Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

@wraggHuh to je teska prica. Sa posiljkama kasne kamoli sa reklamacijama ako bi je uopste uvazili, bio bih bez gume tj bez motora bar mesec dana...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Evo rekao bih ti da je vozis dok je ne potrosis, ali ja sam neki dan skoro nove gume bacio radi istog problema i znam da me je uzasno nerviralo. Svo to vibriranje utjece na lezaj tocka, lezaj upravljaca i svasta jos nesto, a da ne pricam da moze biti i opasno.
Kupi novu, a tu reklamiraj, pa ako prodje imas jednu u rezervi.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1625 postova
  • Motocikl: Honda NC750x
Pre 7 sati, SaleKg je napisao:

Dunlop trailmax D609 izdržala 7k.

20240703_134833.thumb.jpg.8c26f6e05172ad467afb90ba580283c0.jpg

20240703_134839.jpg

Ja sam jos i dobar, nov sam u svetu dva tocka pa nisam toliko napinjao, moje su na 9k i joj ima malo ako gledamo sredinu, bas cu da slikam danas.

• Svrati ponekad, 295 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X
Pre 7 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Jbt , nekako mi bas malo.. pa to je nekome 2,3  meseca 

Malo je al' svi se žale ne te D609. Prva ugradnja. Ko je dobio Metzeler bolje je prošo.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi scooter club, 1656 postova

Brigstone s22... nekih 8000km,od toga je bilo skoro 3000km autoputa kad sam proslo leto dolazio za Srb i nazad za De. 3 kofera. Guma jeste skupa,ali vredi. 

20240624_122823.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2304 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow
pre 7 minuta, DaliborBP je napisao:

Brigstone s22... nekih 8000km,od toga je bilo skoro 3000km autoputa kad sam proslo leto dolazio za Srb i nazad za De. 3 kofera. Guma jeste skupa,ali vredi. 

20240624_122823.jpg

...vredi svaku paru, bolesno dobra guma...👌

uzimam ih ponovo cim sprzim ove Pirelli Angel GT2.

IMG-20230816-180239.jpg

Ja sam se bas 'opustio' sa njom. Iako ovo nije motor za stazu, lezanje u krivinama,sa ovom gumom bas se lepo vozi. Sigurna je,ni da mrdne. :moto2:Levu ivicu sam uspeo jos malo 'skinem...' 

20240626_103802.jpg

• Sviđa mi se 1

• Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50

Continental Conti Road Attack 6. Ne mogu da postavim slike jer ovaj glupi sajt mi ne dozvoljava ali tako dobro drze da sam odusevljen. Sada smo dosli sa malo preko 2000km alpa i jadrana. Vozis koliko si hrabar ona drzi do kraja.Po kisi jednako dobra. Jedino sto se brzo trosi. Posle deonice karlobag-stari grad kao da sam bio na stazi pocela da se guzva i čupka pri rubovima 😄    Od sada su sve buduce gume Continental jer vec 2x potvrdjuju da su najbolje. Pirelli me isto odusevio ali Continental je jos meksa i prijemcivija za asfalt.

• Zbunjen 1

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

@punisa 16 Koja je Conti Road Attak 6?
Da nisi permutovao sa Michelinom Road 6 ili si mislio na Conti Road Attack 4?
Koliko znam 4-ka je poslednji model, imam je i ja i oduševljen sam i sa gripom i sa potrošnjom :) 

Promenio član Dudico

Probajte Conti Sport Attack...

boles' od gume ...

Takodje, meni najlepsa sara ikada na gumi.

Screenshot-2024-07-05-11-00-55-917.jpg

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 2

Da je li neko koristio Conti Trail Attack 3 ili neka druga preporuka za gume za GS-a?
Uskoro mi stiže običan R1200GS LC iz CH, i moraće da se menjaju gume skoro pa odmah, a nikakva iskustva nemam ni sa tim gabaritima ni sa tom težinom motora...ovo što sad vozim u odnosu na sv.kravu je biciklo

Vožnja 95% asfalt a onih 5% možda makadam do nekog vidikovca :) 

image.png.55ebb84e2fda67503696556c49294ebf.png

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
5 minutes ago, Dudico said:

Da je li neko koristio Conti Trail Attack 3 ili neka druga preporuka za gume za GS-a?
Uskoro mi stiže običan R1200GS LC iz CH, i moraće da se menjaju gume skoro pa odmah, a nikakva iskustva nemam ni sa tim gabaritima ni sa tom težinom motora...ovo što sad vozim u odnosu na sv.kravu je biciklo

Ja na 1100GS uglavnom koristio Metzeler Torunce (bio zadovoljan), prethodni put kupio Mitas Terra Force (najgore što sam ikad vozio), a zadnjih hiljadu kilometara po vozim na Dunlop Trailsmart Meridian (i extra sam zadovoljan u svim uslovima).

Sa Conti Trail Attack sam pre 12-13 godina (dok sam vozio Transalp) imao vrlo loše iskustvo (bukvalno počele da pucaju i da se raspadaju posle par meseci i par hiljada pređenih kilometara), tako da Conti više nisam kupovao (iako verujem da je ovo bila u pitanju samo neka trenutna greška u proizvodnji).

• Hvala 1

Ziko,bez uvrede,ali ozbiljan motor mora ozbiljnu gumu. Pogotovo ako se putuje. 

Ispricacu moju situaciju od ponedeljka,zahvalan Bogu i dobrim gumama. 

Vracao se iz Srb za De. U Madjarskoj kad sam prosao Budimpestu,autoput,2 trake i zaustavna. Noc, 1 iza ponoci.. Vozim na tempomatu 135km/h ,u desnoj traci kamioni. U daljini u poslednjoj sekundi vidim nesto crno ,blize levoj stani autoputa i bankine. Refleksno cimnem desno i brzo levo,sreca pa nije kamion bio pored mene nego u 'repu' i imao sam prostor za taj manevar. Zena spavala pored mene,cerkica 20.meseci iza .... 'bukvalno' skocili oboje. 1 km dalje,vozac kamiona u zaostavnoj traci... Sta se desilo,gazni sloj gume se odlepio od karkase i predpostavljam otkotrljao se do leve 'bankine/ograde' i odbio se i ostao u levoj traci. Ovo nije znanje sa moje strane,nego refleks... Da nisam pre mesec dana stavio novi continental preimium contact 7,ovo verovatno sad je ne bi pisao. Guma jeste skupa,ali me je odrzala pri toj brzini na putu i spasila 3 zivota. Zao mi je,neko drugi je 100% naleteo,ali ja nisam mogao reagovati i uticati na to. Onda se setim,da vozim motor,ne znam kako bi prosao... Strah me i da pomislim. Pazite ljudi,nije uvek do nas. 

Promenio član DaliborBP
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Piaggio ZIP, XL600V

Ima do gume, ali ima i do auta. Mada porediti auto i motor nije bas pravilno. Vrlo slicna situacija se meni desila na medjugradskom putu, doduse na 110kmh, u pola noci mrtva srna u mojoj traci u mrklom mraku. Imao sam zimske gume za zamenu, tipa kleber, i izbegao sam u poslednjem trenutku. Bila su kratka svetla jer su mi prosla kola u susret (koja su blicala ali ja se nisam obazirao - sto je moglo da bude kobno). Bmw serija 1. Da je bio zenin tada 500l prevrnuli bismo se. Ima i do auta i do vozaca.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 3 sati, Dudico je napisao:

Ja. Imam ih i sad. Doduse dobio prednju koja je falicna i pravi vobling do 55kmh. Inace guma drzi bolesno ali se i trosi brzo. 

• Sviđa mi se 1

Vozio sam svasta u zivotu od automobila, sto sluzbenih, sto mojih ali kad smo kod guma, tu se nikada nije stedelo, najbolje koje sam ikada vozio su bile Good year Eagle f1 asimetric 3 letnje i Michelin Alpine 6 zimske...

Pre 3 sati, Punktmann je napisao:

Ima do gume, ali ima i do auta. Mada porediti auto i motor nije bas pravilno. Vrlo slicna situacija se meni desila na medjugradskom putu, doduse na 110kmh, u pola noci mrtva srna u mojoj traci u mrklom mraku. Imao sam zimske gume za zamenu, tipa kleber, i izbegao sam u poslednjem trenutku. Bila su kratka svetla jer su mi prosla kola u susret (koja su blicala ali ja se nisam obazirao - sto je moglo da bude kobno). Bmw serija 1. Da je bio zenin tada 500l prevrnuli bismo se. Ima i do auta i do vozaca.

Moj auto nije klasicno putnicko,neka limuzina ,itd. Povisen je ,tj . tu kao 500L. Ali dobro je upio ovaj manevar. 

• Sviđa mi se 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Izvinjavam se kolegama koji su prethodno komentarisali, ali ja sam mislio da je pitanje bilo o moto gumama, a ne o auto gumama.

Ukoliko sam pogrešno protumačio pitanje, za izvinjavam se.

A inače se trudim da na gumama ne štedim.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Nema potrebe za izvinjavanjem,mi smo malo otisli u spam i samo smo se nadovezali koliko su gume bitna stavka na motoru/autu. Izvinjavamo se mi tebi. :takoje:

On 5. 7. 2024. at 10:47, Dudico je napisao:

Stiglo mladunče od BMW-a i to baš sa ovim gumama (na slikama kod kupovine se nisu ni videle) i to DOT 23 rekao bih da su na oko 50%

Javljam ozbiljnije utiske čim se registruje i otisne na asfalt :) a inicijalni utisak nakon baš-baš kratke vožnje je da se čuje prednja na nagibu...

• Drug član, 1437 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Guma ima 11.000 km... Do repera ima jos kolko oces... Motor tezak 300kg , sa suvozacem i 3 kofera , pa , mozda polovina toga vozeno...
Road 6 GT

519d8dde2555d22339e3f312beb19823.jpg99b69c75e3a1147e4e320cfd3dbffc22.jpg

www.medinobend.rs
www.bendovi.info

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 2915 postova
Pre 2 sati, Darko Mihajlovic je napisao:

Guma ima 11.000 km... Do repera ima jos kolko oces... Motor tezak 300kg , sa suvozacem i 3 kofera , pa , mozda polovina toga vozeno...
Road 6 GT

519d8dde2555d22339e3f312beb19823.jpg99b69c75e3a1147e4e320cfd3dbffc22.jpg

www.medinobend.rs
www.bendovi.info

odlično su to uradili,dobro drži i jako dugo traje.jedino i meni presudno u ovom slučaju je  dizajn šare.mOJ POZNANIK SA SELA kad je video ovo mislio je da je to guma za prikolicu

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja