Dejan88 2481 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 409 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ex GSX-750R Prijavi odgovor kao problematičan U Bg ide onaj ko je brzi, kakva spoljna i unutrasnja... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja na Bogosloviji samo pravo, kroz Tripod. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6120 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1762 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, Dejan88 je napisao: U Bg ide onaj ko je brzi, kakva spoljna i unutrasnja... ma svi su brzi ali ide onaj ko je ludji. Sto se bogoslovije tice, volim da napravim jos koji krug i uzivam u onoj “statui” azurno plave boje, niko ziv ne zna sta predstavlja. Tako nesto sam ja pravio samo manje kada sam ucio da varim i secem, pa spajao razne komadice metala koje sam nasao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5817 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan OBORIO GA I POBEGAO Udes na Bežanijskoj kosi: Vozač automobila udario motociklistu, pa ga samo zaobišao i otišao (VIDEO) WWW.BLIC.RS Na Bežanijskoj kosi dogodila se saobraćajna nesreća, a vozač automobila pobegao je sa mesta nesreće. Procitati komentar.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6120 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1762 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo komentara, veci mamlaz od ovog sto je pobegao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3522 Napisano Mart 29, 2022 Malinar u pokusaju, 1690 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 48 minutes ago, Tarmi636 said: Caka je sto kad bi se spoljasnja koristila samo za prvi izlaz, a unutrasnja za 2,3,4 izlaz. Nikada ne bi dolazilo do ukrstanja i ne bi bilo moguce da neko nekog isece. Sad sam ovo hteo da napišem, redovno ljudi koji izlaze na 3. ili 4. izlazu koriste spoljnu traku, ili jer ne znaju saobraćajna pravila, ili im se jednostavno jebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Glavni razlog je sto je spoljna traka bezbedna. Napravili su ja mislim glupost u zakonu,jer kruzni nije definisan kao takav. U sustini, ako ja idem spoljnom i neko me udari, sve i da sam ja napravio sranje, on je kriv. Jer mi nije ustupio prvenstvo. Dakle, iako je logicno spoljna = prvi izlaz. Ja produzim na 3 izlaz, isece me i udari neko iz unutrasnje trake, on je kriv. I onda je svako krenuo logikom, ok, ja cu voziti spoljnom i miran sam. Sve dok se u zobs-u ili gde vec ne definise da si kriv ako iz spoljne nisi skrenuo na prvi izlaz, a neko te udari nakon toga, idalje cemo imati ovakvo stanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5227 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1868 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kad bi spoljnu traku u kruznom toku sa dve trake koristili samo za desno (prvi izlaz) i pravo (drugi izlaz) 95% problema u kružnom toku bi bilo izbegnuto. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Tarmi636 je napisao: Caka je sto kad bi se spoljasnja koristila samo za prvi izlaz, a unutrasnja za 2,3,4 izlaz. Nikada ne bi dolazilo do ukrstanja i ne bi bilo moguce da neko nekog isece. U Novom Sadu recimo, postoje na par kružnih, usmerivači saobraćaja, gde moraš iz spoljašnje da izadješ na prvom ili drugom izlazu. Gde nema, jbg, poštuj saobraćaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Ee vidis ja to nisam nikad video, niti mi je u auto skoli neko to pominjao. Doduse tad se ne secam da je bipo mnogo kruznih. Da li mozes da mi navedes nemi gde ima taj znak ? Da obratim paznju kad budem prolazio. Ne bude posle, spoljna traka, a ja kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, milomir22 je napisao: Sad sam ovo hteo da napišem, redovno ljudi koji izlaze na 3. ili 4. izlazu koriste spoljnu traku, ili jer ne znaju saobraćajna pravila, ili im se jednostavno jebe Imaju pravo da kruže spoljašnjom trakom, ako nema usmerivača, baš kao i ba svakoj raskrsnici i putu sa dve trake u istom smeru. saobraćaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Tarmi636 je napisao: Ee vidis ja to nisam nikad video, niti mi je u auto skoli neko to pominjao. Doduse tad se ne secam da je bipo mnogo kruznih. Da li mozes da mi navedes nemi gde ima taj znak ? Da obratim paznju kad budem prolazio. Ne bude posle, spoljna traka, a ja kriv Kružni tok futoški put, kod crkve... Kružni tok Rumenački put prilaz NS.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, tu prolazim cesto. Pogledacu sledeci put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1289 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Tarmi636 said: Da li mozes da mi navedes nemi gde ima taj znak ? Mislim da kolega misli na horizontalnu signalizaciju u vidu strelica na kolovozu u svakoj traci koje govore koji izlazi se smeju koristiti iz koje ulazne trake. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5227 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1868 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U Nišu je ispred većine kružnih tokova horizontalnom signalizacijom obeleženo da je spoljna traka za desno i pravo, leva za ostalo. Sad - što mnogi to ne poštuju - to je druga priča. Iznenadio sam se kada mi je prijatelj rekao da u NS to ne postoji. Pogledam na street view - ono istina. I dan danas mi to nije jasno - da se u svakom gradu različito postavlja signalizacija ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 574 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trio Mustang 125cc Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad vrtim film, ne mogu da se setim da sam nekad primetio nesto, sto od znakova, sto od horizontalnih. A iskren da budem i ja se kao mamlaz drzim toga da je spoljna = bezbedna. Toliko pehova sa autom imam, da mi jos samo fali da se cuknem iz unutrasnje sa nekim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1289 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, antir3ality said: Sad - što mnogi to ne poštuju - to je druga priča. Moje neko zapažanje je da oni koji su stalno tu, dakle nišlije, uglavnom poštuju to. Ustvari, uglavnom poštuju usmerivače iz desne trake, a mnogi iz leve idu pravo (pa i ja sam ponekad). Ono što je u Nišu pomalo nelogično je to da, kao sto kažeš, na većini kružnih je leva traka za levo, ali to je skroz naopako na kružnom gde svi pravci imaju dve ulazne trake i dve izlazne. Ako ima dva izlaza, i ako spoljnom trakom može da se ide najviše do drugog izlaza i to u desnu traku drugog izlaza, trebalo bi to isto da bude dozvoljeno i iz unutrašnje trake - da se ide pravo i levo, tako da se koristi leva izlazna traka ukoliko se ide pravo. Mislim, ovo je samo moje tumačenje, sigurno ima saobraćajnih inženjera koji se u ovo mnogo bolje razumeju. U principu, to je upravo ono što se najčešće krši, ali realno nije toliko rizično koliko je kada se ide iz spoljašnje trake levo. Uglavnom kad vidim takve prekršaje, to su vozila sa drugih registarskih područja, pa je donekle jasno da prave grešku jer nisu navikli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1289 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako bi, po mom skromnom mnjenju, trebalo da bude: Umesto toga, u Nišu većina kružnih tokova sa ovakvom konfiguracijom ima takve usmeravače da iz leve ulazne trake mora da se ide levo (ili u krug, to se podrazumeva). 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 810 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, Sharky - Alex je napisao: Evo komentara, veci mamlaz od ovog sto je pobegao Au brate, pa ovog boleka treba prvo imlatiti pa poslati u skolu... pa izmlatiti... pa opet u skolu... i tako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, vasa.93 je napisao: Ovako bi, po mom skromnom mnjenju, trebalo da bude: Umesto toga, u Nišu većina kružnih tokova sa ovakvom konfiguracijom ima takve usmeravače da iz leve ulazne trake mora da se ide levo (ili u krug, to se podrazumeva). Ovako i treba, jer postoje usmerivači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2589 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 1289 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan To je jasno. Ono što sam hteo da kažem je da u Nišu kružni tokovi sa ovakvom konfiguracijom (svi pravci i smerovi imaju po dve trake) imaju drugačije usmeravače - iz desne ulazne može desno ili pravo, iz leve mora levo ili u krug. Ovde na slici i iz desne i iz leve može pravo, jer i na izlazu svakako ima dve trake. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Tarmi636 je napisao: Hvala, tu prolazim cesto. Pogledacu sledeci put Ima i znak, a ima i na asfaltu obeleženo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 810 Napisano Mart 29, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kruzni tok kod BAS-a, sa tramvajskog mosta cepaju pravo kroz krug po sinama i bune se kada im skrenes paznju da je to KRUZNI tok. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, vasa.93 je napisao: Mislim da kolega misli na horizontalnu signalizaciju u vidu strelica na kolovozu u svakoj traci koje govore koji izlazi se smeju koristiti iz koje ulazne trake. Upravo tako, plus postavljeni su plavi znakovi vertikalni. Gde nema usmerivača poptuj pravila saobraćaja. Zamisli dve trake u istom smeru, da li iz leve trake smeš da presečeš onog u desnoj, a da bi skrenuo u desnu ulicu, pa ne smeš, tako i u kružnom toku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3333 Napisano Mart 29, 2022 Drug član, 943 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pravilo br. 1: Onaj ko je u kružnom toku ima prednost u odnosu na onoga ko je van kružnog toka, a to je regulisano saobraćajnim znacima. Pravilo br. 2: Auto u unutrašnjoj traci kružnog toka nema prednost u odnosu na auto u spoljašnjoj traci kružnog toka (kada je u pitanju kružni tok sa više traka)! Da pojasnimo - ne smeš iz krajnje unutrašnje trake (uz ostrvo) da isečeš sve ostale u kružnom toku da bi izašao tamo gde ti odgovara. Dakle, onaj ko izlazi iz kružnog toka nema prednost u odnosu na one koji takođe kruže u spoljašnjim trakama kružnog toka. Da još pojasnimo – govorimo samo o vozilima koja se već nalaze u kružnom toku - oni iz unutrašnjih traka nemaju prednost u odnosu na one u spoljašnjim trakama! Govorimo o samom kružnom toku – ne o prilaznim. Ako postoje usmerivači toka saobraćaja, onda tako se i ponašaš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...