Alekre 12919 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Francuska još uvek koristi TDM900 i Indonezija uz Fjr1300 i XJ900. Grci voze Stroma. Japan VFR800. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, Alekre je napisao: Francuska još uvek koristi TDM900 i Indonezija uz Fjr1300 i XJ900. Grci voze Stroma. Japan VFR800. Alekre , iskreno , nisam replicirao tebi , ti si OK covek ! nego , dali je neko od pomenutih kupio neki od tih motora u poslednjih 10 godina ??? mozda Grci ? a sta oni imaju za pratnju i koliko , da pogadamo , ima Grcka sluzbenih motora ? skoro sam siguran da Grci imaju i RT-je , za Francuze znam da imaju ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14720 Napisano Februar 8, 2019 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Mi po navici samo najskuplje, kao tito sto se vozio u Pullmanu. Ipak je BDP u porastu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Francuska žandarmerija 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče odela, trebalo bi da imaju fluorscentna i sa vidnim natpisom na leđima i grudima, takođe i kaciga bi morala da bude fluorscentna sa natpisom. Ovako kad bi sišao sa motora i odaljio se od njega ne bih znao da je službeno lice. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, štampar said: хахаха...ха... Мој класић у војсци је умео да каже ''штета што је Дан артиљерца само једном годишње,сећаш се да је тад било и меса у тањиру'' Znaci i ta prica o vojsci je laz puno su me lagali ccc 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14720 Napisano Februar 8, 2019 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Secam se tvoje reakcije na "bljak" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17204 Napisano Februar 8, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, hard_rock je napisao: Znaci i ta prica o vojsci je laz puno su me lagali ccc Dok sam bio u Vojsci (mart 1977-maj 1978), hrana u mojoj kasarni nije bila loša nego očajna. Nekoliko puta smo "štrajkovali" (prošli smo kroz trepezariju i odbili smo da uzmemo hranu), a klasa pre mene je jednom prilikom su uzeli hranu i prosuli ispred trepezarije. Uglavnom smo dobijali (tokom cele godine) neki usmrdeli kiseo kupus, zatim boraniju, zatim nešto što jeličilo na mešavinu graška, pirinča i krompira (a najviše je ličilo na lepak), ....! Pasulj, makaronu ili pire krompir sam imao prilike da probam desetak puta za petnaest meseci. U danima kada smo imali skok padobranom dobijali smo i "letački dodatak" (u početku bio jogurt i eurokrem, a kasnije samo jogurt). 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, Ausländer said: У војсци се за куваре дешавало да иду они "који нису за пешадију", не бих да вређам, али кувари у војсци су најчешће лица са сметњама у развоју која су некако успели да убаце да "одслуже". 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, sasa ns 1 je napisao: evo jedno pitanje ,koje su još jedinice JNA imale motocikle i koje.Ovo bi moglo da bude nova tema.Recimo službeni motocikli u JugoslaVIJI,može i ona od pre 2 svetskog rata.Mnogi od nas neznaju ništa o tim starovremenskim motociklima i njihovim vrlinama i manama. Po mojim saznanjima iz vremena kad sam bio u vojsci, po završetku obuke u Kraljevu su odlazili u jedinice vojne policije, garde, izviđača i neki su bili raspoređeni kao kuriri. Što se tiče motocikala, kad sam ja bio instruktor, za obuku smo imali Bicikl ( za one koji nisu znali ni njega da voze ), Tomos T 15, Moto Guzzi Stornelo 175, Moto Guzzi Falkone 500, Moto Guzzi V 35 / I i Moto Guzzi V 35 / II . Imali smo i jedan BMW R 69 - ali on je bio namenjen za oficire. Što se tiče Saobraćajne vojne policije, kolko znam, nekad su vozili NSU 175 ( verovatno i 250 ), pa su prešli na Moto Guzzi Falkone 500, ( za Gardu je tad nabavljena neka količina Moto Guzzija V 50 ili V 75 ) , pa na kraju Moto Guzzi V 35 / II, A Garda je imala BMW R 60 ili R 75. Zadnjih dvadesetak godina sam nailazio na neke slike iz kasarne u Kraljevu gde se moglo videti i nekoliko Kawasakija, Hondi i još nekih drugih motora, ali mislim da to nije zvanično nabavljano već zaplenjeno tokom ratova ( protivna strana mobilisala nekom motocikl, a vojnik koji ga je vozio upao u zasedu pa on zarobljen, a motocikl zaplenjen - bar su mi tako objasnili neki koje sam pitao " otkud ti motori u vojsci " ) . A što se tiče hrane u vojsci, može da priča ko šta hoće, al ja ne znam nikog da se vratio iz vojske i da je smršao. Ne znam nikog ni da se ugojio, al su se ljudi uglavnom malo popunili - došli na meru i postali onakvi kakvi i treba da budu . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u vojsci smršao 15kg za prva tri meseca. Uspeo sam do kraja da navučem koji kilogram nazad ali je to jednostavno bilo strašno iskustvo za moje telo. Majka je plakala kad me videla. Bilo, ne ponovilo se. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan pre 17 minuta, Ausländer je napisao: У војсци се за куваре дешавало да иду они "који нису за пешадију", не бих да вређам, али кувари у војсци су најчешће лица са сметњама у развоју која су некако успели да убаце да "одслуже". U mojoj kasarni se znalo da oni koji ne uspeju da završe obuku - završavaju u pešadiskim kasarnama u " Džuboksu " , a to je bio deo u kuhinji gde se pere prljavo posuđe. Mislim da su kuvari ipak bili na malo višem nivou. Takođe znam iz pouzdanih izvora da se puno obraćalo pažnje na ishranu vojnika, jer ti vojnici su bili nečija deca i nikom nije išlo u prilog da se porazboljevaju zbog hrane. Primera radi, nije mi poznato da se u vojsci porazboljeva 50 - tak vojnika zbog salmonele, a to se maltene dešava svake godine sa decom u školama, vrtićima i sličnim mestima . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16045 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 1175 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se uvek pitao kako je i zašto JNA izabrala Moto Guzzi? I sada je on pomalo egzotika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Februar 8, 2019 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Jedino dobro ce biti ako se neko ogrebe za A kategoriju na ovim motorima inace vojsci trebaju motori koliko taksistima povoljan kredit za kupovinu Ferarija. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan 12 motora , a verovatno nece skoro da kupe jos , po , da zaokruzimo 20.000 je 240.000 eura a neka od 7.000.000 stanovnika Srbije kupi svaki dan paklu cigara njih 2.000.000 ( plus ja ) po bar 1 euro , a verovatno je cifra mnogo veca , dodemo do 2 miliona eura dnevno !!!! o cemu mi tupimo ? ( trosimo testaturu ? ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 706 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da dodam , u cilju bezazlenog sprdanja za kolegu vidakn TDM je kanturina !!!! 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9916 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1029 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan 43 minutes ago, štampar said: Отишао сам са 72 а вратио се са 68 кг... Otišao sa 78 a posle mesec dana na polaganju zakletve 68.Posle obuke sam postao ćato (u to vreme jedini u četi sa stalnim prilaskom telefonu) a pozadinska spavaona pored naše pa sam se nekako "normalizovao" na 86 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan 19 minutes ago, SQTR said: Jedino dobro ce biti ako se neko ogrebe za A kategoriju na ovim motorima inace vojsci trebaju motori koliko taksistima povoljan kredit za kupovinu Ferarija. Tako nekako, za paradiranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 8, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, SQTR je napisao: Jedino dobro ce biti ako se neko ogrebe za A kategoriju na ovim motorima inace vojsci trebaju motori koliko taksistima povoljan kredit za kupovinu Ferarija. Na ovim motorima se niko neće ogrebati za " A " kategoriju jer se tu već dolazi sa položenom " A " kategorijom. Obuka se vrši u Kraljevu . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dangubas 1197 Napisano Februar 8, 2019 kojekude, 251 postova Lokacija: nbgd Motocikl: tražim, gledam, probam, biram.. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Due je napisao: Ja sam se uvek pitao kako je i zašto JNA izabrala Moto Guzzi? I sada je on pomalo egzotika. Pre 1 sat, štampar je napisao: По старом добром обичају са ових простора,некоме улетела лова... Neko je nekom rekao, a po sećanju ja čuo da su na osnovu odštete WW2 italijani ( između ostalog ) prvi dostavljali motore za JNA, kasnije i švabe ( ovi su verovatno sa popustom ), dok su japanski presretači lakomoguća neka donacija posle autobusa.. *možda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 636 Napisano Februar 8, 2019 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ni jedan drugi motor ne bi izdrzao sto su izdrzali "Falkonci" u Kraljevu. Stane ti motor: skines svecicu, razbijes keramiku i smanjis zazor i "WROAR!!". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da dodam , u cilju bezazlenog sprdanja za kolegu vidakn TDM je kanturina !!!! napokon neko normalan!!!Sent from my SM-G900F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
A.J. 348 Napisano Februar 8, 2019 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Moscow/Beograd Motocikl: R1200GS & R1250GS Prijavi odgovor kao problematičan Sa diskusije o r1250rt u vojsci lgano na krepane macke u kaca za kupus 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Februar 8, 2019 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan 12 motora , a verovatno nece skoro da kupe jos , po , da zaokruzimo 20.000 je 240.000 eura a neka od 7.000.000 stanovnika Srbije kupi svaki dan paklu cigara njih 2.000.000 ( plus ja ) po bar 1 euro , a verovatno je cifra mnogo veca , dodemo do 2 miliona eura dnevno !!!! o cemu mi tupimo ? ( trosimo testaturu ? ) Dugotrajno robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.Ivo Andric Sent from my SM-G900F using Tapatalk 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Singularitet 2495 Napisano Februar 8, 2019 Stari S.W.A.T., 975 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: crf1100adv Prijavi odgovor kao problematičan Citirajući Andrićevo duboko promišljanje u kontekstu opremanja jedinica garde motociklima nemačkog proizvođača ukazuješ na očiglednu štetu za građanina koji nije sposoban razlikovati istu od svojih koristi, istovremeno izdižući sebe iz čabra prosečnosti, darujući kroz banalizovano tumačenje sebi posebnu visinu i značaj. Ja prost čovek, drago mi za gardu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...