Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSF 1250 S Bandit

Recommended Posts

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750
milomir22 milo ime,ne moj da ti dođem,i.........sredim to.
Neka ja cu, nemoj se ti muciti!
Poliramo auspuhe po kucama, nosimo svoj alat

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Malinar u pokusaju, 1714 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Moj motor bi bio strašno krupan zalogaj za svaki vid detailing-a. Vozi se svaki dan, a čisti jednom u sezoni, eventualno malo češće operem hladnjak za ulje.

Zet je još gori od mene, iako ne vozi motor, enterijer auta mu je katastrofa, blago rečeno.

Skoro išli na neku svadbu i otera on kola u perionicu kod komšije. 

Onaj mučenik nagrabusio sa enterijerom. Cena za celokupno pranje mu je bila npr 700 din. On kaže mom zetu, "Brate, moram da ti naplatim 1000, ovo je bilo prljavo Ne daj Bože". Zet mu da 1200, aj' kao da ga časti, onaj više nikada nije hteo da mu opere kola. Pokušao još 2 puta da otera u tu perionicu, oni ga vratili, kao velika im gužva. Mislim da su mu negde okačili registraciju i obeležili ga kao nepoželjnu mušteriju.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

Pa kako mu se ne gadi sjesti u takav auto? Ne znam, kod mene moraju i auto i motor biti cisti i uglancani. Vozim se i ja, ali motor dobije ciscenje nakon svake voznje. Tako je lakse i nema toliko posla kao kad se uhvati cistiti jednom godisnje. Isto tako, kad kopujem motor mogu mu oprostiti i neki tehnicki nedostatak koji cu kasnije rjesiti, ali kad vidim da nije opran mjesecima i da na njemu ima blata od prosle godine, taj motor automatski dobije crveni karton od mene.

• Drug član, 3396 postova
  • Motocikl: Blackie

Dva dana tražim kacigu po prestonici,ne nađoh naravno,ne kupuje se u sred sezone...Sva sreća divno vreme za vožnju motocikla po istoj:grr:!

Al' kupih nešto potrebnije...windshild:jee1:,'vaki:

PPFTTX1.jpg

U Motolandu 10100din,trebalo bi biti 'vako:

RlYsNfc.jpg

Ne mogu čekati Ivana,da se vrati sa odmora.Mislim da će biti ok,za svaki slučaj tu je i deflektor...

Detaljniji izveštaj sledi,kad rešim rasturati pola motora!?

• Sviđa mi se 2

Ako jos nekome nastradaju testisi svaki put na jacem kocenju jer ga suvozacica nabije odozada na tank, definitivno preporuka za Triboseat. Vrijedi tih 20€ definitivno. 586a30b2e48247cf6d31ca5310c14eb3.jpg

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

yD7DOjZ.jpg

Ništa se ne skida od plastika,samo instrument tablu izvući i pomeriti u stranu:

z007ZrU.jpg

Odviti dva imbusa ispod instrument table da bi je izvukli,dva gore levo i desno da se oslobodi vizir...Kada se izvuče instrument tabla videćete jos dva imbus šrafa u dubini,drže vizir,jedan četvorka,drugi manji...taj manji se šrafi u maticu,navoj naliven  gumom...

uPnbT1y.jpg

To malo čudo mi oduzelo skoro dva sata,na njemu su okačeni vizir i plastika,valjda kao neko osiguranje...Lako se svuče vizir i pomenuta plastika ali kad treba vratiti znoj  me okupao tri puta.Znači onako kako stoji gore na fotosu se nabaci plastika pa vizir,vizir ide spolja...sve to treba ubaciti u predviđeno ležište gume sa navojom,mesta malo...Na kraju sam ono proširenje do prstiju isekao pa ubacio i to jedva,sa kontra strane,ko ima debele prste nikako ga ne skidati iz ležišta,mada se mora iseći proširenje...ne mora nego skidati kompletnu plastiku oko fara i td. pošto je u komadu,migavce sklo iti...Trebao sam ranije iseći,napravio gumenu podlošku,na nju metalnu i stegao.

Elem,nisam nešto oduševljen izgledom,višlji je od bivšeg sa deflektorom ali zbog ugla kao da nije,par cm...Jedino što je iz komada,proba sutra...Ne deluje pouzdano za stavljanje deflektora,hm...

• Sviđa mi se 1

Ne kažu džabe-kad prespavaš možda jutro donese nešto...i hej,jutros i ne izgleda loše,čak naginje prema sviđanju ali vazduh će reći sve.:)will see

dVRRdJo.jpg

wVvBb1y.jpg

• Sviđa mi se 3

Probano,140km...Kota,Rajac...

O3BhKeI.jpg

Isti...lepše pakovanje,dobro malo bolje je,a i danas je vetrovito...Ako ništa barem je lepši,sa deflektorom bi bilo pravo ali uvijao bi se, videćemo.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1065 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Imam utisak da svojom figurom taj vizir uopšte ne podiže struju vazduha preko vozača već samo ima produženu konturu onog kraćeg te strujanje provlači direkt na facu.

A kad bi gornja polovina bila malo izvijenije konture? Da li može i hoće neko to da napravi?

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

Opran,namešten deflektor,ne izgleda loše,ne deluje mekano vizir...Proba neki drugi dan.

I zalepih stiker,da l' zbog svetla,čini mi se ok,ružno?

jGkSPd7.jpg

Izdržala je muški:) Suzy u Petak i Subotu Beogradsku vrelinu,haos...Samo ti je muka od toliko gasova,mnogo vozila,samo sam jednom obišao kolonu na semaforu,nisam realno ni imao potrebe,ispred dva tri auta ali da sam tamo svaki dan,da su nacrtane 4 pune linije ja bih obišao,šta?Uvedite pravilo gospodo da vozila na semaforu naprave prolaz,po sredini,onda nema prekršaja,nema rizika...ako vas uopšte u šta sumnjam,bole uvo za motocikliste,sem kad je registracija, jer sve je frekventiji saobraćaj,put lošiji,uvala koliko hoćeš,šine vire kao kapije:)...

Pošto elaborirah stanje na BG putevima:) da se vrnem na poentu posta...10w40 se razgradi još na žegi,počinje menjač da lupa u nižim,češće menjanim brzinama,kad se  'ladne van grada vrati se u normalu,znači definiticno je za nju 10w50 prava mera,šteta šta ga Shell nema, odlično se pokazao,drugo menjanje vozim...

Evo jučerašnja,jedna sa Rajca,samo da joj duvanje usmerim van tintare...

nFlB7tq.jpg

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Ma ništa bez Alije...Nišanio merio i naručim neke čepove(4kom.), sa još nekim džidža bidžama...

jodHafe.jpg

...isekao ona pera,pasuje knap...Hm...odlepim gore pokazani stiker,ružno,golemo i lepnem ga na čepove,opkrojim i...neje loše:).

yAfrKe6.jpg

Ovaj originalni ako nekom fali pokloniću,da dodam ne pasuje čep sa GSXF-a što mi prosledi kolega @blackmore na inicijativu @N.F.S.-a,hvala...za malo je manji,čak ga i oštetih budžeći nešto.

Eno ga na fuzasteru...

ERYaQtX.jpg

A ka'ću probati vizir sa deflektorom,za vikend pominju neku kišu,a ne mogu ga paliti za 10km...neka ga.

I treba da operem lanac,ne nađoh petrolej,usputno u dve gvožđare...kažu nema ga na tržistu...aha!?Nagoveštaj nestašice?

Dalje nisam tražio,mrzelo me...

• Sviđa mi se 3

pre 36 minuta, Disko Nindža je napisao:

Imas na pumpama Akra K2, odlicno sredstvo za pranje lanca

Kako ga ja perem trebalo bi mi 3 boce pošto je jedna oko 700ml,a i ne bih da ga "jede",nov je lanac...Ma naći ću petrolej,alternativa je nafta...

• Hronični Motociklopata, 7360 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Ne pereš ti to kako treba, i ne dovoljno često, ne pereš jako zaprljan lanac kada pereš redovito pa je mnogo lakše i brže,

sa jednom bocom bi trebao bar 4-5 puta da opereš komplet lanac lančanike i felne,

Akra K2 NIJE  agresivna na plastiku i gumu i nemoraš da se brineš za gumice u lancu, ja je koristim godinama i nikad problem nisam imao, tako da bez brige.

Naravno, poželjno je da imaš onu trostruku specijalnu četku za čišćenje lanca, to mnogostruko olakšava i ubrzava radnju.

Promenio član Disko Nindža
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R
On 12.8.2022. at 8:40, shoyyka je napisao:

Hvala na sugestiji,kolega...dokupićemo...:)

a9AqUUJ.jpg

Ma kakvo to pranje lanca, sta ga negujes ko da je od zlata, teraj bre to i podmazuj samo....

Lancu je bitno samo da ne zardja, a to je lako, samo se podmazuje s bilo kojim guscim uljem.... 5 lanca vec vozim tako a ranije sam i ja tako pickao i zajebavao se, a isto mu izadje, sa svima predjem oko 30.000, cistio ili ne....

• Podržavam 1

• Malinar u pokusaju, 1714 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Ima još jedna caka bitna za dugotrajan lanac, posle 20-30 000 km, treba zameniti samo prednji lančanik i lanac dosta duže istera.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja