Satelis 15879 Napisano Septembar 1, 2023 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao: Pekenos014 - Motos em Miniatura (@pekenos014) • Instagram reel WWW.INSTAGRAM.COM 11K likes, 471 comments - pekenos014 on August 26, 2023: "Qual sua opinião? #moto... Greska motocikliste i supak u autu koji se nije hteo pomaknuti u desno...Ode noga. Ne znam da li si video nastavak klipa.... dečko je ostao bez skoro pola stopala. Baš gadno je platio svoju grešku. Za vozača automobila ne mogu ništa reći jer je pitanje da li ga je uopšte registrovao u svojoj traci....ko zna gde su misli. Možda je i težak namćor pa kud puklo da puklo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16933 Napisano Septembar 1, 2023 Integrisan, 5015 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam video, ali sam procitao neki komentar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Septembar 1, 2023 (promenjeno) Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Odgledao sam ovaj snimak više puta, drugar mi je poslao na viberu, ok tesno je bilo za preticanje, ali mislim da se prekasno vratio u svoju traku, ili je to varka ugla kamere, deluje kao da je mogao makar metar-dva ranije da iseče kamion i da bi se provukao. Da ne pominjem što se vuče kao prebijena mačka umesto da spusti dve niže i zavrne gas do daske. Vidi se, pravac je, ne kapiram vozača automobila, milion puta sam kočio i kolima i motorom kako bi me drugi auto/motor bezbednije pretekao, i to je deo saobraćaja, ljudi ponekad pogreše u proceni brzine i daljine, na pravcu gde je dobra preglednost se to lako ispegla, ne kapiram zadrtost tamo gde joj mesto nije. Promenio Septembar 1, 2023 član milomir22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Septembar 1, 2023 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Od aerodroma prema Surcinu dve trake plus zaustavne, stvarno sirok put pa se shodno tome i pegla.Nerijetko krenu ljudi u preticanje iako vide da ulaze u makazice racunajuci da ce se ovaj skloniti. Ja se svaki put pomaknem prvenstveno zbog sebe da me ne ubije luda ali se par puta desilo da sam nesto zaprican i ne izreagujem, bilo je u dlaku. Znaci niko ne moze ocekivati da neko drugi pazi i reaguje i za sebe i za tebe.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17047 Napisano Septembar 1, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, Satelis je napisao: Ne znam da li si video nastavak klipa.... dečko je ostao bez skoro pola stopala. Baš gadno je platio svoju grešku. Za vozača automobila ne mogu ništa reći jer je pitanje da li ga je uopšte registrovao u svojoj traci....ko zna gde su misli. Možda je i težak namćor pa kud puklo da puklo. Veliki broj motociklista preticanje vrši tako što se kreće srednjom linijom i pri tome uopšte ne obraća pažnju da li mu neko dolazi u susret. Vremenom to uđe u rutinu i onda se desi da se na taj način krene u preticanje šlepera (a da pri tome uopšte i ne obrati pažnju da je ušao u suprotnu traku). Jednostavno mu je takav način preticanja postala normalna radnja i u ovom slučaju on nije shvatio da je u problemu skoro do samog momenta susreta sa autom. Ovo je očigledno po tome što uopšte nije reagovao (recimo ubrzao) kada je još izdaleka video da mu auto dolazi u susret, računajući (iz prethodnog iskustva) da nema razloga za "nervozu". Da se radi o iskusnom (ali "napaljenih") vozaču ukazuje i to da je u zadnjem momentu vrlo oštro skrenuo udesno, kao i to da je ostao na motoru i nakon udara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12789 Napisano Septembar 1, 2023 Ne silazi, 7388 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Parkiraš direkt na ulaz u vrtić. Ko ga jebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8714 Napisano Septembar 1, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1908 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 31. 8. 2023. at 12:11, bdada je napisao: Pa jos po mokrom asfaltu a one blizu pa naprave odsjaj, to uvek pitam saobracajce zasto ne kaznjavaju. Prednja svetla za moglu se mogu koristiti kad god, i nije kažnjivo - samo zadnje ne sme kad nema magle. Je li moguće da ti ne znaš? A za ove što šaraju nebo je suština u kur....lji policije za sve osim "trenutnog" naređenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14537 Napisano Septembar 1, 2023 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, zaludan je napisao: Je li moguće da ti ne znaš? ZOBS kaze ovo: Iz toga moj licni zakljucak je da ne smeju. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1062 Napisano Septembar 1, 2023 Zainteresovan, 428 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan ja dva puta procitah i nigde ne vidim da ne smeju danju svetla za maglu?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17047 Napisano Septembar 1, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3648 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, ske je napisao: ja dva puta procitah i nigde ne vidim da ne smeju danju svetla za maglu?! Ako za nešto nije konkretno navedeno da ne sme da se koristi, ne znači automatski da treba da se koristi (posebno ukoliko u uslovima bez magle nema neku svrhu, a pri tome izuzetno smeta vozačima koji dolaze u susret). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zejtin014 26 Napisano Septembar 1, 2023 U prolazu, 46 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Uskoro stize Prijavi odgovor kao problematičan Zadnje maglenke uzasno oslepljuju, mnogo gore od prednjih. Dosta cesce vidjam upaljene zadnje nego ranije.Ne znam kako ih ne smara da im sija narandzasta/zuta lampica na tabliSent from my Pixel 6 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14537 Napisano Septembar 1, 2023 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @ske interesuje me da li vi pravnici zaista tumacite zakon narodski receno "sto nije zabranjeno to je dozvoljeno" ? Moje misljenje ja da ne moze zakon napisati gluposti koje neko moze napraviti i da bi to bilo preopsirno navoditi primere. Npr stavim zutu rotaciju na auto, nigde ne pise da je zabranjeno nego koja vozila mogu da koriste pa ja iz toga izvlacim zakljucak da ne smem. Verovatno zbog toga cesto dolazi do pogresnog tumacenja zakona pa me zaista interesuje kako se tumaci? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14537 Napisano Septembar 1, 2023 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Zejtin014 kod vecine vozila ne svetli na tabli nego samo na prekidacu, kod VW npr je na prekidacu dole levo i jedva se vidi, vec za prednje sija na tabli skoro kod svih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8877 Napisano Septembar 1, 2023 Drug član, 1893 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno ti je kad čuješ da je jedini razlog: "Auto izgleda moćnije" , da mu ne napišeš kaznu, nego da uzmeš i razlupaš stoki samoživoj i maglenke i svetla i sve. Smer i intenzitet im najčešće nije prilagođen za upotrebu u redovnim uslovima, zato i smetaju i nema diskusije oko toga da treba i moraju da budu ugašena. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2930 Napisano Septembar 1, 2023 Drug član, 1717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pobednik nedelje, naravno nije pokriven i pesak samo leti, nije se vratio u desnu i svi ga pretekli s desne strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Septembar 1, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 53 minutes ago, Zejtin014 said: Zadnje maglenke uzasno oslepljuju, mnogo gore od prednjih. Dosta cesce vidjam upaljene zadnje nego ranije. Ne znam kako ih ne smara da im sija narandzasta/zuta lampica na tabli Sent from my Pixel 6 using Tapatalk Sve ih češće koristim (zadnje maglenke) kada mi se pametnjakovići po mrklom mraku nabiju u zadnji branik i voze tako kilometrima za mnom. Jako dobar distancer, po mom iskustvu, za maglu sam ih upalio jednom ili dva puta. Prednje gotovo i da ne koristim, a za te paljevine što im sa maglenkama auto izgleda moćnije, bih uveo i moćne kazne, pa nek moćno plate... Pre neko veče neka pazarska tuka u pik upu neće da se skloni iz leve, napravio čovek kolonu, par puta smo mu blicnuli i kada smo videli da se ne mrda, nas 15-ak ga je obišlo praznom, desnom trakom. Svaka mu čast isterao je svoje, verovatno čovek ne zna da ako je desna traka slobodna, treba da omogući prolaz bržim vozilima. Ko nam sve i kako vozi, malo se gine u saobraćaju. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Septembar 1, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Debil ovaj s kamionom. Mene je skoro jedan vidim namerno zajebavao slicno,kiper,al je vozio sredinom i na svo sviranje nije hteo da mi omoguci preticanje.Obisao sam ga preko trave,bukvalno van puta jer nisam vise mogao da gutam prasinu i pesak iz njegovog kamiona. Al sam mu pomenuo sve bogove i familiju u prolazu,cuo me,gleda,jebe se njemu....Stoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2930 Napisano Septembar 1, 2023 Drug član, 1717 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nula tu ima profesionalnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Septembar 1, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, bdada je napisao: ZOBS kaze ovo: Ma pusti ti sta kaze ZOBS, mi bolje znamo .... Ja sam jos pre 15ak godina platio kaznu zbog upaljenih maglenki tokom nocne voznje uz komentar plavca da samo ime MAGLENKE govori da su za upotrebu po magli a ne tokom vedre noci. Bio sam klinac kad je cale jedne godine po povratku sa mora odmah negde posle podgorice u kanjonu platio kaznu zbog upaljenih maglenki a na pitanje plavca sto su mu upaljene matori mu odgovorio da bolje vidim. Ovaj mu rekao ako ne vidis stavi naocare. I napisao kaznu. Od zadnje maglenke su bolje samo 2x21w na mestu zadnje pozicije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Septembar 1, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Jel pocelo komentarisanje ove nesrece i ove junacine u nekoj temi, hteo bi nesto da priupitam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zejtin014 26 Napisano Septembar 1, 2023 U prolazu, 46 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Uskoro stize Prijavi odgovor kao problematičan @bdada E pa to je onda razlog sto ga cesto vidjam kod Audi-ja. Vozio sam Clio 2 i sad BMW E87 i kod oba je bilo na tabli pa sam automatski pomislio da je kod svih tako @milomir22 Nije losa ideja sa maglenkama za nervozne Ja u Valjevu na duplim trakama, odredjenim deonicama, vozim levom trakom jer je desna u raspalom stanju od kamiona. Jos je tvrdo vesanje pa zubi cvokocu ako se prolazi tuda. Doduse vecina tako vozi pa i nema problema.Sent from my Pixel 6 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sole92 93 Napisano Septembar 1, 2023 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Ruma Motocikl: BMW K1200 GT Prijavi odgovor kao problematičan Ti što pale prednje maglenke da bi auto izgledao moćnije osobe obično upale zadnje nesvesno. I onda ako si slučajno u koloni iza njega, oslepiš... Čovek koji ima bar neko dešavanje u glavi neće ih paliti... To bi trebalo da bude drastično kažnjivo jer baš smeta vozačima iza. Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1062 Napisano Septembar 1, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 428 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ja maglenke ne koristim i ne razumem kako je to auto lepsi sa njima. Pre ove poslednje izmene zobs-a maglenke su bile zabranjene ako nema magle, tako je i pisalo. Zato je bilo kaznjivo. Sad u novom zobs-u pise ovako kako je vec citirano i nije kaznjivo. Jel platio neko kaznu u poslednjih par godina sto je koristio maglenke? Ne ono sto te vacare policajci da je zabranjeno, pa ga kao castis, nego bas ono da ti napisu kaznu, slovima i brojem? Ili jel zna neko nekog da je platio? Promenio Septembar 1, 2023 član ske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2553 Napisano Septembar 1, 2023 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, RankoBg87 je napisao: Pobednik nedelje, naravno nije pokriven i pesak samo leti, nije se vratio u desnu i svi ga pretekli s desne strane. Evo gledam ovaj snimak par puta i nije mi jasna ni tvoja reakcija Imaš slobodnu desnu traku, mogao si proći pored njega, nastaviti svoju vožnju i ne bi bilo potrebe trubiti i praviti tenziju. Meni je više smetalo i unosilo nervozu tvoje trubljenje nego to što je on prešao u levu traku, možda je imao neki (opravdan) razlog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Septembar 1, 2023 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Preticanje sa desne strane je zabranjeno na auto-putu, može samo u gradu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...