shomsi 57 Napisano Ponedeljak u 19:44 Svrati ponekad, 119 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 Realno bi bilo bolje da je tu trougao a traka za ukljucivanje ide paralelno uz pravac na koji se ulazi...al jbg To me podseca na grcku i ona njihova ukljucenja na obilaznicu ili autoput gde treba u 1 brzini da uletis medju ljude koji idu 100/120...haos 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4748 Napisano Ponedeljak u 20:05 Drug član, 2481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Bio je trougao pa su stavili stop i dzaba, slazem se da je glupo rešenje da su mogli da puste jos napred al jbg stručnjaci i moglo je da se digne da bude vise da ima pregleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1035 Napisano Utorak u 07:08 Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba te znake slepo postovati, kada nemaju smisla. Tu je opasnije stati na stop, nego se ukljuciti brzinom saobracaja. Pogotovo motorom ne bih stao tu na STOP. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4748 Napisano Utorak u 07:14 Drug član, 2481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne bi stao na stop, nije tu dzaba, ukljucujes se na brzu saobracajnicu, koliko puta vozim 80 i neko izleti, ko je onda tu kriv a ima stop, to je dve sekunde, te dve sec su ono, zivis ili upropastis cak i dve porodice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1913 Napisano Utorak u 07:53 Drug član, 538 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nmax 155 Prijavi odgovor kao problematičan Razumem ja kolegu, nekada je potpuno bez smisla stavljen znak i samo se pravi zagušenje saobraćaja, ALI u konkretnom slučaju kod uključivanja na brzu saobraćajnicu se jednostavno mora usporiti i stati ako je to potrebno. Primer gde se ljudi zaleću kao muva bez glave, uključivanje na motoput iz Jurija Gagarina tu kao blesavi se zaleću na usponu i kao ko ga hebe kada sam se već dobro zalaufao idem na život i smrt, pa ako neko vozi u krajnjoj desnoj neka koči on. Sve je to posledica nedostatka osećaja za druge ljude, svi su baje i svima se žuri kada sednu za volan nebitno da li je nabrijana makina ili olupina za otpad... A nismo ni mi na 2 točka cvećke. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10729 Napisano Utorak u 11:29 4_tocka_i_karoserija, 2179 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja lično oduzimanje prednosti smatram jednim od najvećih zla u našem saobraćaju. Najnormalnija pojava je da kreteni sa sporednih puteva uskaču na glavne čim procene da ovi na glavnom imaju vremena da koče, i uz uobičajenu logiku "pa šta, to je samo malo". Pa i njima je samo malo, ali njihovo je važnije... Rođaci, vas desetine i stotine svakog dana nije malo, ama baš nikako. Retko mi se desi ovde kod mene u selu da odem do škole, ili do samoposluge (1-2 km) a da mi neki kreten ne oduzme prednost, a kamoli kad sam duže za volanom... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4748 Napisano Utorak u 11:59 Drug član, 2481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Jutros je autobus u Makisu proleteo kroz trougao, jesam bio dalje ali svakako je usao u raskrsnicu bez kocenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1035 Napisano Utorak u 14:00 (promenjeno) Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, RankoBg87 said: A sto ne bi stao na stop, nije tu dzaba, ukljucujes se na brzu saobracajnicu, koliko puta vozim 80 i neko izleti, ko je onda tu kriv a ima stop, to je dve sekunde, te dve sec su ono, zivis ili upropastis cak i dve porodice. Jer je cesto bezbednije uci pribliznom brzinom saobracaja, nego stati, i ponovo ubrzavati, takodje neko od nazad moze da me udari jer ovo je kao ukljucenje skoro, nije klasicna raskrsnica. Naravno moram da ocenim da nikog ne ometam. Nikada ne oduzimam prednost, niti neko mora zbog mene da koci ili bilo sta. Promenio Utorak u 14:07 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14756 Napisano Utorak u 14:14 Integrisan, 7931 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kako sad to? Pa pravila saobraćaja su egzaktna. Ako ima znak STOP, onda je to AMIN i tu staješ. Nema šta da misliš, treba da pritisneš kočnicu i zaustaviš se. Pa ne može svako da percipira pravila kako on misli, već kako su definisana. Pa i ovaj iza, da je pametan, on bi video da će auto ispred njega stati na znak STOP pa će da drži odstojanje. Nego ne znam šta da kažem, nama izgleda trebaju takve saobraćajne kazne da maknu pola plate taj mesec i da ti se useru u život. Oduzimanje vozila i prava na učestvovanju u saobraćaju takođe. No evo, ljudi napravili grupe gde jedni drugima javljaju gde je policija. Čemu mi da se nadamo? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4748 Napisano Utorak u 14:24 Drug član, 2481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Onaj iza ako udari znaci da ne prati saobraćaj, po tom ispadne ako ti prodjes na crveno da treba i on posto si ti to uradio. Stop je da se stane i pre samog znaka ima linija zaustavljanja. Trougao je da kazem isti djavo, nailazak na pun s prvenstvom prolaza, Samo debele kazne i lako ce se svi opametiti. Evo danas neka devojka vozi 80 u levoj od laste, jes da je 80 ograničenje, svi zivi su je obilazili a desne i ne jebe nikog sto joj svira, malo posle neki drugi lik, ne mogu da se setim koje table, nije Bg, isto leva i opet svi desnom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14756 Napisano Utorak u 14:29 Integrisan, 7931 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i u Smederevu, vozim 30kmh u zoni škole, hoće da me biju. A tamo gde su kamere, ne voze ni 30 nego 20 za svaki slučaj od znaka do znaka. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1035 Napisano Utorak u 15:09 (promenjeno) Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Kako sad to? Pa pravila saobraćaja su egzaktna. Ako ima znak STOP, onda je to AMIN i tu staješ. Nema šta da misliš, treba da pritisneš kočnicu i zaustaviš se. Pa ne može svako da percipira pravila kako on misli, već kako su definisana. Pa i ovaj iza, da je pametan, on bi video da će auto ispred njega stati na znak STOP pa će da drži odstojanje. Jesu pravila egzaktna ali nisu bas uvek dobra, i u svakoj situaciji, nekada je losije slepo postovati. Ja ih iskreno ne postujem uvek. isto na semaforu, radije cu proci na zuto/blago crveno nego neko da me od nazad udari. Mislim to do pola sekunde i slicno. Ne prepustam slucaju i drugima sto ne moram. I generalno ocenis saobracaj i sta se desava. Mozda zvucim malo bahato , nije mi to namera. Nikad nisam imao niti jedan incident, niti bodove. Ni kolima ni motorom, a bas puno i dugo vozim. Nadam se ni ti? i blicajte za policiju kada love gde nema smisla, na industrijskim zonama van grada, autoput i slicno Promenio Utorak u 15:32 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3772 Napisano Utorak u 16:14 Drug član, 912 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Koristis li isti rezon za voznju u inostranstvu? Ne stanes na STOP vec procenis da li je potrebno to uraditi? Prodjes na zuto i slicne stvari? Da se razumemo, nisam ni ja cvecka pa da se zaustavim potpuno pred STOP znakom, ali sam apsolutno svestan ko je tu u prekrsaju. Ne pokrivam sebe nekim drugacijim razmisljanjem. Kad prodjem na zuto, to nije zato sto ce me mozda udariti neko od pozadi vec zato sto zurim/kasnim/mrzi me da cekam, ali sam svestan da sam ja taj koji je to odlucio (i prekrsaj ucinio), a ne vozilo koje vozi iza mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1035 Napisano Utorak u 16:54 (promenjeno) Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Da, vecinu kilometara motorom sam i napravio u inostranstvu, dosta EU. A i Azija, ona je vec posebna, tu je slobodnije dosta. Cak i EU su slobodniji sa nekim stvarima, alkohol mozes do 0.5/0.6 bez kazne voziti i na motoru (3-4 velika piva uvek mozes popiti). Ali sve je to naspram proseka , imaju smisla stroziji zakoni za neke drzave, zavisno od svesti i generalnih problema u saobracaju. 54 minutes ago, grafigo said: Kad prodjem na zuto, to nije zato sto ce me mozda udariti neko od pozadi vec zato sto zurim/kasnim/mrzi me da cekam, ali sam svestan da sam ja taj koji je to odlucio (i prekrsaj ucinio), a ne vozilo koje vozi iza mene. Da ali ako primetis da neko brzo ide iza, nisi sam, kolona, sta znam. Ali meni neke od ovih situacija deluju kao inat. Ova situacija sa biciklom, po mom misljenju je dosta losa voznja ovog sa kolima - na granici za kaznu jer nije drzao bezbedan razmak na vreme, video je mnogo ranije da biciklo ulazi i ne staje. On ili namerno ili nije gledao, pa ide i dalje pravo i tek na kraju se pomera malo levo - Jeste biciklista usao i sve, ali opet, uz samu ivicu je. Promenio Utorak u 17:09 član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 4748 Napisano Utorak u 17:42 Drug član, 2481 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa video je moj, i po meni sta ja imam da se pomeram on se uključuje, da li bicikl, auto, kamion tako se ne uključuje na put, sta da je bio auto u suprotnom smeru, kod bi ja. Evo danas sam imao situaciju, vozim svojom trakom, bicikl u suprotnom smeru, auto bukvalno prelazi na moju stranu i obilazi bicikl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1035 Napisano Utorak u 17:56 (promenjeno) Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan A ti si to, idi bre Ranko, pa ne znam sto to tako gledas dramaticno, ne znam jesi li ozbiljan skroz - pomeris se malo, ucinis vozilu koje ide u susret i gotovo, sta sada. Nismo sami u saobracaju. Ko ce da vozi iza bicikliste 15kmh. Mozda je Azijska voznja ostavila posledice na mene, ali solidarisem se u svim tim situacijama, samo da se razume medjusobno. I za biciklistu, mogao si 2-3 sekunde ranije malo levo i kraj. Ti kao da lovis te situacije. Promenio Utorak u 17:59 član Blackened 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3772 Napisano Utorak u 18:01 Drug član, 912 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Jeste mozda jaca Rankova reakcija, ali stvarno biciklista nije bacio ni pogled ka njemu. Ok, super je sto je on usao u ulicu sa pravom prvenstva prolaza uz samu ivicu, ali ni da pogleda da vidi da li je bezbedno, da li mu dolazi neko od pozadi ili jos gore da mozda mu dolazi kamion u susret, a Ranko u njegovom smeru. To je samozivo isto koliko i pesaci koji ne pogledaju pesacki vec samo krenu da prelaze preko zebre. Od tog samozivog kretanja kroz zivot kasnije dobijes bahatog, da l' za volanom, da l' za biciklom, da l' peske. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1035 Napisano Utorak u 18:07 (promenjeno) Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Jeste gledao, Ima kontakt pogleda dva puta bicikliste na 0:1 i 0:2 - nisu se razumeli . jesu opiceni biciklisti, tu nema price. Promenio Utorak u 18:11 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 10729 Napisano Utorak u 19:26 4_tocka_i_karoserija, 2179 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ako je gledao, taj biciklista je svesno oduzeo prednost Ranku (o ovome sam pisao "malopre"), a ako nije gledao, onda je ludak. U svakom slučaju, gas i brisači. (Nemoj neko da se primi da sam ozbiljan za ovo) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11829 Napisano juče u 04:19 Ne silazi, 2714 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moramo da razumemo i te bicikliste.Dopizdelo im da vrte pedale.To je zadnje vozilo u nizu u saobracaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 18199 Napisano juče u 08:15 Ne silazi, 1299 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bežim od bicikliste na široko. Čuvajte se najčešće su pijani (ne mislim na sportske bicikliste) baš zato što policija ne haje za njih. Kad ga srušite vi ćete biti taj bahati mamlaz bez obzira na okolnosti, jer vas tako ostali učesnici u saobraćaju gledaju. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...