Satelis 16067 Napisano April 20, 2022 Integrisan, 9329 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto se nasli "prozvani" u Sharkievom postu kad decko nista slagao nije, suva istina, zbori generalno a ne pojedinacno upereno prstom . pogledajte ulicu u kojoj zivim, uzas od parkiranih vozila ovako nikad nije bilo, moji derani su na slici Da li je normalno da su deca, pesaci na ulici, vozila na trotoaru (?) pride ulica je toliko uska da se knap dva automobila mimoidju, kombi i auto vec ne mogu, neko mora na trotoar. Doselila se četvoročlana porodica u ovu belu kucu sa leve strane, žive kao podstanari. Otac svoja kola ima, Majka takodje, Sin i Snaja isto.... ej svako po automobil. Da se razumemo, nemam nista protiv njih, nit protiv dosljaka, nit sto svako ima po vozilo (mogu 10 imati ako hoce) al imam protiv drzave/sistema sto dopusta ovako nesto. Ovo nije slucaj samo u mojoj ulici i nije od juce, polako ali sigurno ce sve dvosmerne ulice postati "jednosmerne" koliko automobila ima nacickanih. Ne znam kako ce resiti taj očigledno sve veći problem, nit je na meni da mislim o tome al da je dobro, to nikako nije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3597 Napisano April 20, 2022 Malinar u pokusaju, 1714 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Satelis said: Ne znam zasto se nasli "prozvani" u Sharkievom postu kad decko nista slagao nije, suva istina, zbori generalno a ne pojedinacno upereno prstom . pogledajte ulicu u kojoj zivim, uzas od parkiranih vozila ovako nikad nije bilo, moji derani su na slici Da li je normalno da su deca, pesaci na ulici, vozila na trotoaru (?) pride ulica je toliko uska da se knap dva automobila mimoidju, kombi i auto vec ne mogu, neko mora na trotoar. Doselila se četvoročlana porodica u ovu belu kucu sa leve strane, žive kao podstanari. Otac svoja kola ima, Majka takodje, Sin i Snaja isto.... ej svako po automobil. Da se razumemo, nemam nista protiv njih, nit protiv dosljaka, nit sto svako ima po vozilo (mogu 10 imati ako hoce) al imam protiv drzave/sistema sto dopusta ovako nesto. Ovo nije slucaj samo u mojoj ulici i nije od juce, polako ali sigurno ce sve dvosmerne ulice postati "jednosmerne" koliko automobila ima nacickanih. Ne znam kako ce resiti taj očigledno sve veći problem, nit je na meni da mislim o tome al da je dobro, to nikako nije! Niko se nije našao prozvanim, daleko od toga, ali duh grada je takav da se masovno doseljava, a istovremeno iseljava veliki broj ljudi. Problem je ono što sam ja naveo, da danas svako hoće ličnu mobilnost u vidu automobila, a to nema veze sa došljacima i domorodcima, već sa nekim novim trendovima života. A rešenje, pa rešenje je da gorivo toliko poskupi da privatni automobili budu dostupni samo buržoaziji, ili još bolja varijanta, da gorivo (fosilno) potpuno nestane i ne bude dostupno nikome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 20, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nije slucaj samo u mojoj ulici i nije od juce, polako ali sigurno ce sve dvosmerne ulice postati "jednosmerne" koliko automobila ima nacickanih. Bez navodnika jednosmerne moraju postati sve manje ulice jer su jako loše projektovane mreže ulica. Nema drugog rešenja jer je svuda izgrađeno preko mere i bez plana. A rešenje, pa rešenje je da gorivo toliko poskupi da privatni automobili budu dostupni samo buržoaziji, ili još bolja varijanta, da gorivo (fosilno) potpuno nestane i ne bude dostupno nikome.I ovo je tačno ali istovremeno osim lične mobilnosti ne postoji ni masovni javni prevoz u gradu tako da onda ne ostaje nikakva druga mobilnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 20, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Онај који нам је изнервирао Травелмена се кретао као плава или црвена стрелица. Невезано за то ко има предност, то је контра смер. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 20, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, Zuba87 je napisao: Онај који нам је изнервирао Травелмена се кретао као плава или црвена стрелица. Невезано за то ко има предност, то је контра смер. To je ta situacija, on se kretao crvenom strelicom a ja narandzastom pa da skrenem levo u poenkareovu. A sudar je mogao da bude odprilike gde je tacka dunav stanica autobusko stajaliste ali malo blize ostrvu. Nije mene iznerviralo njegovo ponasanje nego njegov komentar gde je znak da je kruzni tok. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano April 20, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, X8 Vračar je napisao: Proveri ali je vrlo moguće da nema znaka za kružni tok. Ne sećam se tačno jer tu uvek dolazim iz Cvijićeve i idem desno i desno u 29. Znači samo desno idem u toj raskrsnici tj. pored Motolenda jer samo zato i idem tamo. Za leva skretanja mislim da bi bilo logično ovako kao što je Google obeležio Nema znak da je kruzni tok , video posle kad sam se vracao kuci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6493 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1877 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Taj kruzni tok koji nije kruzni tok inace nije nikako definisan. To sto je taj skrenuo levo i isekao te nije napravio nikakav prekrsaj, on cak tu ima isprekidanu liniju. Ceo taj kruzni tok nema nikakav znak osim obrnutog trougla kada se ukljucujes u poenkareovu. Nema znaka za obavezan smer desno, nema da je kruzni tok, nema da je levo jednosmerna, kuda god da se kreces tu nisi u prekrsaju. Moja zena (pocetnik) imala tu slican problem i bas me pitala pa smo jednom prilikom stali tu da vidimo sta i gde 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano April 21, 2022 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm... Vi koji mislite da@travelman nije u pravu pravac kod Jasminka na obradu osnovnog gradiva! Jos danas! Sta je ovde dvosmerno? ??? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano April 21, 2022 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Satelis je napisao: Da li je normalno da su deca, pesaci na ulici, vozila na trotoaru (?) pride ulica je toliko uska da se knap dva automobila mimoidju, kombi i auto vec ne mogu, neko mora na trotoar. Iskreno u ovakvim situacijama ste sami krivi, tj krive su nadlezne sluzbe sto su to dozvolile. Niko se nije povukao 1m vec je svako ozidao ogradu na samoj ivici svoje parcele. Postavljao si slike tamo gde zidas kucu, tu je jos gore, svima ograde odmah do puta i niko ne posustaje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16067 Napisano April 21, 2022 Integrisan, 9329 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem sto se nisu jos uvukli sa kapijom, trotoar ima Ok sirinu u tom delu do mene, od mene idu sabani koji misle samo na svoju guzicu. E tu je problem, svi hoce da imaju veliko dvoriste, travu/cvece, da im bude komotno a automobil tap ispred kapije na trotoar/ulicu. Od puta udaljenost kapije/ograde kao kuca kad se zida, min 1.5m i bice dosta bolje. Ovi sto parkiraju na trotoar, zajebi me toga.... siri kapiju, pravi jos jedan ulaz pa svoj auto parkiraj u svoje dvoriste.... da sam vlast jebo bi ih samo tako jer je to cist bezobrazluk. Sto se tice druge lokacije gde zidam i gde cu se Boze zdravlja preseliti za godinu, dve.... tu je slepa uska ulica, 6 kuca koristi drum tako da nema nikakve frke jer niko ne ostavlja nit moze ostaviti automobil na putu. Svaka kuca predvidela je P za kola pa tako isto i ja vec sad planiram kako cu odraditi dvoriste ne bi li napakovao bar 4, 5 automobila. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, ser je napisao: Sta je ovde dvosmerno? ??? Улица. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4111 Napisano April 21, 2022 Drug član, 921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Zuba87 je napisao: Онај који нам је изнервирао Травелмена се кретао као плава или црвена стрелица. Невезано за то ко има предност, то је контра смер. Ako je ovo uradio totalni je retard. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1099 Napisano April 21, 2022 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ovaj dolazio iz pravca Bim Slavije i dosao do raskrsnice kod navodnog kruznog toka i tu nije imao znak obavezan smer pravo, ili znak zabranjeno skretanje levo, ni znak kruzni tok, ni oznake na kolovozu za obavezan smer, ni znak da je jednosmerna ulica, odnosno zabranu saobracaja u navedenom smeru a imao isprekidanu liniju, kako je onda on moga zna da ulazi u kontra smer? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Јесте мало конфузно, али мислим да постоји хоризонтална сигнализација. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8901 Napisano April 21, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1949 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @ser pogled iz drugog pravca sugeriše da je sve dvosmerno: Stvarno ko ide iz ovog pravca ne može da zna gde šta i kako. Slažem se sa konstatacijom da je ovo projektovao neki retard. Ili, neki drugi retard nije obeležio po projektu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano April 21, 2022 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan @zaludan nije taj uleteo tu, vec na sledece levo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano April 21, 2022 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, ske je napisao: Ako je ovaj dolazio iz pravca Bim Slavije i dosao do raskrsnice kod navodnog kruznog toka i tu nije imao znak obavezan smer pravo, ili znak zabranjeno skretanje levo, ni znak kruzni tok, ni oznake na kolovozu za obavezan smer, ni znak da je jednosmerna ulica, odnosno zabranu saobracaja u navedenom smeru a imao isprekidanu liniju, kako je onda on moga zna da ulazi u kontra smer? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8901 Napisano April 21, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1949 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, ser je napisao: @zaludan nije taj uleteo tu, vec na sledece levo Shvatio sam, ali se odavde vidi da nigde nikakvog znaka nema, a i isprekidana linija je celom dužinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8901 Napisano April 21, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1949 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, ser je napisao: 1. ti znakovi ni na koji način nisu obavezujući za onog ko dolazi iz pravca fotografije 2. da li ti stvarno očekuješ od prosečnog učesnika u saobraćaju u Srbiji da gleda i tumači znakove koje nije u obavezi da poštuje? P.S. i dalje se slažem da je lik iz Travelmanove priče debil, ali je nažalost takvih mnogo u saobraćaju 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нажалост, Залудан је у праву. Људи не гледају ни семафор, а гледаће знаке за друге учеснике... Опет је до изражаја дошла виспреност Београд пута у избегавању обавеза, невероватна брзина и скочност код возача где се на законе гледа као на 400 м са препонама и, наравно, сналажљивост у заобилажењу здравог разума код пројектаната. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6493 Napisano April 21, 2022 (promenjeno) Drug član, 1877 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je nekada bila okretnica gradskih autobusa, tada okretnica autobusa po nekom zakonu nije smela biti kruzni tok zato nije obelezena kao kruzni tok. Kako rade ljudi u drzavnim sluzbama mozda ce se za nekih 20-50 god. pojaviti neki sluzbenik koji ce reci dosadno mi da ubijam ovih 8 sati radnog vremena aj nesto danas da radim. Severna tangenta, tj zaobilaznicu Zemun-Borca-Pancevo je preCednik otvorio recima da je to najbrzi autoput u Srbiji sa tri trake, posle toga stavili ogranicenje 50km/h. Niko iz policije ne zna da obijasni zasto je 50, navodno krivi putari i neki njihov zakon. Posle postavili metalne branike izmedju dva smera celom duzinom, ocekivao sam da ce povecati ogranicenje na 80 ili 100 kad ono opet nista. Promenio April 21, 2022 član Sharky - Alex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1099 Napisano April 21, 2022 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, ser je napisao: ova dva trougla tebe mogu da navedu da pomislis da si u jednosmernoj ulici, jer nista sem toga ti to ne govori. I to tek kad prodjes to odvajanje desno, ka Bim Slaviji, znaci nekih 5-10 metara. Pre toga nemas nikakav znak koji bi te obavestio da je jedan smer. On tek kad izvrsi radnju skretanja levo, koja mu nije nicim zabranjena, moze da vidi ta dva trougla...a i to je pitanje, sobzirom pod kojim uglom stoje...a i tad je vec kasno. Sve u svemu, jako zbunjujuca situacija. Propust i odgovornost onog ko je zaduzen za projektovanje i odrzavanje saobracajnice. Ali nisam siguran da bi ti u slucaju, ne daj Boze, saobracajne nezgode , da si na levoj strani kolovoza, izbegao odgovornost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6493 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1877 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljivo… juce kad se gledao ovaj kruzni tok na google mapsu nije bilo strelica za obavezan smer, danas ih ima. Jos “neko” cita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1099 Napisano April 21, 2022 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan ma nista ne znaci ako ima na google mapsu ako na licu mesta nema E sad, ko jos cita?!?!?!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7775 Napisano April 21, 2022 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, ske je napisao: Ali nisam siguran da bi ti u slucaju, ne daj Boze, saobracajne nezgode , da si na levoj strani kolovoza, izbegao odgovornost. Ajde da se sudarimo? Uslov je da zovemo hitnu pomoc i prijavljujemo povrede! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...