Jump to content

Moto Zajednica

Benelli TRK 502

Recommended Posts

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06

pisao sam i njima(benelli Österreich) trazio sam da me upute ali nisam dobio nijedan odgovor. sajt je kao sto je poslao@otolePG-MNE ali na nemackom. svakako cu morati da cekam prestanak karantina pa onda dalje. nekada se ne poklapaju kockice kako zamisljamo. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9290 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 8 sati, Vampa je napisao:

Svakako mi je glupa prica koju je ispricao ali ajde da vidim. to se desava samo kada je hladan kada se zagreje ne pusta

Boldovano je simptom loseg semeringa.

Telo se na toploti siri = bolje zaptivanje, kad se hladi ide obratno, skuplja se i dodje do propustanja antifriza.

Nije ovo nista strasno, drugaru je na MT07 isto procurela pumpa vode posle male km predjene (oko 20K ako se ne varam).

Ispusti se antifriz, skine pumpa, rasclani, zameni potrebno i resen problem.

Svakako ovaj kvar trebao bi da podlaze garanciji.

@Satelis rekli su da vise ne pusta ali kako sam steko utisak o njima ne bi mi bilo cudno da su sve zamazali silikonom da ne pusta. po papirima sve podleze garanciji sem potrosnih delova kao sto je lanac,kocnice itd. 

• Integrisan, 9290 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Lezi dole i isprati pogledom tacnu lokaciju odakle pusta ako krene opet, uslikaj obavezno.

Odusak ako imaju 2 u glavi ne bi smeli zapusiti.

• U prolazu, 10 postova
On 3/7/2021 at 10:15 AM, Vampa said:

koliko si visok? @Kal El

176-177, zavisi kako se probudim! :)

On 3/7/2021 at 4:19 PM, mrmiki said:

@mick imaju u prodaji i imaju na lageru, beli i crni :)

@Kal El Iskustva su ok, ozbiljna firma. Po specifikaciji 251 ima 3-4cm nize sediste (ako sam dobro zapamtio), bio sam ja sa suprugom da gledamo za nju. Ako si iz BG kao sto ti pise na profilu najbolje da odes do njih, probas, popricas sta te zanima, imaju max strpljenja. Supruga je visoka 170, njoj odgovara moze lepo da spusti celu nogu

Bio sam, probao sam, momak iz Burnout-a reče da je razlika negde 6-7 cm. Na TRK251 meni su pete bile nekih 1 cm od poda, što mi rekoše da može na štelovanju da se reši, što mi je ok. Ali 502 svakako otpada...

• Drug član, 1548 postova
  • Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita

Ljudi, hteo sam da vas pitam za mišljenje.

Bio sam da pogledam i uporedim TRK251 sa TRK502/TRK502X, i dobio sam osećaj da je 251 uradjen ZNATNO lošije, da ne kažem nekvalitetnije.

Evo šta sam primetio:

1. Kontakt brava, prekidači, retrovizori, cajgeri... kao da su sa nekog jeftinog Sprint kineskog skutera (u poredjenju sa TRK502X nebo i zemlja)

2. Vešanje napred i nazad, mnogo kruto, loš odziv ima, nekako kao da je neravnomeran rad (u poredjenju sa TRK502X nebo i zemlja)

3. Završna obrada farbe, plastika, rama, vila, točkova... odaje utisak opet nekog baš baš jeftinog motora (u poredjenju sa TRK502X nebo i zemlja)

4. Sedište, materijal i punoća, opet mnogo lošije odradjeno (u poredjenju sa TRK502X nebo i zemlja)

Što se tiče agregata i menjača, deluje mi da je završna obrada ista kao na većem bratu.

Za 4000 evra koliko košta TRK251, ja sam mislio da će to biti dobar motorić za svakodnevnu vožnju, 6 brzina, vodeno hladjen, ooogroman rezervoar, mala potrošnja, udoban položaj sedenja, jeftina rega, plus sav potrošni materijal je nov. Ali sam se iznenadio, kako deluje jeftino i obično (u poredjenju sa TRK502X nebo i zemlja)

Da li neko možda ima drugačije utiske?

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit

@Markone88 1:0 za tebe :) iskreno nista od toga nisam gledao, bitno je bilo da zeni odgovara velicina (sto ovo zvuci :lol2:) i tezina. Sasa ga je nahvalio, ako budem opet isao da ga vidim, obraticu paznju na tvoj spisak, hvala :).

Sto se cene tice, jedino pribliznoj ceni a da je novo je bio CF Moto NK300, on mi deluje bas kao igracka brzo smo odustali od njega, a kad je proban trk vise se nije ni mislilo o NK. 

Razmisljao sam i na drugu stranu, mozda ce nekome da pomogne, 4k evra za nov TRK251 19KW i bio je u oglasima KTM 390 Duke 2018god 4150 evra 35kw, ne moze da se uporedjuje, jedino sto je trk nov i jeftinija registracija i verovatno i odrzavanje. Moje misljenje kad bi birao sta bi odlucio bi se za KTM.

@Kal El i ja sam tvoje visine i vozio sam motor i sa fabrickim sedistem pola stopala mi je bilo na podu ali sam narucio nize sediste tako da je sada celo stopalo na podu. nisam video Trk251 uzivo ali ne bih razmiljao i pre bih se odlucio za 502

@mrmiki moram da ti kazem da te neke jeftinije modele KTM-a kao i BMW F650GS i BMW C650 prave kinezi, cak miskim da je ista fabrika kao i cf moto :)

Promenio član Markone88
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

3 minutes ago, Vampa said:

C650 ima jedan poznanik i koliko se secam rekao mi je da je to kymco sa BMW znackom

Pa to je to, Kinezi, Vijetnamci, Tajvanci... nisu Japanci :)

• Podržavam 1

Da me ne shvate kolege pogresno, ja mislim i vec sam pisao o tome, da je Benelli TRK 502x sjajan motor za taj novac. 

Nego neko rece da ima KTMduke 390 za slicne pare polovan, a i on je kinez :D

mislim da ce biti uvek raspravke kinez i evropa dok god ne budemo shvatili da se sve proizvodi u kini.mozda se nesto i pakuje u evropi ali je ipak kineski proizvod.pre nedelju dana uhvatili firmu koja je kineske maske pakovala u pakovanje "Made in Austria"

2 minutes ago, Vampa said:

mislim da ce biti uvek raspravke kinez i evropa dok god ne budemo shvatili da se sve proizvodi u kini.mozda se nesto i pakuje u evropi ali je ipak kineski proizvod.pre nedelju dana uhvatili firmu koja je kineske maske pakovala u pakovanje "Made in Austria"

Sve to stoji. Ja nisam popio svu pamet sveta, ali bar za motore znam ovoliko, kad pipneš i sedneš i čujes neki Suzuki ili neku Hondu ili neki BMW shvatis da je kvalitet dosta bolji od Benelli, CF Moto, Kymco, Royal Enfield itd

Ali sa trenutnim cenama polovnih "kvalitetnih" motora, bolje kupiti nov "kinez" i manje brige :)

• Podržavam 1

• Drug član, 2307 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Šta ima da se raspravlja? Dovoljno je pogledati istoriju jedne Honde pa uporediti početak te kompanije sa kinezima i sve je jasno. Japanci su se susretali sa istim predrasudama i sa istim stereotipijama u poletku izgradnje brenda "japanski motor".

Pogledaj kineski motor pre 20 godina i pogledaj kineski motor sad...

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

• Podržavam 2

@Markone88 u pravu si drugacije jeste. ne zelim da budem grub ali bilo mi je bolje da uzmem nov benelli nego vstrom star 6-7 god za iste pare. ne mora moj primer da bude pametan ali ja mislim da sam dobro uradio samo sto sam servis pogresio.

@mickproblem je oduvek sto je u srbiji uvek stizala kineska roba zadnjeg kvaliteta ali sada vidimo da i kinezi mogu biti dosta kvalitetni.

vozio sam UM renegade 125 (united motors) neka americka marka koja je pod vodjstvom Indian motors. od amerike je imao samo kocenje,zadnjom je kocio i prednji tocak ostalo je sve kina. i sto mogu da kazem da nije mogao X-max125 da mu pridje malo na startu dok ne zakaci UM 2-3 i ode. ili je mozda sto je na x-max-u vozac bio 10kg tezi :)

20200823_135312.jpg

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Benelli trk702x
pre 5 minuta, Vampa je napisao:

@otolePG-MNE ne golicaj mastu daj jos slika :)

@Vampa nije bio baš neki veseli povod za okupljanje pa iz tog razloga nisam izbacio sve slike. U stvari je bio oproštajni skup našem prijatelju i kolegi koji je stradao nedavno u Podgorici

RM-10002.jpg

• Tužan 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja