Bor-i-slave 8540 Napisano juče u 16:56 Ne silazi, 1671 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja imam u selu neku Umarex jako slabu vazdusaru. Pucamo po dvoristu kad dodje drug. Svi, koji prodju to vide. Stoji mi na zidu u dnevnoj sobi, pa i svako, ko je bio kod mene je pitao sta je to i zna da imam. Niko nije prijvljivao da ja znam, ne znam ni sta bi da prijave. Dijabola iz te puske ili kuglica, ne mogu baciti dalje od 100m pod uglom. Jedino da pocnem da gadjam prolaznike A o pcp 9mm, to je vec ozbiljno oruzje za koje ne treba dozvola. To bi bila skupa igracka. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 874 Napisano pre 23 sati Drug član, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan @Bor-i-slave Da, ja nisam imao licna iskustva ali sam siguran gde god pucao a da nije streliste po necijoj prijavi bi oduzeli oruzje. Neki modeli mogu da budu jako tihi sa supresorom, cuje se samo okidac tako da ako si na privatnom posedu, ne pravis galamu, ne ugrozavas komsijsku bezbednost samo tako moze da prodje. Drugi problem je sto se dolet zrna neprijatno cuje kao i udarac u metu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17939 Napisano pre 20 sati Integrisan, 9814 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U MML prestao sam pucati iza kuće. Došao neki dan stric do mene da mi kaže da će me prijaviti. Slavko, Žika i Stevan sedeli su u dvorištu, čuli su pucanj i Stevanu je metak proleteo iznad glave, pogodio goluba, dijabola je pala dole i mačka je za sat vremena donela pogođenog goluba. Inače Slavko i Žika daj Bože da su 3x seli zajedno, svo troje nikad.... i da, imaju 70-75 leta. Znači klasične seronje koje žele da komšiji crkne krava jer to što sam čuo od strica nema veze sa mozgom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoranP 300 Napisano pre 15 sati Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Futog Motocikl: Qingy sm200 SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Satelis je napisao: U MML prestao sam pucati iza kuće. Došao neki dan stric do mene da mi kaže da će me prijaviti. Slavko, Žika i Stevan sedeli su u dvorištu, čuli su pucanj i Stevanu je metak proleteo iznad glave, pogodio goluba, dijabola je pala dole i mačka je za sat vremena donela pogođenog goluba. Inače Slavko i Žika daj Bože da su 3x seli zajedno, svo troje nikad.... i da, imaju 70-75 leta. Znači klasične seronje koje žele da komšiji crkne krava jer to što sam čuo od strica nema veze sa mozgom. Bez obzira na seronje, treba biti pažljiv i stalno na oprezu. Zna se da prazna puška opali jednom godišnje. Pratim temu od početka i rešio sam da kupim vazdušaru, da li ima neko neku preporuku za pušku do 200e? Gađao bi uglavnom golubove. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 874 Napisano pre 13 sati Drug član, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ZoranP je napisao: Bez obzira na seronje, treba biti pažljiv i stalno na oprezu. Zna se da prazna puška opali jednom godišnje. Neke puske imaju kocnicu na okidacu. Ranije sam redovno podesavao pusku trazeci bolje rezultate i shvatio sam kako moze sama da okine puna ili prazna svejedno, ako se igras sa podesavanjem trigera/okidaca, svi smo trazili da okidac bude mekan i fin da pri okidanju sto manje pomeras pusku a sve radi preciznosti/ponovljivosti pogodaka u papirnu metu. Tako da pazljivo oko trigera, moze da bude na vrhu "kolena" i ti odlozis punu pusku i kako je spustis ona opali. Sa druge strane moze da bude pravilo kod PCP da nikada ne natezes cekic ako neces da opalis a ako se to ipak desi da opalis pa da odlozis pusku. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 874 Napisano pre 12 sati Drug član, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan @Bor-i-slave Vidi oko 9mm primenu, to je super sto je masivno ali moras da nadjes namenu, kao kod motocikla prema nacinu koriscenja biras za pocetak model pa onda marku Kod FX PCP imas liner a ne cev tako da se lako prebacujes sa kalibra na kalibar, sa dijabole na slug i igrali smo se na FX Impact sa kalibrima 5.5-9mm, za papirnu metu najbolji balans je 5.5 Teze dijabole i veci kalibri imaju vecu udarnu moc ali treba veci plenum i jaci/tezi cekic/udarac da se ispali, veci pad fps, losiji balisticki koeficijent itd. Udarac u metu je impresivan, razvali sve a nije precizno/ponovljivo kao sa 5.5 Svojevremeno sam gledao na YT sa 6.35 PCP FX ili nekom drugom puskom ubiju divlju svinju (mozda ne onu od 100 kila) ali se puca sa 30-50m dok zrno jos leti brzo pa ima vecu udarnu moc jer posle te distance brzina sa dijabolom drasticno pada, ali se puca jako precizno u odredjenu tacku u glavu. Bilo gde drugde da pogodis bez obzira na kalibar samo bi je ranio. Za papirnu metu mislim da je 5.5 idealno u svakom smislu. Ja sam pucao u tablu lima na 100m, ofarbam ga u oranz boju zbog kontrasta na 100m i na njemu nacrtam debelim flomasterom matricu, kocke 70*70mm, pucam, skidam farbu, farbam, pucam i posle 1000 dijabola iako je lim debeo vremenom dobije stomak napravi se ne bananu. Htedoh reci kada pucas precizno u jednu tacku posle serije udaraca u jednu tacku svaki materijal se deformise. Nekada sam imao kao pocetnik onaj sabirnik kao levak pa na kraju klapna sa osovinom koja sabira zrna i baca ih dole na gomilu, sjebo sam to za jedan dan, klapna izubijana a osovina kriva da klapna ne moze vise da radi. Pored motocikla Airguns zaista dobra a jeftina zabava (oruzje i oprema mogu da budu skupi) ali posle toga vazduh i municija jeftino, za 10EUR dnevno zabave koliko hoces 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8540 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 1671 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru. Zaista ovoj od 9mm ne vidim namenu. Malo bih se igrao i okacio na zid, kao ovu sto sad imam. A ova sto imam, narucena online, zbog jednog detlica, koji mi je svakim svanucem dolazio i busio stiropor fasadu na kuci. Nikako nisam uspeo da mu se prikradem. Danima sam krpio fasadu, i na kraju je detlic otisao negde. Ili mu je neko, il nesto drugo, doslo glave. Ta Umarex puska je jako neprecizna, ima aluminijsku cev spolja, a mislim da nema ni zlebove, jer ispucava i celicne kuglice. Nekad u osnovnoj sam isao na sekciju streljastvo i bio sam relativno dobar. Cak sam se i opstinski i regionalno takmicio. Ali siromasna oprema skole i dve stare anschutz puske, profesori odbrane, nisu omogucavali dalje napredovanje. Sve u svemu odustajem od pcp, ukoliko se ne promeni volja za njom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17939 Napisano pre 10 sati Integrisan, 9814 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, ZoranP je napisao: Bez obzira na seronje, treba biti pažljiv i stalno na oprezu. Zna se da prazna puška opali jednom godišnje. Sedeo ispod smokve, meta je bila zakacena na stubu šupe, gde je sve od drveta na 30m, pucam ka Smederevu Seronje su iza mene levo i dijabola nikako ne ide ka njima. Nergo nervira ih zvuk kad opalim i kad pogodi dijabola dasku..... može im se da me sjebu i prestao sam. Ovo kad sam pucao je kod mene kući Klenak, pre toga zvao sam komsije i najavio da se neko ne pita šta se sad čuje/desava. Jaka je puška i poprilično se cuje, pogotovo posle ciscenja cevi. Brale to se čuje kao malokalibarka. @GixxerK6 Treba mi savet......kako i čime čistis cev 5.5mm na PCP pušci i da li je uopšte čistis? Gledao sam par varijanti. Jedna je da se od strune trimera napravi da kažem kanap gde se udene pola tufera. Tufer se isprska Balistol sprejem, provuče od ulaza ka usnama tj izlazu. Sačeka se 10min i ondak se isto ponavlja sa suvim tuferima sve dok se ne odmasti cev. Druga varijanta su filcani cepovi. Na prvi se isprska sprej, ubaci, opali. Posle provući suve još 3-5kom. i može se pucati. Prvih 30 dijabola mogu sarati. Ovo je ono šta sam pročitao, šta kaže tvoja praksa? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 874 Napisano pre 8 sati Drug član, 1470 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000R, APRILIA RSV4 E5 Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da veci deo clanova Airgun foruma cisti na isti nacin ako se nije smislilo nesto pametnije ali ovo radi Ja koristim Ballistol ulje, nije sprej vec ulje mada je funkcija ista, imam sinteticku gurtnu/konopac koju sam oblozio u termo buzir da se ne savija pri guranju u cev i imam na vrhu jednu omcu. Na PCP nategnem cekic nazad (kod prelamace prelomis/otvoris cev) i sa prednje strane gurnem gurtnu i kada omca izadje u nju stavim patch krpicu mada moze bilo koja pamucna natopljena malo sa Ballistol uljem, krpica treba tvrdo da prolazi kroz cev dok se provlaci, tako par puta dok krpica ne izadje skoro pa cista. Onda jedno ili 2 provlacenja suve. Ne treba nikakave cetke da naprave neku stetu jer prvo tu nema barutnog punjenja pa sve sto moze da ostane u cevi je od olova dijabole, olucenja za dijabolu nisu cesta u cevi niti su duboka. E sada sta ce biti posle ciscenja da li ces odmah dobiti bolje rezultate ili ne to ti niko ne moze reci jer ima tu mnogo faktora koji uticu a mnogi su rekao bih nepoznanica, mislim da svako mora da provali kako njegovo oruzje funkcinise i sa kojom municijom i da se prema tome rukovodi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17939 Napisano pre 37 minuta Integrisan, 9814 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, ZoranP je napisao: Pratim temu od početka i rešio sam da kupim vazdušaru, da li ima neko neku preporuku za pušku do 200e? Gađao bi uglavnom golubove. U najavi cinimi se da ćeš imati problema vrlo brzo, ima par razloga. Prvi razlog je taj što kad spicis goluba ili gugutku završiće u nečijem dvorištu uglavnom ranjena ... prijaviće te pre il kasnije. Drugi razlog je još grdji.... Pošto kazes da bi golubove gadjao, razmisli o onim ticama koji imaju nanogicu, ti su nečiji. E tad si ga najebao sigurno. Uzi pucu, mete i prangijaj bezbedno maximalno, najbolje rešenje. Ako ćeš tice gadjati...gavran, svraka, pogotovo svraku je tesko pogoditi (prelamačom). @GixxerK6 Hvala na savetu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...