Alexandra995 5140 Napisano Maj 9 Drug član, 1276 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Thechoki je napisao: Jedno pitanje vezano za ovu temu. Kada perete motocikli detaljno,kojim redosledom ? 1.Ciscenje lanca podmazivanje pa pranje motocikla 2.Ciscenje lanca pranje motocikla pa podmazivanje lanca Perem lanac i lančanik, oko lanca, felne, itd. Posle perem plastike, instrument tablu, bravu i prekidače pokrijem da se ne bi mokrili. Kad sve završim kompresorom izduvam vodu oko svih šrafova gde se inače skuplja, prebrišem, izduvam lanac od preostale vode, podmažem i ostavim da prenoći. Sad sam prvi put u nedostatku spreja uzela sae90, videćemo da li je bolje za održavanje od spreja. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 60 Napisano Maj 9 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, cezarpa je napisao: Pa imas i centralnu nogaru? Imam i nju uvek koristim. Evo kako sve to izgleda kod mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 564 Napisano Maj 9 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Alexandra995 je napisao: Perem lanac i lančanik, oko lanca, felne, itd. Posle perem plastike, instrument tablu, bravu i prekidače pokrijem da se ne bi mokrili. Kad sve završim kompresorom izduvam vodu oko svih šrafova gde se inače skuplja, prebrišem, izduvam lanac od preostale vode, podmažem i ostavim da prenoći. Sad sam prvi put u nedostatku spreja uzela sae90, videćemo da li je bolje za održavanje od spreja. Vidi pa javi... Mene zanima ta informacija... Ja sam presao na neki würth sprej, dobar je, ali cini mi se da sa njim mora cesce da se podmazuje. Ne zadrzava se puno... Sledece je u planu sae 90,ili imam na poslu 85w 140 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 900 Napisano Maj 9 Zainteresovan, 521 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Alexandra995 said: Perem lanac i lančanik, oko lanca, felne, itd. Posle perem plastike, instrument tablu, bravu i prekidače pokrijem da se ne bi mokrili. Kad sve završim kompresorom izduvam vodu oko svih šrafova gde se inače skuplja, prebrišem, izduvam lanac od preostale vode, podmažem i ostavim da prenoći. Sad sam prvi put u nedostatku spreja uzela sae90, videćemo da li je bolje za održavanje od spreja. Ja obavezno brze provozam posle pranja, da ode sva voda, idealno ako je sunce jace, tada prati. Mada ne perem detaljno, onako iz daljine blazim pritiskom (i bez sapuna). Ali posle veceg blata, prasine, offroad, mora se prati detaljnije jos zapece blato na auspuhu, pun hladnjak blata itd... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thechoki 10 Napisano Maj 12 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Tracer 7 GT Prijavi odgovor kao problematičan Cisto moje vidnjenje stvari do sada kako sam radio. Perem detaljno motor (lanac cistim i podmazujem cca svakih 500km)jednom mesecno,prvo odmastim lanac koristim Weldite sretstvo na bazi limuna koje nije agresivno sa njim isto operem tockove i sve se lepo skine.Nako toga perem motor kozemtikom koja se koristi za automobile,posle toga sušenje i obavezno kompresorom izduvam svu vodu sa lanca i ostatka motocikla.Korsitio sam sprejeve svim postojecih proizvodjača ,za sada sam ostao na Motul pasti za podvazivanje dobro se drzi i ne baca po tocku i ostatku motocikla. UVek sacekam da mast prenoci na lancu pre voznje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1835 Napisano Maj 12 Drug član, 1130 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Prešao sam na pranje benzinom, jeftiniji je od svih ostalih sredstava a lepo opere. Obrišem krpom, nauljim ga uljem za menjac, iscedim, obrišem krpom i onda preko mannol sprej. I to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16676 Napisano Maj 12 Integrisan, 9488 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Benzin na gumice....ne biva, nije pametno. Ako već koristiš derivate, nafta ti je bolje resenje od benzina za pranje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1750 Napisano Maj 12 (promenjeno) Drug član, 1180 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Petrolej... Ok 500 din je litra koliko se secam ali se potrosni mizerno malo na pranje lanca. Probusis rupicu na cepu i cisti savrseno. Pritom ne steti gumicama. Promenio Maj 12 član Rider000 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11079 Napisano Maj 12 Hronični Motociklopata, 7574 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam Petrolej, radi poso, ali Akra K2 je mnogo bolja a neznatno je skuplja, mislim da ću definitivno da se vratim na K2. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 393 Napisano Maj 12 Zainteresovan, 435 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednog komsiju , ima neki cudan tip lanca Maze ga izgleda vodom... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 12397 Napisano Maj 12 Ne silazi, 2878 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA Prijavi odgovor kao problematičan Sve čisto, ništa umazano... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 393 Napisano Maj 12 Zainteresovan, 435 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Najčistiji motor u komšiluku, samo ga pere... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...