Rider000 1650 Napisano Sreda u 08:56 Drug član, 1104 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Motul C4 za sada najbolji. Lanac se ne cuje, ne prska okolo kao ostali. Kad naprskam Ipone, lanac bude bucan i zasere sve okolo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18981 Napisano Sreda u 09:01 Integrisan, 5722 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, Bobni said: Koristi li neko mannol sredstvo za ciscenje lanca? I kakva su iskustva Ako ste koristili? Cistim sa Axel Sgrasso odmascivacem za kuhinju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 377 Napisano Sreda u 09:09 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam to sredstvo za čišćenje lanca, jako osuši lanac. Posle toga sam ga nauljio sa Sae 90 uljem, i posle samo prebrisao krpom. Redovno koristim Repsol sprej dosta mi se dopada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 146 Napisano Sreda u 11:18 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000ja sam kupio ipone onaj set I imas pravo.sredstvo za ciscenje mi je pri kraju pa videh ovaj mannol 370 dinara 400ml,bas je povoljno. @Motorcyclistne ostecuje gumice taj axel? @plumber.nsnisam nigde video repsol kod nas u ponudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1277 Napisano Sreda u 11:26 Drug član, 931 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/15/2025 at 9:16 AM, cezarpa said: Kako si zadovoljan sa Lidlovim?Imam utisak da radi posao.Lanac je mastan,a ne prska. Probao Lidlov i mogu reci da je cisto govno. Nikad vise. Sa tim sranjem ni lanac na biciklu ne mazem. Lepo dam 1000 din za neki kvalitetan sprej (Ipon, Castrol) i miran sam celu sezonu. Lanac je jedna od bitnijih stvari na motoru. Ljudi nemojte na tome stedeti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1260 Napisano Sreda u 11:32 (promenjeno) Drug član, 931 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako si miran sa jednim sprejom za celu sezonu onda i ne treba da stedis. Meni treba nekoliko puta vise, pa sam zadovoljan i sa SAE 90 Promenio Sreda u 11:51 član PaPaja 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 6341 Napisano Sreda u 11:38 Drug član, 1836 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 4. 2025. at 22:42, Sharky - Alex je napisao: lepi kao zvaka, Pa bas to ne valja sto lepi... Tako zalepi i svu prljavstinu , i sitne kamencice , prasinu , sveeeeee 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 377 Napisano Sreda u 12:01 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš u barelu i ovo , verujem da je ok . Oxford Mint sprej za lanac Dry Weather PTFE 500ml - Barel Motoshop YAMAHABAREL.COM Specijalno dizajnirani viskozni lubrikant za podmazivanje svih vrsta lanaca za motore koji sprečava stvaranje korozije i produžava životni vek Vašeg lanca. To je postignuto... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14167 Napisano Sreda u 12:41 Integrisan, 7755 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Joooj ljudi, mint sprejevi, motuli, iponi.... 80W90 menjačko ulje, na kapalicu, malo nakapate na lanac i ništa više od toga nije potrebno. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 377 Napisano Sreda u 12:46 (promenjeno) Zainteresovan, 421 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nismo svi isti... Imam drugara koji samo tovat mast stavlja na lanac. Ništa drugo ne bi stavio. Nemam ništa protiv ulja, jednostavnije je posle vožnje nasprejisati. Ima drugara koji nikada nije mazao lanac . Sav mu se ukočio. Na kraju je radila brusilica. Šta god se maže dobro je. Promenio Sreda u 12:47 član plumber.ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7539 Napisano Sreda u 13:25 Drug član, 3131 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Otopiš totmast u šerpi i potopiš lanac. Skineš višak kad se ohladi i gotovo. A, bre, svake sezone iste mudrolije oko lanca... Ali svake. Nekd se priča i ne prekida preko zime. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18981 Napisano Sreda u 14:02 Integrisan, 5722 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bobni said: @Rider000ja sam kupio ipone onaj set I imas pravo.sredstvo za ciscenje mi je pri kraju pa videh ovaj mannol 370 dinara 400ml,bas je povoljno. @Motorcyclistne ostecuje gumice taj axel? @plumber.nsnisam nigde video repsol kod nas u ponudi. Ne ostecuje. Svojevremeno sam ovde otvorio temu gde sam ih potapao u nekoliko hemikalija da odstoje preko noci, ni jedna nije ostetila gumice. Osim toga koristim petrolej. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1580 Napisano Sreda u 14:28 Zainteresovan, 297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Imam neki Lidlov Deep Cleaner, i ostalo mi Brake Cleaner-a. Ta kombinacijom sa četkanjem vraća na fabrička podešavanja. Što se podmazivanja tiče, na Sv-u imao sam Cobra sistem - podmazivanje uljem za menjače, a na Hondi koristim Ipone sprej. Verujem da ću se vratiti na ulje. Verovatno je samo navika, ali nekako osećaj podmazanosti mi je konkretniji sa uljem nego sa sprejom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 154 Napisano Sreda u 19:11 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000ja sam kupio ipone onaj set I imas pravo.sredstvo za ciscenje mi je pri kraju pa videh ovaj mannol 370 dinara 400ml,bas je povoljno. @Motorcyclistne ostecuje gumice taj axel? @plumber.nsnisam nigde video repsol kod nas u ponudi.Manol za ciscenje je super, pada prljavstina lagano cim se nasprica.Mada manol za podmazivanje taj- skoro sam uzeo, nov lanac i lancanici, pre toga motulom prethodni vlasnik prskao- sve bilo u redu. Skoro, ocistim, podmazem lanac i cujem ga da zuji dok vozim. Moj zakljucak: manol za ciscenje odlican, manol za podmazivanje nije dobar. Uzecu manolovo 80w90 menjacko ulje da probam sto kaze @Alekre, ne znam kapalicu koju da uzmem, ili spric, snaci cu se. A realno, ako treba da dam 5 soma na sprej za podmazivanje lanca za sezonu, da ga jbm onda. Iz ovoga sto sam iznad procitao, ispada da mi se cuje lanac od manola za podmazivanje, dok sa motulom se nije cuo- da li je moguce?Sent from my 2201117PG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 146 Napisano Sreda u 19:44 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @Juangeneralno je preskupo.naleteo Sam na ovaj sprej za ciscenje mannol gore kod Vlade na l.stenu,povoljna cena.na koliko km bi trebalo da podmazujem ako podmazujem uljem?cim budem istrosio ovaj ipone sprej za podmazivanje probacu uljem.posle 3k km podmazivanja sprejom je bila tolika prljavastina kod prednjeg zupcanika da sam trecinu spreja za ciscenje istrosio da bih ocistio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Juan 154 Napisano Sreda u 19:48 Svrati ponekad, 361 postova Lokacija: Nis Motocikl: Sprint Prince 125 Prijavi odgovor kao problematičan I ja kod Vlade (Xtreme shop) sve uzimam, strucan lik, dobre cene, i sto nema moze da nabavi- broj 1 u Nisu za motore i opremu.Pa na 500km cistim i podmazujem, ne znam drugi na koliko.Bas kad idem sledeci put uzimam ovo menjacko ulje 80w90 da probam podmazivanje sa njim.Sent from my 2201117PG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paf 293 Napisano Sreda u 20:03 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zadar Motocikl: V-Strom 1000 XT Prijavi odgovor kao problematičan Kad čitam ovo podmazivanje, skoro je za ovo potreban Fakultet,ja nisam nikad kiksao sa sprejom iz Lidla,pa neka govori ko sta hoce, za mene sve preko toga je bacanje novaca... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16526 Napisano Sreda u 22:10 Integrisan, 9454 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Darko Mihajlovic je napisao: Pa bas to ne valja sto lepi... Tako zalepi i svu prljavstinu , i sitne kamencice , prasinu , sveeeeee ......... ebe dadu sakrivenom Uvek i samo ulje ..... te ovakvih sranja nema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2791 Napisano Sreda u 22:21 Drug član, 1586 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Bobni je napisao: Koristi li neko mannol sredstvo za ciscenje lanca? I kakva su iskustva Ako ste koristili? Ja cistim petrolejem... Mazem menjackim uljem. Imam par sprejeva, nikad ih nisam koristio. Sve racunam da ponesem na dalje ture, a daljih tura nema 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 146 Napisano Četvrtak u 03:55 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha xsr 125 Prijavi odgovor kao problematičan @MaxiSbice daljih tura!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka9905 1580 Napisano Četvrtak u 04:20 Zainteresovan, 297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje, jel samo namažete uljem lanac, dok motor stoji, ili imate neki sistem za kapanje ulja na lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3950 Napisano Četvrtak u 04:46 Drug član, 2187 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ovo ispade komplikovano dodje mi da uzmem kardan Koristim sprej, prosek mi je 1000 km i ok je, probao ulje al mi nije islo mazanje, probam opet sl put. 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 964 Napisano Četvrtak u 05:01 (promenjeno) Zainteresovan, 398 postova Lokacija: MKD Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Luka9905 said: Jedno pitanje, jel samo namažete uljem lanac, dok motor stoji, ili imate neki sistem za kapanje ulja na lanac? Podignem zadnji točak na zadnji štender, pošto trenutno nemam centralni štender, operem ga petrolejom i namenskom četkom, nakapim ulje SAE 80-90 na doljni lanac ali odozgo dok okrečem točak - posle 2-3 kruga lanac se više ne čuje. Koristim bočice nalik ove (možda je od acetona ili sl. malo je veća i ima kao cuclu na vrhu) Promenio Četvrtak u 07:35 član godovic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 23903 Napisano Četvrtak u 05:29 Integrisan, 10029 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... ulje voli da zavrsi na rubu gume, bas gde ga ne trebamo Ne preterivati (ili postaviti hvatac ulja kao na slici ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2791 Napisano Četvrtak u 05:53 Drug član, 1586 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Luka9905 je napisao: Jedno pitanje, jel samo namažete uljem lanac, dok motor stoji, ili imate neki sistem za kapanje ulja na lanac? Dignem na centralni stender, stavim jedan karton ispod motora i navucem sad... neko bi reko ginekoloske, neko higijenske rukavice Naprskam petrolejom, sa onom ks ks bocom-prskalicom (kupio u pepco-u dzaba nesto), onom namenskom cetkom (600 kinte) isperem lanac. Starom majicom ili gacama obrisem to. Cetkicom od cm ili dvacm namazem lanac da se natopi i okrecem tocak, kad to odradim, starim gacama ili majicom jednom rukom brisem visak ulja, a drugom okrecem tocak. Upalim ga i ubacim u brzinu, baci visak ulja, ugasim, obrisem tocak opet. Opet ga usere kasnije, al jbg... Obzirom da malo vozim, i u glavnom na asfaltu, lanac operem petrolejom jednom ili dva put na sezonu, a mazem ga po licnom nahodjenju, kad je jaka kisa ili kad mi deluje "suvo" 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...