Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS & Adv

Recommended Posts

• Ne silazi, 6558 postova
  • Motocikl: đački pešački
Pre 2 sati, Sale-VFR je napisao:

Postoji mogucnost promene i u samom racunaru?

Meni nije poznato, doduše, ni ne interesuje me pa nešto dal može ili ne. Pre više godina sam govorio onima koji su kupili BMW da odu u zvaničan servis da im se očita prava kilometraža, niko nije to učinio, niti sam čuo naokolo i od tad ne komentarišem kilometražu uopšte.

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1132 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25
2 minutes ago, đunta said:

Meni nije poznato, doduše, ni ne interesuje me pa nešto dal može ili ne. Pre više godina sam govorio onima koji su kupili BMW da odu u zvaničan servis da im se očita prava kilometraža, niko nije to učinio, niti sam čuo naokolo i od tad ne komentarišem kilometražu uopšte.

ja sam to uradio...

imam zvanicnu potvrdu iz delte o km mog motora, koja se poklapa sa servisnom koja mi je u rukama :)

image.png.3e66fd4ef2e97bca0fbb306cdd6e8d3d.png

• Sviđa mi se 2

pre 40 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Cudo da toliko stvari crkne na tom motoru, a nema ni 60k km ?

Fabrički opoziv, ima ih BMW redovno.

• XXX, 474 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS

Ono nije triple black... moj je baš triple black 2011 pa vidim razlike i mnogo toga je drugacije (isti je kao na slikama sa BMW sajta koje je kolega postavio).59eb95c44b3990549462c10a13d06aa2.jpg

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

• Drug član, 1498 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 2 minuta, ProMaster je napisao:

@Darko Mihajlovic

Jel istina što se priča, da si išao da avansiraš 1300RT ?

@ProMaster da, cekao sam 1300... pricao mi jedan covek da samo gledam cele brojeve , kazu , kad je "na 50" da su to medju-modeli

• Sviđa mi se 1
  • Haha 4
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8365 postova
Pre 20 sati, m.milivojevic je napisao:

P.S. ne znam da postoji triple black pre 2011. U oktobru 2010 je to najavljeno + kljun je crn

Nisam pažljivo čitao, ali sasvim sigurno postoji triple black pre 2011. Ja lično sam imao jedan, 2009. godište (kupljen u delti, regularan, da se odmah razumemo :) )

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: BMW F650 Funduro

Pozdrav svima, treba mi mala pomoć i nadam se da pitam na pravom mestu(temi):). Potrebna mi je plastika zadnjeg svetla za moj BMW F650 i skoro sam siguran da je ista kao za r1200gs godišta 2004, možda i cela ta generacija, do 2012, ali mislim da ovi stariji bolje pašu. Ako neko ima model ovog godišta moram da zamolim za par slika i rastojanje između šrafova kojima se plastika drži.

Hvala unapred!

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

Pitao sam vec na jednoj temi, ali sada vidim da je ovde prigodnije;

Moze li se ovih meseci pronaci solidan 1200 gs za cca 5.000e? Naravno, ostavio bih u rezervi nekih 500-700e za instant intervencije ukoliko zatreba. 

Svakako mi je plan da kad udjem u proces kupovine, prvo potrazim primerak od forumaša. 

Proleća ove godine, prodat je "moj" motor, GS iz 2005 sa nekih 105k, proletos je isto godišta, takođe "moj" motor bio u ponudi nešto malo skuplji, oko 115k, oba sa standardnom opremom i fabrički bez ABSa. Letos, GSA iz 2006 sa 100k, prepun opreme, ko jelka, promenio vlasnika za 6.900, mislim da je sad na transferu jer novi vlasnik naprasno rešio da ide na LC.  Svi motori bili u potpuno top stanju i sa naravno punom servisnom dokumentacijom, čujem da ima falsifikovanja, što danas nije teško napraviti.

Skoro svi motori su inače iz uvoza, bilo sad bilo godinama unazad, jako retko budu primerci bez da traže neku investiciju, takvi primerci odmah odu, trošak može da ode i preko 1.000e da se motor dovede u tehnički vršno stanje, ipak se radi o starosti od nepune 2 decenije, to svi previđaju. 

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 211 postova
  • Motocikl: KTM 1290 Super Adventure
Pre sat vremena, Ćomi- je napisao:

Pitao sam vec na jednoj temi, ali sada vidim da je ovde prigodnije;

Moze li se ovih meseci pronaci solidan 1200 gs za cca 5.000e? Naravno, ostavio bih u rezervi nekih 500-700e za instant intervencije ukoliko zatreba. 

Svakako mi je plan da kad udjem u proces kupovine, prvo potrazim primerak od forumaša. 

Teska posla. :/

pre 9 minuta, đunta je napisao:

Proleća ove godine, prodat je "moj" motor, GS iz 2005 sa nekih 105k, proletos je isto godišta, takođe "moj" motor bio u ponudi nešto malo skuplji, oko 115k, oba sa standardnom opremom i fabrički bez ABSa. Letos, GSA iz 2006 sa 100k, prepun opreme, ko jelka, promenio vlasnika za 6.900, mislim da je sad na transferu jer novi vlasnik naprasno rešio da ide na LC.  Svi motori bili u potpuno top stanju i sa naravno punom servisnom dokumentacijom, čujem da ima falsifikovanja, što danas nije teško napraviti.

Skoro svi motori su inače iz uvoza, bilo sad bilo godinama unazad, jako retko budu primerci bez da traže neku investiciju, takvi primerci odmah odu, trošak može da ode i preko 1.000e da se motor dovede u tehnički vršno stanje, ipak se radi o starosti od nepune 2 decenije, to svi previđaju. 

Djunta, nije problem da se ulozi 1000e da se dovede u odlicno stanje. To bih ostavio u rezervi. 

Svakako, pisacu i tebi i u temi o kupovini da vidim ima li sta za preporuku. Samo kad dodje vreme za to. 

Iskreno, jos uvek lutam u zeljama: 1100/1150 ili 1200gs, a i r1200r mi je bas privlacan. Videcemo. 

Promenio član Ćomi-
Dopuna posta

• Drug član, 841 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Ja se ne bih složio.

@Ćomi-

Ja kupih pre 7 dana GS 2006 za 5600e.

Na prvu u vrhunskom stanju za svoje godine. Evo, proceni sam - LINK.

Na satu 86000.

Nije me zanimalo da li su prave ili ne, možda proverim u nekom trenutku, ali mi je pik bio stanje motora.

Posle prvih 500njak km sam ultra zadovoljan.

Motor je došao sa uradjenim malim servisom pre 1500km, sa dve nove gume, registrovan.

Nije imao drugi ključ, na to sam odmah dao 5000din.

Fabrički bočni koferi, prosečan topcase.

Planiram redovan servis kardana, radi mirne glave, i da se vozim.

Rano je suditi ali miriše na dobru kupovinu baš za novce koje si pomenuo.

Ne gubi nadu. Misli pozitivno!

Srećno :)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Hvala kolega, fina doza optimizma :)

Jos ako bi neko mogao da baci ovde neku komparaciju 1150 v 1200, to bi bilo dragoceno. 

Cestitam ti od srca. Mogu da zamislim samo kako te drma euforija :)

• Hvala 1

pre 45 minuta, Ćomi- je napisao:

Djunta, nije problem da se ulozi 1000e da se dovede u odlicno stanje. To bih ostavio u rezervi. 

Ovako, dosta ljudi kupi prvi bokser BMW i naravno, oduševe se odmah, ali je većina sa predubeđenjem da se on ne kvari i da tu nema ništa, ili tek malo, da se održava, a nije tako, osim baš retkih primeraka.  Pod redovnim održavanjem se uvrežilo da je to takozvani "mali servis", što je u stvari obično menjanje ulja, znači, nikakavo servisiranje nije u pitanju.

Dalje, ima tema na forumu o servo ABS sistemu, koji je od 2.000. godine u nekim modelima R1150 i do 2006 kod R1200, zbog problematičnosti su ti primerci jeftiniji, a kad su baš eksra povoljni napolju, sigurno im kočnice nisu ispravne. Kupe ljudi ovde, sija trougao, prodavac tvrdi da je samo do akumulatora, pa posle kuku lele. 

Osim izgleda, GS  R1100 je po meni top, R1200 GS 2004-2007 je meni najlepši i težinski najlakši, kad se "čačne", napravi se da ima takozvanu "komfort" vožnju, koju imaju R11xx, vuča u niskim obrtajima, što u fabričkoj postavci nema inače. 

Ja sam covek koji, kadase u nesto ne razume, onda zove ucene ljude i po tom pitanju njih slepo slusa. 

Za ovo kratko vreme video sam da si ti ovde ‘znalac’ i autoritet za odrzavanje/popravljanje BMW motocikala. U skladu sa tim, tebe bih i slusao i tebe bih i kontaktirao za odrzavanje, popravke itd. Ti i Deda Dane ste ocigledno krem de la krem ovog foruma za BMW. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja