X8 Vračar 4860 Napisano April 1, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan To je nakon zamene, zar ne? A kako je bilo originalno? Meni su napred bronzano-braonkaste, to bi trebalo da su sintered, a pozadi su plave. Pretražio sam grad za SBS pločicama, ali najbolje što sam dobio je "stići će nova roba za 20-30 dana", tako da sam morao da se snalazim, pa sam uzeo Nissin semi metalic, plave. Cena 4500 din. Trebalo bi da su po tvrdoći nešto između sintered i organic, a mojim rotorima sada treba malo ljubavi. Ugradnja prilično jednostavna. Ja sam kupio polovan, tako da znam samo odatle pa na dalje šta je bilo...Ako si uzeo Nissin ne verujem da je loše. Što se tiče cene, toliko sam platio i pločice za auto... Sa druge strane, ako misliš da su bile tvrđe pločice, kako su se tako brzo potrošile ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano April 1, 2018 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Budite ipak oprezni sa izborom plocica. Ja sam sa slicnim stavom na ER5 stavio organske i uspeo sam da ih pregrejem. Do odredjene temperature funkcionisu, ali ipak teski su nam motori. Ja sam tada vozio rutu Tara, Bajina Basta, Valjevo, Smederevo. U jednom trenutku je propala rucica prednje je samo propala do kraja. Moj savet je ipak sinter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 1, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan To kažem.Ako znamo da DOT 5 ulje ključa na 250, a DOT 4 na 230 (okvirne temperature, da ne otvaram specifikaciju sada), da li znamo na kojoj temperaturi se tope pločice? Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 1, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, X8 Vračar je napisao: Ispravi me ako grešim, ali čak i Beverly 500 ima duple diskove napred. Možda je konstruktor podcenio težinu vozila i agresivnost vožnje "malog" motorcikla ? Ne verujem da je podcenio, NC je dobar na kocenju, tome ponajvise doprinosi veliki precnik diska i jedino sta tu treba promeniti su koc. creva. Teflonska creva stavicu sigurno jer znam kolika je razlikam u odnosu na obicna, za moj dojam suvise je "mekana" rucica zbog sirenja creva pod pritiskom. Pre 5 sati, X8 Vračar je napisao: Ja sam kupio polovan, tako da znam samo odatle pa na dalje šta je bilo...Ako si uzeo Nissin ne verujem da je loše. Što se tiče cene, toliko sam platio i pločice za auto... Sa druge strane, ako misliš da su bile tvrđe pločice, kako su se tako brzo potrošile ? Na proslom mopedu sam imao Nissin kocnice, fabricke plocice sam prvi put zamenio posle 42.500km predjena. evo slike Sa tim motorom sam presao 52.5K, vozilo se po Alpima, Tatrima, RO.....kojekude i nikad nisam pregrejao kocnice, propadanja il bilo sta slicno. Kad sam menjao plocice, jedino sam mogao naci original Nissin u ovlascenom servisu i ni u jednoj drugoj moto radnji. Isao, gledao i svi prodaju fals pod nazivom original, kod svih isto pakovanje, org set kosta 10Krsd, fals set kosta 3Krsd.......evo slika i eto razlike. garant da je i danas ista situacija, gore org, dole fals debljina org debljina fals Sinter necu sigurno staviti jer sam imao xx prilika videti na sta lice diskovi nakon odredjene kilometraze. Moj stil voznje ne zahteva potrebu za tim i to je to sto se toga tice. S'druge strane, da ne ispadne da nabedjujem na Organic, naprotiv...... svako prema svojim potrebama nek stavlja sta misli da je dobro po njega i okolinu. Ako hocete original brend da stavite, kod nas samo ovlasceni servis jer je sve drugo najverovatnije kopija ili TRW. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano April 1, 2018 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja TRW Sinter na zadnjem disku nov brembo na yamahi škripi ali koči odlično . Prednje su takođe Sinter i dalje fabričke ali će doći EBC . Guevara Beograd ih uvozi i ima . Ja nisam za organic osim nazad jer znam slučajeve na nizbrdicama i u nekim pričama da su se pregrejale . Doduše treba i birati na osnovu stila vožnje i jačine motora . Ja recimo na vmax od 280kg i svojih 100kg ne smem da se usudim na organske . Možda je najbolja opcija zapravo polu organske sa keramikom ili sa čime već ih mešaju . U svakom slučaju trw su odlične ali oce da malo skripe inače uzete u louis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 2, 2018 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je situacija sa polu-sinter plocicama? Kad ste vec oko TRW, koristim organske napred jer odgovaraju mom stilu voznje i ok su. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5948 Napisano April 2, 2018 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Čitam pre stranu - dve kako si Darko postavio kapalicu za podmazivač i mislim da joj nije dobar položaj Stoji suviše visoko i suviše u levo tako da kad kapljica izađe iz kapalice, pod uticajem vetra ide u desno, "leprša" - nema dobrog podmazivanja. Pri manjim brzinama kapljica pada na dole, udara u lanac i raspršuje se i opet je podmazivanje loše, ujedno mislim da ti je potrošnja ulja veća nego što bi trebalo za dobro podmazivanje. Znaš da sam ugradio veliki broj podmazivača i iz iskustva znam da se položaj kapalice kao što sam nacrtao crvenom bojom pokazao kao najoptimalniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 2, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Aleksandar Sh. je napisao: Imam ja TRW Sinter na zadnjem disku nov brembo na yamahi škripi ali koči odlično . Prednje su takođe Sinter i dalje fabričke ali će doći EBC . Guevara Beograd ih uvozi i ima . Ja nisam za organic osim nazad jer znam slučajeve na nizbrdicama i u nekim pričama da su se pregrejale . Doduše treba i birati na osnovu stila vožnje i jačine motora . Ja recimo na vmax od 280kg i svojih 100kg ne smem da se usudim na organske . Možda je najbolja opcija zapravo polu organske sa keramikom ili sa čime već ih mešaju . U svakom slučaju trw su odlične ali oce da malo skripe inače uzete u louis Bas tako, birati prema potrebi i kako kome odgovara, verujem Aleksandre da je u tvom slucaju Sinter najbolje resenje. pre 42 minuta, hard_rock je napisao: Kakva je situacija sa polu-sinter plocicama? Kad ste vec oko TRW, koristim organske napred jer odgovaraju mom stilu voznje i ok su. Polu sinter je sigurno nesto meksi, organic imas u varijanti kevlar i ceramic. Honda SW600 dobila je EBC Organic Kevlar (kao i mnoge druge) i mogu slobodno reci da su odlicne plocice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 2, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Arakis Rajce ako pogledas Pro-Oiler sajt, videces da sam mazalicu ugradio po njihovom uputsvu, zatim sam prepravio tj priblizio koliko god je moguce blize i prema dole kao sto si opisao ali dalje od toga fizicki i da hocu ne mogu. Verujem tvom dugogodisnjem iskustvu i slazem se u potpunosti, samo sto lanac nije previse nauljen, cak naprotiv imao je manje ulja nego sto treba jer sam cackao doziranje dok ne ubodes neki optimalni rezim. evo mazalice i hebe me ova poprecna precka izmedju strana Turio bi ja bas kakao si rekao ali nemerem moc jer je precka supljikava pa bi morao seci, krpiti kod plasticara a to mi se iskreno ne radi ili ugraditi drugu.....imas li mozda nesto pametno? PS. da dopunim ulje kad krene iz mazalice nema kapi koliko god da je dozirano zato sto ima vrlo malo prostora izmedju mazalice i lancanika tako da lancanik odma hvata ulje i spusta ga dole prema lancu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5948 Napisano April 2, 2018 Svakom po zasluzi, 12421 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm...pametno? Možda da navučeš dobrog termobužira na obe kapalice i tako ih produžiš? Jedino je problem što su na krajevima zakrivljene tako da bi to trebalo odseći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 2, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da, to bi se moglo izvesti, za sada neka ga ovako pa pratim situaciju, ako treba bice doradjeno....fala na predlogu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano April 2, 2018 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan On 3/31/2018 at 23:58, Satelis je napisao: Inace, provera/stelovanje ventila ne ide na 20 vec na 24K, tad ujedno treba zameniti antifriz, skinuti i ocistit komlet usis, zameniti svecice...... nista od toga necu raditi tad, vec na 30K + zam. f. vazduha. Ma ja sam rešio da idem na 10k na servise... Nije valjda da sad trebam ići za 4k km ponovo? Izgleda da ću i ja sačekati 30k. A 'ladno je menjao ulje a nije promenio filter ulja... Stvarno se razmišljam da batalim ovlašćeni servis. Pritom nemaju pločice kočnica, nemaju onaj gumeni "well nut", nemaju ALOC šrafove za kočnice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 2, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, .milke. je napisao: Ma ja sam rešio da idem na 10k na servise... Nije valjda da sad trebam ići za 4k km ponovo? Izgleda da ću i ja sačekati 30k. A 'ladno je menjao ulje a nije promenio filter ulja... Stvarno se razmišljam da batalim ovlašćeni servis. Pritom nemaju pločice kočnica, nemaju onaj gumeni "well nut", nemaju ALOC šrafove za kočnice... Ulje u motoru, filter ulja i f. DCT-a se menja obavezno na prvom servisu ili ti na 1.000km. Sledeca zamena sledi na 12.000km i tad se menja samo ulje u motoru. Sledeca zamena je na 24.000km, menja se sve kao na prvom servisu i tako sve u krug. Menjam ulje i filtere izmedju 6-8K, nema glava da boli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano April 2, 2018 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, .milke. said: Ma ja sam rešio da idem na 10k na servise... Nije valjda da sad trebam ići za 4k km ponovo? Izgleda da ću i ja sačekati 30k. A 'ladno je menjao ulje a nije promenio filter ulja... Stvarno se razmišljam da batalim ovlašćeni servis. Pritom nemaju pločice kočnica, nemaju onaj gumeni "well nut", nemaju ALOC šrafove za kočnice... Servis ti je obavezan na svakih 12.000 po manual-u ili godinu dana sta pre "istekne". Takodje ulje se menja ali filter ne svaki put vec da kazem svaku drugu zamenu ulja, menja se filter, pricam kako pise u manual-u a toga se drze u ovlascenom servisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
.milke. 424 Napisano April 2, 2018 Svrati ponekad, 422 postova Lokacija: Beograd / Kraljevo Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Funky je napisao: Servis ti je obavezan na svakih 12.000 po manual-u ili godinu dana sta pre "istekne". Takodje ulje se menja ali filter ne svaki put vec da kazem svaku drugu zamenu ulja, menja se filter, pricam kako pise u manual-u a toga se drze u ovlascenom servisu... Ako se desi da npr. godinu dana istekne na npr 7000 km, i odradi se servis, sledeći se radi na tih 7 + još 12, odnosno na 19K km? Meni je ovo treći servis (1K, 10K i sada na 20K), a on bi u manual-u bio na 24K km i ima predviđenu zamenu svih filtera i još neke preglede koji kod mene nisu obavljeni. Jedino ako ne misle da odvozam još 4K km pa da im dođem ponovo... :-/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funky 150 Napisano April 3, 2018 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hondaaaa :) Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto si napisao ako se desi da ti godinu dana istekne na 7000 km onda radis na 7000km servis bez obzira koliko si presao, nemoj da te buni, gledaj samo to kao na rok trajanja za ulje npr. Znaci ako ti godinu dana istekne na 7000km tada se radi, sledeci radis na 12.000+7.000(koliko si presao npr)=19.000 km ili narednih godinu dana. Ako predjes posle tih 7000km manje npr 5000km i istekne ti godinu dana onda servis radis fakticki na 12.000km. Ja isto nisam razumeo al mi je jedan momak iz Delte posle sve objasnio. Ovo je sve bila prica za REDOVAN SERVIS znaci ulje + filteri i kontrola motora generalno koja ide uz te servise. Sto se tice tvog sledeceg servisa najbolje da ih nazoves i pitas, jer na 24k treba valjda i stelovanje ventila itd, pa ih pitaj dal da dolazis za 4k opet ili cekas sledeci mali servis za zamenu ulja gde ce sve to odraditi... Za to ti ne mogu pomoci moras da se raspitas kod njih... Takodje ako ti nisu zamenili ulje u kocnicama do sada a proslo je 2 godine, obavezno to odradi, ja sam skoro to zamenio, ulje je bilo katastrofalne boje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 3, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, servis je ovlašćen da uradi samo onako kako mu korisnik kaže, uz predložene sugestije na bazi dijagnostike koje konačno odobrava onaj ko plaća. Po prirodi stvari, imaju pravo da nastoje da urade najmanje moguće i naplate najviše moguće. Po meni, godišnje zamena ulja i svih filtera, osim ako se ne prelaze velike kilometraže, a ja ih ne prelazim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 3, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, servis je ovlašćen da uradi samo onako kako mu korisnik kaže, uz predložene sugestije na bazi dijagnostike koje konačno odobrava onaj ko plaća. Po prirodi stvari, imaju pravo da nastoje da urade najmanje moguće i naplate najviše moguće. Po meni, godišnje zamena ulja i svih filtera, osim ako se ne prelaze velike kilometraže, a ja ih ne prelazim. Nisi u pravu, zamisli samo kako bi servis izgledao kad bi stranka odredjivala šta ce se menjati....o tome ću nešto kasnije opširnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 3, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ono što neću da platim, ne mogu nikako da menjaju. Naravno, idem samo u onaj servis za koji verujem da neće predlagati besmislene popravke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 3, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovako stoje stvari sto se ovlascenih kuca tice.......... Vozilo u garantnom roku: - Kad je u pitanju dolazak na redovan servis, majstor je u obavezi da sve zameni kako knjizica ili ti plan odrzavanja nalaze. U vecini slucaja menja se deo koji nema potrebe da se zameni, ti kao vlasnik ne mozes uraditi nista povodom toga jer to jednostavno tako mora. Mora iz razloga sto u slucaju bilo kog kvara, tehnicka platforma trazi na uvid kad, na kojoj km i sta je radjeno na vozilu. Ako nesto nie uradjeno kako je predvidjeno, preskoci se redosledoperacija, ocas posla se moze izgubiti garancija. Prosto i jednostavno.... hoces garanciju-pridrzavaj se, neces da se pridrzavas-nema garancije. - Kada je u pitanju kvar u garantnom roku, majstor prvi sagleda da li je do kvara doslo zbog neispravnog dela gde vlasnik nije nikako mogao uticati na nastalu stetu ili je sam vlasnik odgovoran za nastalu stetu. Prosto i jednostavno.... ne moze se bahato ophoditi prema vozilu i ocekivati da ce sve biti popravljeno o tudjem trosku. Vozilo van garancije: - Kada je u pitanju dolazak na redovan servis, majstor je u obavezi da sve radi po knjizici ali nije u obavezi da sve menja po knjizici vec po potrebi. Popis potrebnih delova, vade se kataloski brojevi i cene svakok dela, rad takodje ima svoju satnicu izrazenu u kod-u brojeva (npr. 11457 je zanema plocica 0.3h) tako da se ne moze i ne sme piskarati svojevoljno. Stranka dobije tacnu cifru servisa i aminuje da li hoce ili nece da radi. Cena servisa ne sme preci recenu cifru osim ako majstor u toku rada ne primeti jos neki problem gde je u obavezi da predoci staranci uz izmenu tj pvecanje racuna. - Kad je u pitanju kvar van garantnog roka, majstor pocinje sa rasklapanjem tj radom, pravi se defektaza sta je sve potrebno uraditi, zameniti. Opet se vade kataloski brojevi, cene i opet se mora obavestiti stranka sta sve mora da se uradi i koliko ce to kostati. Stranka prihvata ili ne prihvata, u slucaju kada ne prihvati, majstor vraca vozilo u prvobitno stanje (nekad nije moguce vratiti), napalacuje se defektaza tj samo izgubljeno vreme tj rad majstora. Ako je veci spisak operacija za poprvaku, samim tim veca cena, stranka ima mogucnost da nesto od toga ne prihvati pod uslovom da to ima smisla. Ne mozes neku popravku odraditi do pola sa novim delovima pa dalje nastaviti sa starim jer su stranci skupi, ili se radi kako treba ili nema rada uopste. Neke kuce imaju rigorozna pravila, neke imaju pravila da mozes okaciti macku o rep. 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 4, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Eto, kolegi upravo nisu tako uradili servis i Stojanovu. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 529 Napisano April 9, 2018 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Danas odvozio 600km i negde na 100. primetim da mi je otpala matica sa srafa koji drzi rucicu kvacila. Ovo sam shvatio tek kada je sraf bio gotov da ispadne pa je rucica dobila luft. Prekontrolisite ovu maticu ako vec niste, cisto da ne morate da se snalazite na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 9, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Zato Honda gura DCT- znaju da im se odšrafljuje kvačilo Šalu na stranu, svaki šraf koji nije zategnuti će se usled vibracija odšrafiti na motoru. To sam zaključio po vetrobranu koji sam dodao pa pogubio šrafove. Posle sam ih zalepio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 10, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko od NC-ova planirao da ide na Navak track day malo kasnije, u svojstvu publike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano April 10, 2018 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nemerem moc....obaveze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...