 6 h, auto sa blinkerima, crveno i plavo svetlo, na potezu od Železnika preko Belih voda i Čuk. Padine, Ada, Sajam itd. Vojne table. Jedno vreme je bio džip, a sada putnička limuzina. Normalno, nema generala, vozač sam u autu...Jutros na semaforu na padini stao iza mene. Znam da je sam, znam da nigde ne žuri, razmišljam da siđem sa motora, da se pomerim u stranu i da mu pokažem da prođe...Već sledeći semafor,, na Adi, staje prvi na crveno. Pored njega tojota LC interventna, gleda ga, misliš da mu je nešto rekao ? Ma jok, kasnije je i on s vremena na vreme (od gužve) palio rotacije. Na sajmu se, iz pravca Topčidera, priključuje bela škoda sa rotacijom, vozač sam. Idem iza njega, ubiše me svetla (nov auto)... U Kneza Miloša ga obiđem i demonstrativno mu pokažem da smeta rotacija, jer ni on ne žuri. Ugasio je, i nastavio...

Tako da, kad pogledaš jutarnju kur*obolju od ljudi za primer, šta da očekuješ od ostalih...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3013 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 6 minuta, Blaza je napisao:

Svako jutro, pola 6 do 15 do 6 h, auto sa blinkerima, crveno i plavo svetlo, na potezu od Železnika preko Belih voda i Čuk. Padine, Ada, Sajam itd. Vojne table. Jedno vreme je bio džip, a sada putnička limuzina. Normalno, nema generala, vozač sam u autu...Jutros na semaforu na padini stao iza mene. Znam da je sam, znam da nigde ne žuri, razmišljam da siđem sa motora, da se pomerim u stranu i da mu pokažem da prođe...Već sledeći semafor,, na Adi, staje prvi na crveno. Pored njega tojota LC interventna, gleda ga, misliš da mu je nešto rekao ? Ma jok, kasnije je i on s vremena na vreme (od gužve) palio rotacije. Na sajmu se, iz pravca Topčidera, priključuje bela škoda sa rotacijom, vozač sam. Idem iza njega, ubiše me svetla (nov auto)... U Kneza Miloša ga obiđem i demonstrativno mu pokažem da smeta rotacija, jer ni on ne žuri. Ugasio je, i nastavio...

Tako da, kad pogledaš jutarnju kur*obolju od ljudi za primer, šta da očekuješ od ostalih...

Snimiš i pošalješ tim službama uz zahtev da se obrzloži korišćenje od strane vozača bez štićene osobe. Pa da vidiš kako će se sutradan ponašati...

Nema pravo da pali blinkere ako nije u ''poslu''.

• Ne silazi, 3221 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Nemam kameru, a da imam, slao bih svima osim njima...

Btw, pošto su blinkeri ? :)

• Ne silazi, 3123 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

U sretno vreme nisi smeo da koristis rotaciju za dzaba, tata mi je radio u saveznom, to je bila uprava za obezbedjenje, svaki prolazak na crveno su dobijali kazne, voznja pod rotacijom kad se voze sami kazna, znam to dobro da se kaznjavalo.

Neki dan idem pored Ade s motorom, stajem pesacima kod Mup-a, tu je i ona kamera, vozim uz liniju, devojka za volanom iza ide brze i koci ostrije, mislim se u sebi aj stani, kreten stane pored mene, okrenem glavu i viknem al bledi pogled u fazonu sta sam uradila, pesaci prolaze, krecemo u isto vreme, cak nije sacekala da prvi krenem. 

• Drug član, 3013 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Juče se vraćam iz Slovenije...kako sam se približio Srbiji tipa na pola puta kroz Hrvatsku počelo je besomučno blicanje i divljanje po putu naravno sve naše tablice. Prosto mi se mozak u Sloveniji odmorio od tooga...ljudi voze brzo ali niti jednom nisam čuo sirenu niti sam video blicanje na putu. Rotacija je bila na autoputu od strane hitne pomoći...ej hitna je prošla direktno kroz sredinu! I leva i desna traka su se pomerile da hitna prođe...kod nas mžešmda crkneš.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

• 4_tocka_i_karoserija, 2370 postova
  • Motocikl: -
Pre 2 sati, mick je napisao:

Snimiš i pošalješ tim službama uz zahtev da se obrzloži korišćenje od strane vozača bez štićene osobe. Pa da vidiš kako će se sutradan ponašati...

Nema pravo da pali blinkere ako nije u ''poslu''.

Pravo na blinkere kao štićena osoba ima svega par ljudi u državi - predsednik, premijer, ministri MUP-a, odbrane i možda još poneko, ali svakako jednocifren broj, tako da je verovatnoća da su u pitanju vozila koja uopšte smeju da ih imaju i pale jako mala - svodi se na malo policijskih i udbinih vozila koja smeju da ih pale samo "u poslu".

Pre 1 sat, Arakis je napisao:

Skupi su. 

Lažno predstavljanje, krivično... 

Jeste, ako nisi član partije, organizacije, policije, udbe...vrana vrani oči ne vadi.

Jedno od predizbornih obećanja ovih danas je kontrola i drastično kažnjavanje zloupotrebe i neovlašćene upotrebe.

pre 17 minuta, mick je napisao:

Rotacija je bila na autoputu od strane hitne pomoći...ej hitna je prošla direktno kroz sredinu! I leva i desna traka su se pomerile da hitna prođe...kod nas mžešmda crkneš.

Da, i tamo su ozbiljne kazne ako se ne skloniš.

Kod nas, majstor vozi šurnjaju na pijac i pali rotaciju dok pretiče preko pune, pa gasi kad se vrati u traku, i tako...

Nije ti u redu to poređenje :) 

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja