BokyBoy 17493 Napisano Jun 10, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2417 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ZoraNS je napisao: Jel ovaj drugi "ženski"... Ovaj drugi mirise na jagodicu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3486 Napisano Jun 10, 2021 Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan e sada je pitanje koji od ova dva je "Mile Petrol" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17493 Napisano Jun 10, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2417 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Vampa je napisao: e sada je pitanje koji od ova dva je "Mile Petrol" Mislim da je u pitanju samo samo stara-nova ambalaza, mislim da nema laznjaka, pogotovo ako kupis kod njih na pumpi, sa racunom a ne na Bubanj potoku subotom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5584 Napisano Jun 10, 2021 Drug član, 2508 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, BokyBoy said: Koji ti je ovaj od 400ml? Upisao u google samo mol sprej i prvi metnuo tu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 17493 Napisano Jun 10, 2021 Vozim motor, nisam BAJKER, 2417 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, drmilan_ je napisao: Upisao u google samo mol sprej i prvi metnuo tu Ma da, mislim da je svejedno koji uzme. Sad bez zezanja, koristio sam sve moguce sprejeve kojih ima kod nas na trzistu, svi su ili vodenjavi, ili bacaju mnogo ili ovo ili ono... Mol je za sada nesto najbolje od svih, jako malo (citaj skoro nista) ne ostaje na felni, petrolej ga vrlo lako rastapa i brise. Ja dignem motor na stender i vrtim tocak rukom dok prskam po lancu (prvo unutrasnji, gazeci deo), dovolno je dva okreta tocka rukom i lanac se neverovatno utisa, posle samo ovlas prodjem spoljni deo, direktno na zadnjem lancaniku, uzmem krpicu natopljenu petrolejom i obrisem bocne strane lanca, da se lepo zuti i to je to, ne zahteva cak ni susenje tj moze odmah da se vozi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5594 Napisano Jun 10, 2021 Drug član, 807 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Vampa je napisao: e sada je pitanje koji od ova dva je "Mile Petrol" Verovatno oba... vidiš da na oba stoji "MOL" - to je skraćenica od "Mile PetrOL"... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stryker_026 132 Napisano Jun 10, 2021 Svrati ponekad, 395 postova Lokacija: Veliko Orasje Motocikl: Daelim VS 125 F Mirotvorac Prijavi odgovor kao problematičan Mada ja i nemam mol pumpe u blizini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Jul 20, 2021 Svrati ponekad, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, trebao bi mi savet oko odrzavanja lanca... Posto sam presao nesto vise od 500 km, u Hondi su mi rekli da na 500 km uradim 'servis' lanca. Sad nisam siguran sta to podrazumeva, sobzirom da je motor nov, a u samom uputstvu nema taj servis naveden na 500 km (mislim da je savetovano podmazivanje i ciscenje na svakih 1000). Svejedno, lanac mi deluje cisto i onako masnjikavo, ali nista preterano... Da li je dovoljno da uzmem ovde hvaljeni MOL (Mile Petrol :) sprej i da sa njim naprakam sa unutrasnje strane (i spoljne na zadnjem zupcaniku)? Ne bih sad ulazio u neko ciscenje i odmazivanje bez potrebe... Da pomenem da nisam nesto pripremljen sa alatom, planiram da nabavim onaj mini shtender bas za tu namenu. Verujem da je izvodljivo i bez pomagala, prostim pomeranjem motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Jul 21, 2021 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj tu da komplikuješ prostu radnju. Lanac operi četkicom za zube i petrolejom. Lanac naprskaj sprejem posle ili ga premaži sa SAE90. Ne bacaj pare na neke preskupe sprejeve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Jul 21, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Ne zuri sa pranjem lanca. To ponekad dovede do vece stete nego koristi. Proveri zategnutost. Desi se da nakon inicijalne "razrade" treba zategnuti novi lanac. I nagji neki stap da podmetnes ispod osovine kako bi zadnji tocak bio u vazduhu. Vezi prednju kocnicu sa plasticnom vezicom kako se ne bi slucajno desilo da motor krene napred ili stavi neki kamen, ciglu... ispred prednjeg tocka. Promenio Jul 21, 2021 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5584 Napisano Jul 21, 2021 Drug član, 2508 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan @cikamikemozes i ovako bez pomeranja motora da okrenes tocak, dignes ga na bocni pa nogom malo pomeris tocak, naprskas pa opet ista prica, digni spusti prskaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2605 Napisano Jul 21, 2021 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, Alekre je napisao: Nemoj tu da komplikuješ prostu radnju. Lanac operi četkicom za zube i petrolejom. Lanac naprskaj sprejem posle ili ga premaži sa SAE90. Ne bacaj pare na neke preskupe sprejeve. Upravo tako U Hondinom uputstvu lepo kaže: "Posle čišćenja, osušiti i podmazati sa preporučenim lubrikantom. Ukoliko nije dostupan, koristiti SAE 80 ili 90 menjačko ulje" Sa poslednjim motorom koji sam kupio sam pobacao sve sprejeve i sredstva za čišćenje. Za čišćenje koristim Petrolej i četkicu sa AliExpresa (može i četkica za zube), a za podmazivanje ulje SAE90. Lanac operem baš baš kad se setim (par puta godišnje), a podmazujem na 500-600km. Ma šta god da mu radio, ne gine ti menjanje lanca i lančanika na 30.000 - 50.000km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Jul 21, 2021 Svrati ponekad, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kolege na savetima... Verujem da je prosta radnja, ali nisam bio siguran u kojoj meri pristupiti ciscenju (skoro pa novog lanca). Potajno sam prizaljkivao neki odgovor - macni malo, teraj tako do neke ozbiljnije kilometraze... @Yanco da, to je to uputstvo sa kojim sam upoznat, verovatno je isto za sve aktuelne modele. Nista, uradicu blago ciscenje cetkicom i podmazivanje sprejem i proveriti zategnutost. Probacu da poturim neku 'cepanicu' kako bih podigao zadnji tocak, ako ne nabavim zadnji stender. Ovo okretanje motora na copavoj, deluje zanimljivo, ali mislim da zahteva malo vise vezbe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5584 Napisano Jul 21, 2021 Drug član, 2508 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, cikamike said: Ovo okretanje motora na copavoj, deluje zanimljivo, ali mislim da zahteva malo vise vezbe... Nije tako tesko, probaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PetkovicBecej 133 Napisano Jul 23, 2021 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda cb 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma prosto je veoma. Ja moj motor stalno okrećem na copavoj u garaži jer mi je mnogo teže da ga izguram u rikverc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1030 Napisano Jul 23, 2021 Drug član, 1010 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dok je na copavoj ja jednom rukom povucem za nosac bisaga a drugom okrenem tocak malo dok ne prodje deo koji sam podmazao. Nista tesko nije.Послато са SM-A525F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jul 23, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan i okretanje na ćopavoj u smeru sata! U kontra smeru može se zatvori ćopa. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6428 Napisano Jul 24, 2021 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan u kontra smeru mislim da nije ni moguce okrenuti motor. Inace i ja uvek okrecem motor na copavoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Jul 25, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Što ne bi moglo? svakako mu je ćopava jedini oslonac, može na koju oćeš stranu, zato sam napomenuo da se pazi na smer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Novembar 2, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko kombinovao sprejeve, a da nije u medjuvremenu oprao lanac? Na primer, naprskano je Bardahl sprejem, onim sto ostavlja belu skramu. Predjeno je 400km. Da li sme da se naprska sada Motul C2, a da se ne opere lanac? Ima li efekta? Stete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16269 Napisano Novembar 2, 2021 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno, ništa mu neće biti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5654 Napisano Novembar 3, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 1749 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko kombinovao sprejeve, a da nije u medjuvremenu oprao lanac? Na primer, naprskano je Bardahl sprejem, onim sto ostavlja belu skramu. Predjeno je 400km. Da li sme da se naprska sada Motul C2, a da se ne opere lanac? Ima li efekta? Stete? Gde bas c2, meni je bio katastrofa, vrlo brzo izbaci sve i felna je crna vrlo brzo. Mislim da ima mnogo boljih sprejeva u tom cenovnom rangu. Potrosio sam 2 repsolova silikonska i uopste ne spada sa lanca, sledece sezone cu da probam Ipon. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Novembar 3, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan @Due hvala. @Nole Bg Ah... Sta da kazem zasto C2. Preporuka drugih vozaca. Da, i meni C2 baca okolo, ali sam to pridavao mom preteranom nanosenju. Ovaj sto je sada na lancu, taj je stavljen u Hondi na servisu. Jedan od onih sto ostavljaju belu skramu. Nista ne prska i ne spada. Rekli su mi da Bardahl ima takav tip spreja. Da li jos neko od proizvodjaca ima takav tip spreja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1154 Napisano Novembar 3, 2021 Zlaja, 289 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan Motorex je isto beo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16269 Napisano Novembar 3, 2021 Ne silazi, 1209 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Savamalac je napisao: Da li jos neko od proizvodjaca ima takav tip spreja? Ipone road. Ne baca mast. I ja ga koristim. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...