Jump to content

Moto Zajednica

nenada

Članovi
  • Broj tema i poruka

    247
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Interests
    Motociklizam,istorija motociklizma,voznja Maunti bajka ,slikarstvo,itd...
  • Motocikl
    Aprilija Pegaso 650 Cube, MZ TS 125, BMW R 65

Poslednji posetioci profila

3034 profile views

nenada's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

283

Reputacija u zajednici

  1. Najbolji časopis bez kojeg je bilo gotovo nezamislivo ziveti.Posedujem i neke brojeve iz šedesetih godina.Svih sedamdesetih i pocetkom osamdesetih godina je na naslovnim stranama bilo odštampano i ime nase bivse drzave (u drustvu uglavnom zapadnih zemalja), sa cenom u nacionalnoj valuti.Recimo,u Jugoslaviji 1972 godine "Motorrad" je kostao 7 dinara, dok je 1980.godine kostao 60 dinara.I nikada nije bio jeftin. Uvek je magicno privlacio pogled na naslovnicu sa onom crvenom pozadinom i belim slovima "MOTORRAD".
  2. Prolazio sam kasno posle podne, i na putu iznad Ralje ka Kosmaju,video oboren motor pored koga su dezurali policajci.Motor je poprilicno unisten,viljuska je skroz uletela u masinu,delovi su bili rasuti oko motora..Policija nije dozvoljavala zadrzavanje,ali se dalo videti da je u pitanju cetvorocilindras,naked,mislim bele boje.Nema krvi,nema ni drugog vozila u kojeg je motorista udario.Zna li neko nesto vise,sta je sa covekom?
  3. Da,ali taj deo filtera,ta metalna mreza uopste nije za podcenjivanje, jer ume da bude gusta i da znacajno sprecava dovod vazduha i tako gusi motor.Uzgred,malo je zakacio i papir,ali nema veze.Inace,momak koji je pitao za pomoc neka slobodno improvizuje,ima tu par mogucnosti za proveru,na primer, neka izbaci filter na kratko da vidi da li ce tad motor da se opet gusi na tim obrtajima koje je naveo.Moze i da se proba sa parcetom zenske najlon carape, preko ulaza za vazduh na airboxu da postavi i zategne carapu koja sprecava ulaz prljavstine.Ja sam to isprobao,deluje ,ali se carapa jako brzo napuni prljavstinom.Na kraju, iz originalnog filtera sam izbacio papir i oko spoljne mreze stavio sunjdjer(ne obican, vec sundjer predvidjen za filtere) koji je uz to periv.Sada je trajan,kada se isprlja,operem ga,i to je to.Naravno,svaka kombinacija filtera moze da trazi malo stelovanje na srafu za mix vazduh- benzin na karburatoru. Sve ovo navedeno podrazumeva da je majstor pre svih provera dobro nastelovao karburator.Nadam se da ce ovo pomoci kolegi.
  4. Samo ti sumnjaj,ja sam se sa takvim filterom neko vreme slatko navozao.Nije razbusio papir u filteru vec metalnu mrezu sa obe strane filtera,da bi isti lakse uvukao vazduh.Dao je savet da se kupi neki kvalitetnij filter.Tvoja sumnja je pomalo uvredljiva,sta to znaci,da izmisljam,lazem?
  5. Preporucio bih ti majstor Bokilica.Pre nekoliko godina mi je radio servis na Pegasu,i upozorio da mi ne valja vazdusni filter koji je bio nov.Razbusio ga je na vise mesta da bi dobio vise vazduha i to je dobro funkcionisalo.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja