zika56 16908 Napisano Septembar 30, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Znam da se ova dva motora teško mogu da uporede, jer se, (osimšto su oba enduro), veoma razlikuju po svemu ostalom. Međutim, zanimljivo je da je cena (na "zapadu") gotovo identična za oba ova motora (za motore približnog godišta i kilometraže)? S obzirom da planiram da u dogledno vreme mog vernog Transalpa zamenim za nešto što je pogodnije za duža višednevna putovanja, interesuje me koji bi od ova dva motora bio bolji izbor. Bitno mi je sledeće: Pouzdanost (da nije sklon kvarovima), ekonomičnost (potrošnja), udobnost za dve osobe (vozač od skoro dva metra visine), mogućnost da ponese veći prtljag, kočnice, lakoća upravljanja, .... Lepo bi bilo da iskustva iznesu oni koji su imali priliku da se bolje upoznaju sa oba motora, ali je dobrodošlo svako mišljenje ili podatak. O Africi je na našim forumima napisano gotovo sve što je moglo da se napiše, ali je za GS 1100 po tom pitanju situacija daleko skromnija. Unapred hvala na komentarima! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Septembar 30, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao oba i po kriterijumima koje si naveo dilema jednostavno ne postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Septembar 30, 2014 Ne silazi, 6533 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/98276-africa-twin-byme/page__view__findpost__p__1587106 Treba li šta više reći a da ne budem "kriv" jopet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Octobar 1, 2014 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan GS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 1223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Ziko uvek treba poslusati starijeg (jel tako, tako je) Sa GS-om predjes 100000km pa zamenes lamelu i opet 100000km, a i manje trosi od afrike. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Octobar 1, 2014 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan @lalajko,kako mislis "imao",sta vozis sada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Octobar 1, 2014 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan Zadnje vreme došlo kad nema nijednog afrikanca da se javi 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Vozio oba, za tebe GS 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Octobar 1, 2014 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao oba i po kriterijumima koje si naveo dilema jednostavno ne postoji. ...znači Africa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Octobar 1, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Ziko a da kupis Vstroma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan oko tako ozbiljnih stvari čovek ne bi trebao da ima bilokakvu dilemu........ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 1, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan @lalajko,kako mislis "imao",sta vozis sada? Dobro, nisam se bas najpreciznije odrazio Imam iskustva sa oba motocikla. I dalje vozim GS-a. Ja sam imao oba i po kriterijumima koje si naveo dilema jednostavno ne postoji. ...znači Africa Sipacu ti ricinus u kafu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6320 Napisano Octobar 1, 2014 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Africa ce sigurno trpeti lose odrzavanje kao transalp, cak i bolje, za bmw nisam tako siguran. Mozda bmw jeste bolji izbor za voznju, ali ako ukalkulises troskove odrzavanja i posedovanja..... mislim da bmw ne dozvoljava da se zapusti i samo vozi, neka me demantuju ako gresim 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Octobar 1, 2014 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Transalp je skoro identican africi i recimo da je afrika malo robustnija i jaca za nijansu....znaci sve sto si mnogo sa ttransalpom sa afrikom ces moci jedno 10 % bolje ....s druge strane GS je neuporedivo bolji po asfaltu ...jaci,brzi,startjniji .....jedino sto sa njim neces moci da vozis nigde van asfalta osim makadama. Morao bi da nadjes nekog GS i probas ga malo i vidis kako ti lezi i sam doneses zakljucak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Octobar 22, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Osim Ace, koji očigledno sumnja (vrlo opravdano) u moj sistem paženja i maženja motora, svi ostali komentari su bili nedvosmisleno na strani BMW-a, a. sobzirom da sam i svoj sadašnji motor (Transalp) odabrao i kupio uz pomoć saveta i komentara ljudi sa BJB-a, logično da ću i ovog puta da postupim na isti način. Dakle, večeras (sreda) krećem iz Aleksinca (autobusom) za St. Gallen (Švajcarska), gde me čeka crni BMW R1100 GS (1997god./41.600km). Istim autobusom putuje i oprema za vožnju po hladnom vremenu i po kiši (što me po prognozi najverovatnije očekuje pri povratku do Niša). U četvrtak po podne stižem kod vlasnika i plan je da (ukoliko stignem da nakon dolaska završim formalnosti oko kupoprodaje i uzimanja privremene tablice) odmah sednem na motor i da umlatim tih 1.500km tokom večeri, noći i sledećeg prepodneva. U tom bi slučaju već u petak BMW bio postrojen pored mog vernog Transalpa. A ukoliko ipak ne završim sve formalnosti u četvrtak po podne, sledi noćenje i onda u petak "po gasu". Član "dane" sa foruma živi u mestu gde je i vlasnik motora i ponudio se da me sačeka i pruži mi svaku pomoć i podršku tokom mog boravka i obavljanja kupovine i sređivanja papirologije, na čemu mu se zahvaljujem unapred. Po povratku slede slike i opis mašine i putovanja. 4 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4244 Napisano Octobar 22, 2014 motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put i pazar. Šteta što se vreme pokvarilo... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vukčević 100 Napisano Octobar 22, 2014 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put, trgovina i povratak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Octobar 22, 2014 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Srećno dobri Žile Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Octobar 22, 2014 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da je sa srecom kupovina, a bogami i put nazad...mada kako stvari stoje, trebace ti sreca i za nase birokratske formalnosti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano Octobar 22, 2014 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Octobar 22, 2014 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Srecan put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 22, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Zile, srecan ti put i znaj da je crni 1100GS najbrzi! Cekamo te ovde! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 22, 2014 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Srećno Žile ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Octobar 22, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Srecno i da ga bez problema dovezes kuci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strider 332 Napisano Octobar 22, 2014 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: NBGD Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uopšte ne sumnjam u ispravnost izbora i da ćeš ga dovesti u veselju... Samo brate, smrznućes se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...