Jump to content

Moto Zajednica

Koje gume uzeti?

Recommended Posts

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014

Ja evo sad na sajtu motogume gledam Dunlop Roadsmart4 i za prednju stoji 17000 ali je gt, a zadnja Roadsmart4 bez ikakvih oznaka sp ili gt stoji da je 20944 din, dimenzija 120/70 i 160/60.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Idi na njihov nemački sajt pa proveri cene, poručiš preko deprevoza i platiš njima prevoz 5e/kg do Srbije i mislim da ćeš proći dosta jeftinije.
Ne verujem da dve gume imaju više od 10-12kg, znači prevoz oko 50-60e do Srbije.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: r12gs
On 9. 4. 2024. at 23:08, malitomic je napisao:

Za tog mog pominjanog Versysa spremio sam Metz Tourance Next, novu ali stariji dot, za drugi motor od istog prodavca uzeo i zadnju kao novu Continental. Prednja je bila 70, a zadnja 60e..

Sto se mene lično tiče uvek cu ovako da prikrpim za neku skromniju cifru nego da plaćam set 350 i više evra.

Na ovo moje razmišljanje najviše utiče to što često menjam motore, pa ni na jednom da se skrasim. Ne idem ni na neka ozbiljnija putovanja sve nesto vrtim po lokalu, solo..

IMG-779f4adac547e5191755da1448ce3fab-V (1).jpg

Мора под хитно да се предложи измена ЗОБС-а да буду велике казне за гуме на мотору старијсе од 5 година. И ко нема депозит у банци од минимум 10К € или приватно осигурање не сме да управља А категоријама, а ко свесно купи маторе гуме доживотна забрана управљања свим категоријама возила и његовим поколењима до трећег колена јер може генетски да се пренесе та интелектуална врлина бриге о другима.

• U prolazu, 3 postova
Pre sat vremena, stari roker je napisao:

Kupicu polovnu iz inata! 

Олд Рокер ти не мораш добар си човек али малитомић, дон кихот и санчо панса морају јер их коментари терају на карате.

• Haha 1

• Drug član, 1205 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
Pre 5 sati, asaP je napisao:

Мора под хитно да се предложи измена ЗОБС-а да буду велике казне за гуме на мотору старијсе од 5 година. И ко нема депозит у банци од минимум 10К € или приватно осигурање не сме да управља А категоријама, а ко свесно купи маторе гуме доживотна забрана управљања свим категоријама возила и његовим поколењима до трећег колена јер може генетски да се пренесе та интелектуална врлина бриге о другима.

Izgleda da si pazario par novih, po novim cenama, pa si pošašavio. Drkaju te i ortaci što voze LC-a, a ti tabanaš vazdušaru i dalje. Ne bio ti u koži..🤣

• Haha 2

• U prolazu, 3 postova

Ма каква ваздушара ја и немам мотор, добио дужи викенд у једној установи па ми досадно... Овај месец се ложим да сам бајкерс... ан...ан..ан..анананнна..

А са ког си ти одељења?

• Drug član, 1205 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
Pre 1 sat, asaP je napisao:

Ма каква ваздушара ја и немам мотор, добио дужи викенд у једној установи па ми досадно... Овај месец се ложим да сам бајкерс... ан...ан..ан..анананнна..

А са ког си ти одељења?

Mojne zaboraviš terapiju, će da nastane kurslus🤪.

Ja sam uglavnom u temi,"sam svoj majstor", pa se redovno samopopravljam. Družim se uglavnom sa lavovima i jelenima, tigrove ne volim nikako..

Pozdrav od mene:takoje:

• Haha 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2621 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Stigle gume, najavili dolazak, upakovane u najlon :)

Dunlop roadsmart 4, sajt Motogume.

Stare godinu dana, sad samo montage i :moto3:

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 963 postova
  • Motocikl: Lep

Da i ja javim, danas stigle gume Metzeler Sportec M5. Sto Zemzem rece upakovane u najlon. Javili su mi dot pre slanja. U mom slucaju jedna je 1623, jedna 2822, ali nisam hteo da menjam, sve do 2 godine starosti mi je ok. Postarina je besplatna.

• Zainteresovan, 679 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Da li je dostava besplatna ako se naruci jedna guma? 

Pitam za sajt motogume

Negde sam video da se placa ako je jedna guma u pitanju

• Drug član, 963 postova
  • Motocikl: Lep

Ne znam, ja sam narucio par i pisalo je besplatna dostava u poruci i stvarno je cena bila samo za gume. Deluju profesionalno, sve jave, potvrde itd. Ja nisam ni pitao cak za dot, tj. pre narucivanja i receno mi je da su uglavnom oko godinu dana stare. Ova jedna je pisalo da se ceka sa lagera i pretpostavljam da je zato skoro 2 godine stara, javili su sve pre slanja.

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08
Pre 3 sati, salem je napisao:

Da li je dostava besplatna ako se naruci jedna guma? 

Pitam za sajt motogume

Negde sam video da se placa ako je jedna guma u pitanju

Pise iznad logo-a besplatna dostava, trebalo bi da je za sve porudzbine. Moje kasne evo sutra ce biti nedelju dana od onoga sto su u mailu poslali da bi trebalo biti datum isporuke. Zvao ih u ponedeljak oko 5 kad sam video da nema sanse da stignu tada, rekli su mi da su gume u Srbiji ali da kuriri nesto zezaju pa da zato kasne i poslali mi u mailu da stizu do kraja ove nedelje.  Doduse secam se da je pri porucivanju bila opcija da se stavi da li mi je hitna isporuka i ja stavio da nije, tako da je mozda i do mene sto cekam ovoliko ali svakako ne zurim sad kad je napolju 5 stepeni.

• Zainteresovan, 679 postova
  • Motocikl: Tdm 900

@Mali Ika ne znam kada si ih narucio. Cini mi se da pise da je dostava maks 10 dana

Koliko ce biti od narucivanja do isporuke ako stignu u petak?

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

Ne placa se dostava za jednu gumu, ja juce porucio.

Takodje, na sajtu stoji cena, a kad sam zvao telefonom da narucim kaze gospoja za 2-3 000 vecu cenu.Objasnio sam da upravo gledam na sajtu u da stoji manja cena, ona rece da slobodno porucim sa sajta i bice ta cena koju vidim(manja).

A da sam samo bez gledanja na sajt zvao na telefon da porucim platio bi nekolko crvene vise.

Eto mozda nekom pomogne.

• Hvala 1

• Zainteresovan, 270 postova
  • Motocikl: Yamaha xv950r

Jucer stavia nove gume - Michelin Commander 3 Cruiser.

410€ sa montazom.

Stare  Metzeler ME888 Marathon Ultra su odradile 20k, mogle su jos 5k sigurno ma se nisam tia zezat jer me ljetnih kisa vise strah od zimskih.

U odnosu na Maratonke, pare mi lakse, agilnije a i wobble kad pustim volan na 80-70 je napokon nestao.

Nije da vozim bez ruku, samo primjecujem. ;)

Promenio član overtone
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9289 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

S'vremena na vreme treba pustiti korman, pogotovo nakon zamene guma jer tak vidis stanje istih i dal je sve kako reba ako lani nije bilo problema.

Desi se da je nova guma defektna, desi se da balansiranje nije dobro uradjeno, desi se da dzvajz u rupu malo ili puno pokrivi felgu pa se ne primeti na prvu....

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08

Stigle gume, dot 2522 i 1323, tako da su skroz korektni.

Pre 7 sati, salem je napisao:

@Mali Ika ne znam kada si ih narucio. Cini mi se da pise da je dostava maks 10 dana

Koliko ce biti od narucivanja do isporuke ako stignu u petak?

Porucio 29.03 tako da je danas ravno 20 dana proslo od porudzbine. Opet kazem, ja sam stiklirao tamo nesto da mi nije hitna isporuka i dimenzije koje su mi potrebne nisu toliko ceste pa je to verovatno razlog duzeg cekanja. Ne branim ih, kasnili su nedelju dana od onoga sto su rekli sad ko zna kad cu ih namontirati jer je vreme uzas, ali da se zna i sira slika.

20240418_132701.jpg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3364 postova
  • Motocikl: Blackie
Pre 1 sat, Satelis je napisao:

S'vremena na vreme treba pustiti korman, pogotovo nakon zamene guma jer tak vidis stanje istih i dal je sve kako reba akolani nije bilo problema.

Desi se da je nova guma defektna, desi se da balansiranje nije dobro uradjeno, desi se da dzvajz u rupu malo ili puno pokrivi felgu pa se ne primeti na prvu....

Ja oduvek pustam korman, od malih nogu sa bajsa,dugo ga mogu voziti bez... Naravno kad su male brzine, na prošlom Banditu stavio nove GPR300, imam običaj da malo zaletim pa oslobodim ruke, te namestam šminku :D(čitaj kacigu), kad opaa Mile poče da trese,sve više, idi begaj... Kad prodadoh motor pre toga kupio polovnu prednju, motor miran...eto,neki falš uleteo. 

Inače kad promenim klasu motora pustam da mu osetim težinu. Primera radi na TDMu sam mogao da skrećem u krivinu, samo se malo nagnem u stranu, dok na Banditu jok, neda se, težak, pođe malo al nedovoljno. 

Ne znam što ovo napisah... :D

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Trenutno vozim Road 6 GT. Zadnja će verovatno uskoro biti za zamenu, pa razmišljam naglas šta da uradim.

Da li da zamenim zadnju gumu za istu, pa onda kada se potroši prednja da zamenim obe? Mada će se verovatno prednja potrošiti pre nego zadnja nova, pa ću opet biti u dizbalansu. 

Ili sam razmišljao da kupim zadnju malo mekšu - npr. Michelin Power 6 koja bi se verovatno potrošila brže, pa onda opet da zamenim obe istovremeno. 

Ili da ne pametujem nego da jednostavno zamenim obe sada?

Promenio član Mr_Wolf

• Drug član, 790 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Na mom NT-u. Prešao sam oko 9000, i verovatno zadnja ima života za još hiljadu - dve možda. Mada mi je opet leva strana potrošenija, slično kao sa Metzelerom. Izgleda da je definitivno do načina vožnje.

Nisam proveravao još cene, tek razmišljam. Set 6GT-a me je koštao 365€ kada sam ih uzeo.

Promenio član Mr_Wolf

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja