Alexandra995 4539 Napisano Avgust 2, 2022 Drug član, 1164 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, the_doctor je napisao: Sličnu situaciju sam imala na auto putu kada sam se vraćala sa kampa, samo je bio autobus umesto kamiona. Motorom na auto putu mnogo ranije krećem preticanje i dajem sebi više prostora za manevar. Auto koji je bio malo dalje ispred mene krenuo je u preticanje, i onda mu je autobus ispred nosa skrenuo jer je on preticao neki kamiončić koji niko od nas nije mogao da vidi. Sreća pa sam bila daleko, samo sam malo oduzela gas da ostavim prostora automobilu ispred mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8370 Napisano Avgust 2, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, QmBGD je napisao: ali pre neki dan ni to nije bilo dovoljno... Ajde pričaj? Pre 1 sat, the_doctor je napisao: Prao sam šoferku, Bukvalno - gledam snimak, kreće prskanje, i pitam se da l' si normalan Ja sam još davno nekad imao neke neželjene situacije kad upalim prskalice dok idem u susret suncu, ili uveče, kad idem u susret jakim farovima... Sad uvek čekam "miran trenutak" da prskam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8370 Napisano Avgust 2, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, ProMaster je napisao: Pa to je zato što ideš 60-80kmh, pa ti znakovi su za trotinete, bicikle i traktore, aman. Ne ugrožavaj više saobraćaj, ako ces da vozis ispod 150, bolje se isključi, kakvi bahati ljudi... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1014 Napisano Avgust 2, 2022 Zainteresovan, 420 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan @the_doctor a zasto tako dugo sviras ovom u kombiju, iako te covek video i brze bolje vratio u svoju traku, iako si vec prosao pored njega? Zar nije bilo dovoljno da svirnes samo dok te ne primeti ? Sve posle toga je bespotrebno. Jedna od stvari koja me izuzetno nervira u saobracaju je to bespotrebno, prekomerno sviranje. Zao mi jes to policija to ne kaznjava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3960 Napisano Avgust 2, 2022 (promenjeno) Drug član, 894 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, zaludan je napisao: Ajde pričaj? Vraćam se sa službenog puta (SU i NS), napravio 400km, ušao u BG, nema gužve, još nije kraj radnog vremena, čak i Brankov most skroz prohodan, ma sve laganica. Stajemo na semafor posle mosta i kad se upalilo zeleno, krećemo a magarac iza mene se prebacuje desno na BUS stanicu gde stoje autobusi, putnici ulaze/izlaze, 20m ispred nas, ne možeš da ih ne vidiš. Bukvalno sam mu bio na zadnjim vratima kad kreće da me izgurava da se ubaci nazad u traku Da je bilo prostora pustio bih ga odmah, kao što gore rekoh, odavno sam shvatio da nadguravanje ne vodi ničemu. ALI nije bio ispred i sl., nego sa pola auta meni na haubi, usporavam (tek krenuo lagano, kao i svi) a lik se i dalje gura i zakači me malo. Od zen situacije do Dinamita dolazim za 1,2 sekunde. Lik ide dalje kao ništa se nije desilo, tek tu dodatno poludim. stižem ga i mašem mu da stane da vidimo ima li šta, naravno uz prigodne komoplimente, on po gasu... Kako nema gužve ubacim se ispred njega da probam da ga zaustavim kad on uzme da me zaobiđe.. Tu pomislim, ko ga jebe, neka ide, neću ga juriti, napraviću samo sranje neko ozbiljnije... Ali, lik se ubaci na pola trake ispred mene i zabada punu kočnicu. Ja ne stignem skroz da ukočim na vreme jer nisam očekivao i dođe do kontakta (nikom ništa). E tu mi stvarno nije bilo dobro. Izlećem iz auta, on sedi u kolima, zaključan, pozivam ga samo da izađe da vidimo šta ćemo... On mi preti, kao zove nekoga, ja besnim. Sa njim neka gospođa starija u kolima, njoj se izvinjavam a ovome sve o spisku, međutim nikako da izađe. Okupljaju se ljudi lagano (na Zelenjaku smo bili), ja čekam i čekam a on ništa. Pogledam opet svoj auto, nema ništa, njegov isto. Imam snimak cele situacije na kameri u autu za nedajbože, udahnem vazduh vratim se u auto i odem po dete u vrtić, kako je i bilo isplanirano... Naravoučenje - uradio sam sve što mogu da ne dolazim u ovakve situacije i opet nisam izbegao jednu. Dva dana sam bio besan jer je neko nebitan uspeo toliko da me izbaci iz takta da sam mogao ozbiljnu glupost da napravim. Zbog toga sam i besan i sramota me je od samog sebe... Nisam klinac odavno, imam porodicu i mnogo životnog iskustva, i opet, pukao sam kao maloumnik u datoj situaciji, koja je sama po sebi toliko besmislena i nepotrebna bila da ne mogu da opišem... Da dodam - verovatno sam i ja u nekom trenutku ispao bahat u ovoj situaciji... Promenio Avgust 2, 2022 član QmBGD 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7714 Napisano Avgust 2, 2022 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @ske Da bi me pratio da ga vodim na piće... Prijatelju dohvatio sam bankinu, auto iza mene, nema naglog kočenja, poslednje o čemu sam mislio je koliko dugo držim sirenu. Stvarno glupo pitanje?! Pišeš da bi pisao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1014 Napisano Avgust 2, 2022 Zainteresovan, 420 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Aha, izvini... znaci, ako dohvatis bankinu, auto je iza tebe, nema naglog kocenja i ti onda stisnes sirenu do besvesti onda sve postaje normalno i bezbedno?! Meni je to izgledalo prekomerno i bespotrebno, kao neki vid agresije, ali ajde, glup sam... izvini jos jednom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 7714 Napisano Avgust 2, 2022 Drug član, 805 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Procenio sam da je bolje da ne kočim oštro zbog auta iza. I da, vrhunac moje agresije je sirena. Osećam se posebno zbog toga Hvala na brizi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Avgust 2, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, QmBGD je napisao: Nisam klinac odavno, imam porodicu i mnogo životnog iskustva, i opet, pukao sam kao maloumnik u datoj situaciji Slicnu situaciju imao pre dva meseca, posle pitam sam sebe sta mi to treba na zalasku karijere. Nije problem u tebi, toliko je zla i svega drugog negativnog oko nas da psiha nesvesno reaguje sama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5817 Napisano Avgust 2, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelji moji, primetio sam u poslednje vreme da vozaci iz suprotnog smera sto mi dolaze u susret prelaze u moju traku nonsalantno, vide moj auto. Ja moram da se pomerim malo u desno da ne bi doslo do kontakta. Sta je s njima. I sto je cudnije ja vozim crnog Touarega prvi model, cesto povisen na vazdusnom oslanjanju. A oni obicne aute, svakako manje i slabije. Ako slucajno dodje do kontakta, mogao bih da ih izmestim u prirodu pored puta. Najverovatnije. A jel vam se desava kad vas preticu, da vas skoro ocesu o levu stranu. A imaju mesta nije frka ni makazice. To se desava i na autoputu pri vecim brzinama. Dal su umorni ili ludi a hoce brzo da stignu... Normalni sigurno bili nisu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5817 Napisano Avgust 2, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7663 Napisano Avgust 2, 2022 -, 1745 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, zaludan je napisao: Bukvalno - gledam snimak, kreće prskanje, i pitam se da l' si normalan Mozda je neki motor iza 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Avgust 2, 2022 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, zaludan je napisao: Sad uvek čekam "miran trenutak" da prskam I ja, isto...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1875 Napisano Avgust 2, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 737 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Kako prepoznati Turke na auto-putu. Turci naprave kolonu, uhvate levu traku i tako voze kilometrima a desna traka prazna. Neki dan sustižem dva auta, stranih tablica, na obilaznici, pre skretanja za Miloša Velikog. Lagano jezde levom trakom, a desna prazna. Skrećem u levu. Računam navikli su, u "belom svetu", ako ih sustižem i držim uključen levi pokazivač pravca, da im dajem do znanja da bi prošao. Međutim...jebe se njima za motociklistu. Da ih pretičem sa desne strane, ne dolazi u obzir. Traje to, ignorisanje, nekih 2-3 km, a onda nas sustiže nešto, veliko, bahato, domaćih tabli, bele boje... Prebacujem desni migavac, cimnem desno i pokažem levom rukom na ove ispred. Kad me je "sustizivač" pretekao, upadam opet u levu traku i pratim "fabulu radnje". Baja se pribija, zadnjem. u mini koloni i "leže" na sirenu. Mislim da je ispraznio trećinu akumulatora. Bože moj, on očekuje da mu se svi istog momenta dezintegrišu sa njegove putanje. Naravno da su se uredno sklonili desno. Dobijam mogućnost da ih preteknem, vratim se, u desnu traku, normalnoj brzini, od oko 130 i nešto. A, moj, jači drug na drumu, je veoma brzo nestao sa vidika. Promenio Avgust 2, 2022 član feniks 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8370 Napisano Avgust 3, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, feniks je napisao: Kako prepoznati Turke na auto-putu. Turci naprave kolonu, uhvate levu traku i tako voze kilometrima a desna traka prazna. Meni je ovo fascinantno. Tamo gde žive bi im kožu s leđa odrali za to, ali čim pređu našu granicu, kreću bahanalije. Svojevremeno su tako naši gastarbajteri (čast izuzecima) uz glasne komentare olakšavanja otkopčavale pojas čim uđu u Srbiju. Mislim da malo toga govori o našoj policiji kao takve stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan 26 minutes ago, zaludan said: Meni je ovo fascinantno. Tamo gde žive bi im kožu s leđa odrali za to, ali čim pređu našu granicu, kreću bahanalije. Svojevremeno su tako naši gastarbajteri (čast izuzecima) uz glasne komentare olakšavanja otkopčavale pojas čim uđu u Srbiju. Mislim da malo toga govori o našoj policiji kao takve stvari. Ti koji tako voze kroz Srbiju, voze isto tako kroz sve države. I podjednako nerviraju i iritiraju ostale. Veruj mi, stoka je stoka svuda i iako ih kažnjavaju, ne vredi. Vo ostaje vo. Ono o otkopčavanju pojasa, nije vredno daljeg komentarisanja, u pravu si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6121 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 1762 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Izludjuju me ti kompleksasi sto ga tupe levom trakom. Obidjes ga desnom i on i dalje ne shvata sta radi i nastavlja levom. Kolega je u Makedoniji dobio kaznu sto vozi levom na auto putu a u desnoj nije bilo nikoga, to treba i kod nas uvesti i to ne samo za auto put 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8652 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Mene izludeo jedan sto gnjavucka po autoputu,nigde nikoga on na autoputu malo malo pa pipa kocnicu, i ja kad sam krenuo levom da ga obilazim on daje gas i pretvori se u trku puzeva.Nit ja mogu brze,nit mogu da se vratim u desnu od njega, nazad vec jedan mi blica kao da ne shvata sta se desava,ne smem da kocim zbog njega.Jedva se rascivijasmo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Najjače kad čujem nekoga sa argumentom: "Pa ja vozim 130km/h, a to je maksimalna dozvoljena brzina, što bih ti se ja sklanjao u desnu traku, kad mogu voziti levom, tI iOnAkO nE sMeŠ vOzItI iZnAd OgRaNiČeNja?". Ne, ne možeš. Ako ćeš već da citiraš zakon, leva traka služi isključivo za preticanje, a koliko će ko da vozi, to je već druga stvar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5228 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 1868 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Sharky - Alex said: i to ne samo za auto put Dadoh upvote, ali sam ga obrisao kad sam video ovo. Ne znam odakle ta ideja da se u gradu leva traka koristi isto kao na autoputu ? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8370 Napisano Avgust 3, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1867 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, Sharky - Alex je napisao: Kolega je u Makedoniji dobio kaznu sto vozi levom na auto putu a u desnoj nije bilo nikoga, to treba i kod nas uvesti i to ne samo za auto put Ne treba ništa "uvesti kod nas" - kao i za mnogo drugih stvari, zakon postoji, ali se ne sprovodi (da se ne ponavljam sad ovde o stavu prema saobraćajnoj policiji) A ne možeš nikako izjednačavati sve puteve sa više traka sa autoputem. Niti je isto po zakonu, niti treba da bude isto. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, antir3ality je napisao: Dadoh upvote, ali sam ga obrisao kad sam video ovo. Ne znam odakle ta ideja da se u gradu leva traka koristi isto kao na autoputu ? ЗОБС, члан 35, став 3. Не баш исто, али довољно слично. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Avgust 3, 2022 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, blackmore said: a koliko će ko da vozi, to je već druga stvar. Sve dok me ugrozi onog ispred, ipak je bezbednost uvjek na prvom mjestu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Avgust 3, 2022 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Izludjuju me ti kompleksasi sto ga tupe levom trakom. Obidjes ga desnom i on i dalje ne shvata sta radi i nastavlja levom. Kolega je u Makedoniji dobio kaznu sto vozi levom na auto putu a u desnoj nije bilo nikoga, to treba i kod nas uvesti i to ne samo za auto putTo treba pod hitno uvesti kod nad ,masa vozača koje obidjes desnom trakom ne kapira i ostaje i dalje u levoj.Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 10975 Napisano Avgust 3, 2022 Ne silazi, 2188 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan I kod nas je zabranjeno ,isti je zakon 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...