perlx 531 Napisano Avgust 21, 2019 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Pilot Sport ima Mitas u BG, vec dosta razlicitih kompleta nabavljeno kod njih u zdravlju i veselju Vidim da je Hondi vreme da pravi novi TA na bazi NC Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Avgust 21, 2019 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I najavljena je "mala TA" od 850 u 2021. Ali bojim se da će cena da bude jaka da bi zamenila NC. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Avgust 21, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Istog sam misljenja..... TA na bazi NC, opipali trziste pa skontali da mnogi nisu uzeli NC zbog manjih gabarita tako da verujem da ce opet ubosti proodaju. Ostaje da se vidi kakav ce agregat biti kao I potrosnja, nek ima 25-30ks vise uz 1-1.5L vecu potrosnju I milina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 21, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dragan_alumiroi said: I najavljena je "mala TA" od 850 u 2021. Ali bojim se da će cena da bude jaka da bi zamenila NC. 55 minutes ago, Satelis said: Istog sam misljenja..... TA na bazi NC, opipali trziste pa skontali da mnogi nisu uzeli NC zbog manjih gabarita tako da verujem da ce opet ubosti proodaju. Ostaje da se vidi kakav ce agregat biti kao I potrosnja, nek ima 25-30ks vise uz 1-1.5L vecu potrosnju I milina. Jeste sigurni da ce biti TA? Ja znam samo za malu Africicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Avgust 21, 2019 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Znaci opet se prilazi segmentu Transalpa. Ne tako veliki kao Afrika, a opet vise allround naspram NC-a koji ima neka svoja ogranicenja na tom polju. Trandza je zlatna sredina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Avgust 21, 2019 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ^^ Permutovao sam slova. Mislio sam na malu AT (afriku tvin). A možda i ožive ime TA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12975 Napisano Avgust 21, 2019 Ne silazi, 7423 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ozbiljno se formira ADV - Touring klasa u srednjoj kategoriji. Imaćemo malu Afriku, KTM 790 ADV, Tenere 700, Guzzi V85TT, itd. Mada, to su motori koji su performansama bolji od nekadašnje Afrike 750, S. Tenere 750... Da ne pominjem TransAlp, KLE500, XT, DR... To je tek zastarelo. Sa druge strane, ADV - Touring klasa je nenormalno narasla sa ponudom, cenom i performansama. Sve je to od 1.2 litra pa na gore, fizički ogromni, nema ispod 100 konja motor pa sve ostalo izgleda malo, sitno i nejako. Sve u svemu, ovo je odlična vest za većinu prosečnih ljudi za koje će srednja klasa biti sasvim dovoljna. Trudim se da neko ne pomisli da su to stvarno manji motori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 21, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Meni se čini da sam video da će biti velika Afrika, preko litre, valjda prema GS ali jeftinija. Mislim da Afrika ranije nije imala toliki izbor agregata ali valjda ide tržište na tu stranu da može da se bira bilo koja kombinacija kod svakog proizvođača, a verovatno su videli da popularnost GS raste u njihovom segmentu. Mada, mislim da bi morala i Honda livene točkove da ubace u ponudu. Mislim da Honda ne bi bila najveći svetski proizvođač motora da ne napipaju uvek nešto, a sada su napipali GS, mada se nisam bavio konkretnim brojem prodatih komada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 21, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A ova Africica ce pojesti F800 pri sigurno nizoj ceni. Ne moze da ne uspe. Meni se mala nova Tenera cini kao ozbiljan izazov, nju ce tesko prejebati. Jedino cenom opet. Funkcionalnoscu tesko. Poubav motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Avgust 21, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jes na malu Afriku sam I ja mislio a napisah TA.....ma da ko ce ga znati, ludi su japanci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2308 Napisano Avgust 25, 2019 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam sedeo na hondi nc 750. Iako nisam vozio ništa osim skutera od 50cc, gotovo sam siguran da će ovo biti moj izbor kad pređem na ozbiljne motore. Malo je reći da sam oduševljen. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11566 Napisano Avgust 26, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Otkad je NC ozbiljan motor? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Avgust 26, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alexa90 je napisao: Otkad je NC ozbiljan motor? Od istog trenutka kad i SW Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11566 Napisano Avgust 26, 2019 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan SW nije motor, no scooter.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 26, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Na provokacije NE odgovaram. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxomofon 717 Napisano Septembar 4, 2019 Svrati ponekad, 250 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bila Honda NC700X, sada samo na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Posto Dare @Satelis stalno nesto budzi na svom NC-u, cenim da cemo uskoro od njega dobiti nesto nalik na ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9077 Napisano Septembar 4, 2019 Drug član, 1911 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj mu davati ideje... Vec vidim da @GuMi5 ubuduce nece dovlaciti maglenke vec KIT za prepravak u tricikl.. Po zakonu" teski tricikl".. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 4, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Videh ovaj koncept.... bas im je dosadno izgleda Dare je manje vise zavrsio sa budzenjem, predstoje mi malko veci radovi: - zam. ulja u motoru + oba filtera - zam. lanca - zam. lezajeva prednjeg i zadnjeg tocka + semerinzi - zam. filter vazduha - zam. svecica - ciscenje klapne gasa - kontrola/stelovanje ventila - zam. antifriza - zam. koc. plocica + koc. tecnost - reparacija prednjih amortizera Radnje ce se obavljati po nekom redosledu jer se blizi 50K, prve redove zauzima lanac jer je najkriticniji, potom koc. plocice, lezajevi sa semerinzima, ulje i td.... stigao lanac preko Akosa (105eur) za lezajeve i semeringe sam se prosetao do (25eur) ceka se vikend (samo za lanac) Da prozborim koju..... - Oznaka lezajeva prednjeg i zadnjeg tocka je 6204 x 4kom. (2 za prednji, 2 za zadnji tocak) i trebace jos jedan lezaj u glavi/nosacu zadnjeg lancanika 22x50x15. - Semerinzi: 28x47.2x7 2kom. za prednji tocak 30x50x7 30x47x7.5 U Astridu nisam uspeo naci lezaj 22x50x15, imaju sve isto samo sto je na kraju x14 ili ti za 1mm je uzi. Nisam hteo uzeti jer bi u tom slucaju trebao podbaciti podlosku. Otisao sam do Delte da vidim da li imaju na stanju.... nemaju, cena prava sitnica, nesto sitno preko 6.000din. hvala dovidjenja. Na kraju, drugar poruci preko Wmoto.com tako da se mora cekati dok ne pristigne. Jednu stvar imajte na umu kad kupujete lezajeve jer nisu svi isti i ako je ista dimenzija. Neki imaju vecu toleranciju, neki manju, neki trpe veca opterecenja, neki manja i jos dosta sto sta. Potraznja diktira kakav ce lezaj biti ugradjen u odredjen deo/sklop. Nesto vise o oznakama : KAVEZ : J - presovan čelični kavez Y - presovan mesingani kavez F - masivan čelični kavez L - masivan kavez od lakog metala M - masivan kavez od mesinga S - kavez od sinterovanog materijala T - plastični kavez od fenoplasta TN - plastični kavez od poliamida A - kavez voden po spoljnom prstenu B - kavez voden po unutarnjem prstenu V - kotrljajni ležaj bez kaveza ŠTITOVI I ZAPTIVNI ŠTITOVI : Z - metalni štit sa jedne strane 2Z - metalni štit sa obe strane RS - zaptivni štit sa jedne strane 2RS - zaptivni štit sa obe strane PZ - plastični štit sa jedne strane 2PZ - plastični štit sa obe strane UU - obostrana gumena zastita UNUTRASNJI ZAZOR : C1 - zazor manji od C2 C2 - zazor manji od normalnog C3 - zazor veći od normalnog C4 - zazor veći od C3 C5 - zazor veći od C4 NIVO VIBRACIJA : Q6 - smanjeni nivo vibracija Q5 - naročito smanjen nivo vibracija RAD NA POVIŠENIM TEMPERATURAMA : S0 - do 150° C S1 - do 200° C S2 - do 250° C S3 - do 300° C S4 - do 350° C S5 - do 400° C SREDSTVA ZA PODMAZIVANJE : LT - masti za radne temperature niže od -50° C HT - masti za radne temperature više od +150° C LHT - univerzalne masti od -40° C Kad menjam gume obavezno kontrolisem lezajeve, tada su bili dobri, kakvi su sada ne znam. Menjam ih iz razloga sto necu da razmisljam dal ce me prodati negde gde ne treba, suvise je mala investicija ako se zameni na vreme. Nema pisanog pravila kad lezaj treba promeniti, menjas ga preventivno ili kad se pocne cuti (ujanje) ili kad se pojavi luft, bitno je kontrolisati sa vremena na vreme. Nasi putevi..... rupe, krpe i zakrpe drasticno smanjuju vek trajanja lezaja. Truckanje ga najvise ubija, dosta zna da mu kumuje pranje pod pritiskom mlaza vode. Na proslom bajku, izdao me je desni lezaj (6202) prednjeg tocka. Kotrljao se nesto preko 38.000km dok nije mreo, bio sam udaljen oko 100-120km od kuce. Pre toga, lezaj je dao naznake da nesto nije u redu ali ja za tim nisam mario, naznake sam prepisivao gumama (MCG zna da uje kad se potrose). Ubrzo je pocelo "kuckanje" kao kad tocak podigne kamencic i baci ga na unutrasnjost blatobrana, moglo se osetiti na rucke kormana.... jasan znak da je dosao kraj. Tako sam se vratio domu, vozeci sav u grcu sa mislima dal ce zakucati il nece, dal ce blokirati tocak il nece.... sve mi je preselo taj dan. Zato savet dam.... kad vozis bajk batali muziku na usi, mozda ti promakne nesto sitno a bitno, slusaj motor i zvuke koje pravi. PS. zaboravih reci ovako je prosao lik na NC sa 50K na satu, lezaj zadnjeg tocka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 580 Napisano Septembar 4, 2019 Drug član, 1715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Kako te služe i kako su se pokazali Mitas opanci u poređenju sa starim i kakvi su za po kiši ako si imao priliku da se smocis negde Poslato preko kurca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15948 Napisano Septembar 4, 2019 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 18.8.2019. at 19:09, Satelis je napisao: Mitas za sada toliko dobro drzi da sam u krivini zakacio cipele sa obe strane. To sam isto radio sa Bridgestone kao I sa Pirelli gumama ali u tom slucaju dosao bi do ivice njenog kraja (zadnja), nema di dalje. Takav slucaj nije sa Mitas gumom, isti uslovi dok do kraja ima jos oko 8mm odprilike. Dobra je na iznenadno kocenje ali ne znam kakva je na mokroj polozi. Rano je bilo sta presuditi kod Mitasa jer su sveze, prava slika tek treba doci al eto bar nekih zapazanja. @saxi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9077 Napisano Septembar 5, 2019 Drug član, 1911 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Kako te služe i kako su se pokazali Mitas opanci u poređenju sa starim i kakvi su za po kiši ako si imao priliku da se smocis negde Poslato preko kurca Prešao sam malo više na njima nego Dare..Skoro 3000 km pravog puta , u dvoje natovaren, nema ni naznaka kockanje.. Usput me na dva mesta uhvatila kratka kisa, nije u pitanju duži pljusak koji stvori bare po putu, već ona koja od asfalta napravi led, kada se pomeša sa prašinom i ostalom strokom na putu.. Vozio sam oprezno, ali sam čisto probe radi probao par puta prvo zadnjom da kočim malo jače, držala je lepo, a onda na semaforu i prednjom, takodje nije pustila.. Jurnjavu po kiši ne praktikujem pa nemam i neću imati takve utiske.. Ono što sam primetio, ne voli onaj ultra glatki sjajni asfalt, ima ga npr. u Leskovcu, e tu je bilo svega, doduše samo zadnja, par puta mi se zaneo motor, blago, ali se osetilo.. Doduše svaka guma koju sam vozio je u zavadi sa takvim asfaltom.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 5, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa Pirelli Angel GT umalo ne padoh par puta preko farbanih povrsina. I to po suvom. Pilot Road 3 mi je mnogo bolje drzala po farbanim povrsinama. Angel GT tu ima veliki minus kod mene. Nije strasno ,al kad vec kukamo. Kakva je Mitas na farbanom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikvuksa 1688 Napisano Septembar 5, 2019 Online, 952 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Kalkhoff Prijavi odgovor kao problematičan Hm...a ja smatrao da je Angel GT najbolja opcija za TDM. To sam planirao za sledeću sezonu. Koliko znam za naše motore Mitas nema dimenzije. NC-ovci, izvinite za off... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9077 Napisano Septembar 5, 2019 Drug član, 1911 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ja sa Pirelli Angel GT umalo ne padoh par puta preko farbanih povrsina. I to po suvom. Pilot Road 3 mi je mnogo bolje drzala po farbanim povrsinama. Angel GT tu ima veliki minus kod mene. Nije strasno ,al kad vec kukamo. Kakva je Mitas na farbanom?Zavisi kako gde, izgleda da ovi naši imaju jedno 17 vrsti farbi..I tu gde kliza nije strašno, čini mi se da mi je najgore na Banovom Brdu, dok na NBG-u, stalno skrećem kod Petrolove pumpe, desno i tu mi nikad nije proklizao motor, ni sa ovim ni sa Metzeler Z08..Sent from my SM-N950F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Septembar 5, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je tačno ovo za farbu. Negde se vidi pešački kao da je od plastike napravljen, i tu nema pomoći, mora zadnja malo da zanese. 28 minutes ago, ProMaster said: Ono što sam primetio, ne voli onaj ultra glatki sjajni asfalt, ima ga npr. u Leskovcu, e tu je bilo svega, doduše samo zadnja, par puta mi se zaneo motor, blago, ali se osetilo.. Doduše svaka guma koju sam vozio je u zavadi sa takvim asfaltom.. To je neki stari asfalt koji, mislim, samo kod nas da se susreće ... Tu auto proklizava sa sve četiri. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...