Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2370 postova
  • Motocikl: -

@the_doctor prva situacija sa herojem koji izlazi iz sporedne ulice tako da ti moraš da kočiš je postala redovna situacija, i stvar zbog koje ja pizdim i psujem već nekoliko godina. Tačno se vidi da čovek nije usporio - da je usporio, morao bi da te propusti jer ti ne bi imao kad da kočiš, ovako, taman izleće ispred tebe i daje ti dovoljno vremena da usporiš...

Bukvalno je postala norma da se ljudi uključuju tako da onaj ko ima prednost mora da uspori. Da se iznenadiš kad onaj sa strane sačeka da prođeš... Još samo crveno na semaforu ih koliko-toliko zaustavlja, ali ako ima uslovno desno, to se tretira kao da je meni crveno...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Samo ne znam zašto se niko ne uključi prvo u žutu pa se prestroji. Isto i kod skretanja, isključivanja, svi direkt iz druge trake po redu, sa preskakanjem žute.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1055 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

@QmBGD

Bravo! To je moja podsvest zapravo i očekivala. 

Video sam ja njega. I očekivao, on će u prvu, sebi najbližu traku...

Medjutim...

Sranje mi je započeo dan, iznerviram se sabajle.... :zbunjen:

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Ne vredi druže, mora čovek da ogugla na takve gluposti, jer je previše nenormalnih i odsutnih po gradu. Njih to ne dotiče, a ostali se nerviraju... Bukvalno očekuješ neočekivano i nema druge, gledaš da se sačuvaš i fizički i mentalno.

• Drug član, 570 postova
  • Motocikl: V2- americki

Pre neko vece ukljucujem se na AP kod IKEA smer ka Nisu. U retrovizoru vidiim svetla od slepera oko 200 met i neko ga obilazi, dajem zmigavac i ulazim u levu kolovoznu traku, normalno ubrzavajuci. Odjednom sirena i ablendovanje kretena za volanom slepera koji se priblizio na metarr od mene. Taj sleper je obilazio drugi i ubacio se izmedju nas , keva i cale bili u autu , zato je od mene dobio samo par prstenaca. Da sam kojim slucajem bio sam vozili bi do Vrcina 70 ili bi se objasnili na Mol pumpi. Barem 80 % dozvola je nefunkcionalno ili  bahato. Razumem zuris, ali mogao si da i mene obidjes pa cu kada ubrzam obici tebe. Nismo vise ljudi, postajemo stoka:grr:

• Tužan 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2370 postova
  • Motocikl: -

Evo malopre...

Idem kući iz pravca Bg, Ibarska

Pre skretanja za Sremčicu s desne strane na bus stanici vidim upaljena kola. Ispred mene 70-80m auto, njega propušta, i, naravno, znam da mene neće...

Bukvalno moram da nabodem kočnicu da ne udarim auto od pozadi.

Legnem na sirenu (duže nego doktor :D ) i upalim duga svetla, sve uz gomilu psovki.

50 metara dalje, daje desni migavac i odvaja se da skrene u Sremčicu!!!

Sam sa sobom, poludeo, krećem da urlam, psujem sve redom, stižem, pogledam vozača...

A ono neka nesretna preplašena devojka, možda 25 god...bi mi je čak i žao, al' sam zato nastavio da spominjem instruktora i familiju mu.

• Haha 1

• Integrisan, 9743 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 5 sati, vex je napisao:

Pre neko vece ukljucujem se na AP kod IKEA smer ka Nisu. U retrovizoru vidiim svetla od slepera oko 200 met i neko ga obilazi, dajem zmigavac i ulazim u levu kolovoznu traku, normalno ubrzavajuci. Odjednom sirena i ablendovanje kretena za volanom slepera koji se priblizio na metarr od mene............

Brale, ne znam dal znas tj pre bi rekao da nisi svestan šta si uradio? 

Ako sam te dobro razumeo...... Uključio si se na AP kod Ikeje u smeru ka Nišu, gde ulazis u levu traku normalno ubrzavajući..... 

Gde to ima, na kom filmu ili vozis neki avtomobil sa puno konja?

Drug, bez ljutnje....nisi imao sta tražiti u levoj traci po ukljucenju jer ne možeš postići dovoljnu brzinu a da ne ujebes vozila iza sebe. Spartam tu često, jebacka je ta krivina za ulaz na autoban, ne može se postići velka brzina tako da je suludo razmisljati o levoj traci.

Fali jos koja desetina il jos bolje stotina metara ubrzanja pa tek onda leva traka. 

Osim, ako se ispod haube ne nalazi ultra, mega giga.

Imao si sreće, dobro si prošao..... Na 1 ima da te složi od pozadi neko, pu pu pu, pamet u glavu!

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 5

• Zainteresovan, 513 postova

Tacno, vozacka kultura je da te neko propusti i skloni se u levu ukoliko je prazna ali ne i obaveza. Ti ocigledno nisi ni pogledao njegovu levu niti da li ti je za petama nego samo gas i motaj... imas obrnuti trougao, skolski gledano stajes nakon dela za ubrzanje i kreces kad ti desna bude prazna(a nije bila, on ne moze u njega, sam si napisao "neko ga obilazi"). U praksi je to otprilike da se jos malo zalaufas zaustavnom, das migavac, i kad vidis da se onaj iza tebe(konstantno gledjauci u retrovizor) pomera u svoju krajnju levu ukljucujes. I nikako drugacije! Eto vam ljudi kako nastaju isecanja brda bajkera, ljudi jednostavno ne razmisljaju. Kad se nasi tako ubacuju glavom bez obzira ispred slepera od 20 tona sta tek da kazu oni koji nikad nisu ni seli na motor i gledaju na njih kao na bicikle?!

Ne znam sta si i kad polagao ali tako nepromisljeno se ni klinac, pa cak ni vozac iz volta, ne bi ukljucivao medju dve pune trake :D

• Sviđa mi se 1

• -, 1904 postova
  • Motocikl: /

Niste ga dobro razumeli, ukljucio se u voznu, ne u preticajnu, verovatno malo ranije jer je ocekivao da ce taj sto pretice sleper i njega isto... A ovaj sa sleperom je ocekivao da ce brze da ubrza i zato se vratio odmah nakon preticanja u svoju gde su se obojica stvorili u istom trenutku.

Niko tu nije bahat, vec lose procene...

Pre 18 sati, QmBGD je napisao:

Samo ne znam zašto se niko ne uključi prvo u žutu pa se prestroji. 

Tu sa snimka cak i nije zuta traka... 

Mozda covek stedi gume, pa da ne mota pun :D

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 513 postova

Savrseno dobro razumeli, ne sme ni u voznu dok se za to ne stvore uslovi. Aman ljudi, ukljucujete se na glavni put/autoput, jos gore!!!

Ne mozes gas gaaaaas i ocekivati da ce se onaj iz vozne premestiti u preticajnu koja je, jelte bila puna(sam je covek napisao) i ocekivati da ce se sa sleperom teleportovati u punu levu, jos se cudis sto ti svira :/ Pitam se samo gde ste polagali, u Pancevu 90-ih? :) Opet ponavljam, to sto se nesto redovno praktikuje i stvar je redovne vozacke kulture ne znaci da treba skakati na ljude zato sto nisu pokosili sve iz leve da bi propustili vas jer NEMATE PREDNOST ZAKONSKI GLEDANO!!! I da je leva prazna njihovo je po ZOBS-u da samo drze svoj pravac, svoju traku ali je ljudski pomeriti se(sto sam praktikujem apsolutno uvek kad za to ima uslova).

EDIT: Ipak da, losa procena ali niko kriv. Procitao sam pazljivije, shvatio sam prvi put da je njemu svirao lik iz desne trake, dok je istog preticao drugi u levoj preticajnoj, a on se sa petlje ukljucivao. Bez obzira, opet nema razloga za jadanjem i pisanjem u ovoj temi, obojica ste pali na ispitu bezbedne voznje(on malo manje).

Promenio član MarkoMoto
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 570 postova
Pre 12 sati, MarkoMoto je napisao:

Savrseno dobro razumeli, ne sme ni u voznu dok se za to ne stvore uslovi. Aman ljudi, ukljucujete se na glavni put/autoput, jos gore!!!

Ne mozes gas gaaaaas i ocekivati da ce se onaj iz vozne premestiti u preticajnu koja je, jelte bila puna(sam je covek napisao) i ocekivati da ce se sa sleperom teleportovati u punu levu, jos se cudis sto ti svira :/ Pitam se samo gde ste polagali, u Pancevu 90-ih? :) Opet ponavljam, to sto se nesto redovno praktikuje i stvar je redovne vozacke kulture ne znaci da treba skakati na ljude zato sto nisu pokosili sve iz leve da bi propustili vas jer NEMATE PREDNOST ZAKONSKI GLEDANO!!! I da je leva prazna njihovo je po ZOBS-u da samo drze svoj pravac, svoju traku ali je ljudski pomeriti se(sto sam praktikujem apsolutno uvek kad za to ima uslova).

EDIT: Ipak da, losa procena ali niko kriv. Procitao sam pazljivije, shvatio sam prvi put da je njemu svirao lik iz desne trake, dok je istog preticao drugi u levoj preticajnoj, a on se sa petlje ukljucivao. Bez obzira, opet nema razloga za jadanjem i pisanjem u ovoj temi, obojica ste pali na ispitu bezbedne voznje(on malo manje).

Alo sinko imam dozvolu duze nego ti godina zivota i ukljucuo sam se po svim pravilima. Sad ako treba da vam crtam to i dalje necete ukapirati. Znaci uljucujem se na autoput sa brzinom od oko 80 kmh, iza mene u voznoj traci sleper na oko 100 met, u traci za preticanje druga vozila. Vec sam se ukljucio kad je mamlaz sa sleperom pretekao kolegu i u acio se izmedju nas, Po cemu nisam postovao propise, ili sam uradio nesto nemoralno. 

Mozda sam i glup pa mi je promaklo kako se na pravi nacin ukljucuje na AP, ili ne razumem znakove?

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 439 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R, RE Classic 650
Alo sinko imam dozvolu duze nego ti godina zivota i ukljucuo sam se po svim pravilima. Sad ako treba da vam crtam to i dalje necete ukapirati. Znaci uljucujem se na autoput sa brzinom od oko 80 kmh, iza mene u voznoj traci sleper na oko 100 met, u traci za preticanje druga vozila. Vec sam se ukljucio kad je mamlaz sa sleperom pretekao kolegu i u acio se izmedju nas, Po cemu nisam postovao propise, ili sam uradio nesto nemoralno. 
Mozda sam i glup pa mi je promaklo kako se na pravi nacin ukljucuje na AP, ili ne razumem znakove?

Nije kvantitet tu bitan nego kvalitet ;) Kao sto znamo po putevima, ima matoraca koji dozvole imaju vise od pola veka pa i dalje ne znaju da voze. Tako da ja to ne bih potezao kao argument.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Sviđa mi se 4
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 570 postova
Pre sat vremena, VladoGrcic je napisao:

Nije kvantitet tu bitan nego kvalitet ;) Kao sto znamo po putevima, ima matoraca koji dozvole imaju vise od pola veka pa i dalje ne znaju da voze. Tako da ja to ne bih potezao kao argument. emoji16.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znas sta bi Bili Piton rekao na to? Samo vi "mladi" sve znate, verovatno zbog polaganja po novom ZOBS-u.  Hebes teoriju beez prakse! Kada naapravite 500+ hkm onda mozete da savetujete, ovako te teorijske stvario se lako nabubaju!

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 570 postova
pre 16 minuta, cezarpa je napisao:

Samo nisi propustio vozila sa prvenstvom prolaza.

Koje vozilo je imalo prvenstvo prolaza, ajde prosvetli me?

• Zainteresovan, 287 postova
  • Motocikl: U potrazi

Evo pređoh ove godine do sada 96.000 sa šleperom... Mislim da nisi zakonski pogrešno postupio,ako si se uključio sa 80 u srednju traku. Isto tako mislim da nisi ni korektno postupio,više u stilu moj put vozim kako hoću. Na tom mestu je ograničenje 130 ako me sećanje ne vara, usporavaš 44t zato što se tebi vozi laganica,da si vozio 91 ne bi smetao šleperu. Čovek se vraća u srednju traku da ne bi zadržavao saobraćaj iza sebe i nailazi na tebe,koji voziš lagano,a mogao je da drži levu traku do besvesti. 

Imam km na 2,4 i 12 točkova i perspektiva se menja. Mislim da bi u idealnom svetu svako pre dobijanja bilo koje kategorije trebao da proba sve kategorije, barem par časova da izvoza. 

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 2957 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

Kad se ukljucujes na auto put imas obrnut trougao?

WWW.GOOGLE.RS

Пронађите локална предузећа, погледајте мапе и преузмите упутства за вожњу у Google мапама.

Promenio član cezarpa

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja