Jump to content

Moto Zajednica

Vazdusna Puska

Recommended Posts

• Drug član, 1981 postova

Što GixxerK6 kaže, prebrza dijabola je često bezveze.

A satelis, ne moraš da je nosiš na merenja, ona je već bila na merenju.

Zato sam i rekao, svaki model mora to da prođe pre nego što može da ide u prodaju, to je nešto kao homologacija vozila.

Konkretno tvoja Kral N01s jeste u D kategoriji 

BigCat je u C

Ja sam kupio jednu pušku u prodavnici koja je u to vreme bila nedavno otvorena i dali su mi neki šugavi papir gde se zapravo ograđuju iako je prodavana kao D kategorija i takve su joj reklamirane karakteristike.

Zato sam i odlučio da proverim, i čike iz Zavoda za ispitivanje oružja i municije su mi poslali rezultate merenja, pa sam ja moju pušku prijavio u policiju.

Screenshot_2026-07-02-20-49-28-739_com.android.chrome.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1754 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Prijavljujte sve te vazdušare policiji.
Ortak nije prijavio, mislio da ne treba. Ovi iz prodavnice poslali izveštaj o kupovini policiji (moraju po zakonu) panduri došli i uz vazdušnu pušku su mu oduzeli i svo lovačko oružje plus je popio i neku kaznu.
Lovačko oružje niti dozvolu za bilo koje više nikada neće moći da dobije.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

• Drug član, 1294 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R

Ne vidim razlog zašto bih prijavljivao ako ne mora po zakonu ? Kupio sam pre 5-6 goduna Cometu , baš sa tražio iz D kategorije, mislim da je brzina zrna 190, kalibar 4.5. Dobio sam neke papire,  ozbiljnoj radnji sa kupio.

Jeste ovo banana država, ali valjda ima neka provera pre prodaje, homologacija...  Nije me još niko posećivao iz policije :)

• Ne silazi, 1492 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Pa ortak nije dobro mislio. Ako je kupio oružje c kategorije a to je morao da zna pogotovo što je i lovac onda je obavezan da ga prijavi. Za oružje d kategorije prodavci ne šalju ništa u mup-sup šta li je već.

• Drug član, 1755 postova
Pre 13 sati, vidakn je napisao:

Prijavljujte sve te vazdušare policiji.
Ortak nije prijavio, mislio da ne treba. Ovi iz prodavnice poslali izveštaj o kupovini policiji (moraju po zakonu) panduri došli i uz vazdušnu pušku su mu oduzeli i svo lovačko oružje plus je popio i neku kaznu.
Lovačko oružje niti dozvolu za bilo koje više nikada neće moći da dobije.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk

Ako je malo vremena proslo i zabuna je oko kategorije krenula iz prodavnice moze da dobije oruzje nazad, samo da sve lepo obrazlozi na sudu i posle policiji u zahtevu i na terenskoj proveri.

• Drug član, 1981 postova
Pre 2 sati, lemy je napisao:

Ne vidim razlog zašto bih prijavljivao ako ne mora po zakonu ? Kupio sam pre 5-6 goduna Cometu , baš sa tražio iz D kategorije, mislim da je brzina zrna 190, kalibar 4.5. Dobio sam neke papire,  ozbiljnoj radnji sa kupio.

Jeste ovo banana država, ali valjda ima neka provera pre prodaje, homologacija...  Nije me još niko posećivao iz policije :)

Ne postoji Cometa koja je u D kategoriji a da se prodaje kod nas, pisao sam o tome već.

• Drug član, 1294 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure, KTM 390 Adventure R

Kapiram ja tebe, ali mi i dalje nema logike. Odem u radnju, kupim pušku, dobijam karakteristke na papiru koje kažu da je oruđje D kategorije, i sutra to neko može da ospori ? Valjda mora to oružje da prođe neku homologaciju da se ti podaci potvrde ? U suprotnom može radnja da prodaje Kalašnjikov u da se zakune da je do D kategorija, mogu i deca da koriste (karikiram malo).

Evo baš otišao da vidim za ovo moju prangiju, piše na stranici prodavca (mislim da je i uvoznik) da je D kategorija, ne bi valjda smeli toliko da se zajebavaju....

cometa 220.jpg

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja