Jump to content

Moto Zajednica

Due

Članovi
 • Broj tema i poruka

  581
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

4218 Excelent

2 Pratilaca

O članu Due

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Zemun
 • Motocikl
  Hornet 600

Poslednji posetioci profila

3293 profile views
 1. Jasno. Ali stvarno je šteta. Možda na neki Alfa forum?
 2. Za Alfu Sud stavi delove na e-bay. Bez šale, možda neko plače za njima. Taj auto je redak kao sibirski tigar.
 3. Smeo bih da se opkladim da odgovaraju sa nekog drugog motora, čak nije nužno da je Honda. Nek premeri prečnik i dužinu pa ih onda tražite po dimenzijama.
 4. Ajd kad diskutujemo, obrazložio mi je čovek na TP da je to bio sukob mišljenja u MUP-u, pazi sad, "Da li se tako kratke osovine mogu nazvati osovinama"? Ja mu kažem da i ručni časovnici imaju osovine, a on samo sleže ramenima i kaže moraju da rade kako im se kaže.
 5. Kako mi reče čovek na TP to je novi stav MUP-a. Do sledećeg stava. Dakle neko je ipak zaključio da ima osovine. Ovo mi deluje kao suprotstavljanje mišljenja između ravnozemljaša i globusara.
 6. Zašto se provlači žica kroz brezone na zadnjem lančaniku? Ako je to da ne bi bilo muljanja sa prenosnim odnosom na trkama, može se samo jedan šraf osigurati? Mislim, poprilična mi je majstorija uplesti i zategnuti ovako žicu kroz pet brezona?
 7. Evo sad sam se vratio sa tehničkog pregleda i registracije i konstatovali smo sledeće: 1. Što mi je stariji motocikl sve je skuplja registracija. ( Menjam saobraćajnu za ovu što važi deset hiljada godina) 2. Da to nije motocikl nego motoRcikl kako kaže očitana saobraćajna. 3. Da motocikl ponovo ima dve osovine. 4. Da me je to sve koštalo 22300 rsd za Hornet 600 iz 2002. Bajo moj...
 8. Jedan drug mi je pričao da je i zvuk fluid? I da se u laboratorijskim uslovima može posmatrati. Koliko ima istine u tome? Ćaća praštaj ako smo malo skrenuli od teme, ali je tema tehnička i imamo čak dva inženjera mašinstva koji učestvuju. To treba iskoristiti i nešto naučiti.
 9. Pa na mašinskom fakultetu imaš dinamiku fluida. Ali to će @abarth_maniac da nam pojasni stručno ako ima volje?
 10. Hvala obojci. Sećam se da se nešto poliralo, samo se više ne sećam šta? Krečana kod mene radi...
 11. A kakva je praksa na trkačkim motorima? Jeli je sve ispolirano ili ne? Sećam se da su se nekad polirali usisi, što ima smisla, kad se radi o protoku fluida.
 12. A da vas pitam majstori, gledam čelo klipa i ima neku zrnastu teksturu, kao da je erodirano? Jel postoji neki razlog za to ili je samo italijanski namunjeno?
 13. Ja bi da pitam, kako ugrađuješ trkačka ogibljenja, u smislu klijent zna tačno šta hoće ili se savetuje sa tobom pa onda poručuješ komponente?
 14. Nemam ja problem što je nešto napravljeno/sklopljeno u Kini dokle god je kontrola kvaliteta u USA ili Japanu. Pa u Kini se prave telefoni i kompjuteri pa se niko ne buni.
 15. Razlika u ceni je ogromna. Sunnin je skup kao i sve što je Made in USA, kad se radi o profesionalnom alatu. I poštujem kvalitet.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja